scoutek HA! 27.08.12, 11:55 Jacek Bieriezin napisał kiedyś, że urodził się wprawdzie już po wojnie, ale przeżył wszystkie filmy o niej. Też tak mam, on nie żyje już od wielu lat, wielu następnych filmów nie zdążył zobaczyć (może i dobrze), ale pewnie łączą mnie z nim ze dwa wojenne seriale polskie. Dzisiaj zajmę się tym dla starszych widzów, .......... Odpowiedz Link
ave.duce Re: HA! 27.08.12, 12:07 A kiedy będą takie dla najstarszych, dozwolone od lat 18? Odpowiedz Link
scoutek więcej się nie da, i tak za dużo 30.08.12, 19:20 Jutro mija kolejna rocznica tragicznej ........ Odpowiedz Link
scoutek znowu śpiewy 06.09.12, 19:12 Będąc na fali oglądania filmów z ........ natrafiłam na ten, który na podstawie własnego scenariusza zrealizował ...... Odpowiedz Link
ave.duce Re: znowu śpiewy 06.09.12, 19:32 Zajrzyj na blog Scoutka (neon "do wchodzenia" przez naciśnięcie nad wątkami Movie, movie), a się dowiesz :) Odpowiedz Link
scoutek weselnie 12.09.12, 23:06 Zachęcona recenzją napisaną przez autora jednego z moich ulubionych blogów filmowych (linka z boku) zasiadłam sobie pewnego dnia do tego filmu i...... Bo tak: historia, którą w zeszłym roku wyreżyserował ....... Odpowiedz Link
scoutek zimowo 20.09.12, 14:26 Bardzo lubię filmy ......................., trzy z nich są moimi ulubionymi komediami. Ta powstała prawie 20 lat temu (1993) i bawi do dzisiaj, choć nie jest to zabawa dla samej zabawy. To także świetna lekcja etyki dla widza, podana w kapitalny sposób, a tytuł filmu wszedł do polskiego języka potocznego na stałe. ....... Odpowiedz Link
scoutek życie..... 27.09.12, 18:03 Najpierw czytałam całą masę recenzji tego filmu, większość zresztą bardzo pochlebnych. Te dobre oceny i odtwórca głównej roli męskiej zachęciły mnie do obejrzenia zeszłorocznego obrazu ..................., nagrodzonego zresztą Orłami za debiut. Film opowiada historię ........ Odpowiedz Link
eelu_qiwi_no_rusz_zesz_sie Re: życie..... 27.09.12, 19:31 > ................... a ja Panią zapytam, dlaczego w Pani sygnaturce nie ma linki do Movie, movie....?;) Odpowiedz Link
scoutek Re: życie..... 27.09.12, 19:42 Drogi Panie, już to kiedyś pisałam.... sygnaturka jest wtedy trochę przeładowana, a całowania w d....łoń się nie pozbędę;)))) Odpowiedz Link
eelu_qiwi_no_rusz_zesz_sie Re: życie..... 27.09.12, 20:36 No to, Droga Pani, naocznie proszę spojrzeć na ewentulaną Swoja sygnaturkę:) Odpowiedz Link
scoutek znowu śpiewanie.... 03.10.12, 17:07 Ten film jest cudowny pod każdym względem. .......realizował w 1971 filmową adaptację musicalu, który grano na Broadwayu od 1964 roku. Musical był dziełem genialnej trójki: ........, a był oparty na książce ......... Odpowiedz Link
ave.duce Re: znowu śpiewanie.... Drinks for everybody! 03.10.12, 19:01 ... To Life! ... Odpowiedz Link
scoutek kryminalnie 10.10.12, 16:48 Znakomity, trwający zaledwie trzy sezony (w sumie 48 odcinków), fascynujący serial kryminalny. Ale realizowany z dziwnego punktu, bo głównym bohaterem jest ...... Odpowiedz Link
ave.duce Re: kryminalnie 11.10.12, 09:15 Nie widziałam, więc TYM RAZEM też nie skomentuję ;))) Odpowiedz Link
scoutek Re: kryminalnie 11.10.12, 14:39 próba mikrofonu:) chyba się przekonałam do załączenia linki do bloga.... działa? Odpowiedz Link
scoutek historia miłosna 16.10.12, 21:09 Ten film to był szał. Szaleństwo i histeria. Zwłaszcza ze strony damskiej widowni. Nie liczyło się tak bardzo kto gra i kto to nakręcił, bo najważniejsza w tym filmie była historia. Prosta, mało efektowna a poruszająca wszystkich. No dobrze. WSZYSTKIE. Bo to film, który bardziej porusza kobiety. Albo inaczej: panowie się do tego wzruszenia rzadko przyznają. ..... Odpowiedz Link
magdolot Re: historia miłosna 17.10.12, 01:14 Oj, pokolenie moich starych wzruszało się tak strasznie, że jak wreszcie zaliczyłam, to się rozczarowałam ciut... Pamiętam wkurz dziki ojca przyjaciółki, co kaseciaka do kina zatachał, żeby nagrać muzykę... i jakiś facet obok mu przez cały film beczał i łkał do tego kaseciaka i fszystko na nic! Odpowiedz Link
ploniekocica Re: historia miłosna 20.10.12, 21:32 Wybacz, Scoutku, paskudne czepialstwo, ale autor Love story to Erich Segal, a nie George. George Segal to aktor jest więc pewnie dlatego Ci się wrył w pamięć. Odpowiedz Link
scoutek Re: historia miłosna 20.10.12, 21:56 bosze!!!! wiedziałam, że coś jest nie tak!!!!! dzięki, lecę poprawić!!! cmok Odpowiedz Link
scoutek Re: historia miłosna 20.10.12, 22:04 jestem wzrokowcem, jak napisałam George Segal coś mi nie grało, patrzyłam kilkakrotnie czy nazwisko dobrze napisałam, a nie zwróciłam uwagi, że to imię jest nie tak dzięki, spalam się ze wstydu, ale proszę, zawsze tak mów, bo nie zniosę błędu, wkurza mnie to niby znawca a taki byk??? Odpowiedz Link
ploniekocica Re: historia miłosna 20.10.12, 22:14 Nie spalaj się, bo to normalny błąd jest. Zdarza się największym znawcom. OK, jak zauważę to będę teraz walić od razu, bo z tym Segalem to się nosiłam kilka dni, bo sie bałam urazić przemądrzalstwem swym. Odpowiedz Link
scoutek Re: historia miłosna 21.10.12, 09:14 żadne tam przemądrzalstwo, normalna poprawka mam nadzieję, że zbyt wielu nie nabrałam, bo to już (na szczęście) zapomniane dzieło, a i tak lepiej ludzie kojarzą film.... dzięki jeszcze raz i proszę o jeszcze, gdyby coś ale będę się pilnować bardziej:) Odpowiedz Link
scoutek pudełka 24.10.12, 20:11 To zeszłoroczne dzieło ............... wzbudziło wiele emocji. .........., autor scenariusza, oparł swój tekst na autobiografii ..........., asystenta wielkiego ........ Odpowiedz Link
scoutek koszmarek 01.11.12, 19:10 Gdyby nie odtwórczyni głównej roli to pewnie nie sięgnęłabym do tego filmu. Nie lubię takiej tematyki, wychowywanie dzieci mnie nie fascynuje, a wyhodowanie na własnej piersi potwora tym bardziej. ..... Odpowiedz Link
scoutek śmiech przez łzy 08.11.12, 20:47 Na początku lat dziewięćdziesiątych był szał na wypożyczanie filmów wideo. Dzięki zaprzyjaźnionym właścicielom okolicznych wypożyczalni udawało mi się dorwać nowości, nadganiałam zaległości i oglądałam całe mnóstwo różnych rzeczy. Często brałam jak leci, ale także polowałam na jakiś znany tytuł. Przypadkiem trafiłam na film zrealizowany w 1989 roku przez...................................na podstawie scenariusza ......................... I ten film stał się jednym z moich ulubionych. Zaczyna się od przygotowań ...... Odpowiedz Link
ave.duce Re: śmiech przez łzy 08.11.12, 21:19 Świetny film, zaskoczę Cię może - byłam też na sztuce w Centrum im. J.F. Kennedy'ego, ha! I przez przypadek poznałam pewną znaną (m.in. z seriali "The Golden Girls") aktorkę, od której dostałam bilety na ten spektakl ;) A co! Odpowiedz Link
scoutek bardzo na czasie w USA 14.11.12, 19:34 Dużo o tym zeszłorocznym filmie ............... słyszałam, znałam oczywiście .............jako aktora i reżysera, wiedziałam mniej więcej czego się mogę po nim spodziewać. Ale i tak mnie zaskoczył. Na początku zaczęło się nudno i przewidywalnie bardzo...... Odpowiedz Link
scoutek powoli ale.... 21.11.12, 19:21 Bardzo dużo słyszałam o tym filmie, ale jakoś nie było okazji. Trafiła się ostatnio, więc skorzystałam i .... nie żałuję, choć już nie będę chciała do niego wrócić. Rozkręca się powoli, choć pierwsza scena jest bardzo dynamiczna i zapowiada szybsze tempo. ...... Odpowiedz Link
ex.mila Włączyłam sobie "This must be the place" 24.11.12, 19:59 ale za chwilę drugi przejazd kobiet w slalomie i będę musiała przerwać na chwilę, zeby kibicować wszystkim rywalkom Lindsey Vonn. Odpowiedz Link
scoutek Ave? 28.11.12, 20:04 Jedyne słowo jakie mi przychodzi do głowy, gdy myślę o tym serialu to rozczarowanie. Jak ruszała pierwsza seria, gdy poznawałam bohaterów w pierwszych odcinkach w............roku to miałam uczucie, że to ma potencjał i świetnie się zapowiada. Myślałam sobie, że dobrze, że taki film powstaje, przecież tęsknimy do własnych historii, do własnych formatów...... Odpowiedz Link
magdolot Re: Ave? 28.11.12, 20:27 Przeprzystankoalaskowana zażądałam od małża antraktu w postaci innego filmu i dałam mu wybrać. Wybrał "Skazę" Złego Luja i wymiękł w połowie, ale paniczna ucieczka sprzed ekranu, co się nią salwował, nie do końca pomogła, bo od niedzieli ma koszmary senne. Szukałam po blogu i nie ma. Nie mogę sobie przypomnieć filmu, w którym Żelazny Jeremiasz robił sobie puku w ubranku Madamy Butterfly pod arię wiadomą. Bo tak sobie po "Skazie" skojarzyłam "Lolitę" i to seppuku do kompletu i Jeremiaszowi serdecznie współczuję, bo mroczne strony jaźni oblatał sobie na ament. Odpowiedz Link
scoutek Re: Ave? 28.11.12, 20:40 nie ma na blogu (przynajmniej moim), bo nie widziałam ale wiem, że Jeremiasz I. zagrał we filmie o tytule M. Butterfly ciekawostka: w roli żeńskiej występuje Barbara Sukova, z którą kiedyś związany był nasz Daniel Olbrychski i mają syna (nie, to nie Rafał) Odpowiedz Link
magdolot Re: Ave? 28.11.12, 20:51 Dzięki. Można na Ciebie liczyć, Scoutku drogi, jak na Zawiszę Czarnego, a nie tego z PiSu, uchowaj Boże. A żeby było jeszcze lepiej, to Sukova tam wobec tego gra chłopczyka [albo coś w tym rodzaju], a Olbrychski Maciara chce grać. Br. Bidni ci aktorzy. Odpowiedz Link
ave.duce Scoutku? 28.11.12, 22:51 Jedyne słowa, jakie mi przychodzą do głowy, gdy myślę o tym serialu, to "dzięki Bogu, Honoru i Ojczyznu", że jego Czas się skończył. Odpowiedz Link
scoutek zabawnie 05.12.12, 18:52 Ta historia jest prawdziwa, na końcu filmu możemy zobaczyć zresztą jej rzeczywistych bohaterów. Jest ich ...... Odpowiedz Link
scoutek zimowo 14.12.12, 19:20 Korzystając z okazji, że silne przeziębienie unieruchomiło mnie w domu i tak znieczuliło, że nie byłam w stanie nic czytać, włączyłam sobie film sprzed prawie dziesięciu lat (za nieco ponad dwa tygodnie już będzie pełna dycha) jednego z bardziej interesujących reżyserów - ...... Odpowiedz Link
magdolot Re: zimowo 15.12.12, 01:17 A ja dziś korzystając z choroby dzieciątka, wrzepiłam mu "Fortepian". Zamiast pianina, co mu je ciągle załatwiamy... Odpowiedz Link
scoutek świątecznie bez świąt 23.12.12, 20:28 Jedna ze stacji telewizyjnych przypomniała wczoraj ten film i z przyjemnością go sobie obejrzałam. To właśnie coś takiego, co fajnie ogląda się w przerwie przygotowań do rodzinnego spotkania przy stole wigilijnym, bez obciążeń i bez zbytniego wysiłku umysłowego. ...... Odpowiedz Link
scoutek wielkie dzieło 02.01.13, 18:22 Genialny film, genialne zdjęcia, genialna muzyka. I chyba się nie pomylę, gdy stwierdzę, że najbardziej ten film rozsławiła muzyka, choć nie jest to film muzyczny.......... Odpowiedz Link
scoutek pijaństwo:) 13.01.13, 19:37 Większość ludzi, którzy słyszeli o tym filmie mają wrażenie, że obejrzą zabawną komedię pełną pijackich ekscesów mających miejsce na rajskiej wyspie Puerto Rico. Nic z tych rzeczy, choć zabawnych momentów nie brakuje, jak na przykład jazda rozklekotanym i okradzionym samochodem. Ale tak naprawdę to oparta na powieści ........ Odpowiedz Link
scoutek piaskownica 19.01.13, 17:17 Kiedyś miałam wrażenie, że w poprzednim wcieleniu byłam jaszczurką, bo uwielbiam się wygrzewać w piachu na słońcu. Po kilku wizytach w północnej Afryce, gdy poczułam gorący wiatr Sahary, usłyszałam śpiew muezinów i napatrzyłam się na islamską architekturę, zaczęło mi się wydawać, że może jednak byłam Arabką.... Niesamowite jest również to, że ................ Odpowiedz Link
scoutek problemy małżeńskie 27.01.13, 18:26 Dawno nie widziałam takiego filmu: zabawny, bardzo mądry, taktowny i bardzo prawdziwy. Historia małżeństwa ......... Odpowiedz Link
scoutek filmowa wyobraźnia 03.02.13, 15:26 Bardzo lubię filmy tego typu, ze względu na tematykę. Zwykle jest jeszcze tak, że mają niezłe tempo i są świetnie filmowane. Gdy doszły do tego informacje o przyznanych dopiero co ........ Odpowiedz Link
scoutek preriowy makaron 11.02.13, 17:06 Jedna ze stacji telewizyjnych, a właściwie jeden kanał filmowy przypomina czasem takie właśnie filmy jak ten. Skorzystałam z okazji, bo już dawno nie widziałam dobrego, starego ............ Odpowiedz Link
scoutek po polsku 18.02.13, 19:17 Dawno nie było serialu, więc teraz będzie. I dawno nie było po polsku. Ten jest bardzo po polsku i do tego krótki jak na dzisiejsze standardy. Ma zaledwie 7 odcinków trwających w sumie prawie 9h. Ale już w roku powstania był wydarzeniem i do dzisiaj jest lubiany........ Odpowiedz Link
scoutek Niemiec po francusku 24.02.13, 16:24 Dziś w nocy rozdane zostaną kolejne Oscary, w Hollywood trwają pewnie gorączkowe przygotowania, a ja właśnie obejrzałam jeden z tych filmów, o których pewnie dzisiaj będzie głośno. Szczerze powiem, że w tym roku nie jestem zbyt na bieżąco, nie znam większości nominowanych filmów, ale zobaczyłam ten, o którym już tyle słyszałam. To dzieło......... Odpowiedz Link
scoutek pyskata;) 04.03.13, 18:38 Ten film Stevena Soderbergha z 2000 roku przyniósł aktorce grającej główną rolę, jej jedyną jak do tej pory, nagrodę Amerykańskiej Akademii Filmowej. Szczerze mówiąc nie przepadam za ........ Odpowiedz Link
scoutek lista marzeń 12.03.13, 18:57 Reżyser tego filmu zrobił całkiem sporo świetnych filmów, ten należy do tych nieco słabszych, ale zdecydowanie wart jest obejrzenia. Historia, którą zrealizował ..... w 2007 roku jest historią z gruntu dramatyczną i dosyć ponurą, choć opowiedzianą z właściwym sobie humorem....... Odpowiedz Link
scoutek znowu miasto 20.03.13, 19:29 Całkiem niezły film ................, ale nie jestem zachwycona. Bawiłam się dobrze zaledwie przy kilku scenach, podobały mi się niektóre dialogi i postacie. Może to wina seryjnej pracy reżysera, nawyk wypuszczania .................. Odpowiedz Link
scoutek miasto!!!!! 26.03.13, 18:54 Obiecałam kiedyś, że obejrzę ten film jeszcze raz i zweryfikuję mój pogląd sprzed lat. Dotrzymuję słowa dzisiaj i zajmę się filmem sprzed lat 44 (niemożliwe?!). Bardzo znany kiedyś, teraz już chyba raczej zapomniany, zajmują się nim chyba tylko tacy maniacy jak ja. Historia, nakręcona w 1969 roku przez ................. Odpowiedz Link
scoutek Re: W TVP Kultura w każdą sobotę - Woody A. ;) 03.10.12, 19:56 lubię, ale tylko niektóre.... Odpowiedz Link
scoutek Re: W TVP Kultura w każdą sobotę - Woody A. ;) 04.10.12, 11:57 stare jak Annie Hall, Hannah i jej siostry, Purpurowa róża..., Zagraj to jeszcze raz, Sam.....Zeliga lubię bardzo.... z ostatnich O pólnocy w Paryżu, Co nas kręci co nas podnieca.....Vicky Cristina Barcelona.... Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: 1408 19.10.12, 23:41 Jak koś lubi przegięte horrory to warto. Ja oglądałam dla Cusacka, bo wiadomo- nawet jak się boi jest słodki. Podobno film jest bardzo dobry lecz ja nie potrafię docenić bo horrorów nie lubię. Odpowiedz Link
ave.duce Re: 1408 20.10.12, 10:51 Wiem. W momencie przyciśnięcia klawiszka "wyślij" przypomniałam sobie. Nawet komentarz Olgi zapamiętawszy ;) Mogłabym użyć nożyczek, ale niech tam. Odpowiedz Link
ave.duce E00065 25.01.13, 21:46 www.colorcodehex.com/e00065/ Chyba jasnowidzką jestem ;) Odpowiedz Link
nihilyst Re: forumowo filmowo 8 27.01.13, 21:27 byłam w kinie. na hobbcie. 48 klatek. opowiedziałabym więcej, ale przez półtorej godziny mój sąsiad spożywał popcorn, a ja się gotowałam. on jak metronom, ja jak czajnik. kilka spostrzeżeń z drugiej części filmu: - nie znoszę 3d - 48 klatek - obgryza z magii zamazania, ale pewnie można przywyknąć - dwóch najprzystojniejszych krasnoludów ma się ku sobie (zazdrość) - scena z orłami - po to chodzi się do kina ale dłuższą chwilę właśnie się nie wybiorę; znowu ktoś będzie żarł, chrupał, mlaskał, oblizywał paluszki Odpowiedz Link
magdolot Re: forumowo filmowo 8 28.01.13, 02:40 Szybki najazd w 3d mi robi kuku. Mi się przydały uszy na Hobbicie, jak nie było widać ze dziury we ziemi kto atakuje orkuf, bo usłyszałam temat muzyczny elfów i uzyskałam jasność. Szacio tfierdzi, że ja jedna je rozpoznaję wśród znanych mu osób, tematy owe [guche te dzieci jakieś?!]... Ale mój ulubiony jest od Rohirrimów, a tych chyba Jackson w Hobbita nie vlepił. Król orków w stylu "wyginam śmiało ciało" był git. Małża uwiódł Gollum. I to jest super kreacja, bo mały Szacio na widok Golluma uciekał aże się kurzyło, a żaden inny potfur w Trylogii go nie przerażał. A teraz go jeszcze kocha za fszystkie "pocketsies" anglistyczne cuda gadane. Dziś mi Szacio wykonał kokonik na rzeczywistość, bo padał mię deszcz na mój śnieg deficytowy, gdy Szacio obwieścił maraton Trylogiowy. Się najpierw skrzywiłam, bo nie kocham maratonuf, a potem nam wlazło 2/3. Tym razem się tylko fkurzałam jak Arwena lizała Aragorna udając konia, bo hiena się zacięła i z urwiska spad, a fszysko dlatego że odjechała za morze, ale nie do końca. I głównie się cieszyłam na ulubione sceny - te wierne i wielkie. Te przy których se tylko trochę trza poftarzać, że jest XXI wiek i "Obcy 8 pasażer Nostromo" jess do przeskoczenia i kilka Spielberguf też... Bo ja żem miała farta się zakochać bez pamięci w Trylogii, jakem ją jako 11-latka we socjalistycznej szarówie czytała, a w chałupie mi wisiała mapa całego Śródziemia, co ją tatko wyrysował pracowicie i wycyzelował na stary pergamin. I dobrze pamiętam moje straszliwe drżenie, jak Czarni Jeźdźcy węszyli mi Froda i wiele innych drżeń. Za to teraz mam komfort, bo Hobbit dorwany i czytany po Trylogii spłynął se po mnie jak woda po gęsi i Jackson se z nim może wyprawiać co chce... [... choć mi zabrakło piosenki "piętnastu ptaszkom na pięciu drzewach ognisty podmuch piórka rozwiewa",a zamias tego powaga- rolwaga z białem orkiem na hienie jak od Ludluma, psiakrew...ale jajca se Jackson gdzie indziej robi ładnie] ...se może wyprawiać co chce, byle Beorna ładnie odpierdzielił i krasnoluduf liczenie. Widowiskowy jest bardzo ten Hobbit rypany. I się nie mogie doczekać, kiedy ten Sherlock dobije do Watsona. Zdeglazowało mię się właśnie wiadro Bolognese, to idę spać. Aaa! Odpowiedz Link
mariner4 3 aktorów miało 3 x Oscara 24.02.13, 18:31 Między innymi Walter Brennan. Pamiętasz go? M. Odpowiedz Link
scoutek Re: 3 aktorów miało 3 x Oscara 24.02.13, 18:56 oczywiście najbardziej z Rio Bravo ;)) Odpowiedz Link
mariner4 Wczoraj to usłyszałem w TVN24 24.02.13, 19:23 że jest w piątce aktorów z 3 Oscarami. Stumpy jest niezapomniany! M Odpowiedz Link
scoutek Re: Wczoraj to usłyszałem w TVN24 25.02.13, 09:46 o widzisz, to juz jest ich sześciu, bo dzisiaj dołączył do nich Daniel Day-Lewis z trzecią statuetką za rolę Lincolna pozostałe jego filmy to "Moja lewa stopa" i "Aż poleje się krew" Odpowiedz Link
mariner4 To chyba Cię zainteresuje 26.02.13, 18:08 kinomanko. Masz pasję! www.kino-pionier.com.pl/M. Odpowiedz Link
mariner4 Już nie mieszkam w Szczcinie i tego kina 26.02.13, 18:13 mi brakuje. Atmosfera niepowtarzalna. Tam pomimo nowego wystroju ma się wrażenie, że to lata 20. M. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Już nie mieszkam w Szczcinie i tego kina 26.02.13, 18:29 To już ostatnie takie kino... Mieczysław Fogg - W małym kinie Odpowiedz Link
mariner4 Nie lubię kin gdzie śmierdzi pop cornem, gdzie 26.02.13, 18:47 dzwonią telefony komórkowe. W kinie "Pionier" za uszy by wyprowadzono tego, którego telefon by zadzwonił. Tam każdy wyłącza telefon wchodząc na salę. M. Odpowiedz Link
ave.duce Nieco od paki, ale na czasie > 24.03.13, 07:43 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13604311,_Bylismy_troche_anarchistami__Chcielismy_zdobyc_wszystkie.html#TRNajCzytSST Odpowiedz Link
ave.duce Re: forumowo filmowo 8 29.03.13, 07:54 Nie mogę znaleźć nic o Sandrze B. A co powiesz o "Ptakach"? Odpowiedz Link
scoutek Re: forumowo filmowo 8 29.03.13, 09:59 o Ptakach pewnie kiedyś napiszę, mogę tylko powiedzieć, że teraz mnie śmieszy:)) ale Psychoza również Sandra B? jakoś tak wyszło, że wspomniałam o niej raz chyba tylko przy okazji Strasznie głośno niesamowicie blisko jakoś się nie składało Odpowiedz Link
scoutek dzisiejszy wieczór 29.03.13, 10:41 wiem, że dzisiaj pewnie wszyscy zajęci a jak dzisiaj nie zajęci to pewnie oglądają "Annę German" na jedynce, albo już zauważyli "Jak zostać królem?" na dwójce (po odcinku serialu) wiem, że moja propozycja w tym świetle słabo się przebije, ale polecam "Incepcję" na tvn tylko, że ten film wymaga uwagi a rozpraszać ją będą przerwy na reklamę więc może nagrać i obejrzeć kiedyś w skupieniu? ale osobiście polecam BARDZO Odpowiedz Link
ploniekocica Re: dzisiejszy wieczór 29.03.13, 10:49 "Króla" Colina nie polecasz, Scoutku? Odpowiedz Link
scoutek Re: dzisiejszy wieczór 29.03.13, 10:52 też bardzo..... mam dylemat, ale chyba wolę Incepcję i dlatego tak..... i diKarpio:)) (tak świątecznie;)) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: dzisiejszy wieczór 29.03.13, 10:59 Nie mam telewizora więc nie mam dylematu:) Oraz widziałam oba i oba polecam. Ale Colina wolę świątecznie i nieświątecznie. Zaffffsze go wolę i od zawsze. Szczególnie na mokro. Mała zagadka - z jakim dziełem sztuki filmowej kojarzy się powiedzenie "Colin na mokro". Zresztą potem na mokro był jeszcze parę razy, ale tamto spektakularne "na mokro" sprawia, że wzdychają do niego kobiety różne, w tym ja. Oraz pewna moja ulubiona Żaba :) O sobie świątecznie odszukam w labiryntach mojej filmoteki to dzieło i obejrzę, bo nie widziałam ze trzy lata. Odpowiedz Link
scoutek Re: dzisiejszy wieczór 29.03.13, 11:08 aaaaa tak tak w tym filmie ma tak samo na nazwisko jak w komedii, w której ma zabawne, bardzo obciachowe swetry;)) zreszta to w komedii było nadane celowo właśnie takie, w nawiązaniu do tamtego uroczego romansidła zamieszałam? Odpowiedz Link
ploniekocica Re: dzisiejszy wieczór 29.03.13, 11:16 Mnie? Nie :) W książce, a której oparta jest ta komedia główna bohaterka ma za zadanie służbowe zrobić wywiad z Colinem jako tym na mokro (chyba dobrze pamiętam), ale w filmie tego fragmentu chyba nie ma, bo by dopiero było qui pro quo. Też sobie chyba obejrzę z okazji depresji świątecznej, bo dawno nie oglądałam. Sobie usiłuję teraz przypomnieć, gdzie on jeszcze jest na mokro - w "Niebezpiecznych związkach"?, w "Love actually"? i gdzie jeszcze? Odpowiedz Link
ploniekocica erratum 29.03.13, 11:19 oczywiście nie w "Niebezpiecznych związkach", bo tam go wewogle nie było nie tylko na mokro, ale w "Valmoncie". Gupiam :( Odpowiedz Link
scoutek Re: erratum 29.03.13, 11:39 nie taka znowu gupiaś;)) ale uwielbiam dwie role Colina - geja:)) dla ułatwienia - jedna to komedia muzyczna i gejostwo ledwo zaznaczone jest a drugi - wysmakowana plastycznie i artystycznie historia z gejem Colinem w roli głównej:) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: erratum 29.03.13, 11:49 Ta druga strasznie smutna jest. Przynajmniej dla mnie. Ryczałam jak bóbr. Ale ja zafffsze ryczę - tak mam. Ta pierwsza za to optymistyczna nad wyraz. Się śpiewać od razu chce. Colina uwielbiam za tę jego (przepraszam za słowo) pierdołowatość. Nawet w najbardziej seksownym wydaniu pierdołowaty jest i zagubiony. Podobnie zresztą chociaż bardziej ma Hugh, ale on, mimo że niby śliczniejszy bardziej komediowy jednak. Odpowiedz Link
scoutek Re: erratum 29.03.13, 12:22 to prawda, pierdołowatość ma w sobie tak by się człowiek nim zaopiekował.....;) u Hugha tego nie widzę, choć wiem, że można Odpowiedz Link
ave.duce Re: forumowo filmowo 8 30.03.13, 07:22 No to jeszcze jedno (choć lista dłuugaaa): Shirley MacLaine... Odpowiedz Link
scoutek Re: forumowo filmowo 8 30.03.13, 09:17 uwielbiam ją i już była, na pewno przy okazji Stalowych magnolii Odpowiedz Link
ave.duce Re: forumowo filmowo 8 30.03.13, 11:33 No tak - Ty "myślisz" filmami, ja - profanka - co najwyżej aktor/k/ami. Odpowiedz Link