Dodaj do ulubionych

Moja stara

21.12.12, 10:17
...kocica wdrapała się na stół i wylizała masło. Sprawić dziwkę i dodać do pasztetu czy odpuścić? Uprzedzając pytania dodatkowe - nie jestem ani chrześcijaninem, ani jaroszem.
Obserwuj wątek
    • damakier1 Re: Moja stara 21.12.12, 10:59
      Jak bardzo stara, to bym popsucia pasztetu nie ryzykowała.
      • ewa9717 Re: Moja stara 21.12.12, 12:36
        Cieszyć się, ze stare kocie dziwce takie wyzgierne i ma młodzieżowe pomysły.
        Ewentualnie też przygotować się na sprzątanie po słynnej praczce.
        • olga_w_ogrodzie Re: Moja stara 21.12.12, 17:53
          co to "wyzgierne " ?
          • ewa9717 Re: Moja stara 21.12.12, 18:24
            olga_w_ogrodzie napisała:

> co to "wyzgierne " ?
            Wyzgierno dzioucha to taka z biglem, do tańca i do różańca ;)
    • nowel1 Re: Moja stara 21.12.12, 13:17
      Na koty nie działają żadne metody wychowawcze, więc albo sprawić, albo wybaczyć ;-)
    • maniasza Re: Moja stara 21.12.12, 14:26
      Mój pies kiedyś radośnie szczekał na klatce jak wyprowadzałam go na spacer. Akurat sąsiadka z klatki wchodziła po schodach i zaczęła jescze głosniej się drzeć niż pies , racząc mnie uwagą, że moj pies za głośno szczeka na klatce. Więc uprzejmie i z radością w głosie odpowiedziałam: pszepani, jak tylko wrócę ze spaceru, przerobię go na smalec, i nie będzie już pani przeszkadzał.
      Mina jej była bezcenna.

ps. a Ty masło chowaj lepiej.
      :)
      • lumpior Re: Moja stara 21.12.12, 15:26
        Kotowacizna zamiast karpia na Wigilie? Chyba musi być koniec świata?
    • tojajurek Re: Moja stara 21.12.12, 20:06
      Trzeba chować do kredensu albo masło, albo kota.
      Przy okazji masz dowód, że teorie o szkodliwości masła to brednie. Mądra kocina margaryny nie ruszy. Kot jest dobrym testerem żywności. Mój w życiu nie tknął parówek, czy pasztetu.
      A za trzy dni zapytasz kociny co sądzi o maśle. Bo teraz na opakowaniu piszą "Masło" w środku bógwico.
      • smutas13 Re: Moja stara 21.12.12, 20:23
        Kupić nowe masło, a kociczce wybaczyć bo wie co dobre.
    • damakier1 Re: Moja stara 21.12.12, 20:29
      Młody małżonek chciał zrobić niespodziankę i przyrządzić pyszny obiad. Kupił 2 kilo pięknej cielęciny, przyniósł do domu i położył na stole w kuchni. W tym momencie w pokoju zadzwonił telefon - poszedł do pokoju, chwilę rozmawiał, a gdy wrócił, cielęcina zniknęła, a na stole w kuchni siedział kot i się oblizywał. Złapał małżonek kota, posadził na wadze - kot ważył dwa kilo. Zaraz, zaraz... wobec tego, gdzie jest kot?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka