czan-dra 15.10.13, 14:14 Usłyszałem dziś w radiu że rząd zabrał się za poprawkę tej "haniebnej ustawy" i obiecał do stycznie poprawić to co rozpirzyli, wierzę że w jakiejś części to Twoja zasługa. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gat45 Re: Gat. 15.10.13, 16:16 Kto da więcej ? Kto powie, że to wyłącznie Gata zasługa ? PS Dzięki, Czan-dro, za dobrą wiadomość Odpowiedz Link
ave.duce Re: Gat. 15.10.13, 16:21 gat45 napisała: > Kto da więcej ? Kto powie, że to wyłącznie Gata zasługa ? > Ja, a co mi tam :) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Gat. 15.10.13, 17:47 ave.duce napisała: > gat45 napisała: > > > Kto da więcej ? Kto powie, że to wyłącznie Gata zasługa ? > > > > Ja, a co mi tam :) FFFszystkie cuda tego świata to wyłączna sprawka Gata! By się nam zawalił świat, gdyby nie nasz dobry Gat! O maj Gat - tak każdy woła, kiedy źle jest dookoła, a Gat grzechy świata gładzi i na wszystko ona zaradzi! Mam dalej? Odpowiedz Link
ploniekocica freudowska pomyłka! 15.10.13, 17:52 ostatni wers miał brzmieć "i na wszystko on zaradzi" coby się zgadzało rytmicznie, ale się okazało, że Pan Gat jest kobietą??? Odpowiedz Link
gat45 Re: freudowska pomyłka! 15.10.13, 17:55 Zauważyłam, że Ci się stopa złamała Ale głupio mi było wypominać przy TAKIM tekscie PS NOSZSZZSZSZ kurcze.... Klawisz od spacji mi już zupełnie siada Odpowiedz Link
ploniekocica Re: freudowska pomyłka! 15.10.13, 18:04 Tak będzie dobrze i tak nabożnie oraz bezpłciowo A Gat grzechy świata gładzi i na wszystko Gat zaradzi. Odpowiedz Link
scoutek Re: freudowska pomyłka! 15.10.13, 18:00 żadna ze mnie poetka i rymy stawiam ciężkie, ale mi wyszło bez sensu, choć wiadomo o co chodzi: Gat nas broni Gat nam radzi Gat nas nigdy nie wyzdradzi Odpowiedz Link
gat45 Re: Gat. 15.10.13, 17:53 Gat, krygując się : No nie, z tymi grzechami to lekka przesada.... Odpowiedz Link
magdolot Re: Gat. 15.10.13, 17:59 "Gat grzechoty świata gładzi." - Może być? I hiphipię Mu, hurra! Odpowiedz Link
gat45 Re: Gat. 15.10.13, 19:38 Nie. W "ż" kropka mogłaby zadrapać moją delikatną rączkę. Nie gładzę. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Gat. 15.10.13, 19:35 gat45 napisała: > Grzechoty mogą być. Grzechotników gładzić nie będę. No, ja nie wiem, a jak Ci się ręka na takiej grzechotce (czyli małej grzechocie) zaciśnie i nie będzie chciała ODcisnąć to, co będzie wtedy? Nadzwyczajna afera? Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Gat. 15.10.13, 19:37 I śpiewamy jej sto lat, niech nam żyje nasza Gat! Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Gat. 15.10.13, 19:41 Na tyle, ilu śpiewających. Po prostu polifonicznie. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Gat. 15.10.13, 19:43 I jeszcze Gdybyż było więcej Gatów na tym najlepszym ze światów! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Gat. 15.10.13, 19:45 Się robi. Hołd (p)ruski (to ze względu na pierogi) na parapetach: Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Gat. 15.10.13, 19:57 Całe hałdy tych hołdów. PS. W liceum dyrekcja wymyśliła, że pierwsza lekcja ma się zaczynać od tego, że klasa staje, a nauczyciel mówi "Do oddania hołdu godłu państwowemu baczność." Większość nauczycieli już około października zapominało z premedytacją o tym obowiązku. Jedną z niewielu przestrzegających zaleceń dyrekcji była nasza anglistka - Polka urodzona w Chicago, która ku naszej nieustającej radości z wyrazem uniesienia na twarzy mówiła: "Do oddania hołdu GOŁDU...". Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Gat. 15.10.13, 20:05 ave.duce napisała: > A która to Gat? Jak to która? Ta w żółtym przeca to ulubiony gaci kolor! Odpowiedz Link
gat45 Re: Gat. 15.10.13, 20:08 Potwierdzam. Jam ci to, jakbym w lustro patrzyła ! Tylko co to za dziateczki gołe wiją mi się pod parapetem ? Zabrać i przyodziać, bo ziąb dzisiaj. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Gat. 15.10.13, 20:11 To są dziateczki angielskie (albo i francuskie) przyzwyczajone do zimna. Odpowiedz Link
gat45 Re: Gat. 15.10.13, 20:16 A któż to w tem danem momencie się korzy u mych stóp i całuje czubki mych palców ? Okulary mi do sukienki nie pasowały, więc nie rozpoznaję. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Gat. 15.10.13, 20:21 gat45 napisała: A któż to w tem danem momencie się korzy u mych stóp i całuje czubki mych palców ? Jak to: kto? Hołd we własnej osobie. (Imię danego Hołda można wstawić wedle uznania.) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Gat. 15.10.13, 20:25 gat45 napisała: > A któż to w tem danem momencie się korzy u mych stóp i całuje czubki mych palcó > w ? Okulary mi do sukienki nie pasowały, więc nie rozpoznaję. Nie wiem, któż on zacz, ale ponieważ ma sandały na skarpetki (białe!) to lepiej się z nim nie zadawaj bliżej. Odpowiedz Link
gat45 Re: Gat. 15.10.13, 20:33 Ty się lepiej przyjrzyj Trusiinemu obrazkowi i sama powiedz : czy Moja Wielmożność wygląda, jakby się zwykła zadawać bliżej ? Odpowiedz Link
damakier1 Re: Gat. 15.10.13, 21:01 No i ledwo żem się na chwilę w sprawach bardzo ważnych odwróciła i już żeście wszystkie mnie na mieloną mamałygę przerobiły i moje "przede wszystkim" - owszem, skromne, ale jakże szczere, w ciemny kącik zapędziły - tak przy tych wszystkich złotem kapiących hołdach małe i marne się poczuło. Ale pamiętaj, Gatu Najmilejsza, że ja pierwsza z moim skromnym "przede wszystkim" przybiegłam, a na potwierdzenie szczerości mego najwyższego uznania swe serce na dłoni Ci niosę. Odpowiedz Link