Dodaj do ulubionych

Paskudna ściema

25.12.16, 12:43
Coraz bardziej jestem przekonany, już prawie pewien, że oglądamy spektakl pod tytułem "walka PiS z PO", mam na myśli złodziejstwo po obu stronach. Strony są zblatowane, dlatego ani winnym SKOKów, afery hazardowej PiS, kombinacji PO, włos z głowy...

--
fotowrzut.pl/HLJTMPLBW2
Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1
Obserwuj wątek
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Paskudna ściema 25.12.16, 14:10
      buldog2 napisał:

> Coraz bardziej jestem przekonany, już prawie pewien, że oglądamy spektakl pod tytułem "walka PiS z PO", mam na myśli złodziejstwo po obu stronach. Strony są z
      blatowane, dlatego ani winnym SKOKów, afery hazardowej PiS, kombinacji PO, włos
      z głowy...
      ===
      A ja uważam, że zbliża się "spektakl" ( <- cytowane określenie uważam za nietrafne ) p.t. walka suwerena z PiS
      • buldog2 Re: Paskudna ściema 25.12.16, 15:25
        To nie ulega wątpliwości. I bój to będzie twardy.

Zwracam uwagę na rzeczywiste przeciwstawienie PO i PiS w sferze polityki zagranicznej, wybranych wartości itd. I zblatowanie kryminalne, pobłażliwość i krycie się od dekady.
        • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Paskudna ściema 25.12.16, 19:23
          cyt : " Zwracam uwagę na rzeczywiste przeciwstawienie PO i PiS w sferze polityki zagranicznej, " (...)
          ==
          Czy na to zwróciłeś uwagę w swym poscie inicjującym ??
          • buldog2 Re: Paskudna ściema 25.12.16, 20:23
            Nie. Pominąłem to, tak jak i "walkę suwerena z PiS". To wszystko są inne sprawy, inne tematy.

--
    • man_sapiens Re: Paskudna ściema 26.12.16, 11:33
      > mam na myśli złodziejstwo po obu stronach.

Ach ci szlachetni a naiwni nie wybierający nikogo a jak już to Kukiza...

Ja proszę o to, żeby mną rządzili złodzieje, którzy będą prowadzić mądrą politykę zagraniczną z Polską w Europie, którzy będą brzydzić się tanim (a drogim dla budżetu państwa i szkodliwym dla jego międzynarodowej pozycji) populizmem, którzy będą dbać o świeckość państwa, dbać o stabilny rozwój gospodarki i umiarkowane zadłużenie budżetu, o wolność sztuki i nauki od partyjnej i kościelnej propagandy, którzy będą minimalizować kontrolę państwa nad obywatelami i nad gospodarką, którzy dla kilkuset stołków dla swoich nie będą rozwalać systemu oświaty, którzy będą szanować trójpodział władzy, tępić nacjonalizm i inne szowinizmy, nie będą zamieniać państwowego radia i telewizji w propagandową pompę, którzy planując drobne i wielkie zmiany w państwie słuchać będą fachowców a nie propagandystów itd.itp..

Na ośmiorniczki dla kilkuset takich "złodziei" stać mnie.
      • buldog2 Re: Paskudna ściema 26.12.16, 12:49
        Co do tego nie powinno być różnicy zdań, już Piq pisał (na fKraj) "wolę złodziei niż zdrajców".
        O ośmiorniczkach i podobnych to w ogóle, w porównaniu z tym co się dzieje, nie ma co wspominać. Choć w kategoriach absolutnych (przykładem Szwecja) i to się liczy, i tracić tego z oczu całkiem nie należy.
        Co innego, jeśli łapówka wartości kilku tysięcy złotych skutkuje decyzjami wagi społecznej.
        Albo kiedy stanowi splunięcie w twarz wszystkim innym ludziom (Giertych, Martusia, Gosiewska...).
        Albo kiedy kradnie się miliardy (np. w SKOK Wołomin).

--
        fotowrzut.pl/HLJTMPLBW2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka