gat45 30.04.09, 20:16 opowiadajcie! o orędziu ocziwiście pana prezydenta przepraszam na brak dużego o na początku, ale jak piszę z rekamiery, to wiecie, ten, no, shift mi nie pasuje. jedną ręką piszę, drugą się podpieram Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus99 Re: no i jak ? 30.04.09, 20:26 ton wielce pro europejski tylko dlaczego do dzisiaj traktat lizboński nie jest podpisany?sądząc z tonu orędzia poparcie poniżej 10%. Odpowiedz Link
henryk.log.viii Re: no i jak ? 30.04.09, 20:32 ..źle nasz p. Rezydent wypada w iluminacji 'śródpałacowej', ale to co ukazuje w jeszcze dziennym oświetleniu dolna RezydĘtna szczęka, to o pomstę do nieba woła, o stomatologach nie wspominając, nawet nie chce się mi wyPOminać, że łaskawie o Panie Prezesie - melduję wykonanie zadania osiągnięciach się zająknął w temacie pozyskiwania funduszy EURO..całość orEndzia p. Rezydenta jak zawsze powoduje we mnie ogromny niesmak, znaczy się, przyjdzie się po kilka browarków wyskoczyć, żeby niesmak jakoś spłukać:) ps Dobr wieczór Pani...dawno już nie miałem okazji Pani tĄ porą przywitać:) Odpowiedz Link
tojajurek Re: no i jak ? 30.04.09, 20:52 A o so chozi? Mamrotek cóś smędził? Nic nie wiem. Malowałem drzwi garażowe, a żadnego Tomka Sawyera nie było w pobliżu i musiałem sam. Czyżym stracił jakąś wiekopomną homilię? Odpowiedz Link
gat45 Dziękuję. Poczytałam sobie 30.04.09, 20:57 to tu i w wątku pani Leniwej i już właściwie wszystko wiem, a przynajmniej mnie zupełnie wystarczy Jesteście Państwo bardzo mili :))))))) Odpowiedz Link
gat45 Re: no i jak ? 30.04.09, 21:06 ave.duce napisała: > Kaczę na grzędzie > mamrocze orędzie ;) > > :p Daj kaczce grzędę ona - prezydętę będę - powiada. Jaka na to rada ? Brzytwa Ockhama ! - Kto tu mnie od chama wyzywać śmie ? ... cdn (jak mi się zechce) Weź to, Ave, wrzuć (proszę) do wątku o częstochowskich. Bo mi się spać chce. Odpowiedz Link
belgijska Re: no i jak ? 30.04.09, 21:28 Kaczka zrelukowana. Usiadlo kaczko, w telewizorze, Coraz, biedaczko, wyglada gorzej, Wzrok zaogniono, Sluch przytepiono, Procentem z malpek Niedopelniono. (nastepna wena przy najblizszym zmywaniu). Odpowiedz Link
henryk.log.viii Re: no i jak ? 03.05.09, 13:10 się na sygnaturrrkę jak Kurtyyyka w górrrę - nadaje:) > Kaczka zrelukowana. > > Usiadlo kaczko, > w telewizorze, > Coraz, biedaczko, > wyglada gorzej, > Wzrok zaogniono, > Sluch przytepiono, > Procentem z malpek > Niedopelniono. > > (nastepna wena przy najblizszym zmywaniu). > Odpowiedz Link
belgijska No a jak? 03.05.09, 13:42 No a jak? Pan bierze Panie Heniu i bez Bog zaplac - w takim dniu? ;))) Odpowiedz Link
henryk.log.viii Re: No a jak? 03.05.09, 13:55 DziękujĘ:)..i już czuję jak mi w 'zaprzyjaźninej' "Tawernie...". tamtejsze zareagujĄ na moją-Pani sygnaturkę:) Odpowiedz Link
belgijska Re: No a jak? 03.05.09, 14:01 henryk.log.viii napisał: > DziękujĘ:)..i już czuję jak mi w 'zaprzyjaźninej' "Tawernie...". tamtejsze zare > agujĄ na moją-Pani sygnaturkę:) Nie sposob tego wszystkiego przeczytac jednym tchem, Panie Heniu - to jakas Taverne Danoise, tam sie cos .... misi - Pan na siebie uwaza - ja ide zmywac ;)) Odpowiedz Link
henryk.log.viii Re: No a jak? 03.05.09, 14:18 "Forum TAWERNA POD GWIAZDAMI należy do użytkownika: tawerna_pod_gwiazdami Aby móc na nim pisać musisz zostać wpisany na listę uczestników." - a to ćwoki kacze-v-prokuratory-goniące-maniusiowe-ziutkowo-paczulowe jedne, się barierą przed pis-doluje odcięli:) Odpowiedz Link
ave.duce Re: No a jak? Panie Henryku.log > 03.05.09, 14:25 lodzkifutbol.pl/wp-content/gallery/newsy/ps8j0699.jpg :p Odpowiedz Link
henryk.log.viii Adieu, Pani AVE. 03.05.09, 14:34 sam sobie drugą i jednocześnie czerwoną doPiSuję. Odpowiedz Link
wos9 Co ci przeszkadzał Henryk? Tylko mi nie pisz, że 03.05.09, 14:42 SAM zrezygnował. ave.duce napisała: > Odpowiedz Link
gat45 A tekst organiczny i założycielski 03.05.09, 14:53 czytałaś ? Chyba nie, bo byś takiego pytania nie zadała.:)))))) Odpowiedz Link
belgijska Re: A tekst organiczny i założycielski 03.05.09, 15:00 gat45 napisała: > czytałaś ? > > Chyba nie, bo byś takiego pytania nie zadała.:)))))) To znaczy Pan Henio wyalienowany??? ;)))) Odpowiedz Link
gat45 Pan Henio sam się wyelienował na chwilkę 03.05.09, 15:05 belgijska napisała: > To znaczy Pan Henio wyalienowany??? ;)))) poczytaj sobie wyżej. Ale Pan Henio wróci, on wie, że nigdzie go tak nie kochają jak tutaj. :)))))) A tak przy okazji - to gdzie się garderobiana szwendała tyli czas ? A u kogo się zwalniała ? Co jest ? Odpowiedz Link
belgijska Re: Pan Henio sam się wyelienował na chwilkę 03.05.09, 15:23 gat45 napisała: > poczytaj sobie wyżej. Ale Pan Henio wróci, on wie, że nigdzie go tak > nie kochają jak tutaj. :)))))) Dyskutowalabym ;))))) > A tak przy okazji - to gdzie się garderobiana szwendała tyli czas ? > A u kogo się zwalniała ? Co jest ? Przede wszystkim, musiala sie wyspac i na moment wrocic do rzeczywistosci, ktora wcale i w ogole taka rzeczywista nie okazala sie, bo czy ona w ogole istnieje??? ;))) www.youtube.com/watch?v=cyAV3JYcGLc&feature=related ;))) Odpowiedz Link
ave.duce Szafa Lesiaka ;) 03.05.09, 15:48 belgijska napisała: > gat45 napisała: > > > A tak przy okazji - to gdzie się garderobiana szwendała tyli czas ? > > A u kogo się zwalniała ? Co jest ? > > Przede wszystkim, musiala sie wyspac No to teraz już rozumiem, dlaczego szafa Lesiaka znowu była zamknięta! ;) Mole nie przeszkadzały? One książkowe bardziej ;) > i na moment wrocic > do rzeczywistosci, > ktora wcale i w ogole > taka rzeczywista > nie okazala sie, > bo czy ona w ogole > istnieje??? 'Człowiek więcej boi się tworów własnego umysłu niż konkretnej rzeczywistości' > Antoni Kępiński "Lęk" > ;))) :p Odpowiedz Link
belgijska Re: Szafa Lesiaka ;) 03.05.09, 15:55 ave.duce napisała: > > No to teraz już rozumiem, dlaczego szafa Lesiaka znowu była zamknięta! ;) Mole > nie przeszkadzały? One książkowe bardziej ;) Mam tam isc? ;))) > 'Człowiek więcej boi się tworów własnego umysłu niż konkretnej rzeczywistości' > > Antoni Kępiński "Lęk" Kepinski? Lek??? Nie masz czegos o snie??? ;)))) Mam zaleglosci nie do odrobienia ;))) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Szafa Lesiaka ;) 03.05.09, 16:02 belgijska napisała: > > Mam tam isc? ;))) Myślałam, że właśnie wychynęłaś z onej na światło dnia ;) > > > 'Człowiek więcej boi się tworów własnego umysłu niż konkretnej rzeczywist > ości' > > > Antoni Kępiński "Lęk" > > Kepinski? Lek??? Nie masz czegos o snie??? ;)))) Mam zaleglosci > nie do odrobienia ;))) Jak nie, jak tak! :) Garderoba wszędzie się szwęda samopis ;) Ok, mam coś o śnie, wedle życzenia, ale nie wiem, czy Ci się spodoba: 'Każdy sen, ten czarowny i piękny, zbyt długo śniony zamienia się w koszmar. A z takiego budzimy się z krzykiem' > Andrzej Sapkowski :p Odpowiedz Link
belgijska Re: Szafa Lesiaka ;) 03.05.09, 16:08 ave.duce napisała: > Myślałam, że właśnie wychynęłaś z onej na światło dnia ;) Jest Schengen, czy nie jest - nie ma granic ;))) > Garderoba wszędzie się szwęda samopis ;) Upchne zaraz kolanem i drzzwi na double tour ;)) > Ok, mam coś o śnie, wedle życzenia, ale nie wiem, czy Ci się spodoba: > > > 'Każdy sen, ten czarowny i piękny, zbyt długo śniony zamienia się w koszmar. A > z takiego budzimy się > z krzykiem' > Andrzej Sapkowski > > :p A prawda li to??? ;)) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Szafa Lesiaka ;) 03.05.09, 16:17 belgijska napisała: > ave.duce napisała: > > > Myślałam, że właśnie wychynęłaś z onej na światło dnia ;) > > Jest Schengen, czy nie jest - nie ma granic ;))) Granice szafy wyznacza Xenofant ;))) > > > Garderoba wszędzie się szwęda samopis ;) > > Upchne zaraz kolanem i drzzwi na double tour ;)) > Wreszcie gadasz do rzeczy! ;) > > Ok, mam coś o śnie, wedle życzenia, ale nie wiem, czy Ci się spodoba: > > > > > > 'Każdy sen, ten czarowny i piękny, zbyt długo śniony zamienia się w koszm > ar. A > > z takiego budzimy się > > z krzykiem' > Andrzej Sapkowski > > > > :p > > A prawda li to??? ;)) > A bo ja wiem ;) :p Odpowiedz Link
belgijska Re: Szafa Lesiaka ;) 03.05.09, 16:23 ave.duce napisała: > Granice szafy wyznacza Xenofant ;))) No to szafa gra! ;)) Tylko co z tym ....Fantem zrobic? ;) > Wreszcie gadasz do rzeczy! ;) No wiesz! Trzeba bylo tak od razu ;))) > A bo ja wiem ;) To sprawdz i sama sie zacytuj (moze Ci uwierze) :))) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Szafa Lesiaka ;) 03.05.09, 16:27 belgijska napisała: > > No to szafa gra! ;)) Tylko co z tym ....Fantem zrobic? ;) Loterię fantową urządzić w ogrodzie! ;) > > No wiesz! Trzeba bylo tak od razu ;))) Tak od razu to się, Pani Belgijsko, nie da! ;) > To sprawdz i sama sie zacytuj (moze Ci uwierze) :))) > Mam już sobie iść, niby spać, tak? ;) :p Odpowiedz Link
belgijska Re: Szafa Lesiaka ;) 03.05.09, 16:31 ave.duce napisała: > Loterię fantową urządzić w ogrodzie! ;) U Olgi? Jesli sie zgodzi .... ;)) > Tak od razu to się, Pani Belgijsko, nie da! ;) Nie da sie - od dziecka slysze, ze co nagle, to po diable! ;)) > Mam już sobie iść, niby spać, tak? ;) Poczekaj na mnie - tez dzis godzinek odprawiac nie bede ;)) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Szafa Lesiaka ;) 03.05.09, 16:35 belgijska napisała: > ave.duce napisała: > > > Loterię fantową urządzić w ogrodzie! ;) > > U Olgi? Jesli sie zgodzi .... ;)) U nasz! :) > > > Tak od razu to się, Pani Belgijsko, nie da! ;) > > Nie da sie - od dziecka slysze, ze co nagle, to po diable! ;)) Co masz zrobić dziś - zrób jutro, maniana ;) > > > Mam już sobie iść, niby spać, tak? ;) > > Poczekaj na mnie - tez dzis godzinek odprawiac nie bede ;)) > Jak se Szanowna życzy, ale za pół godziny spadam na dŻewo ;) :p Odpowiedz Link
belgijska Re: Szafa Lesiaka ;) 03.05.09, 16:47 ave.duce napisała: > U nasz! :) Dzie??? ;) > Co masz zrobić dziś - zrób jutro, maniana ;) Nie gram w wista ;) > Jak se Szanowna życzy, ale za pół godziny spadam na dŻewo ;) Jest suita ale bez amphilady ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Szafa Lesiaka ;) 03.05.09, 16:52 belgijska napisała: > ave.duce napisała: > > > U nasz! :) > > Dzie??? ;) Dżizsss > w ogrodzie! ;) > > > > Co masz zrobić dziś - zrób jutro, maniana ;) > > Nie gram w wista ;) Ja gram, ale nie lubię. Wole pokera i brydża :) > > > Jak se Szanowna życzy, ale za pół godziny spadam na dŻewo ;) > > Jest suita ale bez amphilady ;) > Prosta staruszka ze WSI nie używa takich... a.. s.. coś tam! ;) :p Odpowiedz Link
belgijska Re: Szafa Lesiaka ;) 03.05.09, 17:05 ave.duce napisała: > Dżizsss > w ogrodzie! ;) Bez planu, nie da rady ;)) U Romantykow? ;) > Ja gram, ale nie lubię. Wole pokera i brydża :) Cesarskiego? ;) Z brydzem to mi sie tylko Herman asocjuje! ;)) > Prosta staruszka ze WSI nie używa takich... a.. s.. coś tam! ;) A co dopiero wymagac od domowej kwoki?? ... na najnizszej grzedzie.... :)) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Szafa Lesiaka ;) 03.05.09, 17:10 belgijska napisała: > ave.duce napisała: > > > Dżizsss > w ogrodzie! ;) > > Bez planu, nie da rady ;)) U Romantykow? ;) Bierz się, Pani Belgijsko, do roboty! Ja jestem w zasadzie od kopania dziur w ziemi - nie od loterii ;) > > > Ja gram, ale nie lubię. Wole pokera i brydża :) > > Cesarskiego? ;) Co TY?! Dziś pytanie - jutro odpowiedź! ;) > > Z brydzem to mi sie tylko Herman asocjuje! ;)) A mnie - z Hagawem ;) > > > Prosta staruszka ze WSI nie używa takich... a.. s.. coś tam! ;) > > A co dopiero wymagac od domowej kwoki?? ... na najnizszej grzedzie.... :)) > Więcej i wyżej! ;) Na razie idę na łąkę z Panią B. > jak wrócę, to będę :) :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: Szafa Lesiaka ;) SOSNA! ;) 03.05.09, 17:12 Gdzie się podziewa Pan P.? Sosna nam uschnie jak nic! A to najlepsza pora na sadzenie drzew ;) :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: Szafa Lesiaka ;) SOSNA! ;) No 03.05.09, 18:46 i wiernułaś szczasliwo! ;) :p Odpowiedz Link
belgijska Re: Szafa Lesiaka ;) SOSNA! ;) No 03.05.09, 19:11 ave.duce napisała: > i wiernułaś szczasliwo! ;) Qui??? Co z Ciebie taka Enigma? ;))) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Szafa Lesiaka ;) SOSNA! ;) No 03.05.09, 19:22 belgijska napisała: > ave.duce napisała: > > > i wiernułaś szczasliwo! ;) > > Qui??? Co z Ciebie taka Enigma? ;))) > 1. TELEPATIA > w "śniadaniowym" użyłam właśnie SZYFRU! ;) 2. dlaczego w dalszym ciągu ciągniesz za sobą w sygnaturce ten puchowy śniegu tren? Wysłałam Ci narzędzia do kuferka i co? Ziobro znowu? ;) :p Odpowiedz Link
belgijska Re: Szafa Lesiaka ;) SOSNA! ;) No 03.05.09, 19:30 ave.duce napisała: > 1. TELEPATIA > w "śniadaniowym" użyłam właśnie SZYFRU! ;) Musze sie dokopac - jeszcze nie osiagnelam pelnej gotowosci organizacyjnej :))) > 2. dlaczego w dalszym ciągu ciągniesz za sobą w sygnaturce ten puchowy śniegu > tren? Wysłałam Ci narzędzia do kuferka i co? Ziobro znowu? ;) Czekam az jakis "panicz bogaty" ( nie moge znalezc piesni! ;))) mi na niego nastapi ;))) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Szafa Lesiaka ;) SOSNA! ;) No 03.05.09, 19:41 belgijska napisała: > > Musze sie dokopac - jeszcze nie osiagnelam pelnej gotowosci organizacyjnej :))) To widać i słychać, niestetyż. I tak miałaś szczęście, że to ja przejęłam Cię jako osoba prowadząca od niejakiej G45. Tylko się nie ciesz za wcześnie > licho nie śpi! ;) > > Czekam az jakis "panicz bogaty" ( nie moge znalezc piesni! ;))) > mi na niego nastapi ;))) > Panicz bogaty ale młody? Bo teraz z "paniczami" różnie bywa, kurtyka! ;) Tylko nie mów mu: nastąp się, bo się ochwaci i będziesz miała wydatki na weterynarza! ;) :p Odpowiedz Link
belgijska Re: Szafa Lesiaka ;) SOSNA! ;) No 03.05.09, 20:09 ave.duce napisała: > To widać i słychać, niestetyż. I tak miałaś szczęście, że to ja przejęłam Cię > jako osoba prowadząca od niejakiej G45. Tylko się nie ciesz za wcześnie > l > icho > nie śpi! ;) Nie gadaj, bo zapeszysz ;)) > > Czekam az jakis "panicz bogaty" ( nie moge znalezc piesni! ;))) > > mi na niego nastapi ;))) > > > > Panicz bogaty ale młody? Bo teraz z "paniczami" różnie bywa, kurtyka! ;) Tylko nie mlody!!! Anti-ridesy maja ograniczone mozliwosci reparacyjne! Cudow nie ma!!! ;)) Tylko > nie mów mu: nastąp się, bo się ochwaci i będziesz miała wydatki na weterynarza! > ;) Teraz to juz polece ryczaltem ;)) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Szafa Lesiaka ;) SOSNA! ;) No 03.05.09, 20:24 belgijska napisała: > Nie gadaj, bo zapeszysz ;)) > Czyli na nasze: morda w kubeł? ;) > > Tylko nie mlody!!! Anti-ridesy maja ograniczone mozliwosci > reparacyjne! Cudownie ma!!! ;)) Cudownie ma? KTO ma? Co ma? Ten panicz, co pozbawi Cię trenu? Co do cudów > są! Np. teQi Lecha i Jarosława! I to, że mamusia DZISIAJ się lepiej poczuła, i... ok, wystarczy tych cudów na jeden raz. > > Teraz to juz polece ryczaltem ;)) W razie co > mam znajomości ;) :P Odpowiedz Link
belgijska Re: Szafa Lesiaka ;) SOSNA! ;) No 03.05.09, 20:31 ave.duce napisała: > Czyli na nasze: morda w kubeł? ;) Oueeee, na publicznym forum tak po naszemu? .... ;))) > > Tylko nie mlody!!! Anti-ridesy maja ograniczone mozliwosci > > reparacyjne! Cudownie ma!!! ;)) > > Cudownie ma? KTO ma? Co ma? Ten panicz, co pozbawi Cię trenu? Spacje opuscilam a tu takie larum! ;)) Ten panicz najwyzej mi tren utnie jak mu dam mot de passe! ;)))) > > Co do cudów > są! Np. teQi Lecha i Jarosława! I to, że mamusia DZISIAJ się > lepiej poczuła, i... ok, wystarczy tych cudów na jeden raz. Na kazdy dzien jeden cud - cudodniowka .... ;)) > W razie co > mam znajomości ;) Daj nie des a cynk ;)) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Szafa Lesiaka ;) SOSNA! ;) No 03.05.09, 20:40 belgijska napisała: > Oueeee, na publicznym forum tak po naszemu? .... ;))) Wiem, lp zamiast lm powinna być. Sorry jeZdem ;) > Spacje opuscilam a tu takie larum! ;)) Wolałabyś larum i penatum? ;) > Ten panicz najwyzej mi tren utnie jak mu > dam mot de passe! ;)))) > Ty mu noża tylko do ręki nie dawaj! ;) > > Na kazdy dzien jeden cud - cudodniowka .... ;)) Czytałaś zbiorek felietonów ze "starej" PRLowskiej "Kultury" niejakiego Hamiltona? Jeden z nich nosił tytuł "Jak ciocia Mela zagłaskała kota na śmierć". > Daj nie des a cynk ;)) Sie wie, sie rozumie ;) :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: Szafa Lesiaka ;) SOSNA! ;) No 03.05.09, 20:24 belgijska napisała: > Nie gadaj, bo zapeszysz ;)) > Czyli na nasze: morda w kubeł? ;) > > Tylko nie mlody!!! Anti-ridesy maja ograniczone mozliwosci > reparacyjne! Cudownie ma!!! ;)) Cudownie ma? KTO ma? Co ma? Ten panicz, co pozbawi Cię trenu? Co do cudów > są! Np. teQi Lecha i Jarosława! I to, że mamusia DZISIAJ się lepiej poczuła, i... ok, wystarczy tych cudów na jeden raz. > > Teraz to juz polece ryczaltem ;)) W razie co > mam znajomości ;) :P Odpowiedz Link
damakier1 To było najlepsze orędzie prezydenta! 30.04.09, 21:26 Siedział w tej wiklinie koślawo, twarz martwa jak maska, oczy wbite w jeden punkt. Co chwila były cięcia montażowe (chyba wtedy, kiedy już bełkotał zupełnie niezrozumiale). Treść żadna plus mała uszczypliwość, że rząd marnie wykorzystuje unjne pieniądze i wskazanie,kto jest winien upadkowi stoczni. Bardzo mi się podobało. Odpowiedz Link
ave.duce Re: To było najlepsze orędzie prezydenta! 30.04.09, 22:01 damakier1 napisała: > Siedział w tej wiklinie koślawo, twarz martwa jak maska, oczy wbite > w jeden punkt. Co chwila były cięcia montażowe (chyba wtedy, kiedy > już bełkotał zupełnie niezrozumiale). Treść żadna plus mała > uszczypliwość, że rząd marnie wykorzystuje unjne pieniądze i > wskazanie,kto jest winien upadkowi stoczni. > Bardzo mi się podobało. Wdzięcznam dozgonnie za ten plastyczny opis Pana pRezydĘta orędziamgającego. Czy możemy się umówić, że w dalszym ciągu zdam się na Ciebie? Kryzys jest, przyoszczędzę nieco na prądzie i sprzęt mi się wolniej zużyje ;) Mogę się zrewanżować, a co! ;) :p Odpowiedz Link
tojajurek Re: To było najlepsze orędzie prezydenta! 30.04.09, 23:50 Już sobie to wyobraziłem. Po częstochowsku brzmiało by to tak: Na fotelu siadła kaczka I coś kwacze, nieboraczka, Naród nie wie co to znaczy, Bo któż zna dziś język kaczy? Proszę docenić, że jednak nie użyłem tu banalnych i oczywistych rymów, jak: pijaczka, sraczka, padaczka czy wyżymaczka. ;) Odpowiedz Link
who.is.who Re: To było najlepsze orędzie prezydenta! 30.04.09, 23:55 "Czasem zdarzają się takie sytuacje, że trzeba powiedzieć prawdę i prezydent bierze to na siebie. Sądzę, że historia oceni to dobrze" - powiedział ... Odpowiedz Link
tojajurek Powaliło mięto swojom głąbiom 01.05.09, 00:05 who.is.who napisał: > "Czasem zdarzają się takie sytuacje, że trzeba powiedzieć prawdę i prezydent bi > erze to na siebie. Sądzę, że historia oceni to dobrze" - powiedział ... Jednak takie eksperymenty stosowałbym z umiarem. Raz powiedziałem Żonie prawdę, że przesoliła zupę. Nie zostało to dobrze ocenione. Odpowiedz Link
who.is.who Re: Powaliło mięto swojom głąbiom 01.05.09, 00:09 Powiedziałeś? Odważny jesteś! :-) P/S. Zajrzyj tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=89075&w=94658396 Tytuł wątku może nie spełnia ambicji niektórych tworców, ale ;-) Odpowiedz Link
ave.duce Re: To było najlepsze orędzie prezydenta! 01.05.09, 07:16 tojajurek napisał: > Już sobie to wyobraziłem. > Po częstochowsku brzmiało by to tak: > > Na fotelu siadła kaczka > I coś kwacze, nieboraczka, > Naród nie wie co to znaczy, > Bo któż zna dziś język kaczy? > > Proszę docenić, że jednak nie użyłem tu banalnych i oczywistych > rymów, jak: pijaczka, sraczka, padaczka czy wyżymaczka. ;) Gęgaczka, szczekaczka... @ nie chce mi się @ ;) :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: Mr. Prompter z niego ;) 01.05.09, 07:20 Hej, Elfhelmie! Mam propozycje nie do odrzucenia :))) Mógłbyś jasno wyłożyć ordynację do PE? Jeśli Ci się nie chce :))) - nie ma sprawy, ale nie znam nikogo, kto by tak jasno potrafił pisać o sprawach zawiłych i niekiedy niepojętych dla "ciemnego ludu". Pozdrawiam. Odpowiedz Link
elfhelm Re: Mr. Prompter z niego ;) 01.05.09, 12:49 Po powrocie z obiadku postaram(żem) się ;) Chociaż ostatni etap jest maksymalnie pogmatwany. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Mr. Prompter z niego ;) 01.05.09, 12:50 Dzięki wielkie! Załóż wątek, ok? Dobrego jedzonka! :) :p Odpowiedz Link
henryk.log.viii Re: no i jak ? 03.05.09, 13:25 ..znowu gada(13:21 03.05.2009) i kwacze na Placu.."s całom siłom i konsekfencjom".."..a przy tym mlaska, ciamka, posapywuje, pokasłuje i niestarannie artykułuje głoski.." > opowiadajcie! > > o orędziu ocziwiście > > pana prezydenta Odpowiedz Link
ave.duce Re: no i jak ? Niepociumany Mamrotek b/z ;) 03.05.09, 14:14 henryk.log.viii napisał: > ..znowu gada(13:21 03.05.2009) i kwacze na Placu.."s całom siłom i > konsekfencjom".."..a przy tym mlaska, ciamka, posapywuje, pokasłuje i > niestarannie artykułuje głoski.." > > > opowiadajcie! > > > > o orędziu ocziwiście > > > > pana prezydenta Lepiej półlitry obalić, niż orędziem dać się walić (po oczach i uszach, of koz!) :p Odpowiedz Link
gat45 Re: no i jak ? Niepociumany Mamrotek b/z ;) 03.05.09, 14:21 ave.duce napisała: > > Lepiej półlitry obalić, > niż orędziem dać się walić (po oczach i uszach, of koz!) > > :p Lepiej bez półlitry strzymać niż kacze ego nadymać Odpowiedz Link
ave.duce Re: no i jak ? Niepociumany Mamrotek b/z ;) 03.05.09, 14:28 Lepiej półlitry obalić, niż orędziem dać się walić (po oczach i uszach, of koz!) Lepiej bez półlitry strzymać niż kacze ego nadymać Lepiej w ego kopnąć kaczkę, niż mieć JARka za sprzątaczkę. Odpowiedz Link
ariadna-enta Re: no i jak ? 03.05.09, 17:45 proszę sobie nie dworować z glowy państwa zal mi biedaczka,tak męczy się z tą prezydenturą każą mu wygłaszac jakies orędzia,udawać luzaka i są efekta.) Odpowiedz Link
gat45 A on się musi słuchać, bidulinek ? 03.05.09, 20:50 ariadna-enta napisała: > proszę sobie nie dworować z glowy państwa > zal mi biedaczka,tak męczy się z tą prezydenturą > każą mu wygłaszac jakies orędzia,udawać luzaka i są efekta.) Jest prezedentem i może powiedzieć "A właśnie że nie bede wygłaszał. Bo nie". Ma wprawę przy wetowaniu, to powinna być pestka. Po co tak się daje krzywdzić ? Odpowiedz Link
ave.duce OrENdzie jest passe > tera to: 04.05.09, 09:21 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=94826938 :p Odpowiedz Link