megi110174
28.01.11, 13:32
jestem w ciąży i prawdziwy dylemat co zrobic z praca jak już urodzę i skończe macierzyński. pracuje jako manager w duzej firmie ale zanim zdobyłam to stanowisko kosztowało mnie to sporo wysilku i kilka lat ciezkiej pracy. obecnie w pracy powoidzi mi sie dobrze (dobre zarobki, fundusz socjalny, słuzbowe auto itp) Niestety ta praca wymaga długiego siedzenia w biurze a czasem wyjazdów w teren, na szkolenia - jednym słowem nie ma mnie w domu od 7 do 19 - masakra. O ile bylo to dla mnie do zniesienia jak byłam sama o tyle jak juz bylam w związku zaczęło przeszkadzac. gdy pojawiło sie pierwsze dziecko byłam zrozpaczona że tak malo jestem z nim w domu a teraz przy drugim sobie tego nie wyobrazam. Wyjściem z tej sytuacji jest zmiana pracy ale wszedzie raczej na podobnym stanowisku będę tak pracowac jak do tej pory. jedyną furtką jest praca o nienormowanym czasie (w mojej branzy praca przedstawiciela handlowego) Z miejsca bym się decydowala ale :
jest to oczywsta degradacja stanowiska dosyc bolaca ambicjonalnie
utrata wysylku który włozylam w awans i utrzymanie managerskiej pozycji w dośc brutalnej branzy
znaczna strata finansowa
w zasadzie brak mozliwosci powrotu na stanowisko jakie zajmuję obecnie
gryze sie z tym i nie wiem co mam zrobic. Z jednej strony powtarzam sobie że nie praca jest w zyciu najważniejsza a z drugiej szkoda mi tych lat które poświęciłam , wysiłku no i zarobków też (niestety jestem głównym zywicielam rodziny a mamy spory kredyt)