kifaru24 16.07.07, 13:46 Witam serdecznie. Ciesze sie, ze takie forum powstalo. Ja mam trojke takich mieszanych dzieci - najmlodsza ma 3 miesiace. Mieszkamy w Tanzanii. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coolaga1 Re: Witam 23.07.07, 15:05 Witaj. A moze podzielisz sie troche wrazeniami z Tanzanii? Odpowiedz Link Zgłoś
kifaru24 Re: Witam 01.08.07, 11:58 Chetnie. Zycie w Tanzanii plynie spokojniej i wolniej niz w Polsce. Tanzanczycy znani sa z tego, ze sa wyjatkowo cierpliwi i pokojowi. Panuje tu prawdziwa mieszanka kulturowo-jezykowo-narodowa, wiec takie zwiazki jak nasz nikogo nie dziwia. Ludzie sa bardzo tolerancyjni, nie czuje sie presji mody i koniecznosci dostosowywanie sie do nowych pradow, chociaz i to sie zmienia. Wiekszosc ludnosci mieszka na wsi, gdzie generalnie panuja dosc trudne warunki zycia. My mieszkamy w miescie. Mozna tu znalezc prace, jesli ktos jest wystarczajaco zdeterminowany, mozna rowniez, o wiele latwiej niz w Polsce prowadzic wlasne dochodowe interesy. Klimat w naszym miescie -Arushy jest rewelacyjny. Przez wiekszosc roku nie jest zbyt goraco, ale jest cieplo - miasto polozone jest na wyzynie. Nad miastem wznosi sie uspiony wulkan Meru (4 miejsce w Afryce pod wzgledem wysokosci), a niedaleko stad polozone sa najslawniejsze parki narodowe Tanzanii, w tym Serengeti. Przyjezdza tu mnostwo turystow, wciaz jeszcze malo Polakow. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma103 nowa jestem 16.10.07, 19:13 fajne forum, tylko czemu nas tu tak malo i nikt tu nie zaglada bede Was odwiedzla teraz regularie Odpowiedz Link Zgłoś
juliasara Re: nowa jestem 16.10.07, 21:00 czesc :) milo, ze dolaczylas do Grona:). Tanzania to wschod Afryki, stamtad tez ( Uganda) pochodzi ojciec mojego dziecka:)) Odpowiedz Link Zgłoś