jolaobrazy 30.06.09, 20:32 moj mąż stosuje przemoc....mam dwóch synów 10 i 14 lat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jolaobrazy Re: przemoc 30.06.09, 20:39 mój starszy syn strasznie się go boi...Jest bardzo cichym i zamkniętym w sobie dzieckiem ...Jak go rozlużnić i uspokoić ....jest teraz w takim wieku że ... Odpowiedz Link Zgłoś
jolaobrazy Re: przemoc 30.06.09, 20:42 alkohol jest powodem przemocy ....ale nie tylko ...przemoc psychiczna ...koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: przemoc 30.06.09, 21:30 Są ośrodki pomocy dla kobiet i ich rodzin, jest niebieska linia. DLACZEGO fundujesz synom TAKI wzorzec męskości? Dlaczego z kimś takim jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
wanioliowa Re: przemoc 01.07.09, 00:27 1. powodem nie jest alkohol - bo flaszka wódki jeszcze nikogo nie pobiła. powodem jest twój mąż. 2. zgłoś się na niebieską linię i poproś o pomoc. 3. jeśli nie chcesz robić tego dla siebie - zrób to dla dzieci. Pewnie sama jako dziecko nie chciałabyś aby ktoś ci robił krzywde więc zadbaj o synów i razem z nimi szukaj schronienia. Na początek się wyprowadz w bezpieczne miejsce i powiedz stop przemocy nie od poniedziałku - tylko od zaraz. Trzymam kciuki za mądre decyzje - pierwsza już podjęłaś bo mówisz o tym otwarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: przemoc 01.07.09, 07:55 sama wiem jak trudno się wyrwać zwłaszcza kiedy jest się zaszczutym i nie ma się naprawde dokąd iść... może warto porozmawiać zr specjalistami-nr telefonów zaufania znajdziesz i w necie i w każdej gazecie. Dużo dobrego robią też fundacje, stowarzyszenia w Warszawie polecam OPTE na Marszałkowskiej. Poza tym każdy atak w Twoim kierunku czy w kier synów zgłaszaj na policje-także wulgarne odzywki-damscy bokserzy boją się policji a poza tym chodzi o Twoją postawe-zobaczy wtedy, że walczysz i ktoś musi Ci pomóc-naprawde miej odwage nie dla siebie a dla chłopców. Trzymaj się. Ściskam ciepło dorota Odpowiedz Link Zgłoś