Dodaj do ulubionych

telewizja satelitarna

IP: *.cec.eu.int 13.04.05, 14:59
Czy ktos wie jak w BXL obierac przez satelite polskie programy (np. TVP1,
TVP2) ?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: telewizja satelitarna IP: *.eea.eu.int 13.04.05, 15:05
      bardzo proste kupujesz cyfre albo inne cus w polsce i wlaczasz do pradu w
      belgii, wszyscy tak robia od paru lat.

ale nie rozumiem za czym tesknisz tvp1 i 2 to najbardziej chalowe programy pod
      sloncem.

ale to kwestia gustu, polecam bbc1 i 2 na poziomie duzo dobrych programow
      • Gość: ansil Re: telewizja satelitarna IP: *.cec.eu.int 13.04.05, 15:14
        a co z abonamentem? czy tu nie trzeba? ;)
        moze to glupie pytanie, ale ja sie na tym nie znam.. tak po prostu wlaczasz i
        masz?!
    • oksy Re: telewizja satelitarna 13.04.05, 15:27
      no właśnie, można przywieźć Cyfrę+, trzeba tylko dobrze talerz ustawić. Wtedy
      ma się TVP, TVN, BBC i wiele innych programów, zależnie od pakietu, w tym
      porządne programy dla dzieci (FoxKids czy Cartoon Network też są, ale się nie
      umywają do ZigZapa i Minimini). Tylko umowę się podobno podpisuje na osobę
      mieszkającą w Polsce, bo Cyfra ma koncesję tylko na nadawanie w Polsce (chyba,
      że się z wejściem do Unii coś zmieniło). Jakość odbioru dobra, przynajmniej w
      Luks.
      • Gość: tomi Re: telewizja satelitarna IP: 194.154.219.* 13.04.05, 15:40
        Trzeba na kogos w PL i nie mowic ze wywozi sie z PL bo nie wolno. W Lux kupa
        ludzi ma, a moj kolega ma nawet a Arabii Saudyjskiej :))) Talerza nie trzeba
        przywozic, mozna kupic na miejscu. W Lux nie wolno talerzy na widoku miec, ale
        ludzie klada na tarasach/balkonach, chocaz widzialem ze maja i na balkonie
        normalnie zalozone. Wiec nie jestem pewnien juz na 100% ze nie mozna.

Oksy a ty z Luxa nadajesz?
        • Gość: wsergresgh Re: telewizja satelitarna IP: *.cec.eu.int 13.04.05, 15:51
          co to znaczy nie wolno? lamie sie prawo czy warunki umowy? co za to grozi?
          • oksy Re: telewizja satelitarna 13.04.05, 15:56
            Łamie się warunki umowy, bo Cyfra nie ma koncesji i jej nie wolno. Ale Cyfrze
            to nie przeszkadza, czy wywozisz, czy nie. Tylko oficjalnie musi być dla kogoś
            z Polski.

• Gość: tomi Re: telewizja satelitarna IP: 194.154.219.* 13.04.05, 15:56
            a cholera ich wie co za to grozi. Wiem ze jak sie dowiedza ze jedzie zagranice
            to nie sprzedadza.

Lamie sie warunki umowy :)))
        • oksy Re: telewizja satelitarna 13.04.05, 15:56
          Z Luksa, z Luksa, luksowa ze mnie kobieta.
          • Gość: tomi Re: telewizja satelitarna IP: 194.154.219.* 13.04.05, 16:00
            maila masz? pewnie masz, ale nie podasz na oficjalnym. hmmm jak by cie tu
            zlapac??? a dzwonic mozesz?
            • oksy Re: telewizja satelitarna 13.04.05, 16:02
              A czemu Ty mnie chcesz łapać?
              • Gość: tomi Re: telewizja satelitarna IP: 194.154.219.* 13.04.05, 16:16
                tam zaraz lapac. dobrze gadasz, a tu rozni sa ;)))
            • Gość: gosc Re: telewizja satelitarna IP: *.eea.eu.int 13.04.05, 16:02
              oczywiscie ze sie nie mowi, bo cyfra ma tylko koncesje na nadawanie w polsce,
              lux jeszcze do nas nie nalezy:d chociaz kto wie?

wszyscy tak robia, angole jak nie maja bbc to sciagaja sky...trzeba jeszcze
              mytowe na tvp zaplacic, wiec tv licence tez musi byc na kogos kto to cos w plu
              placi, + cyfra, i hulaj dusza.

• Gość: kimoss Re: telewizja satelitarna IP: *.241.81.adsl.skynet.be 13.04.05, 16:33
      Ja ostatnio kupilam dekoder firmy kaos i odbieram wszystkie programy, tylko tvn
      sie zawiesza.

pozdrawiam

Monika
      • Gość: ewa Re: telewizja satelitarna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 17:36
        a jak jest np z tunerem przywiezionym z Polski a talerzem kupionym w Brukseli
        działałoby nie wiesz czy jest taka mozliwość, a propo tegop dekodera to gdzie
        można taki kupić jak mozesz to napisz mi cos wiecejo tym dekopderze który
        kupiłas
        • Gość: tomi Re: telewizja satelitarna IP: 194.154.219.* 13.04.05, 17:43
          ja polecam Dekoder w PL i talerz w LUX/BXL

Wszystko ladnie dziala.
          • Gość: JPP Re: telewizja satelitarna IP: *.eca.eu.int 13.04.05, 19:51
            Witam entuzjastów TV SAT!

Mam lokalny problemik - dlatego tu piszę, może akurat ktoś coś poradzi?? :)
            Mianowicie, przywiozłem sobie niedawno z PL zarówno dekoder jak i talerz C+ i
            pomimo usilnych prób nijak nie mogę złapać sygnału. A może to przez te samoloty
            przelatuące nad samą głową?? hehe...
            Dla informacji podaję, że lokalizacja tych prób to LUX, a dokładnie dzielnica
            CENTS. Nie ma w pobliżu za bardzo talerzy na domkach więc nie wiem jak
            dokładnie celować anteną w niebo (poziom i pion). A zeszła mi na tym celowaniu
            ostatnio cała niedziela... :(( Może ktoś posłuży jakąś pomocną radą?? A może
            ktoś ma jakiś pozycjometr do SAT i jest z LUX? Chętnie za przysługę postawię
            piwo! (może być nawet Tyskie lub Żywiec - do odbioru po 9 maja...)

* * *
            Mam w sumie jeszcze jedno małe ogłoszonko na marginesie: mianowicie jadę
            samochodzikiem (kombi i z klimatyzacją - więc w miare wygodnym) w trasę LUX -
            PL - LUX. Chętnie (za podziałem kosztów paliwa) zabiorę współpasażerów
            (współpasażerki). Data wyjazdu: prawdopodobnie piątek 29 kwietnia wieczorem,
            powrót 8-9 maja. Trasa przelotu przez PL to (patrząc od granicy DE-PL):
            Zgorzelec - Legnica - ("autostrada" A4) - Kąty Wroc. - Gliwice - Pszczyna -
            Bielsko Biała. Chętnych (najlepiej z prawem jazdy - hehe...) proszę o kontakt.

To tyle - pozdrawiam serdecznie!

Jarek (ECA/K9)
            • Gość: tomi Re: telewizja satelitarna IP: 194.154.219.* 14.04.05, 10:16
              No wiec tak:
              1. Celuj na poludnie;
              2. celu jakies max 45 stopnie w gore
              3. miej szczescie.

Ja moge w robocie maila do Polonii wyslac i podpytac co kto ma i jak
              wycelowali. Z drugiej strony medalu to moge ci zalatwic kontakt do Pana A. (bez
              imion) ktory jest elektrykiem w Luxie, bardzo cenionym przez ludzi i ma nawet
              swoja firme wiec zna sie chyba i na tym. Zaloze sie. Co ty na to?
              • Gość: gosc (BXL) Re: telewizja satelitarna IP: *.242.81.adsl.skynet.be 15.04.05, 00:54
                Nie trzeba szczescia, wystarczy nieco inteligencji i maly programik
                (www.smw.se/smwlink/smwlink3.zip), ktory wyliczy wszystkie potrzebne
                katy (jesli ma byc madrze, to elewacje, azymut i polaryzacje dla luksemburga);
                ustawienie nie musi byc wcale bardzo dokladne, bo i tak wszedzie na zachod od
                Odry sygnal jest duzo lepszy niz w Polsce, ktora nikt sobie specjalnie glowy
                nie zawracal jak "wieszali" Hotbirda (a C+ czy inny Polsat nadaje wlasnie
                stamtad).
            • Gość: minka do Jaro IP: *.cec.eu.int 15.04.05, 10:14
              jestes z Bielska i ja o tym nie wiem? Skontaktujmy sie.
              • Gość: JPP Re: do Jaro IP: *.eca.eu.int 15.04.05, 13:43
                O! Bardzo chętnie :) Co prawda ja nie z samego Bielska, ale najbliższa
                okolica :)) Kontakt na mnie: GSM +352 021/530955, albo priv mail: jpp@tlen.pl
                A Ty: LUX czy BXL? (pytam bo jadę jutro na weekend do BXL).
                Pozdrowionka - JAREK
                • Gość: minka Re: do Jaro IP: *.cec.eu.int 15.04.05, 13:51
                  nie, ja Lux i tym bardziej mam oczy szeroko otwarte ;) Ciesze sie. Cyrkne, ze
                  tak brzydko powiem no i na priwa cos skrobne. Dzieki za odpowiedz. Pozdrav.
                  Minka
    • Gość: Didzej Re: telewizja satelitarna IP: 81.246.7.* 14.04.05, 16:40
      Hello Kris,

Warunki umow z cyfra zostaly juz wylozone przez innych. Jedno, na co musisz
      zwrocic uwage Bru, to mozliwosc zainstalowania anteny. Oficjalnie, zadna z
      brukselskich gmin nie pozwala na instalowanie talerzy od strony ulicy (na widoku
      publicznym...). Jesli masz to szczescie posiadania ogrodka, tudziez balkonu,
      ktory nie "wychodzi" na ulice, to nie ma problemu. Jesli nie, to musisz najpierw
      uszyskac zgode w urzedzie gminy... no i zgode wlasciciela budynku/domu.

To jest teoria. W praktyce mozna trafic roznie:
      - pojda Ci na reke i wszystko zainstalujesz "réglo"
      - zrobisz to "na szaro" i nikt nawet nie zwroci uwagi
      - zrobisz to na szaro, ale glupi sasiad, ktory nudzi sie na emeryturze doniesie
      na Ciebie i zaplacisz kare... ;)

P.S. Nie wiem, czy wiecie, ale w niektorych gminach w bruksie mozna dostac kare
      za "nieposiadanie firanek" w oknie widocznym z ulicy :) Welkom in klotzakenland!
      • Gość: tomi Re: telewizja satelitarna IP: 194.154.219.* 14.04.05, 16:55
        z tymi zgodami chyba podobnie jest w Lux :)

tylko ze ludzie ci napewno zwroca uwage, bo jak ostatnio zatrzymalem sie zeby
        kolezanke wysadzic z samochodu, a zrobilem to na miejscu dla niepelnosprawnych,
        to dziadek sie zatrzymal, okno w dol i mi prawi ze tak nie wolno i ze to za
        samowolka - POWAGA.
        • Gość: ewa Re: telewizja satelitarna IP: *.access.telenet.be 14.04.05, 19:28
          No wlasnie, ja tez o tym myslalam, ale podobnie jak ansil tez nie wiem jak to
          dziala. Przeciez chyba trzeba oplacac w Polsce jakis abonament, czy nie? Tak
          sobie mozna pojsc do cyfry i kupic sam dekoder? Oni pisza na stronie, ze ktos
          od nich przychodzi i montuje calosc. Moze Panowie podpowiedza kobietom?:)
          jakie z angielskojezycznych kanalow da sie w ten sposob zlapac?
          • Gość: adm Re: telewizja satelitarna tak sie to robi w bruxie IP: *.68.220.253.brutele.be 14.04.05, 19:40
            dekoder i abonament najlepiej na rok z gory wykupuje sie polsce, na
            rodzine/znajomych, ok 700 zlotych calosc, i sie przywozi albo ktos nam
            przywozi ;-)
            w bruxie dzwoni sie do pana G (www.gazetka.be - ogloszenia- w tym anteny;
            montaz, ale i tipsy, transport mebli, tlumacze, .... itp, w bruxie))
    • Gość: BUIOGYOG Re: telewizja satelitarna IP: *.cec.eu.int 11.05.05, 09:32
      CZY KTOS KTO MA CYFRE W BRUKSELI MOZE DOKLADNIE OPISAC JAK USTAWIC CHOLERNY
      TALERZ?
      • Gość: UIHYGIUYG Re: telewizja satelitarna IP: *.cec.eu.int 11.05.05, 16:22
        CZY KTOS MOZE MI POMOC USTAWIC TEN TALERZ???
        • Gość: ZSFEQREG Re: telewizja satelitarna IP: *.cec.eu.int 11.05.05, 16:23
          TJ; PODAC NAMIARY?
          • Gość: adm Re: telewizja satelitarna IP: *.cec.eu.int 11.05.05, 16:32
            www.gazetka.be
            tam jest reklama pana ktory robi to zawodowo,
            • Gość: hjligyuil Re: telewizja satelitarna IP: *.cec.eu.int 12.05.05, 10:08
              dziekuje, postaram sie go znalezc. znasz go? solidny czlowiek?
    • Gość: kris Re: telewizja satelitarna IP: *.esp-fp6.org 23.05.05, 10:55
      udalo mi sie uzyskac zgode syndica na zamontowanie talerza na dachu budynku ale
      zazadal ode mnie ubezpieczenia bo silne huragany ponoc w Brukseli sie zdazaja.
      Niestety ING nie chce mi rozszerzyc pakietu ubezpieczeniowego mieszkania na
      zestaw satelitarny. Czy znacie jakis innych bardziej elastycznych
      ubezpieczycieli w BXL ?
      • repairman Re: telewizja satelitarna 23.05.05, 11:22
        Skrobnij na prv .. to dam ci dobre namiary

.

Pozdrawiam

• jorn Re: telewizja satelitarna 24.05.05, 13:59
          Można też oglądać gratis (oczywiście trzeba zapłaci za sprzęt i montaż, ale bez
          abonamentów) - kupujemy talerz i odbiornik FTA (Free To Air, tzn. odbiera tylko
          niekodowane) i możemy sobie oglądać TVPolonia, TVKultura, Polsat, Polsat2, TV4
          (ale od lipca mają zakodować), TVPuls, for Fun.tv, TRWAM, ITV, Polonia1, Tele5,
          Mango24 itp. (łącznie złapałem 16 kanałów w jęz. polskim). Dodatkowo oczywiście
          większość kanałów niemieckich, kilkanaście włoskich, kilka francuskich itd.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka