Dodaj do ulubionych

Tomasz Lis

18.10.15, 01:36
post w aproposie tegoż: natemat.pl/158481,prawicowa-blogerka-atakuje-tomasza-lisa-niech-uwaza-na-swoje-corki?fb

jeśli ktoś na twitterze przeczytał choć parę wpisów rzeczonej blogerki - Ireny Szafrańskiej,
jednej z bardziej tam znanych hejterek każdego, kto ma inne, niż PiSowskie poglądy, to może się zadziwiać, przerażać.
ta kobieta non stop podkreśla swoją wiarę, odwołuje się do Boga, kończy każdego wieczoru urzędowanie na twitterze modlitwą o szczęśliwą i spokojną śmierć.
mnie szybko zablokowała, ale na tt każdy może wejść przez google, nie będąc zarejestrowanym, zalogowanym.
nie wchodziłam, by zdrowia nie tracić, niemniej, lud udostępniał jej posty, więc widziałam niekiedy.
dziś weszłam przejęta tym, co wypisuje o rodzinie T. Lisa,
jak pomawia jego córki i jego samego o rzeczy o których nie pisze się w tekście, jaki zalinkowałam.
no bo to są rzeczy niewyobrażalnie podłe.
albo jak udostępnia ona wpisy kibolskie n/t zachęcania do pobicia T. Lisa oraz te, w których umawia się lud PiS kiedy, w jakim mieście będą kolejne pobicia dziennikarza.
na jej TL, od lat, jest jedna, wielka nagonka na każdego dziennikarza, inne osoby, które ta pani uważa za posiadające niesłuszne poglądy.
jest niewyobrażalny hejt, groźby karalne i udostępnianie gróźb karalnych.
podobnym hejtowaniem od stóp to głowy zaszczycany jest od dawna Jarosław Kuźniar czy, za to, że spytał, kto pisał prezydentowi wystąpienie, ostatnio, kompletnie NIE antypisowski Jacek Nizinkiewicz.
podaję przykład tej pani jako wzorzec zachowania wielu ludzi z tzw. prawicy.
bo ludzi, którzy przed niczym, jak widać, się nie cofają, jest multum.
masa "dziennikarzy" tzw. prawicy pisze w tym samym tonie, to samo, głaszcze p. Szafrańską za jej wpisy.
to jeszcze nic.
głaszcze też pani Aleksandra Jakubowska - ło matulu.
a mi jej było żal kiedyś - no bo syn niepełnosprawny, a tu te sądy, wyroki.
tymczasem jest to kobieta straszna.
okropna.
nie umie odreagować traumy aresztowania i prawomocnych wyroków inaczej, niż przez nienawiść, więc dołącza się do nagonki na T. Lisa i jego rodzinę.
a rozmiar pogardy dla ludzi mających inne zdanie - na równi, o ile nie większy, niż u ludzi tzw. prawicy.

można T. Lisowi zarzucać ujawnianie sympatii i antypatii politycznych, ale jest niezależny do bólu, często dostając za to cięgi. Jego programy zawsze były autorskie, Newesweek jest autorski, o natemat.pl nie wspomnę, bo to jego portal.
Tomasz Lis był panelistą na "Media bez kobiet" 7. Kongresu Kobiet. Byłam tam. I tam też był niezależny - od tego, co wcześniej mówili inni paneliści, od chęci podlizania się uczestniczkom Kongresu, od oklasków. I dlatego to on, faktycznie, uratował ten panel.

niemniej, tematem tego wątku, nie jest ocena T. Lisa jako dziennikarza.
tematem jest to, że już dzieją się rzeczy straszne.
jestem osobą już 113. letnią, naprawdę sporo widziałam, czytałam - ale jestem zwyczajnie porażona tym, że tak można...

oraz wkurza mnie zachowanie ludzi, wyborców, sympatyków ugrupowań od centrum do lewej, którzy, wiele miesięcy temu, popatrzyli na sondaże i oddali pole PiSowi i, tak, jak PiS, stwierdzali, że PiS wygra.
to się nazywa samospełniająca się przepowiednia.
a dla mnie, to wywieszenie białej flagi, nim doszło do ostatecznego starcia.

wiem, że dla wielu osób T. Lis jest kontrowersyjny.
ale kompletnie nie o to teraz idzie.
ja już napisałam do niego parę słów wspierających.
wcale nie lubiłam Hanny Lis, potem trochę polubiłam, bo, w osobistych kontaktach się nie puszy i jest naprawdę miła, a teraz, to ja do niej też napiszę, że wspieram.
i już.
Obserwuj wątek
    • ketepud Lis już odpowiedział 18.10.15, 09:12
      tomaszlis.natemat.pl/158499,nadchodza
    • 99venus Re: Tomasz Lis 18.10.15, 09:34
      Tomasz Lis-lubię Pana.Za całokształt.
    • instant.crush Kto sieje wiatr.... 18.10.15, 10:35
      Naganiacz Lis to dziennikarska szmata, która zasługuje co najwyżej na miano zaczadzonego propagandysty, a z rzetelnym dziennikarstwem nie ma nic wspólnego. Zwykły polityczny naganiacz.
      • scoutek Re: Kto sieje wiatr.... 18.10.15, 11:05
        i to, uważasz, usprawiedliwia każdą podłość?
        • instant.crush Re: Kto sieje wiatr.... 18.10.15, 11:11
          Kto sieje wiatr...
          • jureek Re: Kto sieje wiatr.... 18.10.15, 11:32
            instant.crush napisał:

> Kto sieje wiatr...

Wymigujesz się od jasnej odpowiedzi.
            • 99venus Re: Kto sieje wiatr.... 18.10.15, 11:40
              pewnie burza już do niego doszła.
        • instant.crush Re: Kto sieje wiatr.... 18.10.15, 11:48
          scoutek napisała:

> i to, uważasz, usprawiedliwia każdą podłość?

Nie usprawiedliwia każdej podłości. Piszę tylko o tym, że, jeśli ktoś uderza pięścią, to ktoś się może odwinąć cięższym narzędziem.
          • scoutek Re: Kto sieje wiatr.... 18.10.15, 12:06
            instant.crush napisał:

> Piszę tylko o tym, że, jeśli ktoś uderza pi
            > ęścią, to ktoś się może odwinąć cięższym narzędziem.
            >

taaak, zdecydowanie wystawiłeś SOBIE świadectwo
            jak się dostanie w twarz to należy odważnie walnąć w twarz dzieciom i żonie za grzechy tatusia
            i otruć psa lub kota
            • 99venus Re: Kto sieje wiatr.... 18.10.15, 12:18
              to prawdziwie polski okaz katolickiej moralności.25 lat religii w przedszkolach i szkołach robi swoje.
              • instant.crush Re: Kto sieje wiatr.... 18.10.15, 12:23
                99venus napisał:

> to prawdziwie polski okaz katolickiej moralności.25 lat religii w przedszkolach
                > i szkołach robi swoje.

Nawet nie wiesz, czy jestem katolikiem, ale popluć sobie oczywiście możesz, jak to masz w zwyczaju:))
            • instant.crush Re: Kto sieje wiatr.... 18.10.15, 12:22
              scoutek napisała:

> instant.crush napisał:
              >
              > > Piszę tylko o tym, że, jeśli ktoś uderza pi
              > > ęścią, to ktoś się może odwinąć cięższym narzędziem.
              > >
              >
              > taaak, zdecydowanie wystawiłeś SOBIE świadectwo
              > jak się dostanie w twarz to należy odważnie walnąć w twarz dzieciom i żonie za
              > grzechy tatusia
              > i otruć psa lub kota

Nie kłam, bo kłamiąc, raczej sobie wystawiasz świadectwo.
              • scoutek Re: Kto sieje wiatr.... 18.10.15, 12:30
                instant.crush napisał:

> Nie kłam, bo kłamiąc, raczej sobie wystawiasz świadectwo.

to ty stwierdziłeś, że Lis zasłużył na to by walnąć w jego rodzinę
                nie powinien się dziwić, bo: kto sieje wiatr.....
                czyż nie?
                • instant.crush Re: Kto sieje wiatr.... 18.10.15, 12:43
                  scoutek napisała:

> instant.crush napisał:
                  >
                  > > Nie kłam, bo kłamiąc, raczej sobie wystawiasz świadectwo.
                  >
                  > to ty stwierdziłeś, że Lis zasłużył na to by walnąć w jego rodzinę
                  > nie powinien się dziwić, bo: kto sieje wiatr.....
                  > czyż nie?

Nie. Napisałem jedynie, że jak ktoś się bawi nieładnie, to ktoś inny może z nim zabawić jeszcze bardziej nieładnie. Takie często jest po prostu następstwo rzeczy. Zarzucanie mi, że uważam, jakoby należało atakować jego rodzinę albo że chociaż to popieram, jest poniżej dyskusji.
                  • scoutek Re: Kto sieje wiatr.... 18.10.15, 13:03
                    instant.crush napisał:
                    > Napisałem jedynie, że jak ktoś się bawi nieładnie, to ktoś inny może z nim
                    > zabawić jeszcze bardziej nieładnie. Takie często jest po prostu następstwo rze
                    > czy

usprawiedliwiasz świństwo
                    i wystarczy
                    eot
                    • instant.crush Re: Kto sieje wiatr.... 18.10.15, 13:06
                      scoutek napisała:

> instant.crush napisał:
                      > > Napisałem jedynie, że jak ktoś się bawi nieładnie, to ktoś inny może z ni
                      > m
                      > > zabawić jeszcze bardziej nieładnie. Takie często jest po prostu następstw
                      > o rze
                      > > czy
                      >
                      > usprawiedliwiasz świństwo
                      > i wystarczy

Nie odpowiadam za to, jaki obraz widzisz po tym, jak kłamiesz i manipulujesz moimi wypowiedziami.

> eot

I wzajemnie.
      • oby.watel Lepiej z mądrym zgubić... 18.10.15, 11:09
        nstant.crush napisał:

> Naganiacz Lis to dziennikarska szmata, która zasługuje co najwyżej na miano
        > zaczadzonego propagandysty, a z rzetelnym dziennikarstwem nie ma nic
        > wspólnego. Zwykły polityczny naganiacz.

Czy to objawienie ma jakieś umocowanie w rzeczywistości? Może przynajmniej jakieś przykładowe nazwisko dziennikarza z prawdziwego zdarzenia powinieneś zdradzić, żeby wiadomo było na kim należy się wzorować?

Może nadałby się ten z PAP-u, który dziwne uznał za komiczne? To jest dopiero dziennikarstwo na wysokim poziomie, trzeba przyznać.

Portal opinii za PAP-em.

Des Spiegel za Merkel.

Czy kogoś zdziwi, gdy niedouczone pismaki wojnę wywołają? Kwestią otwartą pozostaje co jest groźniejsze - mowa nienawiści czy nieuctwa?
        • gat45 Re: Lepiej z mądrym zgubić... 18.10.15, 11:14
          Właśnie !
          Chciałabym przyłączyć się do prośby o wskazanie dziennikarza prawdziwie rzetelnego i prawdziwie bezstronnego. Aktualnie działającego i żeby nie był/a z "Przeglądu pszczelarskiego" na przykład.
          • 99venus Re: Lepiej z mądrym zgubić... 18.10.15, 11:25
            ja znam kilku:Pospieszalski,Sakiewicz,Targalski,Karnowscy,Gmyz,Hejke,Braun.....nie chce mi się już dalej wymieniać.
            • 99venus Re: Lepiej z mądrym zgubić... 18.10.15, 11:39
              dopisałbym jeszcze tego orła:weszlo.com/2015/10/18/list-krzysztofa-stanowskiego-do-tomasza-lisa/
              Stanowski-to wybitny twórca.
          • instant.crush Re: Lepiej z mądrym zgubić... 18.10.15, 11:37
            gat45 napisała:

> Właśnie !
            > Chciałabym przyłączyć się do prośby o wskazanie dziennikarza prawdziwie rzeteln
            > ego i prawdziwie bezstronnego. Aktualnie działającego i żeby nie był/a z "Prze
            > glądu pszczelarskiego" na przykład.

O bezstronności nic nie pisałem. To normalne, że media prezentują różne punkty widzenia, zależnie od tego, ku której stronie bardziej się przechylają. Niemniej jednak od czasu PiSu(tak to nazwijmy) media głównego nurtu w dużej mierze po prostu oszalały z nienawiści i stały się nosicielami prymitywnej propagandy. Poziom zaczadzenia podobny jak w Gazecie Polskiej.
            A, jeśli chodzi o przykłady, to mogę podać dwie gazety, z dwóch różnych stron, które ceniłem swego czasu. Odnoszę się do okresu sprzed jakichś 15 lat. Chodzi o Politykę(mimo że ideologicznie nie moja bajka) i Rzeczpospolitą(za czasów Macieja Łukasiewicza).
            Dzisiaj nie podam przykładów, bo raz, że dużo się zmieniło, odkąd PiS padł wielu na mózg, co bardzo spolaryzowało i wyostrzyło stanowiska, a dwa, nie śledzę dokładnie na bieżąco, a to, co sobie sprawdzę od czasu do czasu, już mi w zupełności odbiera chęci.
            • gat45 Re: Lepiej z mądrym zgubić... 18.10.15, 11:50
              Widzisz, bardzo trudno jest przeprowadzić klarowną granicę między zaangażowaniem politycznym a zbytnim zaangażowaniem politycznym.
              Nie daj Boże nie chodzi tu o prostą paralelę, ale były na świecie takie czasy i miejsca, gdzie ci, którzy zbytnio się angażowali po jednej stronie, stali się z czasem prorokami i nielicznymi jasnowidzącymi w czarnej sytuacji. A ci, którzy zachowywali stosowny umiar, dali się albo przekonać, albo zniewolić. Niekoniecznie zniewolić za pomocą państwowych środków represji, nie, we własnym zakresie. Dla spokoju. Wreszcie - w najczarniejszych przypadkach - dla utrzymania życia.

Ja się chyba zaczynam bać. Jestem po kilku długich rozmowach z zamieszkałymi na stałe we Francji Węgrami, którzy ostatni rok spędzili w Budapeszcie. I tak, zaczynam się bać.
            • oby.watel Re: Lepiej z mądrym zgubić... 18.10.15, 13:30
              instant.crush napisał:

> O bezstronności nic nie pisałem.

O bezstronności nic nie pisałem. Prosiłem o przykładowe nazwisko dziennikarza z prawdziwego zdarzenia, żeby wiadomo było na kim należy się wzorować. Taki dziennikarski wzorzec, do którego wszyscy, a zwłaszcza Lis, powinni równać.
      • 99venus Re: Kto sieje wiatr.... 18.10.15, 11:11
        a czym ty jesteś?
      • damakier1 Re: Kto sieje wiatr.... 18.10.15, 11:17
        instant.crush napisał: nt

Nie wydaje mi się żeby Olga założyła ten wątek po to, by dyskutować o Tomaszu Lisie. Jeśli już chciałeś się tu odezwać, to należało napisać, co sądzisz o tym obrzydliwym hejcie, którym objęto już nie tylko samego Lisa, ale również jego rodzinę.
        Jest wielu dziennikarzy i polityków, których oceniam podobnie, jak ty oceniłeś Lisa, ale nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby atakować ich rodziny, a co dopiero im grozić. Nawet kotu Kaczyńskiego nie powiedziałabym złego słowa. To, co pokazała nam tu Olga jest obrzydliwe zawsze i wszędzie niezależnie od tego kogo atakuje.
        • scoutek Re: Kto sieje wiatr.... 18.10.15, 11:25
          damakier1 napisała:
          > Nawet kotu Kaczyńskiego nie powiedziałabym złego słowa

a jeśli już to kotu na samiutkim końcu ;))
        • 99venus Re: Kto sieje wiatr.... 18.10.15, 11:27
          mam dziwne przekonanie,że on nie jest w stanie tego zrozumieć.on jest z innej cywilizacji.
        • magdolot Re: Kto sieje wiatr.... 18.10.15, 13:18
          damakier1 napisała:

Tu się podpiszę oburącz, jeśli Dama pozwoli.
        • olga_w_ogrodzie Re: Kto sieje wiatr.... 18.10.15, 16:57
          "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą." (aut.: ToJaJurek).
      • magdolot Re: Kto sieje wiatr.... 18.10.15, 14:19
        instant.crush napisał:

> Naganiacz Lis to dziennikarska szmata, która zasługuje co najwyżej na miano zac
        > zadzonego propagandysty, a z rzetelnym dziennikarstwem nie ma nic wspólnego. Zw
        > ykły polityczny naganiacz.

Napisałeś to w wątku traktującym o o rzetelności dziennikarskiej pani Szafrańskiej.
        Po przeczytaniu Twojej wymiany zdań ze Scoutkiem ręce mi opadają.

Zauważę ja tylko jedno w aproposie do "dziennikarskich szmat, propagandystów i naganiaczy".
        Porażająca różnica na korzyść Lisa jest taka, że gdy Lis się naciął na fałszywy profil Dudzianki to natychmiast publicznie przeprosił, zaś pani Szafrańska sprawia wrażenie bardzo z siebie dumnej. Na tyle, żeby groźby na pograniczu karalnych głosić wszem wobec na Twitterze, a nie tylko przemycać w swych tekstach.
        Sądzę, że takie kryterium jak ogólny poziom przyzwoitości bardzo pomaga ocenić kto z ich dwojga naprawdę jest "naganiaczem i szmatą". Pośrednio pomaga też wybrać porządniejszego propagandystę, albowiem jeden sort posługuje się głównie argumentacją, a drugi głównie pomówieniami.
        Tyle.
        • 99venus Re: Kto sieje wiatr.... 18.10.15, 15:33
          odwoływanie się do przyzwoitości w polemikach z ludźmi pokroju rozbawionego,wielgusa czy tez instant.cruh'a jest bezzasadne.
          • magdolot Re: Kto sieje wiatr.... 18.10.15, 17:41
            odwoływanie się do przyzwoitości zawsze jest zasadne
      • ave.duce Re: Kto sieje wiatr.... 18.10.15, 20:29
        instant.crush napisał:

> Naganiacz Lis to dziennikarska szmata, która zasługuje co najwyżej na miano zac
        > zadzonego propagandysty, a z rzetelnym dziennikarstwem nie ma nic wspólnego. Zw
        > ykły polityczny naganiacz.

Kogo/co komu/czemu i w jaki sposób nagania Lis?
        Kto/co zmusza kogokolwiek do oglądania/słuchania/czytania Lisa?

Nigdy za Lisem nie przepadałam (podobnie jak za Olejnik, Żakowskim, Parandowską, Wielowieyską.... i wielu innymi "dziennikarzami" mediów tzw. mainstreamowych).
        Np. jeżeli chodzi o program "Tomasz Lis na żywo" - oglądam czasem, kiedy wydaje mi się, że zapowiadani uczestnicy mogą mieć coś interesującego do powiedzenia. Często wyłączam po 10/15 minutach.
        Dziwi mnie, że akurat Ty, Pielo, najwyraźniej nie zrozumiałeś o czym jest ten wątek. No cóż.
        Ludzie się zmieniają.
    • morfeusz_1 Re: Tomasz Lis 18.10.15, 11:55
      Ja w tej kwestii podzielam zdanie Krzysztofa Stanowskiego, który za naszym przykładem też pisze Listy tylko że podmiotem jest właśnie pan Tomasz Lis

weszlo.com/2015/10/18/list-krzysztofa-stanowskiego-do-tomasza-lisa/
      • 99venus Re: Tomasz Lis 18.10.15, 12:20
        "..za naszym przykładem też pisze Listy.." - za naszym?czyli czyim?
        --
        Paranoja i Schizofrenia zalewają kraj......
        • morfeusz_1 Re: Tomasz Lis 18.10.15, 15:31
          patrz koment poniżej
      • damakier1 Re: Tomasz Lis 18.10.15, 14:03
        Doczytałam list do tego fragmentu: Nikt nie odbiera panu czegokolwiek siłą, nikt nie wyrzuca pańskich rzeczy przez okno, nikt nie nachodzi w nocy i nie straszy pistoletem
        Dalej dałam sobie spokój, bo wobec tak oczywistego kłamstwa nie spodziewałam się niczego sensowniejszego w dalszej części. Dziwię się, Morfeuszu, że w wątku rozpoczętym przez Olgę linkiem do gróźb wobec córek Lisa napisałeś, że podzielasz zdanie pana Stanowskiego pozostawiając również ten fragment bez choćby najmniejszego komentarza.

Przyznam, że do tej pory wiedziałam doskonale, kto to jest pan Lis natomiast nie miałam zielonego pojęcia, kim jest pan Stanowski i że w ogóle ktoś taki istnieje. Teraz już się o istnieniu dziennikarza Stanowskiego dowiedziałam. Nie sądzę, żeby panu Stanowskiemu chodziło o mnie osobiście, ale przekonana jestem, że takich dopiero za sprawą tego listu dowiadujących się o istnieniu jego autora jest dużo więcej niż takich, którzy cokolwiek o nim słyszeli wcześniej. W tym sensie udało się redaktorowi Stanowskiemu osiągnąć, jak przypuszczam, główny cel swego listu - zaistniał.
        Gratuluję refleksu.
        • morfeusz_1 Re: Tomasz Lis 18.10.15, 15:39
          Wszystkie wyjazdy pod kątem rodziny pomijam. Wkleiłem jak leci cały tekst.
          Jeżeli chcesz znać moje zdanie to polemika powinna dotyczyć tylko i wyłącznie postawy autora.
          Wchodzenie z butami w życie prywatne uważam za wielce niestosowne.
          Co jeszcze mam powiedzieć.
          Znam tego Pana z czasów studenckich, wiem jak funkcjonował w życiu publicznym, komu sprzyjał, a kogo obcinał.
          Rozgraniczam więc te sprawy a o zdaniach pod którymi się nie podpisujesz i mojego podpisu nie uświadczysz.
          Tak więc temat uważam z mojej strony za zamknięty,a teraz możecie odebrać mi medale ;)
          • damakier1 Re: Tomasz Lis 18.10.15, 16:15
            > Rozgraniczam więc te sprawy a o zdaniach pod którymi się nie podpisujesz i moje
            > go podpisu nie uświadczysz.

Trzeba to było napisać o 11:55

> Tak więc temat uważam z mojej strony za zamknięty,a teraz możecie odebrać mi me
            > dale ;)

Na miejscu Kapituły poczułabym się urażona.
      • magdolot Re: Tomasz Lis 18.10.15, 14:30
        Sprawdziłam datę listu pana S. i dodam do poprzedników, że gdybyż on go napisał dawno temu, to by wyglądał ciut ładniej niż dziś, a list dziś opublikowany. Znaczy, ten pan chce szeroko zaistnieć w bardzo określonych okolicznościach przyrody i zdążyć wsiąść do pociągu linczujących lizusów.
        My listów tego rodzaju akurat nie pisujemy i smutno mi, że podzielasz zdanie tej szui.
        • morfeusz_1 Re: Tomasz Lis 18.10.15, 15:29
          Ludzie listy piszą, kto im zabroni - mamy demokrację
          Zakonspirowane przesłania również mają działy sportowe, najlepiej jednak się nie wychylać z pociągu i pisać wiersze w norkach ukrytych w lesie, żaden myśliwy przecież o nich nie wie, do lasu dziś nikt nie chodzi, ludzie chcą babrać się w swoich politycznych bajorkach, ale to nie znaczy że jakiś dron kiedyś nie odpali rakiety w imię pokoju i jedynie słusznej wolności.

Co do redaktora właśnie napisałem że kto sieje wiatr musi liczyć się z tym że zbierze burzę.
          Że przydałoby się L-4 żeby schłodzić rozgrzane zwoje w głowie.
          Tak będzie z korzyścią dla niego samego i otoczenia.
          Też może sobie znaleźć inną norkę i z wykładami jeździć po świecie.

Albo zająć się profesjonalnym dopingiem jakiejś drużyny tylko jakiej ...
          W Londynie w MU musiał opuścić trybuny przed 90 minutą bo za entuzjastycznie kibicował Realowi Madryt, teraz zmienił orientację na FC Barcelona, mówi że kiedyś na Żyletę by przyszedł, teraz nie chce bo bliżej mu do zbowidowskich Klubów, nosz ludzie nie wiem jak wy, ale ja za tym facetem nie nadążam, chociaż głupi nie jestem...

A teraz darujcie idę na mecz.
          • magdolot Re: Tomasz Lis 19.10.15, 01:15
            > Też może sobie znaleźć inną norkę i z wykładami jeździć po świecie.
            >
            > Albo zająć się profesjonalnym dopingiem jakiejś drużyny tylko jakiej ...
            > W Londynie w MU musiał opuścić trybuny przed 90 minutą bo za entuzjastycznie ki
            > bicował Realowi Madryt, teraz zmienił orientację na FC Barcelona, mówi że kiedy
            > ś na Żyletę by przyszedł, teraz nie chce bo bliżej mu do zbowidowskich Klubów,
            > nosz ludzie nie wiem jak wy, ale ja za tym facetem nie nadążam, chociaż głupi n
            > ie jestem...

Mieszanie patriotyzmu ze sportem i z kibicowaniem bardzo niezdrowe jest. Przekonali się o tym wyjątkowo parszywie na własnej skórze sportowcy NRD. W latach młodzieńczych zwykle kibicowałam drużynie Brazylii, bo ich drużyna biegała jak żadna inna.

> W Londynie w MU musiał opuścić trybuny przed 90 minutą bo za entuzjastycznie ki
            > bicował Realowi Madryt

To czysty żywy skandal i bardzo źle świadczy o innych kibicach...

Ćwiczeń z piłkarskiej moralności plemiennej nie jestem fanem tym bardziej, im bardziej od lat w moim mieście trwa święta wojna kibiców dwóch drużyn, a wychowałam się obok boiska jednej i wydałam obok boiska drugiej. Potem uciekłam do lasu i uff!

lekkoatletka, dziecię lekkoatletów

• olga_w_ogrodzie Re: Tomasz Lis 18.10.15, 16:54
      Pani Irena Szafrańska z prezydentem Dudą, którego uznaje za odpowiednik pana Boga.
      Podobnie, jak prezesa Kaczyńskiego, o czym w te i nazad pisze.
      Tak. To ta sama, która z lubością udostępnia na swym TL posty i głaszcze po główkach kiboli umawiających się na pobicie T. Lisa.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/yc/ztxd/h2Mxv3t90aDNjMgNpX.jpg

A tu Irena Szafrańska - ekspertka i komentatorka TV Republika.
      Tak. To ta sama, która bezpardonowo atakuje cudze dzieci i oskarża ich ojca o jedno z najgorszych przestępstw, dlatego, że nie podobają się jej poglądy tegoż ojca.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/yc/ztxd/T1BYbj2UdNMZXag6bX.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka