ave.duce 15.03.16, 17:10 Modern Holocaust Maria Peszek - Modern Holocaust [;Official Music Video]; w moim kraju palą tęczę jak kiedyś ludzi w stodole hejt nasz polski powszedni jak chleb jak obiad na stole czego nie zniszczyli hitler stalin czego zomo pałą nie zajebało czego nie dopalił oświęcimski piec polskiej nienawiści zeżre wściekły pies list list list w białej kopercie ktoś ktoś grozi mi śmiercią śmierdzisz lesbą ty lewackie ścierwo głupia suko żydowska kurewno dziś dziś do mnie w internecie zniszczę cię zajebię i spuszczę w klozecie śmierdzisz lesbą ty lewackie ścierwo masz coś z głową suko dojdę cię na pewno bo nie jest tak że zło to hitler albo stalin zło jest w każdym z nas zło robimy sami bo nie jest nie tak że zło to putin czy bin laden ty też w domu masz własny swój karabin w moim kraju nienawiści nienawidzą wszyscy wszystkich czego hitler stalin nie zajebali sami niszczymy rozwalamy sami polskiej nienawiści płonie wielki piec nie ma dokąd uciec nie ma dokąd biec i jak brudnej wódki haust polski modern holocaust bo nie jest tak że zło to hitler albo stalin zło jest w każdym z nas zło robimy sami bo nie jest nie tak że zło to putin czy bin laden ty też w domu masz własny swój karabin Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce A tu bez zgrzytu... wg mnie 15.03.16, 17:12 Maria Peszek - Polska A B C i D [;Official Lyric Video]; Polska A B C i D chce mi się jeść chce mi się pić chce mi się kochać chce mi się śnić chce mi się krzyczeć chce mi się biec chce mi się chcieć dzieli nas wszystko nie łączy nic daj mi być sobą pozwól mi żyć inny nie znaczy gorszy lub zły nie strzelaj proszę pozwól mi być bo nic nie jest takim jakim się wydaje so don’t judge the book by its cover nie bój się bać nie bój się w miejscu stać nie bój się robić nic nie bój się spać bez śnić ale gdy przyjdzie dzień a właśnie jest ten czas otwórz oczy i skacz dzieli nas wszystko nie łączy nic daj mi być sobą pozwól mi żyć inny nie znaczy gorszy lub zły nie strzelaj proszę pozwól mi być bo nic nie jest takim jakim się wydaje so don’t judge the book by its cover można szczuć słowem można szczuć modlitwą można dzielić ludzi ciąć krzyżem jak brzytwą można szczuć słowem można szczuć modlitwą można dzielić polskę tnąc krzyżem jak brzytwą polska a polska b polska a b c i d Odpowiedz Link
99venus Re: Znowu Maria Peszek ze zgrzytem... cdn. 15.03.16, 20:33 Uważam,że sytuacja zaszła tak daleko,że mimo wszystko nie można mówić o zgrzycie.Wprawdzie słowo holocaust to może troszeczkę za dużo ale chyba najwyższa pora żeby bić na alarm.Srebrenicę powszechnie uznaje się za miejsce ludobójstwa a przecież tam zginęły nie miliony ludzi a "tylko" osiem tysięcy.Może lepiej trochę przesadzać za czasu? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Znowu Maria Peszek ze zgrzytem... cdn. 16.03.16, 17:00 Takie nadużywanie wielkich słów powoduje ich deprecjację. Bić na alarm można, a nawet trzeba, ale z zachowaniem proporcji. W końcu nie wszystko, co kogoś spotyka od innych musi być wykorzystane na scenie publicznej. Odpowiedz Link
99venus Re: Znowu Maria Peszek ze zgrzytem... cdn. 20.03.16, 09:09 www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,19786271,peszek-o-modern-holocaust-nie-przesadzilam-ze-slowami-jestem.html#Czolka3Img ja się z nią zgadzam Odpowiedz Link
ave.duce Re: Znowu Maria Peszek ze zgrzytem... cdn. 20.03.16, 10:01 ... może wywoła to jakiś rodzaj drżenia i opamiętania ... W dodatku naiwna :( Odpowiedz Link
az43 Re: Znowu Maria Peszek ze zgrzytem... cdn. 20.03.16, 17:01 wolę naiwne niż obojętna. Odpowiedz Link
ave.duce Dowcipnisie 16.03.16, 07:48 ... Czy wszyscy mają gdzieś to, że burgerownia zachwala buły cytatem z "Medalionów" Zofii Nałkowskiej? ... Jesteśmy Patriotami, nasi dziadkowie walczyli w Powstaniu Warszawskim i z pełnym oraz należytym szacunkiem odnosimy się do historii tego wspaniałego Kraju w jakim żyjemy. Gwoli wyjaśnień, dodamy również iż cała koncepcja naszego lokalu jest bardzo luźna i spowita humorem, który nie każdemu musi się podobać. Doskonały komentarz: "Skoro tacy z nich żartownisie, to niech nad barem napiszą "praca czyni wolnym", a do menu wprowadzą medaliony z kurczaka... " Odpowiedz Link
trusiaa Re: Dowcipnisie 16.03.16, 08:05 Komentarz pod artykułem by Tadeusz Maciejski: "Polacy nie czytają, nie rozumieją nic - tak jak tutaj - więc żadnych innych tematów też nie ogarną". Odpowiedz Link
gat45 od bardzo dawna wiem, 16.03.16, 10:51 że moje wyczucie zgrzytów i harmonii nie zgadza się ani z tym, co jest powszechnie uważane za normę, ani nawet z tym, co ja sama uważam na ten temat. Rozsądek sobie, wyczucie sobie. Mnie to razi. I tyle. O tym, co myślę o używaniu słowa "holocaust" w odniesieniu do pewnego zjawiska historycznego ze środka XX wieku - już tu było, długo, obficie i wyczerpująco. Nienawidzę tej zawrotnej kariery tytułu pewnego serialu amerykańskiego. I tu też tyle. Odpowiedz Link
ave.duce Re: od bardzo dawna wiem, 16.03.16, 17:03 Z jedenj strony - Peszek porusza ważne tematy, z drugiej - jakby zatracała niekiedy miarę. Odpowiedz Link
99venus Re: od bardzo dawna wiem, 16.03.16, 18:18 lepiej milczeć czy przerysować? dzisiaj rano kupowałem w warzywniaczku jabłka,sprzedawczyni prosząc klientkę o końcówkę ceny powiedziała:niech pani nie żydzi,poszuka drobnych.nie widziała w tym niczego złego.tak mówiła jej matka i tak będą mówiły jej dzieci.i kiedy z nią rozmawiałem ona NAPRAWDĘ nie wiedziała o co mi chodzi. więc może jednak czasami trzeba ostrzej? Odpowiedz Link
alpepe Re: od bardzo dawna wiem, 16.03.16, 21:20 Jak ktoś powie Strachy na Lachy, też się oburzasz, czy wybiórczo na żydzenie? Odpowiedz Link
az43 Re: od bardzo dawna wiem, 16.03.16, 21:37 Tylko na żydzenie.Ale nie wszyscy sa w stanie to zrozumieć.Dlatego własnie Polska jest uważana za kraj antysemicki. Odpowiedz Link
sclavus Re: od bardzo dawna wiem, 17.03.16, 18:45 Z zatracaniem miary bywa różnie: panprezes wraz ze swoimi zatracił miarę i wygrali wybory zatem, czy nie trzeba zatracić miary, żeby pokazać jej zatracenie przez innych?? Kiedy poprawność polityczna staje przeciw zatracaniu miary - przegrywa! *** Może to i nieadekwatne do poruszonego tematu, ale jednak pokazuje... a na szybko, nic innego mi nie przyszło, jako przykład... Odpowiedz Link
ave.duce Rozmowa z Marią Peszek 16.03.16, 23:24 audycje.tokfm.pl/odcinek/Gosciem-Tomasza-Raczka-byla-Maria-Peszek/35385 Odpowiedz Link
witekjs Re: Rozmowa z Marią Peszek 20.03.16, 15:13 Dziękuję Ave, za umożliwienie mi wysłuchania rozmowy z Panią Peszek. Bardzo przyjemnie słucha się Jej wyjaśnień, z którymi jak sądzę większość z nas jest w stanie się zgodzić. Pozdrawiam serdecznie. Witek Odpowiedz Link