Dodaj do ulubionych

"W pogoni za rozumem"

• ave.duce Re: "W pogoni za rozumem" 04.06.17, 22:43
      To ja poproszę o tekst ...
    • trusiaa Niedorzecznik 10.06.17, 09:54
      Śniadanie w Trójce - goście mówią o planowanej wizycie Trumpa w Polsce, nikt nie neguje, że jest to sukces dyplomacji, opinie są podzielone nt. ewentualnych korzyści z tego krótkiego spotkania.
      Łapiński Krzysztof, jakby nie słyszał całej rozmowy, przygotowanym z góry tekstem grzmi na przedmówców, że nie doceniają, nie szanują, ale się zdziwią bardzo, jeszcze pożałują swoich słów i... schowają uszy pod siebie.

Ile taki zarabia, za takie cuś, się pytam. Królik - ja.
      • ave.duce Re: Niedorzecznik 14.06.17, 07:45
        "Trujka" zanotowała najwyższy spadek słuchalności...

www.wirtualnemedia.pl/artykul/rmf-fm-umacnia-sie-na-pozycji-lidera-najwiecej-zyskaly-tok-fm-i-antyradio
      • alik-w-plomieniach Re: Niedorzecznik 22.06.17, 10:37
        Za dużo.
    • trusiaa Nie zgubili: u-tra-ci-li. No. 10.06.17, 10:07
      Yyyy: jednemu z komandosów "granaty samemu wypięły się ze służbowej kamizelki".

Tymczasem w Poznaniu, jadący na służbę tramwajem, funkcjonariusz zgłosił zaginięcie plecaka z bronią.

• ave.duce Goń, goń, goń! 22.06.17, 07:33
      "nielegalne polowanie na kły mamutów"

deser.gazeta.pl/deser/56,111858,21989666,byl-na-syberii-i-zobaczyl-nielegalne-polowanie-na-kly-mamutow.html#TRNajCzytSST
      • trusiaa Re: Goń, goń, goń! 23.06.17, 06:47
        Proszę Panią; jak taki biały kieł wbije się w tajgę, to można go tropić i tropić bez końca, bo on myk! - tu, a za chwilę (o)myk! - tam i szczerzy się szyderczo z chaszczy.
        • ave.duce Re: Goń, goń, goń! 23.06.17, 08:13
          Niby za czasów PRL "polowało się" na różne rzeczy ;)

https://i.iplsc.com/kolejka-przed-sklepem-w-gdansku-rok-1982/0002N5WJJAQWD3BC-C116-F4.jpg
          • trusiaa Re: Goń, goń, goń! 23.06.17, 08:28
            Ofkors, bo nie wiadomo było, gdzie i co rzucą, wystawiano czujki, organizowano obławy z nagonką na tych co tu nie stali, a zdobyte trofea noszono z dumą.

https://nadblog-wszystkich-blogow.blog.onet.pl/wp-content/blogs.dir/447586/files/blog_ki_4685899_7291775_tr_4e85dad25664d_p.jpg
    • trusiaa Tylko pięć? 23.06.17, 18:20
      Phiii
    • ave.duce Nie?! 23.06.17, 19:41
      "Policja i ratownicy medyczni wchodzą do pokoju. Kobieta ma dłonie skrępowane z tyłu ciała. Na głowie foliowy worek."
      "Po wstępnych oględzinach zwłok podejrzewamy, że śmierć nie nastąpiła w sposób naturalny – mówi Sławomir Kierski, rzecznik prasowy Prokuratury Okręgowej w Piotrkowie Trybunalskim".

Hmm...
    • trusiaa Co ma policjant w plecaku? 26.06.17, 15:55
      Policjant w plecaku ma nosić modlitewnik.
      • behemot17-13 Re: Co ma policjant w plecaku? 07.07.17, 21:37
        Jakiś czas temu, policjantki i policjanci (nie wszyscy)mieli patrolować ulice w maskach, Kraków miejscem był. Częstochowa niedaleko od Krakowa, więc całkiem przypadkowo w mieście smoka spędziłem kilka godzin, policjantki owszem urodziwe, policjanci fason trzymali, masek chroniących przed smogiem nie dostrzegłem.
        Kto wymyślił tę bzdurną akcję? Kto do mediów pisanych i obrazkowych poprzebierał policjantki i policjantów? Cymbał chyba jakiś.
        • behemot17-13 Re: Co ma policjant w plecaku? 07.07.17, 21:45
          Głupoty napisałem, wszak smog raczej w okresie grzewczym. Tylko, aglomeracja dość znacząca, autek nie ubywa wraz z nadejściem wiosny (a nawet przybywa ), a tym bardziej lata, położenie też na poziomie.
    • trusiaa "Hulali po polu i pili kakao" 26.06.17, 19:18
      Przesłuchani wychodzili z zarzutami "przeszkadzania w zgromadzeniu cyklicznym". "Stali, siedzieli i głośno krzyczeli" - uzasadnia policja.
      • ave.duce Kaczyści: "coście, skurwysyny, uczynili 27.06.17, 11:49
        z tą krainą?
        Pomieszanie katolika z manią postkomunistyczną
        Ci modlący się co rano i chodzący do kościoła
        Chętnie by zabili ciebie tylko za kształt twego nosa"

wiadomosci.wp.pl/emigranckie-dzieci-z-berlina-ponizane-i-opluwane-w-polskich-miastach-ujawnia-wirtualna-polska-policjanci-nas-wysmiali-6137542204237953a
        Na FK:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,164223757,164223757,Przyslowiowa_polska_goscinnosc.html?t=1498556700#p164223757
        • ave.duce Re: Kaczyści: "coście, skurwysyny, uczynili 27.06.17, 11:51
          www.youtube.com/watch?v=9itfEdJG7ig
    • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 28.06.17, 13:45
      Egzamin teoretyczny - mamy go zdawać nie raz, jak jest w tej chwili, ale co roku od nowa. Dlaczego?

Według mnie, to bardzo słuszne rozwiązanie. Egzamin z teorii nie może być zdawany tylko raz i dożywotnio. Przepisy zbyt często się zmieniają, a kierowcy nie mają chęci czy czasu albo zapominają o tym, że trzeba na bieżąco śledzić zmiany tych przepisów.

A jak już wszyscy zainteresowani się dowiedzą i szlag ich trafi - wyjdzie PBS, cała oburzona i powie, jaki to krzywdzący pomysł i że ona nigdy nie dopuści do jego realizacji.
      Taka lucka pani, rząd lucki, zmiana na jeszcze lepsze.
      • ave.duce Kasa, Trusiuu, kasa 28.06.17, 15:16
        trusiaa napisała:

> wyjdzie PBS,
        > cała oburzona i powie, jaki to krzywdzący pomysł i że ona nigdy nie dopuści do
        > jego realizacji.

O ile Morawiecki jr. jej pozwoli.
        • trusiaa Re: Kasa, Trusiuu, kasa 29.06.17, 14:33
          Pani pozwoly, że zacytuję wypowiedź xyz_xyz1 (co, na moje oko, miszczem podpuchy jest na Kraju): To nie chodzi o PKB to chodzi o bezpieczeństwo na drogach. To jest dla PiS sprawą priorytetową.
          • ave.duce Re: Kasa, Trusiuu, kasa 29.06.17, 15:42
            Bezpieczniej byłoby na drogach, gdyby wewogle skasować samochody wszelakie, a do PKB dorzucić opłaty dzienne za piesze, rowerowe, rolkowe, etc. korzystanie z dróg.
            • ave.duce Re: Kasa, Trusiuu, kasa 29.06.17, 16:39
              W wątku xyz_xyz1 zapodałam:

bez żadnych uprawnień?!

To dyskryminacja. Powinni zdawać odpowiednie egzaminy i powtarzać je co najmniej raz w roku.
              • ave.duce zeżarło początek! 29.06.17, 16:41
                Dlaczego piesi wychodzą na ulice, drogi, itp.
    • trusiaa Orły sokoły bażanty 06.07.17, 09:18
      Wylądowali.

Waszczu od razu powiedział, że prezentowali się bosko.
      Że jak?
      Gazeta nie posiada się ze szczęścia:
      Donald Trump już w Polsce! Obok Melania w przepięknym trenczu. Jest też Ivanka. Na taki strój niewiele kobiet może sobie pozwolić
      Co autor(ka) chciał przez to powiedzieć? Aaaa: nie cena zaporowo wysoka, tylko figura córki smukła.

A jednak i cena padła - "ceny i marki zwalają z nóg": płaszcz żony Umiłowanego Przywódcy kosztował dziewięć tysięcy złotych.
      Ryszarda, żona Siary Siarzewskiego, więcej wydaje na waciki.

• ave.duce Re: "W pogoni za rozumem" 06.07.17, 17:39
      ... sukces na "Łączce" ...
      • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 07.07.17, 22:28
        Nowy redaktor Trójkowy, niejaki Biełaszko, wspomnienia więźniarek z Ravensbrück skomentował z entuzjazmem: To tragiczne, lecz wspaniałe opowieści.

Taki trynd, Pani :(
        • ave.duce Re: "W pogoni za rozumem" 08.07.17, 14:44
          To spuścizna po Lechu śp. K.
        • trusiaa No to ziu! na drugą mańke 11.07.17, 06:19
          Pojawiło się kolejne zdjęcie z nagiej sesji czołowej tenisistki świata. Polska krew.

Dział sportowy gazety.pl

• ave.duce Re: No to ziu! na drugą mańke 14.07.17, 10:18
            Naga broń?
    • ave.duce "W pogoni za rozumem" 14.07.17, 10:17
      Tytuł z "Metra":

"William i Kate w Warszawie. Tak stolica przywita parę książęcą? Dźwigi, rury, rozkopane place budowy"

Natentychmiast wszystko wyrównać. Walcem ;)
      • scoutek Re: "W pogoni za rozumem" 16.07.17, 05:54
        Wiliam. Kate. George. Charlotte. Harry
        To czemu nie Elizabeth? Ani Charles? Ani Philip?
        Szlag mnie trafi.
        Czy ktoś zdaje sobie sprawę, że jak Wiliam zostanie królem to natychmiast w j. polskim zostanie Wilhelmem? A jego żona Katarzyną? A dzieci Jerzym i Karoliną?
        Wkurzające. Najbardziej wkurzające jest to Kate Middleton. Przecież jest Mountbatten po mężu. A poza tym co za zdrobnienie? Kasia? Księżna Kasia????Bo tak przecież brzmi księżna Kate
        • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 16.07.17, 07:32
          In my honest opinion to wynika z obyczajowego rozmemłania. Przeciętni Brytyjczycy lubią tykać rodzinę królewską, jej życie podglądają jak serial - bulwarówki podchwyciły tę manierę, a polscy dziennikarze powtarzają to bezrefleksyjnie.
          • scoutek Re: "W pogoni za rozumem" 16.07.17, 11:44
            Tak, wiem skąd się to wzięło
            Ale wkurzające jest i tyle
    • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 15.07.17, 10:48
      Mimo tego rodzina cieszyła się dobrą opinią wśród mieszkańców Piask Szlacheckich. - Byli lubiani i szanowani. Zdecydowanie nie była to rodzina o charakterze aspołecznym czy patologicznym - informuje Jerzy Ziarkiewicz, szef Prokuratury Okręgowej w Zamościu.

• ave.duce Re: "W pogoni za rozumem" 19.07.17, 16:38
        "Już wcześniej dochodziło tam do konfliktów między rodzicami a jednym z synów. Był on wcześniej karany za rozbój na matce oraz za znęcanie się nad matką, ojcem i bratem."

Januszek mu na imię? Po prostu spotkania z balladą, taki rimejk.
    • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 19.07.17, 07:57
      Superaka nie czytałam dotąd, ale zacznę! Dla takich perełek warto.

Parawan z wyższych sfer...?
      • ave.duce Re: "W pogoni za rozumem" 19.07.17, 16:43
        Bizancjum!
    • behemot17-13 Re: "W pogoni za rozumem" 25.07.17, 21:17
      Taki wywiad a w nim kwiatuszek - mr1-7.exs.pl/sd/3/0/30283.mp4?sev=CSK2FQlsyUjiey-YL9WnlQ&e=1501020477&u=665&p=1&pass=0
      ...Jest to jakaś koncepcja,jest to jakiś plan. Nie wiem czy to plan, czy aeroplan...
      • ave.duce Re: "W pogoni za rozumem" 02.08.17, 17:08
        Coś nie tak z linkiem:

403 Forbidden
        nginx/1.10.2
        • behemot17-13 Re: "W pogoni za rozumem" 02.08.17, 17:32
          Link zapodałem, sprawdzałem i się otwierał. Materiał zaczerpnąłem od sióstr Karnowskich, prawdopodobnie skasowali.
    • ave.duce Smutne... 02.08.17, 16:53
      "Cenisz dobre dziennikarstwo?"

https://images84.fotosik.pl/727/4d351d5533172cd7.jpg
      • trusiaa Re: Smutne... 02.08.17, 18:04
        Poprawili (się) :( i szybciutko tekst sprzed roku dali, bo na temat...
        • ave.duce Re: Smutne... 03.08.17, 10:53
          Taktowni są jak nie wiem co :(
          W dodatku sprytnie usunęli wszelkie komentarze (łącznie z moim) nt. wykształciołków z "GW".
    • trusiaa Brak słów... 07.08.17, 08:10
      Żartowaliśmy wiele razy, że wypadek spowodowany przez kolumnę Macierewicza najłatwiej byłoby zatuszować mówiąc, że to był podstęp i zamach kierowców, którzy ucierpieli w kolizji, na ministra.

Proponuję, przestać podsuwać im gotowe scenariusze. Rozmawiajmy tylko o pogodzie.
      • ave.duce Re: Brak słów... 07.08.17, 13:49
        https://megasennik.pl/_uploaded/zdjecia_sennik/sennik-pogoda.jpg
        • trusiaa Re: Brak słów... 07.08.17, 14:00
          https://www.coldbacon.com/pics/kliban/bkducks.jpg
          • ave.duce Re: Brak słów... 07.08.17, 14:32
            i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/07/16/article-2694189-1FB31EC600000578-832_470x648.jpg
            • trusiaa Re: Brak słów... 07.08.17, 14:51
              Na dowcip ten (polityczny i seksistowski) odpowiadam Jagi portretem:

https://pobierak.jeja.pl/images/c/f/8/40496_nie-daj-sie-zwiesc-pogodzie.jpg
    • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 14.08.17, 19:13
      I nie mógł tak od razu: chłopaaakooom, których ma na myśli?
    • behemot17-13 Re: "W pogoni za rozumem" 20.08.17, 11:12
      Wklejanie bez choćby pytajnika, wykrzyknika, wykropkowania też, jest be.
      A mimo to wklejam - www.fronda.pl/a/ocalony-senator-stanislaw-kogut-dla-frondy-wyznaje-zawdzieczam-zycie-matce-bozej,98222.html
      • ave.duce Re: "W pogoni za rozumem" 29.08.17, 07:41
        Nie ma żadnej pewności, że wymieniona działała świadomie - "bez choćby pytajnika, wykrzyknika, wykropkowania".
    • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 28.08.17, 14:36
      Z poradnika ŁadnyDom.pl: "Pralka w czasie wirowania często podskakuje i się "porusza". Potrzebuje zatem swobody (...)"

...dlatego zalecamy pozostawianie otwartych drzwi do pomieszczenia, w którym się znajduje się pralka, a przynajmniej raz w tygodniu - wyprowadzanie jej na spacer do parku. - by marter7
      • ave.duce Re: "W pogoni za rozumem" 29.08.17, 07:42
        O zwyczajach/potrzebach lodówek nic nie było? Moja wyszła jakiś czas temu i do tej pory nie wróciła.
        • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 29.08.17, 09:21
          Co za niefrasobliwość - zostawić lodówkę w upały bez nadzoru :(
          • ave.duce Re: "W pogoni za rozumem" 29.08.17, 15:25
            Zerwała się z gniazdka jak to lodówka.
            • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 29.08.17, 16:41
              ... po rzece pływa, lodówka się nazywa?
    • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 30.08.17, 15:32
      Polak - Dawid S. spalił las w Czarnogórze.

Miejscowe media podały jego nazwisko.

Državljanin Poljske Šidlo David Zbignjev uhapšen je jutros zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti
      • ave.duce Re: "W pogoni za rozumem" 30.08.17, 18:01
        Obciążony nazwiskowo piroman :(
    • ave.duce "W pogoni za rozumem" 30.08.17, 18:12
      Na poważnie:

bitwy na pomidory (np.: www.polsatnews.pl/wiadomosc/2017-08-30/bitwa-na-pomidory-w-hiszpanii/ )
    • trusiaa Różaniec do granic... 30.09.17, 07:56
      Modlę się o zdrowy rozsądek, który gdzieś z nas wszystkich wyparował. A zdrowy rozsądek to jest co? Poczucie piękna, uśmiech, zadowolenie i przede wszystkim miłość i zrozumienie dla drugiego człowieka, czyli - jak my mówimy katolicy - dla bliźniego.- Cezary Pazura.

Komentarz antipasti60: W akcji może wziąć udział każdy. Rejestracja służy tylko statystyce, każdy kto przyjedzie bez rejestracji oczywiście też weźmie udział w modlitwie. Maryja serdecznie zaprasza wszystkich.

Śmiać się? Płakać? Obudzić się, za wszelką cenę się obudzić.

P.S. Czarek kombinuje: - Jak się to zakłada? Krzyżykiem do przodu czy do tyłu :(

• ave.duce Re: Różaniec do granic... 30.09.17, 12:44
        > P.S. Czarek kombinuje: - Jak się to zakłada? Krzyżykiem do przodu czy do tyłu :(

Do 27. roku życia był ministrantem i nie wie?

Łomatko! - prawy i sprawiedliwy katolik rzymski:

Był trzykrotnie żonaty (...)
        • ave.duce Jakoś nie wróżę Czarkowi sukcesu - 30.09.17, 12:46
          rozumu nie dogoni, choćby gonił, i gonił, i gonił...
          • ave.duce Cezary: Jestem może staroświecki 04.10.17, 13:27
            ale przede wszystkim katolik ;)

Lepszy katolik od Gosia! O jedną żonę ;)

Choćby gonił i w sto koni...
            • p.a.d.a.l.c.o.w.a Cezary P. "Jestem może staroświecki" 04.10.17, 15:00
              ave.duce napisała:
              ale przede wszystkim katolik ;)
              Lepszy katolik od Gosia! O jedną żonę ;)
              Choćby gonił i w sto koni...

---
              tak (pozornie) obok tematu panicza C.P.
              (ale i brat rzeczonego - nie lepszy)
              --moja kol. - lekarz psych. (prof.) z 35_letnim doświadczeniem mówi, że po fizis potrafi rozpoznać dewianta.
              Coś w tym chIba jest !?
              P.S. Oczywiście nie znaczy to, że nie pogłębia diagnostyki.
              • scoutek Re: Cezary P. "Jestem może staroświecki" 05.10.17, 11:57
                https://pobierak.jeja.pl/images/3/a/7/185102_religia-jest-jak-penis.jpg
                • trusiaa Re: Cezary P. "Jestem może staroświecki" 05.10.17, 17:25
                  Dzięki Ci, Scoutku :)
      • trusiaa Re: Różaniec do granic... 06.10.17, 08:20
        Serce roście patrząc na te czasy!

- To jest pomysł Ducha Świętego. To jest jednak Dzieło Boże.

Do czego służy różaniec: (...) straciłem pracę, miałem rodzinę, kredyty. Wyglądało to dość kiepsko. Chodziłem na rozmowy, nic nie wychodziło. Postanowiłem powalczyć o tę pracę z Maryją.
        - Po 54 dniach nic wielkiego się nie wydarzyło. Kiedy się skończyło, zaczęły przychodzić zlecenia. Jedno, drugie, trzecie. Tak jakby znikąd. One nie były znikąd. To były zlecenia, które dawała mi Maryja.

• ave.duce Re: Różaniec do granic... 06.10.17, 09:58
          Powinna się tym zająć skarbówka "od darowizn"?
          • trusiaa Re: Różaniec do granic... 06.10.17, 12:01
            To mi wygląda na grubszą aferę - zatrudnienie na czarno, lewe faktury VAT, już samo określenie zlecenia brzmi niepokojąco.
            • ave.duce Re: Różaniec do granic... 06.10.17, 21:45
              Maryja - matka chrzestna?
              • trusiaa Re: Różaniec do granic... 07.10.17, 07:27
                Yes.

A tekst - powalczyć z Maryją oznacza nie tyle dopraszanie się łaski tejże, ale wspólne akcje przeciwko komuś skierowane. Takie tam porachunki między rodzinami.
    • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 13.10.17, 08:07
      Się obśmiałam jak norka.
      Właściwie to należałoby założyć nowy wątek pt. "Cudownie zawróceni", bo w ciągu ostatnich kilku lat wysyp celebrytów (co to ich wszyscy znają i kochają) trąbiących na prawo i lewo o swojej głębokiej wierze i deklarujących praktyki religijne w świetle kamer i fleszy, jest naprawdę imponujący.

Patryk K... Vega, TEN Vega od filmów o gliniarzach/lekarzach/gangsterach, ulubieniec kiboli i diskopolowców, tffurca, na którego filmach Pasikowski rumieni się z zażenowania, oto dał skromne śffiadectwo sfej wiary.

Jakże uroczo naiwnie brzmi po latach ta piosenka, wzdech...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka