Dodaj do ulubionych

Olgo, co z kocicą Twą?

29.03.12, 19:33
Operacja ta to wyjmowanie kamienia? Czy coś innego?
Obserwuj wątek
    • olga_w_ogrodzie Re: Olgo, co z kocicą Twą? 29.03.12, 21:36
      nie tylko kamień.
      jeszcze jelitka.
      jutro.
      • ploniekocica Re: Olgo, co z kocicą Twą? 29.03.12, 23:04
        No to będę Czymać od rana najmocniej jak potrafię. Musi być dobrze. Nie ma innej opcji.

A co z tymi jelitami jest złego?
        • olga_w_ogrodzie Re: Olgo, co z kocicą Twą? 29.03.12, 23:24
          może aż chłoniak.
          może pilobezoary - oby.
          tak czy inaczej kot będzie cięty głębiej, niż tylko do pęcherza, by kamień wydostać.
      • trusiaa Re: Olgo, co z kocicą Twą? 30.03.12, 08:38
        Olgo, trzymam mocno kciuki oba. Będzie gUd, nie ma innej opcji.
    • nihilyst Re: Olgo, co z kocicą Twą? 30.03.12, 08:09
      też trzymam
    • ave.duce Trzymamy !!! 30.03.12, 09:11
      Kciuki, łapaki i ogonek!
      • scoutek Re: Trzymamy !!! 30.03.12, 09:23
        fszysko czymamy

• inna57 Re: Trzymamy !!! 30.03.12, 09:57
          Też czymam jak nie wiem co i paczam co chwila czy komunikatu nie ma.
          • olga_w_ogrodzie Re: Trzymamy !!! 30.03.12, 12:04
            już ją zaniosłam.
            samo mi się płacze i wymiotować chce, choć nie jadłam nic.
            była taka przestraszona.
            mają dzwonić, kiedy odebrać małą mam.
            • trusiaa Re: Trzymamy !!! 30.03.12, 12:10
              Olgo, spróbuj napić się herbaty. Pamiętaj, że Koteczka jest pod najlepszą, fachową opieką.
              Wszyscy jesteśmy z Tobą myślami - nawet Ci, którzy teraz nie mogą napisać.
              • ave.duce Re: Trzymamy !!! 30.03.12, 12:22
                Jesteśmy!
                • ploniekocica Re: Trzymamy !!! 30.03.12, 12:26
                  Też jestem. Cały czas jestem tylko pisać nie mogę, bo Czymam.
                  Pamiętaj, że One się zawsze boja i denerwują u weta nawet jak na szczepienie idą. Nikolka nie wie tak naprawdę, co ja czeka, ale wyczuwa Twój nastrój. Wiem, że to łatwo mówić, bo sama bywam panikarą, ale postaraj się o siłę i choć odrobinę spokoju, żeby jej to przekazać. My Ci to posyłamy, pamiętaj.
                  • gat45 Re: Trzymamy !!! 30.03.12, 12:47
                    ploniekocica napisała:

> Też jestem. Cały czas jestem tylko pisać nie mogę, bo Czymam.
                    > Pamiętaj, że One się zawsze boja i denerwują u weta nawet jak na szczepienie id
                    > ą. Nikolka nie wie tak naprawdę, co ja czeka, ale wyczuwa Twój nastrój. Wiem, ż
                    > e to łatwo mówić, bo sama bywam panikarą, ale postaraj się o siłę i choć odrobi
                    > nę spokoju, żeby jej to przekazać. My Ci to posyłamy, pamiętaj.
                    >

TAK. Takie wielkie, ogroooomne TAK.
                    Będzie dobrze.
                  • olga_w_ogrodzie Re: Trzymamy !!! 30.03.12, 13:15
                    ploniekocica napisała:

Nikolka nie wie tak naprawdę, co ja czeka, ale wyczuwa Twój nastrój. Wiem, ż
                    > e to łatwo mówić, bo sama bywam panikarą, ale postaraj się o siłę i choć odrobi
                    > nę spokoju, żeby jej to przekazać. M

Nikolka w domu ani wczoraj, ani dzisiaj żadnego nastroju nie wyczuwała.
                    bawiła się, tuliła i jadła ładnie.
                    dziś nawet jak zobaczyła kotener, to się nie schowała.
                    a teraz nic nie wyczuwa, bo przecież ona jest w narkozie, a mnie nie ma na sali operacyjnej, tylko w domu czekam.
                    przestraszyła się w poczekalni, co zrozumiałe, ale nie z powodu mojego zdenerwowania, którego odczuć okazji nie miała.
                    • ploniekocica Re: Trzymamy !!! 30.03.12, 13:19
                      Ja wiem, Olgo, to jest na przyszłość, bo po operacji będzie potrzebowała Ciebie bardzo. Przecież wiesz, że ani myślę Cię krytykować, ani nawet rad cioci kloci dawać. Tylko Ci posyłam, jak mniemam z większą połową foruma mnóstwo siły i spokoju, bo obu Wam to będzie bardzo potrzebne. Tobie nawet bardziej niż jej, bo musisz być silna za Was obie.
                      • olga_w_ogrodzie Re: Trzymamy !!! 30.03.12, 13:51
                        wiem, że ja muszę być w równowadze, by ją mądrze i troskliwie pielęgnować.

i ja jestem na to gotowa.

niemniej, teraz, gdy ona tam jest, boję się, że ją stracę, no to organizm reaguje zaciskiem gardła i mdłościami.
                        nieważne.

dzięki wszystkim za czymanie.
                    • gat45 Re: Trzymamy !!! 30.03.12, 13:52
                      Olgo, a próbowałaś już budować sobie gniazdo w głowie ? Mnie najlepiej pomaga wicie gniazda raniuszka. Zamykamy oczy, zbieramy w głowie witki giętkie i źdźbła różne i wyplatamy cudny koszyczek kulisty z małym okrągłym wiejściem. O takie :

www.wat.tv/video/nid-mesange-longue-queue-3rqz9_2hhff_.html

Potem mościmy sobie w środku czymś najmiększym i najmilszym : mchu trochę, trochę puchu, zgubionego przez inne ptaki, kawałkiem włóczki nie gardzimy, sierść kocia jak najbardziej. A potem włazimy do środka, układamy się wygodnie i marzymy, że znowu budujemy w środku gniazdo raniuszka... Taka mała nieskończoność a la matrioszka.

Do gniazda w głowie można wejść razem z Kociczką, przytulić się i mruczeć unisono.
                      • inna57 Re: Trzymamy !!! 30.03.12, 16:24
                        Piękna metoda. Sama ją wypróbuję.
                • dzidzia_bojowa Re: Trzymamy !!! 30.03.12, 15:12
                  Tak, tak!!! Wszyscy!
                  • almetyna_ilmatar Re: Trzymamy !!! 30.03.12, 16:26
                    Olgo, ja to bym już chciała wiedzieć co i jak, dość już na dzisiaj niepokojów. Buziaki
                    Marta
                    • damakier1 Re: Trzymamy !!! 30.03.12, 16:35
                      Wszyscy byśmy juz chcieli wiedzieć. Trza spokojnie czekać.
                      • olga_w_ogrodzie Re: Trzymamy !!! 30.03.12, 17:49
                        wet zadzwonił.
                        idę po nią.
                        powiedział, że na miejscu wszystko powie mi.
                        • ave.duce Trzymamy !!! Trzymamy !!! Trzymamy !!! 30.03.12, 17:53
                          I czekamy.
                        • ploniekocica Re: Trzymamy !!! 30.03.12, 17:54
                          No to czymamy jeszcze mocniej!
                          • trusiaa Re: Trzymamy !!! 30.03.12, 18:08
                            Czymamy!
                            • olga_w_ogrodzie Re: Trzymamy !!! 30.03.12, 19:17
                              jest już w domu.

nie było kamienia, ale piach zlepiony śluzem
                              i ostry stan zapalny pęcherza, bo śluzówka mocno poszorowana była przez zlepek ten.
                              chirurg przejrzał jej wszystkie inne narządy wewnętrzne - jelita, śledziona, nerki, wątroba -
                              raka żadnego nie widać.
                              zrobili też test na białaczkę i koci hiv i też wyszło ujemnie.
                              gdy się brzuszek zagoi, będzie miała dietę zmienioną, dodaną też pastę odkłaczającą.
                              na razie będziemy na zastrzyki łazić codziennie.

łazi za mną chwiejnie po chacie, zamiast leżeć na kocyku i czystej pościeli na podłodze.
                              usiłowała wskoczyć na łóżko, no to ją w końcu wsadziłam na nie i pilnuję, by sama nie zeskakiwała.

dziękujemy wszystkim za czymanki.
                              • ewa9717 Re: Trzymamy !!! 30.03.12, 19:20
                                Uffff ;)
                                Najlepiej to obie od razu wykorzystajcie ten pobyt w łożnicy i uderzcie w kimono ;)
                              • ploniekocica Re: Trzymamy !!! 30.03.12, 19:41
                                Był kamień. Wielki. Głaz po prostu. Ten, który nam wszystkim czymającym tu i gdzieś indziej spadł z serca.
                                Teraz juz z górki będzie.
                              • damakier1 Re: Trzymamy !!! 30.03.12, 19:41
                                A nie mówiłam???!!! :)))) i hopla, hop!!!
                                • ave.duce i hopla, hop!!! i siup, sasa! ;) 30.03.12, 19:50
                                  damakier1 napisała:

> A nie mówiłam???!!! :))))

Niech Ci będzie :)))
                                • scoutek Re: Trzymamy !!! 30.03.12, 19:50
                                  HURRRRRRA!!!!!!!

• dorola13 uffff 30.03.12, 20:01
                                    https://i.obrazky.pl/koty-z-okna-OBRAZKY.PL.jpg
                                    • ploniekocica Re: uffff 30.03.12, 20:13
                                      Ledwo Olga napisała tę dobrą wiadomość, a ja ujrzałam po raz pierwszy!!! moje oba koty leżące w pozycji niemal przytulonej na jednym fotelu. Z radości?

Jednak nie trwała długo ta ich radość, bo spod Ryżego wypełznął wąż łapy pazurzastej i zaczął Pingwina zaczepiać. Potem drugi wąż drugiej łapy i już za chwilę zamiast sielanki jak z oleodruku powstał horror i zamiast dwojga ślicznych kotów na jednym fotelu ośmiołapy kłąb trzykolorowego futra na dywanie. A Pingwinica ma i tak anielską cierpliwość do tego szczura drapieżnego z ADHD
                                    • inna57 Re: uffff 30.03.12, 20:21
                                      https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT6omJjdWY2_n___3nLRTyYPotUv-x5XOMQrnE74R9EpRv5Z5LMSGo8ZWwB

Odpocznijcie Obie spokojnie po emocjonującym dniu.

Dobranoc Olgo, dobranoc Nikolko.
                                      • olga_w_ogrodzie Re: uffff 30.03.12, 20:38
                                        dobranoc Inneczko,

/choć chyba tu odpoczynku nie będzie.
                                        łazi ona, chce wskakiwać i zeskakiwać.
                                        może nie daje rady przysnąć przez ten kaftan bezpieczeństwa.
                                        boleć nie powinno, bo zastrzyk dostała stosowny./

ale śmieszne fotki pokazujecie nam.
                                        • maniasza Re: uffff 30.03.12, 22:10
                                          No widzisz :)

Masz tu, Olgo, od Padalca dostałam coś niesamowitego:

www.youtube.com/watch?v=8hZ3BIEmQxk&feature=share
                                          :)
                                          • inna57 Re: uffff 30.03.12, 22:20
                                            Moja Andromeda też była taką oddaną sunią :(
                                          • olga_w_ogrodzie Re: uffff 30.03.12, 22:47
                                            piękna, piękna historia.
                                            dzięki, Maniaszko.
    • ave.duce Olgo, co z kocicą Twą? 31.03.12, 08:10
      • man_sapiens Re: Olgo, co z kocicą Twą? 31.03.12, 09:57
        Czekamy na komunikat. Kawę trudno się pije trzymając zaciśnięte kciuki - ale da się, trzeba tylko zamiast filiżanki użyć kubka z dużym uszkiem.
        • trusiaa Re: Olgo, co z kocicą Twą? 31.03.12, 10:06
          Olgo, czy widzisz jak wielkim cieszysz się powodzeniem? :) Ludzie robotę porzucają żeby kciuki czymić, po nocach nie śpią, rano pędem do klawiatur ruszają - dla Ciebie i Nikolki - naszej idolki :)
          Wasze zdrówko!

https://3.bp.blogspot.com/-XgBJRcJal3M/T2yDDc9X8tI/AAAAAAAAA3s/69UCes5r7FA/s1600/imagesCA02LI5V.jpg
          • olga_w_ogrodzie Re: Olgo, co z kocicą Twą? 31.03.12, 12:02
            dziękuję Wam bardzo - to zainteresowanie wspierającym jest.

często łazi do kuwety, bo ten pęcherz podrażniony i wet mówił, by się nie martwić, że ona może jeszcze ileś dni z krwią siusiać.

przespała noc spokojnie na środku łóżka, no to ja na skraju, ale ważne, że nie próbowała złazić i się wiercić.
            dobry, mocny sen, to dla niej, sądzę, najlepsze.
            a teraz znikła, nim jeszcze wyjęłam kotener i nie wiem, gdzie wlazła, a na zastrzyk musimy iść.
            • trusiaa Re: Olgo, co z kocicą Twą? 31.03.12, 12:05
              Cffana bestia ;)
              Dobrego Wam i spokojnego wszystkiego :)
    • ave.duce Olgo, co z kocicą Twą? 07.04.12, 11:47
      Pani B. pozdrawia! :)
      • olga_w_ogrodzie Re: Olgo, co z kocicą Twą? 07.04.12, 14:06
        z Nikusią też Was obie pozdrawiamy.

u niej w poniedziałek szwy zdejmujemy.
        rana ładniutko się goi, ale coś jednak nie jest dobrze z tym pęcherzem.
        dużo pije i co chwila chodzi do kuwety, ale trudno jej się wysiusiać.
        wczoraj prawie się w kuwecie położyła i tak tkwiła tam ze 20 minut usiłując siku zrobić.
        przed operacją tego nie było.

do tego powinna jeść pastę odkłaczającą i ma zakupiony ten drogi bezo-pet, który koty, ponoć chętnie jedzą.
        no ale nie ona.
        nawet zmieszany w małej ilości z przysmakami nie jest zjadany.
        wczoraj kupiłam inny, ale to samo - ona sobie nie życzy, a tymczasem masę kłaków połyka, bo się namiętnie, natrętnie prawie, myje teraz - kaftanik nawet wylizuje, choć ma wyprany.
        • ave.duce Re: Olgo, co z kocicą Twą? 07.04.12, 18:19
          Nic a nic się na tym nie znam, więc tylko napiszę, że w myślach wciąż czymamy :)
          • magdolot Re: Olgo, co z kocicą Twą? 08.04.12, 02:33
            Ojejku, JAK mogłam przegapić?! Pewnie mi utonęło w powodzi kocięcych spraw forumowych...
            Ale za to świeże kciuki mam, więc będę je trzymała za świetną rekonwalescencję Szanownych Pań i Nikolkowe siusianie. Będzie dobrze. Howgh.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka