yoma 31.01.17, 18:06 bardzo ładna koniunkcja (trójkącik) Księżyca, Marsa i Wenus. Księżyc, nad nim z prawej Wenus cholernie jasna, z lewej znacznie słabszy Mars. Szukać na południowym zachodzie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Tymczasem na niebie 31.01.17, 18:29 yoma napisała: > bardzo ładna koniunkcja (trójkącik) Księżyca, Marsa i Wenus. Księżyc, nad nim z > prawej Wenus cholernie jasna, z lewej znacznie słabszy Mars. Szukać na południ > owym zachodzie. -- Są !! ale u mnie Marsa nie widać ani_ani. Za to Księżyc z Wenusem - przepięknie się komponują, foto zrobiłam. Dzięki za info - inaczej bym przez okno nie wyhynęła. Odpowiedz Link
smutas13 Re: Tymczasem na niebie 31.01.17, 19:38 Widzę...oczyma wyobraźni, niebo zachmurzone, śnieg leniwie pada, jak w bajce... Przedwczoraj podziwiałam Wenus i sierp księżyca. Odpowiedz Link
smutas13 Re: Tymczasem na niebie 31.01.17, 19:39 Nie wiem, dlaczego napisałam Księżyc z małej litery :> Odpowiedz Link
yoma Re: Tymczasem na niebie 31.01.17, 19:55 Też foto, ale Mars łobuz na nim nie wyszedł - natomiast gołym okiem trójkącik wielce piękny. No tak, my są w lesie :) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Tymczasem na niebie 01.02.17, 14:11 U mię Księżyca nie było widać, ani Marsa, ani Wenus, buuu... :( Odpowiedz Link
ave.duce Re: Tymczasem na niebie 02.02.17, 07:58 Kole 19.00 i później. U mię były chmury. Widać było niektóre gwiazdki, ale Księżyca ani planet ni chu chu. Odpowiedz Link
yoma Re: Tymczasem na niebie 02.02.17, 08:18 Później już nie ma co, chyba że kto patrzy z wieżowca z widokiem na pole. Odpowiedz Link
yoma Re: Tymczasem na niebie 01.02.17, 17:37 Dzisiaj też jest nieźle, bo syćkie tsy są praktycznie w jednej linii. Wenus na prawo od Księżyca, a między nimi, odrobinkę bliżej Wenus, Mars. Jak się przyjrzeć, to widać gołym okiem, że jest czerwony. Odpowiedz Link