agata20637
01.03.14, 23:02
witam .
chciałabym opisać sytuację , z jaką ja i moje rodzeństwo musimy sobie radzić na co dzień w domu . zacznę od tego , że moja matka jest niezrównoważona psychicznie.. jest agresywna wobec nas , obraża nas . znęca się nad nami fizycznie i psychicznie. sytuacja jest nie do wytrzymania. nie wiem co robić. nie jestem jeszcze pełnoletnia, więc nie mogę się wyprowadzić .. ona zachowuje się jak nie człowiek .. pewnego razu kiedy chłopak był u mnie (była godzina 21:30 - mniej więcej ) weszła do pokoju i wyłączyła światło .. kiedy znów je zapaliłam - wyłączyła korki .. nie mam ojca , bo rozwiódł się z nią . płaci alimenty , ale my nic z tego nie dostajemy . kiedy mamy w szkole jakąś składkę i chcemy żeby nam dała - mówi , że nie ma .. chociaż ma , bo nie daje nam na ubrania ani na jedzenie do szkoły . nadużywa alkoholu wraz ze swoim konkubentem , który tylko zaostrza całą sytuację .. w dodatku rozpowiada ludziom niestworzone historie i mówi , że robimy jej krzywdę . raz powiedziała mi , że mogła zostawić mnie w szpitalu , bo nikt mnie nie chciał .. ludzie się z nas śmieją . robi z nas tylko pośmiewisko , bo chce żeby inni myśleli , że jesteśmy biedni i na nic nas nie stać , po to , by dostawać zapomogi z opieki .. nie mam pojęcia co robić ...