15.09.13, 10:08
Trzy dni temu złapałem takiego syfa:
mozillapl.org/forum/viewtopic.php?f=15&t=44025
Szlag mnie trafia, kombinowałem wszystkiego, a nie chciałbym przeinstalowywać systemu.
Ciekawostką jest to , ze nie da się przywrócić komputera do wczesniejszej daty.
moze ktoś pomóc?
Obserwuj wątek
    • ave.duce Nie pomogę, bo jestem zi0br0 15.09.13, 10:37
      w tym temacie ;)

ps. do mnie się przyczepiła "delta" - oddałam kompa do wyczyszczenia specjalistom.
      • zapijaczony_ryj Re: Nie pomogę, bo jestem zi0br0 15.09.13, 10:45
        ave.duce napisała:

> w tym temacie ;)
        >
        > ps. do mnie się przyczepiła "delta" - oddałam kompa do wyczyszczenia specjalist
        > om.

CZytałem, ze jednnemu takie cóś szesnastolatek skasował w 5 minut, a ja nie moę czekać aż wnuczka będzie miała 16 lat, bo mnie już prawdopodobnie na tym padole nie będzie.
        Liczę na to, ze na FzD też jakieś nastolatki sOM
      • mariner4 Re: Nie pomogę, bo jestem zi0br0 15.09.13, 19:37
        Deltę da się usunąć aplikacją "adwcleaner" To nie jest program instalacyjny. Można go wygooglać łatwo, więc nie podaję linka.
        Z Deltą rozprawił się w mgnieniu oka. Polecam!
        M.
        • zapijaczony_ryj Dzięki, chyba rzeczywiscie sobie poradził 17.09.13, 09:09
          mariner4 napisał:

> Deltę da się usunąć aplikacją "adwcleaner" To nie jest program instalacyjny. Mo
          > żna go wygooglać łatwo, więc nie podaję linka.
          > Z Deltą rozprawił się w mgnieniu oka. Polecam!
          > M.

przynajmniej od 15 minut nic mnie nie wyskoczyło
      • panidemonka Re: Nie pomogę, bo jestem zi0br0 15.09.13, 20:14
        Deltę usuniesz za pomocą AdwCleaner. Do pobrania za darmo w internecie.
        Syn niedawno usunął. Skutecznie.
    • man_sapiens Re: Pomocy! 15.09.13, 17:08
      Trochę z mało szczegółów - jak dla mnie - żeby coś konkretnego doradzić.
      Pewnie coś instalowałeś a przy okazji był gdzieś tam checkbox "zainstaluj także xxxx", przeoczyłeś to i doinstalowałeś sobie coś co cię denerwuje.
      Jeżeli to w firefoxie się dzieje, to zajrzyj jakie masz zainstalowane dodatki, może wystarczy coś wywalić. (menu firefoxa - dodatki i sprawdź rozszerzenia, wtyczki i usługi). A
      Sprawdź w start->autostart czy nie ma tam jakiegoś programu (to byłoby raczej prymitywne), wystartuj też regedit (start -> uruchom, wpisz regedit, enter) i przejdź do HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run a także HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run i zobacz co uruchamia komputer przy starcie / logowaniu. Pewnie się zdziwisz ile tego jest, ale bądź ostrożny przy usuwaniu wpisów, można popsuć coś.
      Możesz przywrócić dawny stan (odinstalować programy) używając funkcji przywracania Windows. Których win używasz? Dla XP zobacz www.youtube.com/watch?v=pK0Dc3hpyKI, dla 7 i 8 jest opis na stronie Microsoftu windows.microsoft.com/pl-pl/windows7/products/features/system-restore dla starszych Windows tego nie ma. Uwaga: przywracanie systemu usuwa z dysku pliki exe i dll, które pojawiły się tam w późniejszym niż punkt odtwarzania czasie. Jeżeli są takie, które chcesz zachować to zrób ich kopie na pendrive albo zapisz je w pliku zip.
      A najlepiej: zakup parę piw lub flaszkę dobrego wina, schłodź w lodówce (nie dotyczy wina czerwonego) i poproś znajomego człowieka oblatanego lub człowiekę oblataną w sprawach administracji Windows o pomoc.
      Możesz też pisać do mnie na priva - może coś wykombinujemy telefonicznie albo internetowo
    • mariner4 Spróbuj ADWCLEANER 15.09.13, 19:34
      To jest program nieinstalacyjny. Wygoogluj tą aplikację. Czyści z adware.
      Mnie pomogło pozbyć się tego typu śmieci.
      M.
      • panidemonka Re: Spróbuj ADWCLEANER 15.09.13, 20:16
        Nie przeczytałam tego posta i napisałam to samo.
        Z deltą spokój.
    • ave.duce Nic z tego - 15.09.13, 21:37
      ale za dobre rady - dzięki!
      • zapijaczony_ryj Wszystkim co chcieli pomóc 17.09.13, 09:11
        dziękuję.
        Życie bez tego k.... stwa stało się piękniejsze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka