Dodaj do ulubionych

Dręczą mnie obrazoburcze myśli pijackie

03.07.12, 10:32
Dlaczego nie można zdawać matury z przedmiotu "Krasnoludki", skoro można z przedmiotu "Religia", który niesie ze sobą porównywalny ładunek merytoryczny?
Dlaczego pozwalamy na to, żeby politycy i publicyści w sposób całkowicie bezkarny wplatali w wątki całkowicie racjonalne swoje własne, niczym nieuzasadnione urojenia o bozi, zbawieniu i potępieniu, co miałoby owym wątkom przydawać wagi?
Jakim cudem ginekolog - specjalista od skrobanek został olśniony po obejrzeniu filmu "Niemy krzyk", skoro on tego niemego krzyku doświadczył co najmniej tysiąc razy?
Dlaczego w tym kraju co niektórzy chcą karać więzieniem za stosowanie laboratoryjnej metody zapłodnienia, której autor dostał Nobla?
Co to kurwa ma być, się pytam?
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Dręczą mnie obrazoburcze myśli pijackie 03.07.12, 10:43
      O tej porze pijackie?
      • trusiaa Re: Dręczą mnie obrazoburcze myśli pijackie 03.07.12, 10:45
        O tej porze, przy tej temperaturze, pije się przez rozum.
      • zbigniew_clapton Re: Dręczą mnie obrazoburcze myśli pijackie 03.07.12, 10:47
        Niestety samolot z moimi gośćmi wylądował o trzeciej nad ranem, więc kurna teges. Już śpią.
        • humbak Re: Dręczą mnie obrazoburcze myśli pijackie 03.07.12, 10:48
          Cóż, bywa i tak. Co ciekawe ja po pijaku częściej rozważam o bogu/ach niż o polityce:)
          • trusiaa Re: Dręczą mnie obrazoburcze myśli pijackie 03.07.12, 10:56
            Ach? Powiedziałeś: ach? :)
            • humbak Re: Dręczą mnie obrazoburcze myśli pijackie 03.07.12, 11:12
              Powiedziałem /ach. Wymawia się ...aCZ. To takie lokalne bóstwo bytujące w mojej świadomości.
              • trusiaa Re: Dręczą mnie obrazoburcze myśli pijackie 03.07.12, 11:25
                Nawet nie wiesz, jak mię to cieszy :)
        • trusiaa Re: Dręczą mnie obrazoburcze myśli pijackie 03.07.12, 10:49
          Cały samolot gości?! Jakże Ci współczuję...
          • humbak Re: Dręczą mnie obrazoburcze myśli pijackie 03.07.12, 10:53
            Zależy jaki samolot.
          • zbigniew_clapton Re: Dręczą mnie obrazoburcze myśli pijackie 03.07.12, 11:13
            Nie widzę żadnych racjonalnych podstaw do wysnuwanych przez ciebie podejrzeń, że ów samolot miałby być rzekomo wypełniony moimi gośćmi. Rzeczony samolot miał ich jedynie zawierać w swojej niepojętej latającej konstrukcji bez uwzględniania ilościowego współczynnika owego zawierania. Pańskie podejrzenia są całkowicie bezpodstawne. Ta pani przyszła w tym kożuchu i w nim wychodzi.
            • trusiaa Re: Dręczą mnie obrazoburcze myśli pijackie 03.07.12, 11:27
              No, dobra: to ilu tych gości zasadniczo nawiedziło Twoją chatę?
              • zbigniew_clapton Re: Dręczą mnie obrazoburcze myśli pijackie 03.07.12, 11:31
                Para. Brzydka ona, brzydki on, a taka piękna miłość...
                • humbak Re: Dręczą mnie obrazoburcze myśli pijackie 03.07.12, 11:35
                  Matematyka i romantyzm. Dwa minusy dają plus:)
                  • illmatar Re: Dręczą mnie obrazoburcze myśli pijackie 03.07.12, 12:00
                    Nie ma brzydkich ludzi.
                    • zbigniew_clapton Re: Dręczą mnie obrazoburcze myśli pijackie 03.07.12, 12:01
                      Jesteś w mylnym błędzie, jak mawiał klasyk.
                  • zbigniew_clapton Re: Dręczą mnie obrazoburcze myśli pijackie 03.07.12, 12:00
                    E tam. Po prostu Łobaszewska powinna być gwiazdą na równi z Arethą Franklin i Ellą Fitzgerald. Tak sobie jej słuchałem po pijanemu.
                    • ploniekocica Re: Dręczą mnie obrazoburcze myśli pijackie 03.07.12, 12:13
                      zbigniew_clapton napisał:

> E tam. Po prostu Łobaszewska powinna być gwiazdą na równi z Arethą Franklin i E
                      > llą Fitzgerald. Tak sobie jej słuchałem po pijanemu.

Masz rację w całej rozciągłości aczkolwiek piosenka ta jest kłamliwa. Nie ma brzydkich ludzi, gdy jest piękna miłość.
                      Dlatego Lech piękniał przy Marii, a bez niej wyglądał jak klon brata, a to wystarczy za całą ocenę.
                    • trusiaa Re: Dręczą mnie obrazoburcze myśli pijackie 03.07.12, 12:52
                      A ja to lubię :)

www.youtube.com/watch?v=rNL0_8_GSVg&feature=related#t=4m20s

• ave.duce Re: Dręczą mnie obrazoburcze myśli pijackie 03.07.12, 12:55
      zbigniew_clapton napisał:

> Co to kurwa ma być, się pytam?

A to Polska właśnie.
      • ewa9717 Re: Dręczą mnie obrazoburcze myśli pijackie 03.07.12, 17:01
        Coś skrzeczy?
        • ave.duce Re: Dręczą mnie obrazoburcze myśli pijackie 03.07.12, 17:35
          Pi$politość ;)
    • dupetek Spoko! 03.07.12, 17:51
      Jeśli wytrzeźwiejesz i Twoje rozterki nie zmienią się, to wszystko Ok! Jeśli jednak nastąpi zmiana dylematów, to rzeczywiście może wyglądać, że masz kłopot:)
      • tojajurek W aproposie 03.07.12, 19:42
        Wczoraj zasłyszane - akurat pasuje do tematu:

Do apteki, w której akurat nie ma klientów - wślizguje się bardzo młody człowiek w pończosze na głowie. Pani farmaceutka zbladła:
        - O matko! Napad!
        - Pani się nie boi. Ja tylko po prezerwatywy.
        • ewa9717 Re: W aproposie 03.07.12, 19:52
          No to z branży mongolskich poszukiwaczy złota drążących podziemne tunele. Wczoraj zasłyszane na filmie dokumentalnym. Też pasuje jak raz.
          -Zdarzają się zawaliska? - pyta filmiarz.
          -Tak, ale nikt nie zginął - odpowiada mongolski poszukiwacz złota.
          -Ani jeden?
          -Najwyżej kilku.
          • tojajurek Re: W aproposie 03.07.12, 20:45
            Robią też furorę sporty wodne. W ostatni weekend w Polsce utonęło tylko 18 osób.
    • man_sapiens Re: Dręczą mnie obrazoburcze myśli pijackie 03.07.12, 21:15
      Przedmiot "Religia" nie byłby taki zły, gdyby to było religioznawstwo albo teologia. A to jest egzamin z odmawiania paciorka, znajomości aktów strzelistych i klepania definicji siedmiu (bodaj) grzechów głównych. Czyli katechizm.
      • ewa9717 Re: Dręczą mnie obrazoburcze myśli pijackie 03.07.12, 21:35
        Żeby. Technikum, miasto wojewódzkie. Na religii ksiądz puszczał chłopakom 13.posterunek i inne takie, zeby ich tylko na lekcji mieć. Było to wprawdzie kilka lat temu, ale w szkołach, które znam z racji rodzinnych, dużo inaczej nie jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka