11.10.15, 15:37
Protesty-srotesty. Jak nie działają to na cholerę je wystosowywać.

Jeśli cała ta hopa to pogoń za klikami, to zadziała strajk. Najpierw ostrzegawczy, 24 godziny bez jednego posta. Potem do oporu.

Pozdrawiam czule z kanapy na Forum Polonia 2 gdzie siedzą bardzo weterani wojen trollowych z wczesnej Polonii. Retired Extremely Dangerous. Proszę nas nie wkurwiać gazeto bo kamień na kamieniu się nie ostanie, a jedyne co będzie klikać to Wasze zęby, jeden o drugi ;)
Obserwuj wątek
    • asia.sthm Re: STRAJK 11.10.15, 19:04
      Tylko na kiedy ten strajk zaplanowac? Oni wprowadzaja te zmiany od zaplecza, sukcesywnie aby wkurzenie gawiedzi sie rocienczylo.

PS. Czy Dwor dysponuje okraglym stolem?
      • leziox Re: STRAJK 11.10.15, 19:10
        Najważniejsze to koordynacja.
        Można postrajkować.
        A co robić z łamistrajkami?
        Tak po prostu dać w mordę to się wirtualnie niestety nie da.
        • iwannabesedated Re: STRAJK 11.10.15, 19:43
          Ludzie, o tempora o mores. Jak już Polacy nie wiedzą jak zastrajkować, to znaczy iż nastąpił kuniec świata.

1. Ogłosić datę.
          2. Pozawieszać info na forach.
          3. Danego dnia NIE PISAĆ
          3a. ani też nie wchodzić coby sprawdzać czy inni nie piszą
          3.b ani także nie pisać "NIE PISZCIE i NIE WCHODŹCIE"

Akcję powtórzyć, kilka razy, gdyż rozumiem, że wprowadzanie jest stopniowe, więc i poziom wnerwieliny będzie rósł stopniowo.

I potem, stopniując napięcie, ogłosić STRAJK GENERALNY.

Akcję nagłośnić na konkurencyjnych mediach, czyli fejsie. Myślę, iż inna konkurencja skrzętnie podchwyci temat, aby móc przysrać gazecie. Już widzę te nagłówki "Generalny Strajk użytkowników portalu gazeta.pl".

Myślę, że wyjdzie, a jeśli nawet nie - ubawimy się, a pałą w łeb nam nikt nie da.
          • leziox Re: STRAJK 11.10.15, 19:47
            Większość wie, zwłaszcza tych którzy 18-kę obchodzili już parę razy.
            Ale gimbaza i pokolenie fejsboga miewa czasami z tym jeszcze trudności więc trzeba naświetlić sprawę.
            Materac mam, steropian ukradnę z budowy, zresztą i chyba jaki zapluskwiony śpiwór się znajdzie. Spirytusik przytargam z piwnicy i mogę strajk zaczynać.
            A zresztą melyna się przyda w takie dni każdemu.
            • iwannabesedated Re: STRAJK 11.10.15, 19:57
              Hahaha, i to jest ten spiritus, ehem, znaczy spirit.

Najlepiej niech zaczną fora gdzie już wprowadzili te wykrzaczenia. Przecież oni badają teraz klikalność. A wkurzając się i pisząc "przeciwko" tylko tę klikalność nakręcacie. Więc, będą nakręcać dyskusję, a potem wykażą, że klikalność wzrosła.

My na Polonii 2 zobaczymy. Jak się naszym nie spodoba nowa formuła, którą nam pokazała asia, to pewnie zastrajkujemy ostrzegawczo, żeby zobaczyć jak to pójdzie.

Brzoza. Brzoza. Roger. Over and out.
              • ave.duce Re: STRAJK 11.10.15, 22:02
                Halo, tu bŻoza!! Tu bŻoza!! Źle cię słyszę!
                • leziox Re: STRAJK 11.10.15, 22:17
                  Idąc tym tropem - w samobójstwie siła.
                • magdolot Re: STRAJK 11.10.15, 22:26
                  Mnie teszsz tszeszczy jakoś i okropnie pszerywa! Szszy topsze słyszyłem martyrologiczne zawodzenie:
                  Pot Tfoje obrone, bohaterski Terliku,
                  my weterani ZBOWiD się uciekamy w koszyku!
                  Terliku nadziej nam kozę na tę pancerną bŻozę
                  i będzie po krzyku?!
                  Na kursie i na ścieżce
                  coś rozpieprzymy jeszcze
                  w nocniku!
                  Tfu, w dzienniku!
                • magdolot Re: STRAJK 11.10.15, 23:26
                  Może mię wytnij ten wierszyk, Wodzowo? Wierzgła mnie chyłkiem groteskowa natura...
                  • ave.duce Re: STRAJK 11.10.15, 23:32
                    Ciii... nożyczki poszły spać.

Rymu nie będzie.
                    • leziox Re: STRAJK 11.10.15, 23:42
                      A tu wycinają?
                      Nawet nie wiedziałem.
                      Znaczy co? Miałem szczęście?
                      • ave.duce Re: STRAJK 11.10.15, 23:48
                        leziox napisał:

> A tu wycinają?

I to jak! Te 150 000 postów to może 1/137 tego, co by było, gdyby nie wycinali. Po prostu masakra!

> Nawet nie wiedziałem.
                        > Znaczy co? Miałem szczęście?

Miałeś - szczęście w nieszczęściu, ot co.
                        • magdolot Re: STRAJK 12.10.15, 02:46
                          Za Wiki:
                          Stała struktury subtelnej (oznaczenie: α) – podstawowa stała fizyczna charakteryzująca siłę oddziaływań elektromagnetycznych. Została formalnie wprowadzona przez Arnolda Sommerfelda. Jest wielkością bezwymiarową więc jej wartość nie zależy od przyjętego systemu jednostek. (...)

Często spotykane jest przybliżenie \alpha \approx 1/137 \ .

Dotychczas nie powstała żadna powszechnie zaakceptowana teoria wyjaśniająca dlaczego stała struktury ma taką wartość.
                          ---------------------------------------------------------------
                          Jeden wielki SIC!!!
                      • magdolot Re: STRAJK 12.10.15, 00:09
                        Sama się zgłosiłam potulnie na rzeź, bo mię sumienie ruszyło. Studzić sobie solennie obiecywałam, nie wierzgać. Odpoczynkiem wojownikuff być, mokre nałęczki narzucać im na czoła rozgrzane tą całą podmiotowością oraz ze szczękiem stawaniem... pracowicie wew poprzek ordynku i rękawicą machaniem.

Tutaj nożyczki baaardzo rzadko szczękają i znacznie częściej na własną prośbę delikwenta, który właśnie ochłonął...
                        Szczęście to trzeba mieć żeby zostać wyciętym. - znaczy to.
                      • inna57 Re: STRAJK 12.10.15, 09:17
                        Tu jest tak jak w NFZ, można mieć operację plastyczną na życzenie za swoje, a na operacje z koszyka świadczeń trzeba swoje odczekać w kolejce ;) Nawet jeśli w tej kolejce nikt przed Tobą nie stoi ;)
                        • leziox Re: STRAJK 12.10.15, 13:09
                          Jeśli pójdę dalej tym tropem, to wyjdzie mi że za wycięcie na własne żądanie będę musiał jeszcze zapłacić - no bo - prywatnie!
                          Nie chcę. Kasy potrzebuję na nowe ogumienie.
    • iwannabesedated Re: STRAJK 12.10.15, 13:07
      A u nas trwają konsultacje, z tym, że Ojciec Założyciel rzekł, że nowa formuła, choć jej nie kuma, to mu właściwie odpowiada, ale generalnie mu lotto.

Mnie też w sumie lotto, jak spieprzą i mi będzie nie pasować, to przestanę tu pisać. No bo, ileż w końcu można. To oni w końcu muszą, ta klikalność, mierniki, benczmarki, brifingi, za to im płacą, a zarabiać muszą, bo te hipoteki, fury, dzieci i wakacje w Tajlandii. Młódź produkcyjna na dorobku, noż na gardle oraz w plecach. Ja zaś tu sobie klikam bo mi na razie to odpowiada dla zabicia czasu i poddzierżanja razhawora :)

Tak gwoli updejta.
    • yoma Re: STRAJK 12.10.15, 15:08
      Strajki srajki. Myślisz, że ktoś zauważy, że jakaś Iwanna, Ave.duce czy inna Yoma strajkuje?

Zwłaszcza na forum Kraj, uhuhu :)
      • iwannabesedated Re: STRAJK 12.10.15, 17:32
        Hm, no i co tu powiedzieć na takie coś? Chyba do googla odesłać, niech definicję słowa "strajk" poczytają, także z historii najnowszej może, bo chyba młodzi są i na tych lekcjach się bawili telefonem komórkowym :D

Tyle, że słowo "bojkot" mi się raczej bardziej odpowiednim wydaje. A może jednak strajk. No sama nie wiem.

Czyli yoma myśli, że zadziała pienienie się na forum? No dobrze, vox populi vox dei, to się pieńmy.
        • yoma Re: STRAJK 12.10.15, 19:06
          Yoma wielkich nadziei w pienieniu się nie pokłada, ale cień jest. W strajku nie widzę nawet cienia.
          • ave.duce Re: STRAJK 12.10.15, 19:34
            Może trzeba zacząć od pikiety?
            • trusiaa Re: STRAJK 13.10.15, 08:00
              A potem strajk - włoski. Warto omówić szczegóły.
              • ave.duce Re: STRAJK 13.10.15, 08:12
                Pisać powoli, bez literówek i innych błędów?
                • trusiaa Re: STRAJK 13.10.15, 16:51
                  Gdy piszesz powoli - ja czytam powoli ;)

Chodzi mi raczej o nękanie - np. zasypywanie administracji całą masą postów/mejli, pytania nieustające o byle co, ale merytoryczne, żeby nie mogli się czepić formy.
                  • scoutek Re: STRAJK 13.10.15, 18:33
                    trusiaa napisała:

> Gdy piszesz powoli - ja czytam powoli ;)

mój tatko mawiał: piszesz byle jak to ja byle jak czytam
    • ave.duce Re: STRAJK 13.10.15, 16:36
      LUCKY STRIKE?

www.tias.com/stores/hfisherbab/pictures/3814a.jpg
      Już pozamiatali.

forum.gazeta.pl/forum/w,299,159012453,159012453,Nowy_watek_podsumowanie_i_dodatkowe_informacje.html
      • trusiaa Chamstwo (u)rządzi? 13.10.15, 17:00
        Mogą mi skoczyć tam, gdzie mogą Pana majstra pocałować. Niech spadają.
    • man_sapiens Re: STRAJK 13.10.15, 18:36
      Z Dudą czy z Wałęsą?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka