Dodaj do ulubionych

Matematyka

08.11.11, 10:47
łomatko i córko, nie dość, że PiS się podzielił przez zero, to na domiar najgorszego Prezes Pan obiecuje, że się będzie dwoił i troił.
Zapewnia podsumowując, że nie zamierza niczego nie robić i oczekiwać na klęskę Donalda Tuska, lecz zamierza dwoić się i troić, aby kryzys nie zniszczył polskich rodzin.

Delikatnie mówiąc - nie jest ziobrze
[/i]
Obserwuj wątek
    • trzecikot Re: Matematyka 08.11.11, 10:57
      Załóżmy przez chwilę, że x/0=y. Znajdź (z imienia i nazwiska) y, które spełnia to równanie.
      • ploniekocica Re: Matematyka 08.11.11, 11:14
        trzecikot napisał:

> Załóżmy przez chwilę, że x/0=y. Znajdź (z imienia i nazwiska) y, które spełnia
        > to równanie.

Najsampierw musimy znać arytmetyczną wartość x, żeby obliczyć arytmetyczną wartość y nawet w tak absurdalnym równaniu :)
        • trzecikot Re: Matematyka 08.11.11, 11:18
          cyt.utnij.net
    • damakier1 Re: Matematyka 08.11.11, 11:24
      Dużo bym mogła w tym wątku powiedzieć, ale już się tak raz na tym ziobrze matematycznie skompromitowałam, że zmilczę.
      • ploniekocica Re: Matematyka 08.11.11, 11:30
        damakier1 napisała:

> Dużo bym mogła w tym wątku powiedzieć, ale już się tak raz na tym ziobrze matem
        > atycznie skompromitowałam, że zmilczę.

Widzisz Damo, się okazało, że wcale się nie skompromitowalaś matematycznie. Bo oto na naszych oczach powstaje nowa pisowska matematyka. Tak jak już powstał nowy język, nowa mechanika i dynamika, nowa ekonomia, a nawet nowy wzór męskiej urody.
        Ty po prostu jesteś dobra w antycypowaniu. Może powinnaś zostać aurorką?
        • trzecikot Re: Matematyka 08.11.11, 11:33
          Zapomniałaś o pisowskiej logice formalnej, etyce, erystyce i retoryce, a nawet - tu zaryzykuję - o pisowskiej estetyce ;)
          • ploniekocica Re: Matematyka 08.11.11, 11:36
            trzecikot napisał:

> Zapomniałaś o pisowskiej logice formalnej, etyce, erystyce i retoryce, a nawet
            > - tu zaryzykuję - o pisowskiej estetyce ;)

Nie tyle może zapomniałam, co leniwa jestem.
            Bo jakby się zastanowić to w każdej dziedzinie istnieje jej alternatywna pisowska antyteza.
            Nawet w dziedzinie tak trywialnej jak codzienne zakupy.
            • trzecikot Re: Matematyka 08.11.11, 11:38
              To z pewnością nie jest antyteza.
              To może być metateza lub nawet hiperteza. Wiadomo - Żoliborz oblige...
              • ploniekocica Re: Matematyka 08.11.11, 12:59
                trzecikot napisał:

> To z pewnością nie jest antyteza.
                > To może być metateza lub nawet hiperteza. Wiadomo - Żoliborz oblige...

A tak wewogle to, gdzie jest Ave z pretensjami, że to żaden Żoliborz tylko zwyczajny ŻUliborz?
                • tw_wielgus Re: Matematyka 08.11.11, 15:31
                  Ja ją zastąpię, głosno i zdecydowanie zaprotestuję.
        • damakier1 Re: Matematyka 08.11.11, 11:40
          Jak mam mieć cokolwiek wspólnego z czymkolwiek pisowskim, to już wolę być skompromitowana.
    • dupetek Re: Matematyka 08.11.11, 11:25
      Oby tylko klonować się nie zamierzał:)
    • tw_wielgus Re: Matematyka 08.11.11, 15:16
      Ja tam bym wolał żeby się pan prezes odpierwiaskował od gospodarki.
      Słyszałem, że jak będzie premierem to wprowadzi w życie ideały Polski solidarnej. jednym odejmie a drugim doda.
      Czyli w dół wyrówna.
      • ploniekocica Re: Matematyka 08.11.11, 15:29
        tw_wielgus napisał:

> Ja tam bym wolał żeby się pan prezes odpierwiaskował od gospodarki.

Ja bym wołała, żeby się odcałkował od całokształtu. Raz i na zawsze
        • tw_wielgus Re: Matematyka 08.11.11, 15:34
          Całki? Bosz.. czy Ty od niego nie za dużo wymagasz..?!
          Ponieważ to humanista! Zatem niech się po prostu, tak po polsku, odpierdzieli.
    • mariner4 Ale w Polsce jest modne zrobić 10.11.11, 08:02
      głupią minę i powiedzieć: "Ja nie mam zdolności do matematyki, bo ja humanista"
      Stąd też powszechny rak umiejętności logicznego myślenia.
      M.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka