panna.viki 25.01.08, 15:31 Witam.Czy pracując cały rok 2007 w Islandii należy rozliczać się także w Polsce.Jeżeli tak, to jakie załączniki do pit 36? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makum Re: Praca w Islandii 25.01.08, 18:58 Jeżeli dochody z Islandii są jedynymi dochodami to nie ma potrzeby składania zeznania rocnego - z Islandią obowiązuje metoda wyłączenia z progresją. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.viki Re: Praca w Islandii 25.01.08, 21:00 Szukając informacji na ten temat w internecie natknęłam się na taką, że jednak obowiązuje dla zatrudnionych w Islandii metoda odliczania proporcjonalnego. Już sama nie wiem co mam myśleć i czy się rozliczać. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_welsyng Re: Praca w Islandii 25.01.08, 22:42 Ma Pani rację. Z Islandią obowiązuje umowa przewidująca metodę proporcjonalnego odliczenia podatku. Oznacza to konieczność rozliczenia się w Polsce nawet jeśli dochody z Islandii były Pani jedynymi dochodami w roku 2007. Rozliczy je Pani na formularzu PIT- 36, do którego dołączy Pani załącznik PIT/ZG. W załączniku wykaże Pani dochody z Islandii (po przeliczeniu na złote) oraz zapłacony tam podatek (też po przeliczeniu na złote). Odpowiedz Link Zgłoś
obalacz_mitow Re: Praca w Islandii 25.01.08, 23:22 Mariuszu Makowski "doradco podatkowy" opanuj się. Czytuję to forum dosyć często i nie pojmuję jak to się dzieje, że mimo nagminnej niekompetencji i uporczywym wprowadzaniu w błąd pytających, masz odwagę wciąż zabierać głos? Jak to się dzieje, że mimo błędnych porad nie został Ci odcięty najzwyczajniej w świecie dostęp do tego forum? Odpowiedz Link Zgłoś
makum Re: Praca w Islandii 26.01.08, 15:12 Przepraszam za wprowadzenie w błąd - rzeczywiście z Islandią obowiązuje metoda proporcjonalnego rozliczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
biraart.jack Re: Praca w Islandii 24.02.08, 18:06 Czy pracując cały rok 2007 w Islandii podlegam rozliczeniu z podatku także w Polsce Prosze o odp. Pozdrawiam Jacek Odpowiedz Link Zgłoś