Dodaj do ulubionych

Tymczasem na niebie

31.01.17, 18:06
bardzo ładna koniunkcja (trójkącik) Księżyca, Marsa i Wenus. Księżyc, nad nim z prawej Wenus cholernie jasna, z lewej znacznie słabszy Mars. Szukać na południowym zachodzie.
Obserwuj wątek
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Tymczasem na niebie 31.01.17, 18:29
      yoma napisała:

> bardzo ładna koniunkcja (trójkącik) Księżyca, Marsa i Wenus. Księżyc, nad nim z
      > prawej Wenus cholernie jasna, z lewej znacznie słabszy Mars. Szukać na południ
      > owym zachodzie.
      --
      Są !! ale u mnie Marsa nie widać ani_ani. Za to Księżyc z Wenusem - przepięknie się komponują, foto zrobiłam. Dzięki za info - inaczej bym przez okno nie wyhynęła.
      • smutas13 Re: Tymczasem na niebie 31.01.17, 19:38
        Widzę...oczyma wyobraźni, niebo zachmurzone, śnieg leniwie pada, jak w bajce...

Przedwczoraj podziwiałam Wenus i sierp księżyca.
        • smutas13 Re: Tymczasem na niebie 31.01.17, 19:39
          Nie wiem, dlaczego napisałam Księżyc z małej litery :>
      • yoma Re: Tymczasem na niebie 31.01.17, 19:55
        Też foto, ale Mars łobuz na nim nie wyszedł - natomiast gołym okiem trójkącik wielce piękny. No tak, my są w lesie :)
    • ave.duce Re: Tymczasem na niebie 01.02.17, 14:11
      U mię Księżyca nie było widać, ani Marsa, ani Wenus, buuu... :(
      • yoma Re: Tymczasem na niebie 01.02.17, 14:24
        A o której patrzałaś? :)
        • ave.duce Re: Tymczasem na niebie 02.02.17, 07:58
          Kole 19.00 i później. U mię były chmury. Widać było niektóre gwiazdki, ale Księżyca ani planet ni chu chu.
          • yoma Re: Tymczasem na niebie 02.02.17, 08:18
            Później już nie ma co, chyba że kto patrzy z wieżowca z widokiem na pole.
    • yoma Re: Tymczasem na niebie 01.02.17, 17:37
      Dzisiaj też jest nieźle, bo syćkie tsy są praktycznie w jednej linii. Wenus na prawo od Księżyca, a między nimi, odrobinkę bliżej Wenus, Mars. Jak się przyjrzeć, to widać gołym okiem, że jest czerwony.
      • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Tymczasem na niebie 01.02.17, 20:17
        NIMA :-(
        • yoma Re: Tymczasem na niebie 01.02.17, 21:51
          Bo zaszło :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka