Dodaj do ulubionych

kij i marchewka - marchewka i kij

30.06.17, 13:03
J.W. Pany lepszego sortu majOm we zwyczaju silnie postraszyć, a następnie pokazać ( 30 procentom suwerenów) że są w swej łaskawości jednak refleksyjni oraz sprawiedliwi i prawi.
ostatni przykład ?
- wycofka z łamania ustawy o ochronie danych osobowych, czym planowali polepszyć ściągalność abonamentów rtv.
Nie pierwszy raz stosują "kij_marchewka" ale pamięć ulotna, więc jeżeli ktoś pamięta więcej takich zagrywek, niech dopisze w wątku.
Obserwuj wątek
    • buldog2 Re: kij i marchewka - marchewka i kij 30.06.17, 19:29
      Nie mam pewności, czy to się kwalifikuje.
      W 2007 zaczęli mówić o tym, żeby uczyć dzieci donosić na rodziców (tak jak numerkowy na forum). Zacząć się miało od donoszenia w przypadku łamania przepisów drogowych.
      To było wiosną 2007, od razu ludzi poruszyło i nie wiem - wycofali się dlatego, że opór czy nie zdążyli, bo kampania i wybory? Możliwe że do tego wrócą.
      • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: kij i marchewka - marchewka i kij 30.06.17, 20:28
        kwestie aborcyjne - po marszu parasolek ?

Możliwe, że i do tego wrócą.
        • buldog2 Re: kij i marchewka - marchewka i kij 30.06.17, 21:01
          Obstawiam, że wrócą. Bo na dziewczyny to już przestają liczyć, a Ojcu Dyrektorowi zasłużyć się trzeba. Kasa to raz, a impondebilia (chodzi o uznanie kierowniczej roli i wykazanie podległości, nie jakieś aborcje), to dwa.
          Stary podział na strzygących (pasterzy), wilki i rogaciznę (albo nierogaciznę), dawniej owieczki.
    • oby.watel Re: kij i marchewka - marchewka i kij 30.06.17, 22:46
      Rozszerzenie Warszawy po Radom, Toruń, Siedlce i Sochaczew.
      • p.a.d.a.l.c.o.w.a marchewka -> sauté 03.07.17, 12:59
        obiecana marchewka -> sauté.*).....dla twórców przywrócić **) 50% uzysku

*) bo bez kija
        **) PO +PSL w 2013 r. ograniczyła

ps. czy wdzięczni artyści wystąpią we wrześniu w Opolu ?
        • p.a.d.a.l.c.o.w.a spodziewana marchewka 17.07.17, 20:11
          opłata paliwowa ----------------------> kij
          ależ nie będzie opłaty paliwowej ---> marchewka

co było do przewidzenia ;-)

fajnie se w te kulki grajOM !
          • behemot17-13 Re: spodziewana marchewka 17.07.17, 21:05
            Może jest tak. Opłata paliwowa i wycofanie się z niej było wyreżyserowane. Patrzcie, my wsłuchujemy się w opinie suwerena i dlatego wycofujemy się na z góry upatrzone pozycje. Marchewka - dajmy obywatelom prawo do decydowania, widzicie jacy jesteśmy dobrzy. A tymczasem kij mocno trzymany oburącz okłada Sąd Najwyższy. Cóż, suweren grilla rozpala, Jaruś mlaska, tylko Polski żal.
          • p.a.d.a.l.c.o.w.a erte2 już 13 lipca w temacie kij/marchewka 17.07.17, 21:27
            erte2 już 13 lipca w temacie kij/marchewka wieszczył jak następuje:

erte2 13.07.17, 18:06

I znowu daliśmy się nabrać....
            Na tzw. opłatę paliwową?
            Otóż moi drodzy nie będzie żadnej opłaty paliwowej, żadnych (przynajmniej na razie) podwyżek itd. Był to po prostu typowy szczur puszczony dla wywołania dyskusji i zajęcia uwagi opinii publicznej. I trzeba przyznać, skuteczny.
            Bo te 25 groszy na litrze i to oburzenie seweryna znakomicie odwróciło uwagę od zamachu na Sąd Najwyższy i Krajową Radę Sądownictwa które przy zadymie benzynowej udało się przepchnąć prawie bez protestu. I nie wierzmy w "niezależność" posiołka rzepeckiego - bo on po prostu takie miał zadanie. I wypełnił je co do joty.
            No i przy okazji będzie jak to PiS wsłuchuje się w tzw. głos Narodu - "nie chcesz sewerynie podwyżki to jej nie będzie. Tacy jesteśmy dobrzy."
            • behemot17-13 Re: erte2 już 13 lipca w temacie kij/marchewka 17.07.17, 21:34
              Wniosek, ciemny lud nie wszystko kupi.
              • p.a.d.a.l.c.o.w.a suGIErujesz? czy jesteś zmęczony... 17.07.17, 21:43
                behemot17-13 napisał:
                Wniosek, ciemny lud nie wszystko kupi.

suGIErujesz, że p. ERTE to ciemny lud ????
                szok ! wrrrrrr
                >:-O

• behemot17-13 Re: suGIErujesz? czy jesteś zmęczony... 17.07.17, 22:10
                  Jestem komunistą i złodziejem, stoję tam gdzie stało ZOMO, jestem cyklistą i wegetarianinem, biała róża jest symbolem gorszego sortu, jestem barbarzyńcą który dzięki naczelnikowi odnalazł swoje miejsce na tym padole, mam służyć najwyższemu, nie chce mi się.
                  • p.a.d.a.l.c.o.w.a marchewka z papiermaschee 18.07.17, 21:56
                    Kukiz, wsparty na na giętkiej tyszce, przerzuca się zwiędłą - z papiermaschee marchewką - z W.P. prezydentem.
                    A wielu komentujących zachwyca się, także dziennikarze - ci dotąd "posądzani" o rozsądek.
                    :-O
                    • behemot17-13 Re: marchewka z papiermaschee 18.07.17, 23:03
                      Piotr Duda, Kukiz i Jaruś jakiś czas temu, spotkali się, pogadali i "oburzyli się". Piotr udaje solidarnościowca, Kukiz robi za opieradło, Jaruś - www.wiocha.pl/1450595,Hmmm
                      • p.a.d.a.l.c.o.w.a marchewka świerzutka, 1st sort 21.07.17, 21:45
                        a właśnie, że spotkam się*) z prezes Gersdorf !
                        (-) Adrian

*) udzielę audiencji
                        • behemot17-13 Re: marchewka świerzutka, 1st sort 23.07.17, 20:40
                          Mieszkańcy naszego kraju zostali ulepieni z nadziei i wiary, tak sądzę z wpisów zamieszczonych na FK. Nawet ci najbardziej sceptyczni, dostrzegli człowieka w PADalcu. Że PAD zawetuje, że rola prezydenta zobowiązuje, że PAD wstanie z kolan. Głupawa mina Adriana nie jest kijem i nie jest marchewką, jest kwintesencją poddaństwa, służalczości.
                          • p.a.d.a.l.c.o.w.a dwie ogromne marchewki 24.07.17, 16:45
                            JWP p. Prez. AD podarował dziś srana suwerenowi dwie piękne marchewki
                            Ciekawa'm jak nie wiem co, jakiż to niebawem kij otrzyma od swego, wdzięcznego elektoratu?
                            No i od swego "guru"...
                            • behemot17-13 Re: dwie ogromne marchewki 24.07.17, 21:48
                              Sądząc po wpisach na FK i na innych stronach, elektorat Adriana (dla mnie pozostanie Adrianem do końca kadencji ) chłosta, kopie i obrzucanie epitetami. Co do Jarusia sprawiedliwego, na ten czas trudno wyrokować, kiedy kij w szprychy wsadzi.
                              Wracając do dwóch marchewek, podarowanych suwerenowi, mam przeczucie, że za jakieś dwa miesiące PADalec skieruje do sejmu swoje propozycje -dotyczące zmian w SN i KRS, lekko wyretuszowane lecz nie odbiegające znacznie od wcześniejszego zamysłu.
                              Zatem, dziś zaskoczeni pisowcy na czele z taboretem przyklasną, Adrian zaspokoi swoją ambicję i zapisze w swoim pamiętniku - kulawy Andrzej, ale Andrzej.
                              Już nawet nie na marginesie, całkiem obok, jak piszą mądre głowy, stając okoniem do naczelnych PiS-u nic nie ugra, nie zyska sympatii tych co na niego nie głosowali, utraci głosy głosujących. Tak czy siak, w czarnej d... jest.
    • ave.duce marchewka (2 weta) okaże się zgniła, 25.07.17, 11:56
      a kiem (ustawa o sadach powszechnych) będzie machał Zbynio Zero ku chwale i pożytkowi kaczystów.

ps. nic mnie tak ostatnio nie rozśmieszyło jak wprowadzenię "losowania" sędziów w miejsce przydzielania spraw kolejno wg spisu alfabetycznego....
      • ave.duce popr. - 25.07.17, 11:58
        kiJem

wprowadzenie

Sorki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka