trusiaa Re: Dziś czcimy - 2 17.02.23, 10:08 Dzień Kota! Kocio Ukłony dla wszystkich kotów. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Dziś czcimy - 2 08.03.23, 13:14 Czcimy, no ba! To gdzie te goździki, się pytam? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Dziś czcimy - 2 02.04.23, 07:13 Międzynarodowy Dzień Książki dla Dzieci. Moja ulubiona? Trudno wybrać, aleee... stawiam na "Lassie, wróć!" Odpowiedz Link
trusiaa Re: Dziś czcimy - 2 02.04.23, 08:05 Ciężko się zdecydować, chyba "Pięcioro dzieci i coś" i Muminki. Co do "Lassie" - nie. "Biały kieł"- nie. "O psie, który jeździł koleją" - nie! "Przygody psa Cywila" (odcinek, gdy zaginął) - NIE. Wszystko to przeczytałam, Cywila obejrzałam. Trauma z dzieciństwa. Pies nie może się gubić, cierpieć, ginąć: ma być zdrowy i szczęśliwy. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Dziś czcimy - 2 02.04.23, 08:18 Aha aha, mogię jeszcze? Bo sobie przypomniałam: Mikołaj mi przyniósł "Bajkę o śnieżnym królu" Kubiaka z ilustracjami Rychlickiego. I tam był trup wróbelka... Rychlicki miał od tej pory u mnie przekichane. Zresztą cała książeczka była do bani - ponura i dołująca; znałam ją na pamięć i często (!) oglądałam, ale z obrzydzeniem :) Odpowiedz Link
inna57 Re: Dziś czcimy - 2 02.04.23, 13:39 "Pięcioro dzieci i coś" + kontynuacja "Feniks i dywan", wszystkie części o Dorotce i czarnoksiężniku z krainy Oz, "Pan Kleks", "Tajemnicza wyspa", "Dzieci kapitana Granta", "Pollyanna", "Ania z Zielonego Wzgórza" cała seria, "Muminki" wszystkie i jeszcze wiele innych. Ale wybrać tą jedną jedyną nie potrafię zaczytana byłam, jestem i będę. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Dziś czcimy - 2 09.06.23, 16:43 Dzień Przyjaciela ...Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem... Albert Camus Odpowiedz Link
ave.duce Re: Dziś czcimy - 2 02.07.25, 18:42 Dzień Psa jest u mnie codziennie, hau, hau! Odpowiedz Link