mama_mak 25.04.09, 10:52 Jak brzmi Separation Distress Call po polsku? Jest to mi niezwykle potrzebne i pilne, blagam o odpowiedz!! A moze ktoras z Was wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka_iwaszkiewicz Re: Pani Expert-Separation Distress Call- pilne! 26.04.09, 07:33 Przykro mi , nie znam tego terminu i z niczym mi się nie kojarzy. Spróbuje jeszcze poszukać lub popytać, ale to może potrwać i jak znajdę może być już nieprzydatne. Jak znajdę to napiszę i Panią też o to proszę. Może się czegoś nauczymy. Pozdrawiam. Agnieszka Iwaszkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
mama_mak Re: Pani Expert-Separation Distress Call- pilne! 26.04.09, 11:35 Dziekuje za zannagazowanie, udalo mi sie samej. Uf, po dlugich chwilach przed kompem znalazlam! Otoz w psychologii mowi sie (tak wyczytlam) o 3 fazach depresji po rozdzieleniu dziecka od matki no i pierwsza z tych faz, to wlasnie faza protestu i rozpaczy. I o to chodzilo, choc troche to po angielsku lub francusku (z tego jezyka robilam tlumacdzenie i bylo mi potrzebne) jest to ujete. U nas mowi sie o tych fazach, a oni to nazywja "reakcja protest-rozpacz" (fr) czy wlasnie po ang. Separation Distress Call. A moze po prostu w moim tekscie to bylo napisane co nieco skrotowo, bo byl to tekst adresowany nie do fachowcow. Podaje link do artykulu, gdzie to znalazlam (o teorii przywiazania) www.psychologia.net.pl/artykul.php?level=47 Odpowiedz Link Zgłoś