04.09.16, 21:39
Witajcie kochani! Mam problem. Otóż jestem po operacji i przebywam 3 mieś na chorobowym, mam umowę na czas nieokreślony i jestem w ciąży. Jak to dalej wygląda z chorobowym?
Obserwuj wątek
    • ewenny58 Re: chorobowe 04.09.16, 22:33
      pracownik może pobierać zasiłek chorobowy maksymalnie 270dni w roku
      z tego co piszesz, już wykorzystałaś ok.90dni
      jeżeli z ciążą jest wszytko ok, czego Ci życzę, możesz nie dostać L-4 z powodu ciąży, bo ciąża to nie choroba
      • napis_z_obrazka Re: chorobowe 04.09.16, 22:57
        Ale moze byc wystarczajacym obciazeniem, zeby... nie dokladac;-)
        • alunialalunia Re: chorobowe 05.09.16, 22:51
          Przed drugą ciążą poroniłam, drugą przeleżałam połowę w szpitalu, więc teraz niewiem co mnie czeka😔
      • basiastel Re: chorobowe 06.09.16, 08:14
        wystarczy przerwać ciągłość zwolnienia o jeden dzień ( niedziela np. ) i można chorować kolejne 270 dni na inną chorobę. Zagrożona ciąża jest powodem wystawienia L-4
        • alunialalunia Re: chorobowe 06.09.16, 21:24
          Ale ja mam niedziele robocze,więc co mam zrobić. Dodam,że mam jeszcze 44 dni urlopu
        • berber_rock Re: chorobowe 06.09.16, 22:02
          tja... i w tym krajuma byc dobrze :(
          Doradzcie jej moze jak naciaac pracodawce od razu na 3 lata wolnego ...
          • ortolann Re: chorobowe 06.09.16, 22:48
            Kolego, ona ma we wrześniu 44 dni urlopu. Przypominam, że podstawowo wymiar takowego to 26 dni. Nawet z tym chorobowym, to przegięcie. Ona składki płaci. Jest w ciąży, po utracie jednej. Ma się chronić. Chorobowe jej się należy, nie pyta o to jak ma kogoś oszukać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka