iza.bella.iza 07.05.09, 20:07 lewicowe! Pan Maruder tak stwierdził. Czerwony Dwór? Zaraz mi się tu ujawniać kto z prawa, kto z lewa, a kto ze środka :) Mnie najbliższy jest światopogląd amerykańskich Demokratów. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gat45 No i jak Ci z tą "wiedzą" ? Skoro Pan Marouder.eu 07.05.09, 20:12 tak twierdzi, to na pewno tak myśli. A Ty ? Odpowiedz Link
iza.bella.iza Re: No i jak Ci z tą "wiedzą" ? Skoro Pan Maroude 07.05.09, 20:15 Mnie się wydaje, że to jest forum normalne - różnorodne światopoglądowo i tolerancyjne do granicy zwanej kaczyzm:) Odpowiedz Link
belgijska Re: Na innym forum dowiedziałam się, że TO forum 07.05.09, 20:22 Poglady, jak i uczucia - zawsze mieszane (wyjatkiem moze byc blogi zachwyt lub diabelskie obrzydzenie), zalezne od kontekstu. Czerwien jedynie w dodatkach. Cieply braz - brunatny, wykluczony. Karmazynowy Pirat!! ;)) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Na innym forum dowiedziałam się, że TO forum 07.05.09, 20:23 iza.bella.iza napisała: > lewicowe! Pan Maruder tak stwierdził. Czerwony Dwór? Pan Marouder tyle wie, co się dowie z... innych forów ;) > Zaraz mi się tu ujawniać > kto z prawa, kto z lewa, a kto ze środka :) > > Mnie najbliższy jest światopogląd amerykańskich Demokratów. > www.politicalcompass.org/ Ja > www.politicalcompass.org/facebook/pcgraphpng.php?ec=0.75&soc=-6.00 Dodatkowo > www.moral-politics.com/xpolitics.aspx?menu=Home&action=Test&choice=Long :p Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Na innym forum dowiedziałam się, że TO forum 21.05.09, 19:03 Musze Ci powiedziec ze ten test jest do tylka. Juz pierwsze pytanie jest nastawione odpowiednio: If economic globalisation is inevitable, it should primarily serve humanity rather than the interests of trans-national corporations. A ja uwazam ze globalizacja nie powinna przede wszystkim sluzyc ani ludzkosci ani korporacjom. Przypuszczam zeby zostac skwalifikownay jako prawica w tym pytaniu nalezy odpowiedziec "korporacje". Tyle ze tak nikt nie odpowie bo nawet sam gates pewnie tak nie uwaza. Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Na innym forum dowiedziałam się, że TO forum 21.05.09, 19:09 Economic Left/Right: 4.25 Social Libertarian/Authoritarian: -1.03 Odpowiedz Link
ave.duce Re: Na innym forum dowiedziałam się, że TO forum 21.05.09, 19:39 manny-jestem napisał: > Economic Left/Right: 4.25 > Social Libertarian/Authoritarian: -1.03 Wiadomo, że to zabawa. :p Odpowiedz Link
who.is.who Re: Na innym forum dowiedziałam się, że TO forum 07.05.09, 20:24 Jestem liberałem. Prawdziwym! :-) Odpowiedz Link
tojajurek Re: Na innym forum dowiedziałam się, że TO forum 07.05.09, 20:32 Ja tam jestem dewiantem i będę się tego trzymał. Odpowiedz Link
who.is.who Re: Na innym forum dowiedziałam się, że TO forum 07.05.09, 23:41 Slusznie! Czegoś się trzymać należy! ;-) Odpowiedz Link
dziewica_konsystorska Nie bluźnij, dziecko! Najbliższy mi jest 07.05.09, 20:34 pogląd Ojca Dyrektora! Odpowiedz Link
iza.bella.iza Re: Nie bluźnij, dziecko! Najbliższy mi jest 07.05.09, 20:38 dziewica_konsystorska napisała: > pogląd Ojca Dyrektora! A jakiż to pogląd? :) Odpowiedz Link
dziewica_konsystorska LUX et DUX ! Amen. 07.05.09, 20:48 Podążam na nocne czuwanie krzyżem. Zostań w pokoju, dziecko! Odpowiedz Link
dziwka_marchewka Re: Na innym forum dowiedziałam się, że TO forum 07.05.09, 21:10 Znowu nic nie wiedziałam! Rojo. Wino, faceci i śpiew! No pasaran? Ya es muy tarde, hasta luego, Iza.bella.iza! Odpowiedz Link
who.is.who Re: Na innym forum dowiedziałam się, że TO forum 07.05.09, 23:26 Como se llama en espaniol "Czerwony Dwór"? ;-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Na innym forum dowiedziałam się, że TO forum 07.05.09, 23:28 who.is.who napisał: > Como se llama en espaniol "Czerwony Dwór"? ;-) Musi byc po hiszpansku? I musi dwor? ;)) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Na innym forum dowiedziałam się, że TO forum 07.05.09, 23:30 Nie musi :-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Na innym forum dowiedziałam się, że TO forum 07.05.09, 23:32 who.is.who napisał: > Nie musi :-) Jesli nie musi, to krew mrozi ;)) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Na innym forum dowiedziałam się, że TO forum 07.05.09, 23:38 Mrozi? "Krew" nie wymaga mrożenia ;-) morewines.net/store/images/products/wwn098.jpg Była Pani na Węgrzech? :-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Na innym forum dowiedziałam się, że TO forum 07.05.09, 23:44 who.is.who napisał: > Mrozi? "Krew" nie wymaga mrożenia ;-) Wymaga stygniecia! ;) > Była Pani na Węgrzech? :-) Powaznie? Bylam. A Pan? ;) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Na innym forum dowiedziałam się, że TO forum 07.05.09, 23:51 Stygnięcia w żyłach ;-) Tak, dwa razy, ale ZA krótko :-( Odpowiedz Link
belgijska Re: Na innym forum dowiedziałam się, że TO forum 08.05.09, 00:00 who.is.who napisał: > Stygnięcia w żyłach ;-) Jesli poza zylami i w oberzy, to to moze byc poczatek kryminalu ... ;))) Jesli w zylach - spadek temperatury ;) > Tak, dwa razy, ale ZA krótko :-( ZAlezy gdzie...;)) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Na innym forum dowiedziałam się, że TO forum 08.05.09, 00:08 Ależ Pani punktualna! ;-) Godzina duchów. Wolę kryminały od "plaszcza i szpady" ;-) Temperatury ciała czy uczuć? ;-) 1. Objazd Balatonu z popasami w każdej co fajniejszej gospodzie i winnicy ;-) 2. St. Andre, Eger, Budapeszt (tylko wieczór i noc). To tak na szybko :-) Liczę na rewanż :-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Na innym forum dowiedziałam się, że TO forum 08.05.09, 00:36 who.is.who napisał: > Ależ Pani punktualna! ;-) To niezwykle! Zawsze jestem "przed czasem" ;)) > Godzina duchów. Duch nie spadl z nieba! ;) > Wolę kryminały od "plaszcza i szpady" ;-) Jedno nie wyklucza drugiego ;)) blogsimages.skynet.be/images_v2/002/509/973/20060603/dyn001_original_200_319_jpeg_2509973_a61965ddb58fc4d34e7fc56a806f1447.jpg > Temperatury ciała czy uczuć? ;-) W goracym ciele, goracy duch ;)) > 1. Objazd Balatonu z popasami w każdej co fajniejszej gospodzie i winnicy ;-) Byle na Balaton nie patrzec i nie oddychac!! ;)) > 2. St. Andre, Eger, Budapeszt (tylko wieczór i noc). To tak na szybko :-) Liczę > na rewanż :-) Budapeszt by night moze byc, byle do niego wjechac przed zmrokiem ;) www.vincentliberator.com/photos-poste-hongroise/1.jpg ;) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Na innym forum dowiedziałam się, że TO forum 08.05.09, 00:54 belgijska napisała: > > To niezwykle! Zawsze jestem "przed czasem" ;)) Me too ;-) > Duch nie spadl z nieba! ;) Nie. Z nieba, w/g Tojajurka, spadł snow! ;-) > > Jedno nie wyklucza drugiego ;)) > tiny.pl/zkn3 Czytałem. Najbardziej mnie wciągnęły 9 wrota, były pierwsze ;-) > W goracym ciele, goracy duch ;)) Gorączkowy. Niedługo sobota ;-) > > Byle na Balaton nie patrzec i nie oddychac!! ;)) Nawet nie wiem, jak wygląda ;-) > > Budapeszt by night moze byc, byle do niego wjechac przed zmrokiem ;) > > www.vincentliberator.com/photos-poste-hongroise/1.jpg > ;) To nie ja! Słowo honoru! ;-) Zbyt wiele to się nie dowidziałem w rewanżu ;-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Na innym forum dowiedziałam się, że TO forum 08.05.09, 01:24 who.is.who napisał: > Me too ;-) As you want ;))) > Nie. Z nieba, w/g Tojajurka, spadł snow! ;-) www.youtube.com/watch?v=7A9xWYZD55U&feature=related ??? ;))) > > Jedno nie wyklucza drugiego ;)) > > tiny.pl/zkn3 Dzieki za "skrot" ;))) > > Czytałem. Najbardziej mnie wciągnęły 9 wrota, były pierwsze ;-) Domyslam sie - duzo plaszcza, mniej szpady - byle nie kamera - popsula wszystko! ;) Byly jeszcze inne... ;) > Gorączkowy. Niedługo sobota ;-) Co za roznica - every time is Sat.night.net time! ;) > Nawet nie wiem, jak wygląda ;-) I ma Pan racje - lepiej siedziec tylem! ;) > To nie ja! Słowo honoru! ;-) Cavalier blanc, czy cavalier seul? ;) > Zbyt wiele to się nie dowidziałem w rewanżu ;-) Za pozno! ;) Dobranoc ;)) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Na innym forum dowiedziałam się, że TO forum 08.05.09, 01:59 belgijska napisała: > As you want ;))) Merci bien! :-) > > www.youtube.com/watch?v=7A9xWYZD55U&feature=related > ??? ;))) www.youtube.com/watch?v=IfJw8OwohkU&hl=pl > > > > Jedno nie wyklucza drugiego ;)) Nie twierdziłem, że wyklucza ;-) > > > tiny.pl/zkn3 > Dzieki za "skrot" ;))) Drobiazg :-) > Domyslam sie - duzo plaszcza, mniej szpady - byle nie kamera - popsula wszystko > ! ;) Rzadko kiedy film jest lepszy lub chociaż dorównuje dobrej książce. > Byly jeszcze inne... ;) Czytałem jeszcze co nieco ;-) > > Co za roznica - every time is Sat.night.net time! ;) Różnie bywa ;-) > > I ma Pan racje - lepiej siedziec tylem! ;) Pod koniec objazdu dobrze, że w ogóle siedziałem ;-) > Cavalier blanc, czy cavalier seul? ;) Dwa w jednym? Nie czumam ;-( > Za pozno! ;) Dobranoc ;)) > Jak mówią: jutro będzie futro ;-) Dobranoc. Odpowiedz Link
belgijska Re: Na innym forum dowiedziałam się, że TO forum 08.05.09, 07:26 who.is.who napisał: > Rzadko kiedy film jest lepszy lub chociaż dorównuje dobrej książce. Dyskutowalabym ;)) > Czytałem jeszcze co nieco ;-) Flamandzkie szachy .... > Różnie bywa ;-) Nieprzewidziane sa .... ;))) > Pod koniec objazdu dobrze, że w ogóle siedziałem ;-) Na koniu? ;)) > Dwa w jednym? Nie czumam ;-( Nie szkodzi - nie wszystko od razu ;)) > Jak mówią: jutro będzie futro ;-) Mowia? Let them say.... :) Dzien dobry;) www.youtube.com/watch?v=76UdnkbyjTU&feature=related :)) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Na innym forum dowiedziałam się, że TO forum 08.05.09, 09:15 belgijska napisała: > > Dyskutowalabym ;)) Proszę :-) > > Flamandzkie szachy .... Wiem; jest to dowód na to, że żaden ze mnie Napoleon ;-( > Nieprzewidziane sa .... ;))) Ale co nagle, to ;-) > Na koniu? ;)) Na upartego; siłom i godnościom osobistom ;-) > Nie szkodzi - nie wszystko od razu ;)) Wydaje mi się, ale może to błędny trop ;-) > Mowia? Let them say.... :) > > Dzien dobry;) > > www.youtube.com/watch?v=76UdnkbyjTU&feature=related > :)) www.youtube.com/watch?v=wC9e_9XpnKQ&feature=related Noc, dzień - black&white - oby dobre! :-) Odpowiedz Link
marouder.eu Pozwolicie wytrlomaczyc? 08.05.09, 02:43 Ja jestem liberal, bezprzymiotnikowy. Mnie naprawde byloby czasem trudno zaprezentowac wobec was wlasne zdanie, by was nie zabolalo, to tez wole milczec. Mialem nadziej na forum roznoplemienne, ale sie nie spelnila:( Maniek Ramirez..Paczula, Xeniu, Wy.. te klimaty..nie to, ze ja i oni to jakies jedno..wrecz przeciwnie..Maniek to konserwatysta, Pczula konserwatywna liberalka..itp Paczula i Maniek nie chcieli wejsc przez pana Henka..xeniu za nimi..jesli chcecie, to oddam Paniom "walor" zalozyciela i sie usune:) Odpowiedz Link
belgijska Re: Pozwolicie wytrlomaczyc? 08.05.09, 07:18 LomaryjojednozpatronekMych i Kotowmoich- nic z tego nie pojmuje, Panie Marouder: Pan moze jeszcze raz zeby prosty czerep pojal te spekulacje myslowo-antropozoomorficzne? Ze niby Pan ma wolnoprzedsiewziete gusta i smaki ... czy co inne bez "epitetow"? :) Dzien dobry! ;) Odpowiedz Link
ave.duce Uprzedzam lojalnie > wytnę każdy post 08.05.09, 09:52 kogoś, kto teraz WEJDZIE na FzD i będzie się wymądrzał. Zrozumiano? marouder.eu napisał: > Ja jestem liberal, bezprzymiotnikowy. Jak np. WiW ? Zacznij od tego, co to dla Ciebie znaczy: liberał (bezprzymiotnikowy, to wiem). > Mnie naprawde byloby czasem trudno > zaprezentowac wobec was wlasne zdanie, by was nie zabolalo, to tez > wole milczec Jakież to "zdanie" może mieć "liberał bezprzymiotnikowy ", które mogłoby zaboleć? Ciekawe bardzo. Dla mnie - libertarianki szczególnie. > Mialem nadziej na forum roznoplemienne, ale sie nie spelnila:( Miałeś nadzieję na forum, gdzie nicki (nie osoby!) przychodzą się naparzać, wywlekać brudy "rzeczywiste" (o ile w necie coś takiego istnieje) i stworzone ad hoc. Do głowy Ci nie przyszło, że może być forum otwarte, gdzie będzie sie dyskutować na różne tematy, niekoniecznie "przyziemne" i po prostu się LUBIĆ. > Maniek Ramirez..Paczula, Xeniu, Wy.. te klimaty..nie to, ze ja i > oni to jakies > jedno..wrecz przeciwnie.. > Maniek to konserwatysta, Wierzę. > Pczula konserwatywna > liberalka..itp No comment. > Paczula i Maniek nie chcieli wejsc przez pana Henka.. Paczula tu weszła, zaczęła od swoich gierek, dostała odprawę, na jaką zasłużyła i tyle - poszła knuć i intrygować gdzie indziej... Pan Henryk.log nie miał z tym nic wspólnego. Gdybyś bywał tu częściej - wiedziałbyś o tym. > xeniu za nimi.. No comment. > jesli > chcecie, to oddam Paniom "walor" zalozyciela i sie usune:) Hipokryta? Mam nadzieję, ze nie. ps. Marouderze, powiedz, jak można być "liberałem" (wszystko jedno, jakim) i POPIERAĆ PiS? :p Odpowiedz Link
pozarski Re: Uprzedzam lojalnie > wytnę każdy post 08.05.09, 10:50 en.wikipedia.org/wiki/Libertarianism Ruch zlozony z samych przymiotnikow.;))) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Uprzedzam lojalnie > wytnę każdy post 08.05.09, 10:56 I co w związku z tym? ;) ps. wszelki duch! ŁOmatko! ;) :p Odpowiedz Link
pozarski Re: Uprzedzam lojalnie > wytnę każdy post 08.05.09, 11:45 I w zwiazku z tym nic. Marouder jest bezprzymiotnikowy,a ty przymiotnikowa. To mnie zainteresowalo.;) Odpowiedz Link
scoutek Re: Uprzedzam lojalnie > wytnę każdy post 08.05.09, 11:56 a ja jestem centrum :P Odpowiedz Link
ave.duce Re: Uprzedzam lojalnie > wytnę każdy post 08.05.09, 12:07 scoutek napisała: > a ja jestem centrum :P Porozumienie?! ;-) ps. nie możesz być "centrum" > tu sami lewicowcy (niektórzy: krypto, to oczywista oczywistość!) + jeden liberał bezprzymiotnikowy, o! ;) :p Odpowiedz Link
scoutek Re: Uprzedzam lojalnie > wytnę każdy post 08.05.09, 12:46 otwarcie powiem - najblizej mi do Unii Wolnosci, Demokratycznej czy demokratow.pl ale bardziej w lewo niz w prawo Odpowiedz Link
ave.duce Re: Uprzedzam lojalnie > wytnę każdy post 08.05.09, 12:51 scoutek napisała: > otwarcie powiem - najblizej mi do Unii Wolnosci, Demokratycznej czy demokratow. > pl > ale bardziej w lewo niz w prawo No to ja nie wiem ;))) ps. możesz coś "zaspiewać" budującego, ale nie rewolucyjnego, tylko w wicewersji? ;) :p Odpowiedz Link
scoutek Re: Uprzedzam lojalnie > wytnę każdy post 08.05.09, 13:03 Ave, slonko, dobrze, ze "zaspiewac" ujelas w cudzyslow, nie chcesz slyszec jak naprawde spiewam;))))) Matka mi ZABRONILI;))) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Uprzedzam lojalnie > wytnę każdy post 08.05.09, 13:20 scoutek napisała: > Ave, slonko, dobrze, ze "zaspiewac" ujelas w cudzyslow, nie chcesz slyszec jak > naprawde spiewam;))))) Matka mi ZABRONILI;))) E, tam! Nie znasz moich możliwości w tym względzie ;) Mnie nie zabronili ani matka, ani ojciec, ale te resztki krytycyzmu, co się tłuką po ostatnim zwoju mózgowym ;) :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: Uprzedzam lojalnie > wytnę każdy post 08.05.09, 12:00 pozarski napisał: > I w zwiazku z tym nic. Marouder jest bezprzymiotnikowy,a ty > przymiotnikowa. To mnie zainteresowalo.;) Bardzo celne spostrzeżenie, pozornie (sic!) proste > muszę To przemyśleć. :p Odpowiedz Link
pozarski Re: Uprzedzam lojalnie > wytnę każdy post 08.05.09, 12:19 Jeszcze tylko czecia czensc trojki. Gdzie i jak stoi Gat? ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Uprzedzam lojalnie > wytnę każdy post 08.05.09, 12:45 pozarski napisał: > Jeszcze tylko czecia czensc trojki. Gdzie i jak stoi Gat? ;) That is the question! ;) :p Odpowiedz Link
gat45 And the anser is... 08.05.09, 14:27 pozarski napisał: > Jeszcze tylko czecia czensc trojki. Gdzie i jak stoi Gat? ;) Po pierwsze Gat jest leniwa i w miarę możliwości nie stoi, tylko siedzi, a jeszcze lepiej leży. Ważne. Gat nie jest zwierzęciem politycznym i na polityce mało się zna. Ale Gat jest zdecydowanie na lewo i określa się jako socjalistka. Ze wskazaniem na Saint-Simona czy Jauresa, w każdym razie na socjalizm sprzed falansterów i sprzed Marksa. Najlepiej chyba mogę się określić jako socjalistka utopijno-prymitywna. Uwaga : nie warto nawet zaczynać dyskusji z moimi pogladami, bo ja ich zupełnie nie umiem bronić. Słucham uważnie osoby, usiłującej wykazać mi, że źle myślę, czasem nawet jej racje wydają mi się całkiem rozsądne. I nic, dalej myślę tak samo. Programem socjalizmu utopijno-prymitywnego nie będę Was nudzić, choć mieści się na karteczce formatu A5. Zdaję sobie sprawę - i nie raz już odczułam - że określanie się jako socjalisty bywa w Polsce wykluczające. Mimo to jestem zdania, że Polska po prostu pojęcia nie ma o socjaliźmie. I nie chce mieć. Odpowiedz Link
pozarski Re: And the anser is... 08.05.09, 14:33 Najpierw myslalem,zes napisala:jestem socjalistka sprzed Marca i juz zaczalem cie plasowac miedzy Cyrankiewiczem i Kolakowskim. Dopiero potem spostrzeglem,ze chodzi o Marksa. Czyli bez bezprzymiotnikowego Maroudera jest - co?;) Odpowiedz Link
gat45 Re: And the anser is... 08.05.09, 14:39 pozarski napisał: > Najpierw myslalem,zes napisala:jestem socjalistka sprzed Marca i juz > zaczalem cie plasowac miedzy Cyrankiewiczem i Kolakowskim. Dopiero > potem spostrzeglem,ze chodzi o Marksa. Czyli bez bezprzymiotnikowego > Maroudera jest - co?;) Popatrz, a w Marksie się akurat nie rąbnęłam, w odróżnieniu od answera w tytule Posłusznie melduję, że pytania : "Czyli bez bezprzymiotnikowego Maroudera jest - co?;)" nie rozumiem. Wiem, że normalnie na forum to żadna przeszkoda, żeby odpowiedzieć, ale mnie przeszkadza Odpowiedz Link
pozarski Re: And the anser is... 08.05.09, 14:42 Sama widzisz,ze nie jestem czepialski.;))) Z drugim pytaniem sprawa tez prosta: ty socjalistka sprzed Marksa, Ave przymiotnikowa libertarianstka (libertynka byloby smaczniej),wiec w sumie? ... Nie musisz anser.;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: And the answer is... everything 4U ;) >>> 08.05.09, 15:04 www.youtube.com/watch?v=XCictdmDIV0&hl=pl :p Odpowiedz Link
pozarski Re: And the answer is... everything 4U ;) > 08.05.09, 15:50 Nnno,musze powiedziec,ta Milenka slodka,mam nadzieje niemarcowa.;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: And the answer is... everything 4U ;) > 08.05.09, 16:11 pozarski napisał: > Nnno,musze powiedziec,ta Milenka slodka,mam nadzieje niemarcowa.;) Nie tkwij w niepewności > www.mylene.net/ :p Odpowiedz Link
pozarski Re: And the answer is... everything 4U ;) > 08.05.09, 16:23 Niestety nie znam francuskiego(w sensie mowionego jezyka),ale starczy mi samo patrzenie.;)) Odpowiedz Link
ave.duce Re: And the answer is... everything 4U ;) > 08.05.09, 16:34 pozarski napisał: > Niestety nie znam francuskiego(w sensie mowionego jezyka),ale starczy > mi samo patrzenie.;)) Może to i lepiej? Nieraz słowo jest jak nóż, może zabić. Cisza mniej niebezpieczna > w sensie fizycznym. :p Odpowiedz Link
pozarski Re: And the answer is... everything 4U ;) > 08.05.09, 16:37 ave.duce napisała: >Nieraz słowo jest jak nóż, może zabić Wiem cos w temacie.;))) Odpowiedz Link
ave.duce Re: And the answer is... everything 4U ;) > 08.05.09, 17:16 pozarski napisał: > ave.duce napisała: > >Nieraz słowo jest jak nóż, może zabić > > Wiem cos w temacie.;))) No, popatrz Pan, Panie Dimo, jak to się dziwnie składa ;) Dobrze, że nie na śmierć, I hope ;) :p Odpowiedz Link
pozarski Re: And the answer is... everything 4U ;) > 08.05.09, 17:17 Na smierc...i na zycie.;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: And the answer is... everything 4U ;) > 08.05.09, 17:21 pozarski napisał: > Na smierc...i na zycie.;) Na całość?! Odważnyś, Dimo ;) ps. podoba Ci się sosna? :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: And the answer is... everything 4U ;) > 08.05.09, 18:07 pozarski napisał: > Sosna? Co z nia? Nic. Tak się pytam. Rośnie. :p Odpowiedz Link
remez2 Re: And the anser is... 08.05.09, 14:54 > Programem socjalizmu utopijno-prymitywnego nie będę Was nudzić, choć >mieści się na karteczce formatu A5. Tam gdzie nie ma miejsca na utopię panuje taka rzeczowość, że człowiek staje się rzeczą. Odpowiedz Link
manny-jestem Re: And the anser is... 21.05.09, 16:23 gat45 napisała: > Zdaję sobie sprawę - i nie raz już odczułam - że określanie się jako > socjalisty bywa w Polsce wykluczające. = Wykluczajace? A kto w Polsce nie jest socjalista? Tusk? hehe. Odpowiedz Link
manny-jestem PS 21.05.09, 16:24 Nie jestem pacynka ani podroba. Oficjalnie oswiadczam ze zmienilem nick. Odpowiedz Link
marouder.eu Nie mialem nadziei na forum o jakim piszesz... 08.05.09, 19:03 ..pod wzgledem kultury dyskusji nie mam FzD nic do zarzucenia. Moj liberalizm jest prosty, malo panstwa w zyciu obywatela, proste i transparentne prawo, niskie podatki, religie pozostaja w sferze osobistych wyborow obywateli i tamze z lepszym lub gorszym skutkiem sobie egzystuja..itp..Nie popieralem nigdy PiS..nie wiem skad ci sie to przeczucie co do moich sympatii politycznych wzielo Ave:) Nie jestem tez hipokryta..chetnie zwroce to, o czym napisalem. Praw sobiie nie roszcze, bom niewiele tu zbudowal. Odpowiedz Link
ave.duce No i very gUd ;) 08.05.09, 19:57 marouder.eu napisał: >. Nie mialem nadziei na forum o jakim piszesz... > pod wzgledem kultury dyskusji nie mam FzD nic do zarzucenia. No comment. > Moj liberalizm > jest prosty, malo panstwa w zyciu obywatela, proste i transparentne prawo, > niskie podatki, religie pozostaja w sferze osobistych wyborow obywateli i tamze > z lepszym lub gorszym skutkiem sobie egzystuja..itp.. O co Ci więc chodzi? Słowo honoru > nic już nie rozumiem. Nie widzisz, że to forum jest różnorodne? Znajdź czas i poczytaj sobie posty. > Nie popieralem nigdy > PiS..nie wiem skad ci sie to przeczucie co do moich sympatii politycznych wzielo > Ave:) A skąd u Ciebie przypuszczenie, że ja przypuszczam, że TY..? ;) Zadałam Ci PO PROSTU zwykłe pytanie, bo jestem ciekawa Twojej odpowiedzi. Tyle. > Nie jestem tez hipokryta..chetnie zwroce to, o czym napisalem. Praw sobie nie > roszcze, bom niewiele tu zbudowal. Marouderze, Xenofont to kolektyw trzech autonomicznych jednostek, całkowicie wolnych w swoich decyzjach, co jest zresztą dobitnie wyrażone w tekście organicznym FzD, czyli w OBWIESZCZENIU. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
marouder.eu Re: No i very gUd ;) Still waiting ;) 21.05.09, 14:23 Uwazam, ze: a) forum STAJE sie roznorodne b) nie sposob byc liberalem a popierac PiS w calosci, choc zapewne mozna popierac okreslone elementy ich deklaracji i/lub bronic okreslonych osob zwiazanych z tym srodowiskiem przed ostracyzmem mediow Odpowiedz Link
ave.duce Re: No i very gUd ;) Still waiting ;) 21.05.09, 14:37 marouder.eu napisał: > Uwazam, ze: > a) forum STAJE sie roznorodne Było od początku, ale ok ;) > b) nie sposob byc liberalem a popierac PiS w calosci, choc zapewne mozna > popierac okreslone elementy ich deklaracji i/lub bronic okreslonych osob > zwiazanych z tym srodowiskiem przed ostracyzmem mediow Ile procentowo? Tak cirkaebaut? ;) Których osób - konkretne przykłady "ostracyzmu", jeśli łaska. :p Odpowiedz Link
manny_ramirez Re: No i very gUd ;) Still waiting ;) 21.05.09, 15:59 ave.duce napisała: > marouder.eu napisał: > > > Uwazam, ze: > > a) forum STAJE sie roznorodne > > Było od początku, ale ok ;) Nie bylo i nie jest. Dasz linki do tych prawicowych postow? (Zeby bylo latwiej moga byc to posty dotyczace tego co w Polsce uchodzi jako prawica) To tak tylko zeby zauwazyc. Wasze forum. Moze byc roznorodnie lewicowo-lewackie jak chcecie:) Nic mi do tego. A i taka roznorodnosc nigdy mi nie przeszkadzala. Co przeszkadza to juz napisal Marouder i sama zreszta wiesz. Odpowiedz Link
ave.duce Re: No i very gUd ;) 21.05.09, 17:32 Proszę o uściślenie: ... co w Polsce uchodzi jako prawica ... Serio. Konkretnie - co masz na myśli, ok? :) :p Odpowiedz Link
manny-jestem Re: No i very gUd ;) 21.05.09, 18:09 Ave; PiS i LPR to moze prawica wedle polskich standartow, ale tak naprawde to zadna prawica. Odpowiedz Link
ave.duce Re: No i very gUd ;) 21.05.09, 18:32 manny-jestem napisał: > > Ave; > > PiS i LPR to moze prawica wedle polskich standartow, ale tak naprawde to zadna > prawica. > Jestem kosmopolitką > zgadzam się z Twoją oceną. Czy - wg ciebie - ktoś, kto nie popiera PiS i LPR i... UPR nie może być prawicowcem? :p Odpowiedz Link
manny-jestem Re: No i very gUd ;) 21.05.09, 18:46 Oczywiscie ze moze. Zreszta "prawica" to bardzo relatywne pojecie. Odpowiedz Link
ave.duce Re: No i very gUd ;) 21.05.09, 19:09 manny-jestem napisał: > Oczywiscie ze moze. > > Zreszta "prawica" to bardzo relatywne pojecie. > No właśnie. Czy, np., Absztyfikant jest lewicowy? Albo Marouder? Albo WiW? Albo Belgijska czy Pożarski? Jeśli tak - to w czym? W czym, wg Ciebie, ja jestem lewicowa? W tym, że jestem ateistką? W tym, że jestem tolerancyjna? :p Odpowiedz Link
manny-jestem Ave znasz odpowiedz na to :) 21.05.09, 19:17 Ja jestem prawicowiec pre-francuska rewolucja. Tradycjonalista. Nie znam innych forumowych prawicowcow ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ave znasz odpowiedz na to :) 21.05.09, 19:29 manny-jestem napisał: > Ja jestem prawicowiec pre-francuska rewolucja. Tradycjonalista. Nie znam innych > forumowych prawicowcow ;) To TY tak twierdzisz. A jak jest naprawdę? ;))) TO NET. Może w realu jesteś ... nawet nie chcę dywagować ;))) :p Odpowiedz Link
manny-jestem Nie Ave, 21.05.09, 19:36 nie siedze w koszulce Che jesli to sugerujesz. Jesli chodzi o poglady to w realu sa takie jak w sieci. Odpowiedz Link
manny-jestem PS 21.05.09, 19:22 Sorry, ale 1. Jak ktos pisze o sobie ze jest tolerancyjny to od razu sie wylaczam. To grzech ;) 2. Jestes moze tolerancyjna tak jak powyzej Izabella. Tolerancja konczy sie na granicy kaczyzm... Typowa politycznie poprawna tolerancja. Czlowiek ktory jest prawdziwie ludzki nie musi tego zaznaczac. Odpowiedz Link
ave.duce Re: PS 21.05.09, 19:28 .manny-jestem napisał: > Sorry, ale > > 1. Jak ktos pisze o sobie ze jest tolerancyjny to od razu sie wylaczam. To grze > ch ;) Jestem ateistką > dla Ciebie grzech, dla mnie nie. Pojęcie "grzechu" nie dla mnie ;) > > 2. Jestes moze tolerancyjna tak jak powyzej Izabella. Tolerancja konczy sie na > granicy kaczyzm... Nie. Znowu się mylisz: tolerancja na granicy "krzywda", "prawo", etc. > > Typowa politycznie poprawna tolerancja. > > Czlowiek ktory jest prawdziwie ludzki nie musi tego zaznaczac. Nauczyłam się w forumowych "rozmowach" tłumaczyć nawet budowę cepa, a Ty mi takie rzeczy piszesz. Oj, Manny! ;) :p Odpowiedz Link
manny-jestem Na dzis ostatni post bo lunch sie konczy 21.05.09, 19:34 ave.duce napisała: > > Jestem ateistką > dla Ciebie grzech, dla mnie nie. Pojęcie "grzechu" nie dl > a mnie ;)== Jak ktos przyjdzie do mojego domu i obrazi moja zone to dam mu w morde. Jak ktos wejdzie do mojego kosciola i obsika oltarz to palne go w leb i wyrzuce za drzwi. Jak ktos wlezie na moja posesje i zacznie gloryfikowac Hitlera to wezme kij basebolowy i przegonie a jak dopadne to posiniacze. Niektorych spraw i pogladow tolerowac nie wolno. Ten kto w takich sytuacjach toleruje popelnia zlo wieksze. Pamietasz Niemollera? > > > Nauczyłam się w forumowych "rozmowach" tłumaczyć nawet budowę cepa, a Ty mi > takie rzeczy piszesz. Oj, Manny! ;)== Trzeba tez wiedziec komu tlumaczyc nalezy a komu nie. > > :p Odpowiedz Link
ave.duce Nieregularnie, bo mam robotę ;) 22.05.09, 08:52 manny-jestem napisał: > Jak ktos przyjdzie do mojego domu i obrazi moja zone to dam mu w morde. Prawidłowo ;) > Jak ktos wejdzie do mojego kosciola i obsika oltarz to palne go w leb i wyrzuce > za drzwi. j.w. > Jak ktos wlezie na moja posesje i zacznie gloryfikowac Hitlera to wezme kij > basebolowy i przegonie a jak dopadne to posiniacze. j.w. > Niektorych spraw i pogladow tolerowac nie wolno. Ten kto w takich sytuacjach > toleruje popelnia zlo wieksze. Zgadzam się. > > Pamietasz Niemollera? Coś tam, coś tam, ale gdybyś mógł > będę wdzięczna. > > Trzeba tez wiedziec komu tlumaczyc nalezy a komu nie. Taka mądra to ja już nie jestem, może mądra, ale taka to już nie ... ;))) :p Odpowiedz Link
manny-jestem PS 21.05.09, 18:47 Znowu nie wiem co ma to do rzeczy, ale... nie jestem kosmopolita ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: PS 22.05.09, 08:54 manny-jestem napisał: > Znowu nie wiem co ma to do rzeczy, ale... nie jestem kosmopolita ;) Szkoda ;( :p Odpowiedz Link
belgijska Re: PS 22.05.09, 08:58 ave.duce napisała: > manny-jestem napisał: > > > Znowu nie wiem co ma to do rzeczy, ale... nie jestem kosmopolita ;) > > Szkoda ;( > > :p Ciii .... Moze polikosmita i da sie odwrocic - ja mam wrazenie, ze "go wszystko drazni"... ;))) Odpowiedz Link