Dodaj do ulubionych

Evidence of the official duration of education ???

07.03.11, 09:15
W przewodniku dla kandydatów do pracy w Europolu znajduje sie takie zdanie:
"candidates must attach a copy of the certificate issued upon completion of education, along with a list of modules completed and evidence of the official duration of education". Może ja czegoś nie rozumiem, ale wygląda na to że sam dyplom nie wystarczy. Ale co miałoby by być tym dowodem czasu trwania edukacji? Ktoś z was się zetknął z czymś takim? No i jeszcze ten "list of modules completed" - czy ja mam im zeskanować cały swój indeks? Ma ktoś doświadczenie w tej kwestii?
Obserwuj wątek
    • Gość: bebe Re: Evidence of the official duration of educatio IP: *.5-130-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.03.11, 10:37
      jak konczysz studia w Europie (w Polsce tez od kilku dobrych lat) dostajesz oprocz dyplomu suplement do dyplomu zawierajacy wykaz przedmiotow za wszystkie lata nauki wraz z punktacja europejska...
      • Gość: xxx Re: Evidence of the official duration of educatio IP: *.ec.europa.eu 07.03.11, 11:13
        a jak jestes stary;-) to masz dwa wyjscia, zeskanowac swoj indeks...albo ja tak kiedys zrobilam, pojsc na uczelnie z pismem z najwazniejszymi przedmiotami i popros slynna pania w dziekanacie aby dala do podpisania dziekanowi.... ewentualnie zadzwon do dziekanatu i sie spytaj czy moga ci wydac suplement bo nie masz a ci jest potrzebny. Z tego co wiem to czasami uczelnie wydaja do dyplomow ktore byly nadane przed wejsciem do EU. mozesz jeszcze zrobic cos takiego, wejdz na strone wydzialu i zobacz czy tam nie ma spisu przedmiotow, kiedys podalam link do strony wydzialu i napiszalam gdzie sa zmiany programowe. tez bylo to zaakceptowane.

troche pomyslowosci i zawsze da sie rade. na administracje najlepsze jest zalac ja papierami;-)
        • pablosz Re: Evidence of the official duration of educatio 07.03.11, 13:00
          No cóż, jestem wystarczająco stary aby nie posiadać tych wszystkich dokumentów, jakże przydatnych okazuje się. Dzięki za rady. Chociaż obawiam się, że jednak skończy się na skanowaniu indeksu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka