ave.duce Re: Nie klnę, ale teraz nie mam wyjścia: o, qrva! 09.11.15, 14:07 Oto skład rządu PiS: Prezes Rady Ministrów: Beata Szydło Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego: Piotr Gliński - wicepremier Ministerstwo Rozwoju: Mateusz Morawiecki - wicepremier Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego: Jarosław Gowin - wicepremier Ministerstwo Finansów: Paweł Szałamacha Ministerstwo Skarbu Państwa: Dawid Jackiewicz Ministerstwo Zdrowia: Konstanty Radziwiłł Ministerstwo Cyfryzacji: Anna Streżyńska Ministerstwo Obrony Narodowej: Antoni Macierewicz Ministerstwo Spraw Zagranicznych: Witold Waszczykowski Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji: Mariusz Błaszczak Ministerstwo Sprawiedliwości: Zbigniew Ziobro Ministerstwo Energetyki: Krzysztof Tchórzewski Ministerstwo Edukacji Narodowej: Anna Zalewska Ministerstwo Gospodarki Morskiej i Żeglugi: Marek Gróbarczyk Ministerstwo Infrastruktury i Budownictwa: Andrzej Adamczyk Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej: Elżbieta Rafalska Ministerstwo Środowiska: Jan Szyszko Ministerstwo Sportu i Turystyki: Witold Bańka Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi: Krzysztof Jurgiel Pierwszy wiceminister ds. rozwoju: Jerzy Kwieciński Ministrowie w KPRM: Minister ds. europejskich: Konrad Szymański Minister ds. kontaktów z parlamentem: Adam Lipiński Szef Komitetu Stałego Rady Ministrów: Henryk Kowalczyk Szef gabinetu politycznego premiera i rzecznik rządu: Elżbieta Witek Koordynator ds. służb specjalnych: Mariusz Kamiński Szefowa Kancelarii Premiera: Beata Kempa Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Nie klnę, ale teraz nie mam wyjścia: o, qrva! 09.11.15, 14:13 dolaczam sie.:D Odpowiedz Link
damakier1 Re: Nie klnę, ale teraz nie mam wyjścia: o, qrva! 09.11.15, 14:18 O, qrva! to ja powtarzam codziennie od dnia ogłoszenia wyniku wyborów. Teraz, to... Odpowiedz Link
smutas13 Re: Nie klnę, ale teraz nie mam wyjścia: o, qrva! 09.11.15, 14:23 Dołączam :/ Odpowiedz Link
magdolot Ojtamojtam, od razu kurwa i kurwa... 09.11.15, 14:27 Siedzi sobie w kinie Papkin na Papkinie zrobią z siebie papkę, która Wisłą spłynie. Nie klnij droga Ave choć cholera tłucze, - taka druga duda jak czuba ma ducze. Waadza Kaczuchowa ma już drugie płuco pucowane długo i tkane onucą. W takie to organy będzie Kaczuch piszczeć, będziemy na śfiecie sobie pięknie błyszczeć. Piszczałeczki kacze będą nadawały, dudy będą beczeć aż zatchnie śfiat cały. Wyjdzie organ z siebie i postoi obok, a jak się on zatchnie to stworzy czworobok, będzie się zatchnięty organ pięknie boczyć a Rzeczpospolitą troszku będzie mroczyć. Zamroczy się strasznie, Kaczuchy pokona, pogoni za Ural do Matieri... łona. coda z wieszcza [wieszcz się zeszcza]: Było w naszy Polszcze onanistów wielu, lecz każdy wysiadał przy panu Kaczkielu. Odpowiedz Link
magdolot cd. 09.11.15, 14:32 Kaczkiel w cymbał dzwonił i w piszczały dmuchał, dudnił w tarabany i wyborców ruchał. Odpowiedz Link
magdolot Re: cd. 09.11.15, 15:40 A co nam, kurczak, wisi na samym froncie?! "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!" >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> © by Witkacy "Pożegnanie jesieni" Narodowe płaczki nie są z naszej paczki, od stygmatów wolę zbierać sobie znaczki. A co, a co, a co? A te znaczki to: Kaczka tka, teczka czka, a taczka już czeka, woła nas z daleka, w dodatku jest cała w buraczkach. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Nie klnę, ale teraz nie mam wyjścia: o, qrva! 09.11.15, 17:41 Tak czytam ten doborowy zestaw nazwisk i zastanawiam się, czym też kierował się Jarosław Kaczyński w ich dobieraniu. A im dłużej im się przyglądam i co raz me oczy potykają się a to o Ziobrę, a to o Kempę, czy o Radziwiłła - tym mocniej utwierdzam się w przekonaniu, że głównym, jeśli nie jedynym motywem, którym kierował się Prezes tworząc rząd, było to, aby mnie osobiście jak najbardziej wkurwić! I byłoby mu się udało, gdybym w porę nie pomyślała, że przecież: Elektryczne Gitary - Wszystko chuj Odpowiedz Link
99venus Re: gwoli uzupełnienia 09.11.15, 18:35 a potem-miejmy nadzieję,że niezadługo to:www.youtube.com/watch?v=xw_OEU2U4W8 bądźmy optymistami! Odpowiedz Link
scoutek Re: Nie klnę, ale teraz nie mam wyjścia: o, qrva! 09.11.15, 15:26 mam tak samo trafia mnie tu z powodu chamstwa i bezczelności nie żebym wierzyła, że Gowin będzie szefem MON ale po prostu ogarnia mnie taka qrwica, ze szkoda gadać Odpowiedz Link
trusiaa Nie klnę, 09.11.15, 17:19 idę się zaszczelić. Chciałabym zobaczyć miny tych wszystkich, co głosowali na "Naszą Panią Beatkę" i jak to szło? dobrą zmianę? I zarzekali się, że oto idzie nowe, że starych wyjadaczy w rządzie nie uświadczysz, bla bla bla... Swoją szosą - podobno wygrali, ale nie znam, ani nie spotkałam nikogo, kto na nich głosował, mało tego: nie znam ani nie spotkałam nikogo kto by znał/spotkał pisich zwolenników. Przypaaadek? Nie sądzę. Odpowiedz Link
iza.bella.iza Ja znam takich, co głosowali. 10.11.15, 21:40 I wcale się tego nie wstydzą. Swoje ciemnoty też nie. Wprost przeciwnie są z siebie dumni i dumnie obnoszą swe kołtuny. Wielu z nich to wyszktałciuchy z wielkich miast. :( Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Ja znam takich, co głosowali. 11.11.15, 07:17 o Jezu....!:D Ja tez! Ale szybko z nimi rozmowe koncze. Bo to jak rozmowa z betonem.:D iza.bella.iza napisała: > I wcale się tego nie wstydzą. Swoje ciemnoty też nie. Wprost przeciwnie są z si > ebie dumni i dumnie obnoszą swe kołtuny. Wielu z nich to wyszktałciuchy z wielk > ich miast. > :( > Odpowiedz Link
panidemonka Re: Nie klnę, ale teraz nie mam wyjścia: o, qrva! 09.11.15, 17:27 Ja już wyczerpałam arsenał przekleństw. Zostaje mi tylko cicho i sza. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Nie klnę, ale teraz nie mam wyjścia: o, qrva! 09.11.15, 17:29 Ja czasami klnę, rzadko ale klne. Ale nigdy się nie modliłem. Teraz się modlę. Odpowiedz Link
eva.68 Re: Nie klnę, ale teraz nie mam wyjścia: o, qrva! 09.11.15, 17:37 "...jestem ateistą, ale niech mi dobry bóg pomoże..."? Też tak pomyślałam sobie. I jeszcze trochę się martwię, czy głębia mego wnętrza wystarczającą jest do wyemigrowania skutecznego. Odpowiedz Link
99venus Re: Nie klnę, ale teraz nie mam wyjścia: o, qrva! 09.11.15, 18:10 ja powiedziałem to samo ale z podziwu. nie będę się znęcał nad poszczególnymi kandydatami bo lista tego panopticum jest długa.powiem tylko jedno-bardzo się dziwię panu Morawieckiemu bo uważałem go za człowieka rozsądnego i mądrego. Odpowiedz Link
esst Re: Nie klnę, ale teraz nie mam wyjścia: o, qrva! 09.11.15, 21:03 a ja się dawno tak nie uśmiałam chociaż może na długo będzie musiało starczyć Odpowiedz Link
ketepud Spokojnie 09.11.15, 22:37 To wygląda na mieszankę wybuchową. Za pół roku będzie rekonstrukcja rządu i Lipiński nie będzie musiał siedzieć w kancelarii premiera jako Cerber, bo Szydło wywalą, tak jak Marcinkiewicza. Wtedy zobaczymy właściwy rząd prezesa. Wygląda na to, że przy gospodarce Kaczka nie zamierza majstrować, pomimo obietnic wyborczych, ale to teraz tak wygląda. Wiadomych kandydatów na ministrów nie komentuję, bo szkoda klawiatury. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Spokojnie 09.11.15, 23:06 > Wtedy zobaczymy właściwy rząd prezesa. Dupetku, litości, ja mam słabe nerwy i serce skołatane. Jeszcze bardziej właściwy? Dżis, a ja myślałem, że Ziobro + Macierewicz + Kamiński to już ekstremum, a ty mi piszesz, że dopiero zobaczę... Chyba pójdę do jakiegoś klasztoru. Do Kamedułów? Odpowiedz Link
ketepud Re: Spokojnie 09.11.15, 23:33 Manie_sapiensie, przecież to jest rząd świeżo po wyborach, gdy B.Szydło firmowała w miarę miękką (jak na PiS) kampanię i starała się unikać kaczego pierdolca. Pierdolec był schowany. Tak od razu, gdy wszyscy jeszcze pamiętają wizerunek wyborczy, Kaczka nie może zademonstrować swoich rzeczywistych planów i ludzi, na których stawia - kilku już przemycił. Szydło, to był blef wyborczy! Odpowiedz Link
magdolot Re: Spokojnie 09.11.15, 23:59 Jak Ziober poduczy posłów PO, że rano się wstaje do pracy jak się ma coś ważnego do zrobienia i to za cenę swojej własnej dupy, to nie będę płakała. Moim zdaniem Kaczuch znakomicie wie na co w istocie ma mandat i to są igrzyska - mdli chrześcijanie dla lwów. Nie sądzę, że brak rewanżu który zapowiadał w noc wyborów był kpiną. Był raczej balonem próbnym. Musi mu wyszło, że jak nie będzie igrzysk, to właśni rozniosą go, a i inni z utęsknieniem na igrzyska czekają. A potem ochłoną. Nie spodziewam się ja zobaczyć właściwego rządu prezesa, który czeka skitrany gdzieś w Arłamowie aż bufor w postaci sutej talii Szydło się zużyje i wybije nań właściwy czas. Spodziewam się zobaczyć zlepek z łapanki i obronę Częstochowy. Być może z prezesem na czele, ale w charakterze miedźwiedzia wywleczonego z gawry, żeby stawiać czoła i to czoło mu się stłucze. Zima wasza, a lato jak zwykle muminków. Igrzyska mają krótkie nogi i prezes dobrze wie, że to początek końca. Mnie skład rządu o tym upewnia, szczególnie trzech muszkieterów. Pisiacy by mogli rzeczywiście porządzić, gdyby byli w stanie pokazać inną twarz. Moim zdaniem nie mogą. Mogli tylko mamić, że mają nową twarz, bo najzwyczajniej wcale jej nie mają. Gdyby ją mieli, to by nie wystawiali krakena. Nie wchodzi się dwa razy do tej samej wody, nie popełnia się drugi raz tego samego błędu, chyba że się musi i innego wyjścia nie ma. Poza tym zaczynając krakenem tracą szansę przyciągnięcia w orbitę kogokolwiek sensownego, kto myśli długofalowo o własnej karierze. Owszem, nie jest mi fajnie i stary uraz mam, ale mam też świadomość że teraz to prezes - permanentny profesjonalny do bólu opozycjonista - przestaje spać spokojnie. On tak samo się nadaje do rządzenia jak narodowcy na pierwszą linię frontu. Dać mu pełnię władzy, to jakby rybkę sadystycznie trzymać nad akwarium. Znów się zaczyna taniec pingwina na szkle i sądzę, że tym razem szkło trzaśnie. Odpowiedz Link
ketepud Re: Spokojnie 10.11.15, 00:30 Inny scenariusz widzę Latająca. Atak na Konstytucję i prawdziwa waaa...dza, a potencjalni pomagierzy już czekają w kolejce. W dzień szkolenia w Sejmie, poseł in spe Bosak nie chciał komentować żadnych poczynań PiS - ciekawe dlaczego. Nie znam snów prezesa, ale myślę, że ma świadomość swojego wieku i przemijania - w tej kadencji zagra vabank (o wszystko). Kaczor dopiero uchylił wieczko od Puszki Pandory i wątpię żeby ją zamknął. W budzeniu demonów jest na prawdę dobry i ciekawe, dla czego żaden egzorcysta się nim nie zainteresował. Odpowiedz Link
magdolot Re: Spokojnie 10.11.15, 12:13 Uchylił wieczko i własne demony go zeżrą, jak go apiać nie przyciśnie. Prosto na kartoflisko poniosą go jak im kantara na ryje nie założy. Potencjalni pomagierzy spod ciemnej gwiazdy są i właśnie dlatego nie da się z nimi na spółę niczego zbudować. Na przykład konstytucji. Nie pójdzie va banque, bo chce spędzić resztę życia w limuzynie, nie w taczce. Nie jest aż takim demonicznym świrem, bo by nie przetrwał tyle lat. Pozorował będzie, bo w tym dobry jest. Narodowce wychodzić z UE chcą, normalny Polak nie chce - Kaczuch to dobrze wie. Moim zdaniem Kaczuch prawdziwej władzy nie chciał, ani pełni władzy nie chciał, bo on sobie z tym nie radzi i to o sobie wie i teraz ma zgryz straszny, bo wzięty z zaskoczenia musi to jakoś rozegrać i nie polec ze szczętem. Politycy innych opcji tudzież dziennikarze muszą, zwyczajnie muszą straszyć naród idiotów ciemnych, co kaczucha wybrał, żeby mu poszło w pięty i by opamiętał się i zrozumiał. Moim zdaniem naród wie swoje i to duże nieporozumienie jest i to całe straszenie trafia nie tam, gdzie trzeba - w nas. Ja się spodziewam pouczającego przedstawienia z morałem: kto sięga po populizm od populizmu ginie. Odpowiedz Link
ketepud Re: Spokojnie 10.11.15, 17:10 Zazdroszczę Ci optymizmu i też chciałbym tak:) Jednak ja widzę to bardziej ponuro. Po tzw. "stu dniach" rządu, prezes wyłoży karty. Teraz, to takie ecie pecie, żeby nie psuć nastroju powyborczego. Zresztą już były niusy, że Szydło mogła nie być premierem w tym ustawieniu. Nie wiem jakie cele przyświecają Kaczce - już w latach 2005-2007 miał jakieś plany wraz z nieboszczykiem, a teraz jest według mnie jeszcze gorzej. Jego osobowość jest chora i to niepokoi. Zresztą, pożyjemy, zobaczymy. Odpowiedz Link
magdolot Re: Spokojnie 10.11.15, 22:17 W latach 2005-2007 kaczków było dwóch i mogli sobie wzajemnie ufać, jak to bliźniaki... Mój optymizm wzmaga więc jeszcze świadomość, że jeśli pan prezydent na szerokie wody wypłynąć chce i drugą kadencję sprawować i mieć po co się uczyć tych języków, a nie iść po pierwszej na emeryturę fundowaną mu przez podatników, jednym słowem: jeśli jakiekolwiek ambicję on ma oprócz bycia pacynką... to musi on zygnąć prezesu. A za młody na polityczny śmietnik pan prezydent jest. I tu się otwiera przeurocze pólko do ostrej bratobójczej, lub zgoła prezesobójczej walki w łonie PiS. I to w epicentrum. Prezes tu robi za Kronosa. Zwycięskiego lub nie. Być może to Dudę on straszy krakenem & co, fcale nie nas... :-) Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Spokojnie 10.11.15, 23:01 Lech Kaczyński był - jak uważam - w głębi duszy porządnym człowiekiem. I potrafił się czasem zapewne postawić bratu. Duda to wydmuszka z jaja glizdy. Nie mydl sobie oczu mydłkiem. Odpowiedz Link
scoutek Re: Spokojnie 11.11.15, 08:26 Niestety też tak uważam PAD za głupi jest i do tego wdzięczność musi odczuwać za to, co dostał od prezesu, bo przecież dostał a nie zapracował swoją ciężką pracą stuletnią I ta cała Szydło także Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Spokojnie 11.11.15, 08:53 Chyba jestem masochistką. Słuchałam prezydenta przy śniadaniu. Jajecznica mi wystygła a mi się ciśnie pytanie: mam sklerozę czy jestem idiotka. :( aga Odpowiedz Link
magdolot Re: Spokojnie 11.11.15, 12:39 To chyba jednak masochizm. Słuchałam prezydenta tylko w czasie debat dwóch prezydenckich i mi zdecydowanie wystarczy. Jak sobie nazbiera kapitału społecznego na wizerunek prezydenta tysiąclecia i zacznie zygać prezesu, to będę pilnie słuchała. Wcześniej - ni. Mój masochizm bezgranicznym nie jest i nie sięga zimnej jajecznicy. :) Odpowiedz Link
scoutek Re: Spokojnie 11.11.15, 11:29 kolejny dowód na ubóstwo umysłowe PAD: drugi dzisiaj obwieszony odznaczeniem: abp Hoser Odpowiedz Link
magdolot Re: Spokojnie 11.11.15, 12:28 Niczego sobie nie mydlę. Zauważam oczywistą oczywistość. Mydłkowatość tudzież kilka innych wad, nie wykluczają mania ambicji ani nie zamazują podziałów pokoleniowych. Patrz: Ziobro. Zapewne każdy jeden w głębi duszy jest porządnym człowiekiem. Fizjologia Lecha wskazuje na potworny głód sukcesu i na to, że kompletnie nad nim nie panował. Ten głód [drugiej kadencji] sporą tragedią skończył się i żeby jeno dla Lecha, to by było pół biedy. Małżonka poprawiająca krawat dowodem na ową głębię duszy ma być, czy posiadanie demonicznego brata, a może ta cała "spuścizna" klaszcząca stryjkowi znad eksia w mamrze? Eksia, co w chwili chwały robił interesy z owym porządnym człowiekiem we cieniu żyrandola [bo jak ogólnie wiadomo najciemniej jest pod latarnią]. Jak głęboko trza kopać w tym bagnie pod smoleńskiem i w kilku innych bagnach, by ową porządność wykopać? No, kto tutaj sobie mydli szarym mydłem Biały Jeleń we mgle? A może każdy naród ma taką Lajdi Di na jaką zasługiwa? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Spokojnie 10.11.15, 07:21 to, ze Szydlo wywala to bardziej niz pewne. Kaczor zostanie premierem. ale zostanie Macierewicz, Kaminski i Blaszczak.... A to jak palaca sie swieczka w skladzie dynamitu....:S Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Spokojnie 10.11.15, 17:11 Po diabła mieliby ją wywalać? Ona będzie grzecznie przyklepywać po wieki wieków to, co wymyśli Ziobro, Macierewicz, Kamiński i Jackiewicz. Odpowiedz Link
99venus Re: Spokojnie 10.11.15, 19:57 zwracam uwagę,że mój faworyt Maliniak zablokował nominacje 3 nowych sędziów Trybunału Konstytucyjnego.to poczatek pacyfikacji polskiego sądownictwa. i nie wierzcie,że Maliniak zrobił to na własną ręke-realizuje program PiS. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Nie klnę, ale teraz nie mam wyjścia: o, qrva! 11.11.15, 13:01 mamy w koncu znowu "fachowcow" od budzenia. O 6-tej rano......:S www.facebook.com/nie.lubie.PiSu/photos/a.155674944508551.39692.155394177869961/911047952304576/?type=3 Odpowiedz Link