Dodaj do ulubionych

wkurzyłam się

20.09.11, 14:52
przez Marinera na fk, ale chodzi o rzecz większą

nie jestem walcząca feministką, to znaczy, że nie biegam na manify, ale generalnie wyznaję tę wiarę i w większości zgadzam się z postulatami feministek
byłam za ustawą kwotową, uważam, że należało zmusić choć w ten sposób panów, by na listy wzięli panie
i teraz, w związku z plakatami paprotek Kaczyńskiego przeczytałam, że o co chodzi, feministki powinny być zadowolone, bo będą kobiety na listach, a potem może i w sejmie, cóż z tego, że głupie, mamy co chciałyśmy
jakby faceci w wydaniu durnym wcale nie występowali, głupie mogą byc tylko panie
napisałam, że durny Czarnecki nikomu z panów nie zawadza, natomiast z Rokiciny nabija się każdy (wiem, wiem, to różny poziom głupoty, ale chodzi mi o sens)

uff, chciałam się wygadać, dyskusji może nie być;))
Obserwuj wątek
    • wanda43 Re: wkurzyłam się 20.09.11, 15:01
      Swiata nie zmienisz, wiec olej. Wiekszosc facetow zle znosi inteligentne kobiety.
      A Nella jaka jest kazdy widzi i slyszy, ale i tak znacznie sympatyczniejsza od tego buca Rycha.
      • ex.mila Re: wkurzyłam się 20.09.11, 15:38
        wanda43 napisała:

> Swiata nie zmienisz, wiec olej. Wiekszosc facetow zle znosi inteligentne kobiet
        > y.
        > A Nella jaka jest kazdy widzi i slyszy, ale i tak znacznie sympatyczniejsza od
        > tego buca Rycha.

W ostatnim Babilonie była do zjedzenia. Naprawdę. Okazała się niezwykle sympatyczna. Może dlatego, że jest już poza sejmem i nie czuje na plecach oddechu prezesa.
    • ex.mila Re: wkurzyłam się 20.09.11, 15:35
      Może trochę obok ale nie za bardzo chyba. Wiele sympatii miałam do kilku osób na FK - dopóki nie poznałam ich stosunku do homoseksualistów i homoseksualizmu. Przyznam szczerze, że wielokrotnie wprawiali mnie w konsternację, zakłopotanie, zażenowanie osoby o których myslałam, że są OK. Mnóstwo osób wykreśliłam z listy fajnych - dla mnie to jak się pisze o odmiennościach seksualnych jest czynnikiem który decyduje czy nadal uważam tego kogoś za godnego uwagi czy nie.

Jest na FK wielu chłopaków na których fajność się nabrałam w ten sposób. nie będę wymieniać nicków, ale ten wyżej przez ciebie jest w tym zbiorze.
      • taziuta Re: wkurzyłam się 20.09.11, 16:09
        ex.mila napisała:

> /.../
        > Jest na FK wielu chłopaków na których fajność się nabrałam w ten sposób. nie będę
        > wymieniać nicków, ale ten wyżej przez ciebie jest w tym zbiorze.

Mariner to 'komuchożerca', jak dla mnie to chwatit. Trzeba przygłupa aby być tak bezrefleksyjnie anty-lewicowym jak on. ;)
        • ex.mila Re: wkurzyłam się 20.09.11, 16:29
          taziuta napisał:

> ex.mila napisała:
          >
          > > /.../
          > > Jest na FK wielu chłopaków na których fajność się nabrałam w ten sposób.
          > nie będę
          > > wymieniać nicków, ale ten wyżej przez ciebie jest w tym zbiorze.
          >
          > Mariner to 'komuchożerca', jak dla mnie to chwatit. Trzeba przygłupa aby być ta
          > k bezrefleksyjnie anty-lewicowym jak on. ;)
          >

Ponawiam prośbę. Gdybyś był łaskaw nie komentować moich postów (oczywiście prośba dotyczy tylko bezpośredniego komentarza, bo to gdzie tam indziej je komentujesz na to wpływu już nie mam) byłabym wielce zobowiązana. Trudno. Będę apelować o to do ciebie do skutku.
        • manny-jestem Re: wkurzyłam się 20.09.11, 17:38
          Mnie tez uwazasz za przyglupa Ziutek?
          • tw_wielgus Re: wkurzyłam się 26.09.11, 17:21
            Brak odpowiedzi - w tym konkretnym przypadku - nie świadczy na Twoją korzyść.
          • taziuta Re: wkurzyłam się 29.09.11, 14:12
            manny-jestem napisał:

> Mnie tez uwazasz za przyglupa Ziutek?

Cóż, za Urbanem nie pierwszy raz powtarzam, że poglądy prawicowe i inteligencja rzadko idą w parze... ;)
            • taziuta Re: wkurzyłam się 29.09.11, 14:26
              taziuta napisał:

> Cóż, za Urbanem nie pierwszy raz powtarzam, że poglądy prawicowe i inteligencja
              > rzadko idą w parze... ;)

Przepraszam, pospieszyłem się z wysłaniem, bo przerwano mi podając lunch, a chciałem dodać, że cieszę się iż jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę. :)
        • mariner4 Wystarczło by trochę uiwagi, aby 22.09.11, 18:37
          dostrzec, że częściej i bardziej zdecydowanie atakuję PiSowców.
          Czyli dla Was jestem antykomunista, podczas gdy zwolennicy PiS nazywają mnie komuchem.
          A prawda jest taka. Moim wrogiem jest każdy kto chce mi urządzać życie według swoich wyobrażeń. Więc skrajna lewica, skrajna prawica, ortodoksyjni "zieloni", wojujące feministki, ortodoksyjni wegetarianie nazywający mnie, lubiącego steki mordercą zwirząt i ci wszyscy co chcą uszczęśliwiać innych na siłę.
          Ja wiem, ze SLD różni się od PZPR, choć czasem sobie myślę, że tylko brakiem siły i monopolu władzy.
          Kiedyś na FK napisałem "wszystko byle nie PiS". Tak, gdybym stanął wobec dylematu głosować na PiS, albo SLD to wybrałbym jednak SLD, choć byłby to dla mnie wybór dramatyczny.
          Mój antykomunizm ( a właściwie anty totalitaryzm) bierze się z wieloletniego doświadczenia.
          M.
          • taziuta Re: Wystarczło by trochę uiwagi, aby 29.09.11, 14:29
            mariner4 napisał:

/.../
            > Kiedyś na FK napisałem "wszystko byle nie PiS". Tak, gdybym stanął wobec dylema
            > tu głosować na PiS, albo SLD to wybrałbym jednak SLD, choć byłby to dla mnie wy
            > bór dramatyczny.
            /.../

No pracuj, pracuj, a może jeszcze, za lat kilka, zostanie Ci wybaczone. ;)
    • tytanya A ja zrobiłam sygnaturkę. 20.09.11, 16:25

• czan-dra Re: A ja zrobiłam sygnaturkę. 20.09.11, 16:47
        :D
    • ave.duce A mnie nieustannie TEŻ wkurza brak odróżnienia 20.09.11, 17:59
      forumowiczów od osób publicznych. Chwilami mam już dość

https://kalesony.com/images/sesja/14.gif
    • ave.duce Scoutku, bez nerw :) 20.09.11, 18:13
      Damy radę.
      • scoutek Re: Scoutku, bez nerw :) 20.09.11, 18:35
        ave.duce napisała:

> Damy radę.

wiem wiem, już mi przeszło

ex.mila napisała:

> Może trochę obok ale nie za bardzo chyba. Wiele sympatii miałam do kilku osób n
        > a FK - dopóki nie poznałam ich stosunku do homoseksualistów i homoseksualizmu.

ale Mila, masz rację
        dla mnie to też wielki wyznacznik
        w ogóle teksty typu: arabusy, pedały czy czarnuchy, dyskwalifikują w moich oczach, staję od razu na baczność i natychmiast wewnętrznie stoję na baczność i czekam, kiedy mam wybuchnąć
        to samo uczucie budzą we mnie seksistowskie teksty typu: jak na babę świetnie prowadzi auto
    • mariner4 To było wycelowane w PiS i pana Rokitę 22.09.11, 18:21
      Głupota jest uniwersalna i dotyczy wszystkich, bez względu na płeć. Te panie z plakatu trudno mi szanować, bo ich aparycja jest wykorzystywana do celów kampanii, albo one same liczą na to, że zrobią karierę wyglądem, a nie tym co w głowach mają. Tak czy owak to wykorzystywanie ciała do osiągnięcia celu.
      Tak się utarło, że panie mogą bez skrupułów atakować mężczyzn, odsądzać ich od czci i wiary. Wystarczy tylko użyć tych samych metod wobec kobiety i już sypią się oskarżenia o męski szowinizm.
      Pani Rokita zniszczyła karierę męża bez jego reakcji obronnej. Gdyby mnie to spotkało, to najzwyczajniej w świecie rozwiódłbym się z babą i tyle.
      W każdym razie to on nie ma jaj, że takiemu nic dał się wykopać z polityki.
      Jestem przeciwny parytetom, bo jak by nie było wprowadzają kryterium płci. To tak samo jakby się chciało walczyć z kanibalizmem zjadając ludożerców.
      To prawda, że kobiety na ogół mają gorsze szanse. Pracodawcy (w tym także pracodawczynie) wolą zatrudniać mężczyzn. Nie chodzi więc o solidarność płci, tylko o pieniądze. W końcu jak wymagać, aby prywatny właściciel firmy sponsorował równouprawnienie. To jest rola państwa.
      Jeżeli Cię uraziłem, to przepraszam
      M.
      A sygnaturka Tatanyi wisi mi zupełnie, jak zresztą i ona sama. Nie będę rościł praw autorskich
      • dupetek Szacun Mariner! 22.09.11, 19:24
        Za ten wpis!
        • olga_w_ogrodzie Re: Szacun Mariner! 22.09.11, 23:35
          zgadzam z treścią Twego postu, Marinerze.
      • damakier1 Re: To było wycelowane w PiS i pana Rokitę 22.09.11, 20:19
        Mnie też się podoba ten wpis. Poza ostatnim zdaniem.
        • ave.duce Re: To było wycelowane w PiS i pana Rokitę 26.09.11, 16:55
          damakier1 napisała:

> Mnie też się podoba ten wpis. Poza ostatnim zdaniem.

Poza ostatnimi zdańmi.
          • damakier1 Re: To było wycelowane w PiS i pana Rokitę 26.09.11, 19:24
            No to się poprawiam: Poza przedostatnim. Ostatnie mi nie wadzi.
            • ave.duce Re: To było wycelowane w PiS i pana Rokitę 26.09.11, 19:37
              No to się przyłączam na 100% (spiritus...u) > zdr00Fko!
              • gat45 Re: To było wycelowane w PiS i pana Rokitę 26.09.11, 19:41
                ave.duce napisała:

... na 100% (spiritus...u)

Pudło :( Nie istnieje w naturze.
                Eh, to odwieczne pragnienie ideału i pełni, zawsze zawiedzione ...
                • ave.duce To taka głupia, to ja już nie jestem. 26.09.11, 20:17
                  Może głupia, ale taka to już nie ...

gat45 napisała:

> ave.duce napisała:
                  >
                  > ... na 100% (spiritus...u)
                  >
                  > Pudło :( Nie istnieje w naturze.

> Eh, to odwieczne pragnienie ideału i pełni, zawsze zawiedzione ...

... Эх, загулял, загулял, загулял
                  Парень молодой, молодой
                  В красной рубашеночке
                  Хорошенький такой
                  ...
    • honeyr Re: wkurzyłam się 28.09.11, 22:46
      Dysonans poznawczy jest nieunikniony w orbicie PO.
      Lepiej napisz, jak Ci się "Drzewo życia" podobało...
    • ploniekocica A ja się zadziwiłam 05.10.11, 18:13
      albowiem wkurzam się forumowi niezwykle rzadko, albo nawet prawie nigdy. Zadziwiłam się mianowicie postawą zwolenników SLD w kawałku seksistowskie spoty jej kandydatów.
      Zadziwiłam się bardzo, bo zawsze wydawało mi się że praktyka praktyką, ale powinno się przynajmniej zachowywać pozory tego, że hasła na sztandarach mają coś wspólnego z rzeczywistością. A jeszcze bardziej się zadziwiłam, a nawet zasmuciłam tym, jak bardzo głęboko w skarbcu (patrz model psychologiczny średniowiecznego zamku) mają tamtejsi zwolennicy SLD swoja partię. Nie ideologię, ale partię właśnie. Normalnie strach się bać.
      A z tego zadziwienia ku memu zdziwieniu obraziłam miliony zwolenników i wyborców SLD. A taka grzeczna na FK sie staram być, a tu masz całe tłumy obraziłam :(
      • ave.duce Re: A ja się zadziwiłam 05.10.11, 18:55
        A ja ani, ani.
        Zdziwiłabym się, gdyby było na opak.
        • ploniekocica Re: A ja się zadziwiłam 05.10.11, 19:08
          O-oj naiwna, naiwna, naiwny jak dziecko we mgle, jak Goliat na pchle,
          Mól w otchłani wód, który liczy wciąż na cud.

Znaczy ja naiwna.

A tym, ze obraziłam miliony też się nie zdziwiłaś?
          • ave.duce Re: A ja się zadziwiłam 05.10.11, 19:14
            Nie. Tym się zachwyciłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka