Dodaj do ulubionych

Chryzostomia

• trusiaa Re: Chryzostomia 02.08.17, 14:18
      Niestety, zdjęte już z głównej, ale: w Łebie zagrała syrena, a plażowicze oddali hołd Powstańcom wstając z koców i wychodząc zza parawanów.

To się do "Pogoni za rozumem" nadaje :(
      • ave.duce Re: Chryzostomia 02.08.17, 16:08
        Hołd trzeba zobaczyć:

https://bi.gazeta.pl/im/cf/26/15/z22179279V,Plazowicze-uczcili-pamiec-Powstancow-Warszawskich.jpg

trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,22179273,wstali-z-kocow-wyszli-zza-parawanow-plazowicze-oddali-hold.html
    • trusiaa Re: Chryzostomia 24.08.17, 08:37
      Wiadomości o2 - dwa sąsiadujące nagłówki, różne zdarzenia - tu: policjanci zdębieli, tam:policjanci osłupieli.
      • ave.duce Re: Chryzostomia 24.08.17, 15:09
        I tak powstały dębowe słupy. Brawo, ministranci Błaszczak i Zieliński! Szyszkowy medal się należy.
    • trusiaa Re: Chryzostomia 25.08.17, 08:36
      Czabański Krzysztof: W TVP Macieja Szczepańskiego Bronisław Wildstein nie uraczyłby własnego programu.
      • ave.duce Re: Chryzostomia 25.08.17, 08:52
        A ukrewetczyłby lub urybił?
    • trusiaa Re: Chryzostomia 16.09.17, 07:35
      Zaspokajał też jej ważne potrzeby psychologiczne - gazeta.pl o królowej Wiktorii i Abdulu Karimie.
      W pierwszej chwili machnęłam ręką - ot, stażystka ggimnazjalistka napisała wypracowanie, ale nie :(

Potrzeby psychologiczne pojawiły się też w reklamie tabletek z magnezem, o ile pamiętam. Idzie nowe.
    • trusiaa Re: Chryzostomia 25.09.17, 07:59
      To pierwszy taki sklep na świecie. Tak za zakupy nie płaci się nigdzie. Ale są pewne wątpliwości. - czytam na głównej.

Po otwarciu: W tym sklepie za zakupy zapłacisz palcem. Są pierwsi na świecie.

O choreraaaa...

link też fajny:
      next.gazeta.pl/next/7,151003,22413604,w-tym-sklepie-za-zakupy-zaplacisz-palcem-sa-piersi-na-swiecie.html#BoxBizImg
      No ba: pewnie, że są.
      • ave.duce Re: Chryzostomia 25.09.17, 11:31
        Czyli zakupów możesz dokonać 20 razy czy 10? A potem...
        • trusiaa Re: Chryzostomia 25.09.17, 12:04
          Targają mną wątpliwości - czy wszystkie palce mają jednakową wartość? Czy duże zakupy to jeden ciachnięty, czy kilka (wszystkie?!) od rass?

I czy tylko palce są walutą - co z innymi częściami/narządami?
          Salon samochodowy, a my ciach! pucko, chlast! pół ątróbki, ziuu! flaczek inny i po chwili wyjeżdżamy wymarzonym prawie nowym tico.

https://openclipart.org/image/300px/svg_to_png/172601/Little-Mummy-Driver-by-Merlin2525.png&disposition=attachment
    • gat45 najgorsze superlatywy 25.09.17, 14:39
      ... przed chwilą - jakaś uczona prawniczka w TOKFM : "... można się o nich wyrażać w najgorszych superlatywach..."

Kombinuję.
      • ave.duce Re: najgorsze superlatywy 25.09.17, 15:24
        Prawniczce uczonej składam najgorsze wyrazy współczucia ...
    • gat45 Bardzo odważna teza Agaty Kowalskiej 26.09.17, 09:01
      "Za pomysłami posłów często kryje się jakaś myśl"
      (zwiastun jej programu Analizy)

Bym dyskutowała....

• ave.duce Gazeta.pl 19.10.17, 17:25
      NAJNOWSZE

13:37

Messi podczas meczu Ligi Mistrzów wyciągnął coś z getr i połknął. O co chodziło?

(w notatce poprawnie: getrów)
    • trusiaa Frądzia spokojnie: 24.10.17, 13:58
      Spłonął aktor wiozący polskiego biskupa i pielgrzymów.
      (...) w nagłym pożarze spłonęła część bagaży podróżnych, ale dzięki Bogu nikomu nic się nie stało.

• ave.duce Re: Frądzia spokojnie: 25.10.17, 22:29
        Aktor Ktoś był w walizce biskupa?!
        • trusiaa Re: Frądzia spokojnie: 26.10.17, 08:07
          Tak kombinowałam, że Ktoś to pseudo pielgrzymkowe kogoś z kół(ek różańcowych) zbliżonych do granic.
    • trusiaa Re: Chryzostomia 06.11.17, 13:58
      Gazeta.pl: Przedstawiła także intencje byłego męża, który chce zafałszować opinię publiczną.
      • ave.duce Re: Chryzostomia 06.11.17, 22:13
        Spóźniony słowik? Opinia publiczna wszak już z dawien dawna zafałszowaną jest.
    • trusiaa Re: Chryzostomia 04.01.18, 09:28
      gazeta.pl: Paulina Hennig-Kloska która była gościnią Poranka TOK FM.

• ave.duce Re: Chryzostomia 04.01.18, 10:15
        To jest taki trynd. Na "żeńskie" określenia.

A ja usłyszałam: siedem skoczków weźmie udział w konkursie...
        • trusiaa Re: Chryzostomia 04.01.18, 10:37
          Wolę gościówę. Bo jest konkretna, silna, o wyrazistych poglądach, a gościni- z mgły i galarety, a w uchu zgrzyta.
    • trusiaa Re: Chryzostomia 31.01.18, 12:46
      Gazeta.pl: świeżo upieczona mama chciała osłonić córkę przed słońcem i zakryła chustą wózek. Internautki oskarżają młodą mamę, że naraziła dziecko na przegrzanie i hipotermię.
      Redakcji zarówno - hipo czy hiper, ffszak sztuk jeden się liczy.
    • trusiaa Re: Chryzostomia 11.02.18, 11:36
      No pain, no gain (bez bólu nie ma zabawy) - se pszetómaczyly w gazecie.pl :(
      • ave.duce Re: Chryzostomia 12.02.18, 08:43
        ? - wg mię: jest to jedna z wersji tłumaczenia. Do przyjęcia.
        • trusiaa Re: Chryzostomia 12.02.18, 09:57
          A la mię nie - tyle zysku co w pysku, o:

https://thumbs.gfycat.com/FarflungDeadlyCorydorascatfish-max-1mb.gif
    • trusiaa Re: Chryzostomia 11.02.18, 14:14
      Zatrzymano dwie osoby, które zostaną sprawdzone pod kątem związku ze sprawą.
      Jak nieoficjalnie dowiedział się serwis, wśród nich są przede wszystkim członkowie rodziny.

gazeta.pl - snofu.
      • ave.duce Re: Chryzostomia 12.02.18, 08:46
        "przede wszystkim", czyli w tych dwóch osobach jedna i kawałek drugiej jest członkami rodziny, a pozostała część tej drugiej nie jest. Proste jak budowa cepa ;)
        • trusiaa Re: Chryzostomia 12.02.18, 10:07
          Coś w stylu:

-Dzień dobry, bracie mój, synu mojej żony. Jak się miewa ojciec Twój i mój, a mąż mojej żony?
    • trusiaa Re: Chryzostomia 17.05.18, 15:32
      Red. ew - nie dość, że snuje opowieści dziwnej treści, to (w alkoholowym zwidzie?) pisze o ludziach z niebieskimi źrenicami...

"najbardziej narażeni na alkoholizm są ludzie o oczach niebieskich (wśród przebadanych alkoholików, osób o takich źrenicach było najwięcej), zaś najmniej osoby o oczach brązowych. "

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka