eva15 18.02.10, 21:03 No i teraz GW powinna wyjaśnić czytelnikom, że za milicją stoi Putin i że jest to walka Miedwiediewa z Putinem. Albo coś w tym rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skuba2 Miedwiediew wyczyści milicję? 18.02.10, 21:09 " Stawaj strana ogromnaja stawaj na smiertnyj boj!" Oj, będzie to "smiertnyj boj"! I chyba po Miedwiediewie! Odpowiedz Link Zgłoś
aplus gupi zamiast czyscic powinien wydac bron spoleczen 18.02.10, 21:20 stwu. No ale on zawsze sie obroni Odpowiedz Link Zgłoś
strzelacz_z_papierowej_torby ponoć nakazał im dekretem prać skarpetki i onuce . 18.02.10, 21:43 Odpowiedz Link Zgłoś
po_co_mi_konto Nasi ich powoli doganiają. 18.02.10, 23:18 Polska policja intensywnie pracuje nad tym aby być podobną to rosyjskiej milicji. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Jak zwykle na temat i bardzo merytorycznie 18.02.10, 21:14 jw. szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
fortis22 Ruskie państwo to mafia która napadła na Polskę 18.02.10, 21:21 a teraz napada na słabsze kraje np. Gruzja. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.klops Rosja nie całkiem stracona 18.02.10, 21:34 To chyba jest pierwszy sukces społeczeństwa obywatelskiego w Rosji od 11 lat, przynajmniej od rozpoczęcia rządów przez Putina. Pewnie niewiele się zmieni, ale władza musiała coś zrobić. Znamienne, że dokonuje się to nad głową Putina. A forumowych bolszewików (evę15, lubat, kacapa, nikolę. itp.)szlag trafia, bo Miedwiediew posłuchał rad GW, a nie ich. Można poczytać ile pomyj wylali na milicjantów, po których stronie stanął Miedwiediew. Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Rosja nie całkiem stracona 18.02.10, 21:50 "bo Miedwiediew posłuchał rad GW, a nie ich." achacha on chacha codziennnie rano chacha czyta GW chacha aż sie poplakałem ze smiechu Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.klops Re: Rosja nie całkiem stracona 18.02.10, 21:55 Jest to jedna z najważniejszych gazet świata, więc nie byloby to dziwne. Ale mniejsza z tym - czyta czy nie czyta. Kto miał rację w tej sprawie: forumowi bolszewicy (atakujący milicjantów) czy GW (jak oni po chamsku nazywają GWno) - broniąca ich. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Póki GW steruje Rosją, możemy spać spokojnie 18.02.10, 22:04 Brawo, kpt.klopsie! Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.klops Nie jest ci przykro? 18.02.10, 22:09 Wyszło na to, że prezydent Rosji myślał podobnie jak Gazeta Wyborcza, a nie tak jak wasza zdyscyplinowana drużyna, usiłująca wszystkie incydenty zbagatelizować, a milicjantów ośmieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.klops Re: Nie jest ci przykro? 18.02.10, 22:11 kpt.klops napisał: > a milicjantów ośmieszyć. Chodzi mi o tych protestujących przeciwko korupcji i innym złym zjawiskom w milicji w Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Nie jest ci przykro? 18.02.10, 22:13 kpt.klops,a mozesz przypomnic,kiedy to eva15 bronila milicjantow.Z tego co ja pamjetam,tylko mowila,ze nie tylko w Rosji strazy porzadku sa lapuwkarzami,mordercami,gwalcicielami. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.klops Posty hańby wybranych bolszewików 18.02.10, 22:54 A proszę bardzo, pierwsze z brzegu: forum.gazeta.pl/forum/w,902,105754145,105756076,A_kto_to_i_co_to.html forum.gazeta.pl/forum/w,902,107044354,107047812,No_tak_.html forum.gazeta.pl/forum/w,902,106593855,106602545,Onanizowanie_sie_dokuczaniem_i_lub_oczernianiem.html forum.gazeta.pl/forum/w,902,106593855,106605598,Ha_ha_ha.html forum.gazeta.pl/forum/w,902,106593855,106605998,Re_Ha_ha_ha_i_dzieki_kacapie_.html Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Posty hańby wybranych bolszewików 18.02.10, 23:04 kpt.klops .nie polenilem sie ,otworzylem kazdy link,przeczytalem kilka krotnie kazdy post i z cala pewnoscia moge stwierdzic,ze nikt nie bronil milicjantow-przestepcow.kacap z moskwy,staral sie naswietlic calosc wydarzenia,post evy15 wogole nie dotyczyl tematu,pimpus18 zaznaczyl,ze niema usprawiedliwienia dla milicjanta co skatowal muzyka,tak co postaraj sie lepiej.Napewno na forum wariatow nie brakuje,sa i tace co bronia i swyrodnialcew,ale to co ty mnie tu rzuziles nie jest tego najlepszym przykladem. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: Posty hańby wybranych bolszewików 18.02.10, 23:27 Igor, no ale tlumaczenie policjanta tym, ze muzyk mu naublizal i pewnie sam zaatakowal, bo tak mowi milicjant a innych swiadkow nie ma to nie obrona milicjanta? Bo takie smieszne argumenty mialy miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Posty hańby wybranych bolszewików 18.02.10, 23:35 tom1980live ,alez nie nie twierdzil,ze tlumaczenia tych zwyrodnialcew mieli jaki kolwiek sens,ja tylko stwierdzilem,ze po otwarciu linkow podrzuconych do mnie,ja nie znalazlem dowodu na to,ze eva15 i inne,ja tak powiem nierusofoby,bronili milicjantow-przestepcow. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Posty hańby wybranych bolszewików 19.02.10, 00:05 Igor, szkoda czasu, oni wiedzą lepiej, co ja myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Posty hańby wybranych bolszewików 19.02.10, 00:42 eva15 napisała: > Igor, szkoda czasu, oni wiedzą lepiej, co ja myślę. ????????? nie ty tylko oficer prowadzacy jesli juz Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Posty hańby wybranych bolszewików 19.02.10, 00:48 Zeby ciebie ktoś poprowadził, biedaku nieszczęśliwy, wyszłoby ci na zdrowie. Psychiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Posty hańby wybranych bolszewików 19.02.10, 00:52 eva15 napisała: > Zeby ciebie ktoś poprowadził, biedaku nieszczęśliwy, wyszłoby ci na zdrowie. > Psychiczne. moze ... to wy tam teraz w Moskwie prowadzicie tez psychicznych ? nie zamykacie juz w szpitalach ? demokracja co ? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Posty hańby wybranych bolszewików 19.02.10, 01:01 Sądząc po tym, co tu się wypisuje, szpitalnictwo psychiczne powinno się w Pomrocznej czym prędzej bardzo rozbudować. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Posty hańby wybranych bolszewików 19.02.10, 01:04 pimpus18 napisał: > Sądząc po tym, co tu się wypisuje, szpitalnictwo psychiczne powinno się w Pomro > cznej czym prędzej bardzo rozbudować. Niekoniecznie .. wystarczy jak PO przeksztalci wiezienia w psychiatryki po wygranych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Posty hańby wybranych bolszewików 19.02.10, 01:10 PO też tylko orze, jak może. Ich winą są głęboko zakorzeniony oportunizm, bezideowość i bezmyślność. Te cechy są szeroko rozpowszechnione także w innych formacjach politycznych. Określenie "partia" wydaje się być we współczesnej Polsce wyklęte. Pewnie z tych samych powodów. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Posty hańby wybranych bolszewików 19.02.10, 01:25 zgadzam sie. nawiazywalem jedynie do linku przypominage co raz przez mirmata: www.wprost.pl/ar/116286/Wybory-w-wiezieniach-PO-762-proc-PiS-28-proc/ Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Posty hańby wybranych bolszewików 19.02.10, 01:13 Nie pojąłeś, biedaku. Jesteś bez opieki i w tym problem. Moskwa się tobą nie zajmie, na to nie licz. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Posty hańby wybranych bolszewików 19.02.10, 01:27 nie martw sie tak o mnie. W ostatecznosci skorzystam z uslug burdelu. Mimo wszystko pozdrow towarzysza Putina. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Posty hańby wybranych bolszewików 19.02.10, 00:53 Evo, masz może dzisiaj ochotę na kołysanką na dobranoc? Widzę, że progresywny rock Cię coś nie porywa. www.youtube.com/watch?v=G3uTF-mrC2k&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Posty hańby wybranych bolszewików 19.02.10, 01:19 Dobrze postrzegasz. Moją muzyczną ojczyzną jest piosenka poetycka, chansons, muzyka irlandzka, rosyjskie ballady etc. No i muzyka poważna, ale to inny rozdział. Tą kołysanką dość nieźle trafiłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Posty hańby wybranych bolszewików 19.02.10, 01:30 aplus napisał: > nie ty tylko oficer prowadzacy jesli juz ------------ Dobra, odszukajcie watek voendmolona i piszcie dalej ten scenariusz. Potem sie ekranizacje zrobi. Tytul juz jest: "Posty hańby wybranych bolszewików" co sie bedziesz patyczkowal. A niebolszewicy kase na film dadza. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Posty hańby wybranych bolszewików 19.02.10, 01:39 swiblowo napisała: > aplus napisał: > > nie ty tylko oficer prowadzacy jesli juz > ------------ > > Dobra, odszukajcie watek voendmolona i piszcie dalej ten scenariusz. > Potem sie ekranizacje zrobi. > Tytul juz jest: > "Posty hańby wybranych bolszewików" > > co sie bedziesz patyczkowal. > A niebolszewicy kase na film dadza. > spoko bolszewicy tez dadza nawet nie beda wiedziec kiedy i na co. watku pozniej poszukam ... teraz ide na kasztany na placu Pigalle. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: Posty hańby wybranych bolszewików 19.02.10, 08:12 Zatem klamstwo, ktorego rzekomo nie mozna zweryfikowac jest dla ciebie prawda? No tego to sie po tobie nie spodziewalem... Ja bym nazwal ich tak jak kacapa z Moskwy - polonofobami. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Posty hańby wybranych bolszewików 18.02.10, 23:47 Gdyby to tak było, jak piszą tu propandyści z GW, to profesor klawiator na widok milicjanta stanąłby na baczność i posłusznie wykonał w radosnych podskokach wydane mu polecenie: Na komisariat! Ale było inaczej. Jak się tak zacząć zastanawiać, to wiele tu z tych newsów o Rosji się po prostu kupy nie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Posty hańby wybranych bolszewików 19.02.10, 01:25 Ano właśnie, albo jest zamordyzm, albo go nie ma. GW sobie z tą sprzecznością nie radzi i liczy na głupotę czytelników. Na ogół słusznie, w końcu ich sama wychowuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.ozdek Re: LapUwka Igorkowa 19.02.10, 14:13 igor-53 napisał: (...) > pamjetam,tylko mowila,ze nie tylko w Rosji strazy porzadku sa > lapuwkarzami,mordercami,gwalcicielami. ...no i nieukami: "lapUwka" Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Miedwiediew rusofob? 19.02.10, 10:13 Bo podziela poglądy określane jako "rusofobiczne". Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Rosja nie całkiem stracona 18.02.10, 22:04 > Jest to jedna z najważniejszych gazet świata, Wszechswiata. A Polska to jego centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Super klops 19.02.10, 13:03 kpt.klops napisał: > Miedwiediew posłuchał rad GW To jest super. Czy naprawdę sądzisz, że Miedviediev o kraju, w którym sprawuje władzę, dowiaduje się wyłącznie z komiksów autorstwa Radziwinowicza i innych gazecianych bublików? Czy uważasz, że Miedviediev może liczyć wyłącznie na genialne rady udzielane przez michnikowskich wacków? Od dwóch lat w rosyjskiej prasie ukazują się artykuły informujące o katastrofalnej sytuacji w milicji. Artykuły poważniejsze niż produkcja wacków, którzy w swoich wypracowankach korzystają z tych publikacji, dostosowując w ten sposób uzyskane informacje do z góry przyjętego propagandowego schematu. Gdybyś zapoznał się z rosyjskimi publikacjami, a nie poprzestał na bublikowych wypracowankach, to byś wiedział, że od roku jest opracowywany projekt kompleksowych zmian podległych Miedviedievowi struktur siłowych. To, że bubliki o tym nic nie pisały - wcale mnie nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.klops O dalszym doskonaleniu pracy milicji w Rosji 19.02.10, 18:49 walter622 napisał: > Gdybyś zapoznał się z rosyjskimi publikacjami, a nie poprzestał na bublikowych > wypracowankach, to byś wiedział, że od roku jest opracowywany projekt > kompleksowych zmian podległych Miedviedievowi struktur siłowych. W PRL-u stale przeprowadzano "kompleksowe zmiany" i opracowywano ustawy "O dalszym doskonaleniu...". To wszystko była lipa i mydlenie oczu. Prawdopodobnie wielu ze zwolnionych 18 wysokich rangą oficerów milicji, w tym dwóch wiceministrów MSW, pracowało nad tą reformą. Wszelako wyrzucono wszystko do kosza, skoro "szef tego ministerstwa ma miesiąc na przygotowanie planu gruntowej reformy służb mundurowych, które rosyjskim mediom dostarczają codziennie skandali o gwałtach, korupcji czy zabójstwach." Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 W czym problem? 20.02.10, 00:24 Skoro twoim zdaniem wacki i bubliki przekonały Miedviedieva do podjęcia takich działań to z pewnością też w ciągu kilku dni przygotują jakiś doskonały plan. Dla bublików to żaden problem. Odpowiedz Link Zgłoś
ashruc Miedwiediew czyści milicję, blisko 70 proc. Ros... 18.02.10, 21:39 smiech na sali prezydent wydal rozkaz zrobienia porzadku ministrowi haha powinien chyba putinowi wydac rozkaz bo minister podlega putinowi ...zycze powodzenia medwiediewowi w walce z wiatrakami.. ten burdel jest nienaprawialny bo przyklad idzie z gory hahahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Miedwiediew czyści milicję, blisko 70 proc. R 18.02.10, 21:55 Dzieciaku (ja do ashruca),jak nieznasz tematu,to poszukaj informacji.Zgodnie z konstytucja RF wszystkie ministerstwa silowe podlegaja Prezydentu Federacji Rosyjskiej,dla tego Putin tu nie ma nic dogadania. Odpowiedz Link Zgłoś
ashruc Re: Miedwiediew czyści milicję, blisko 70 proc. R 18.02.10, 22:17 to niemozliwe zeby putin nie mial nic do gadania ....czy jestes na tyle odwazny zeby powiedziec putinowi w twarz ze nie ma nic do gadania hahahaaa Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Miedwiediew czyści milicję, blisko 70 proc. R 18.02.10, 22:21 Odpowiedzial na twoj post,w ktorym ty pokazal nieznajomosc konstytucji rosyjskiej i tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ad_amo Re: Miedwiediew czyści milicję, blisko 70 proc. R 19.02.10, 02:01 aleś ty głupi, o chyba oczywiste, że skoro prezydent wydaje polecenia to oznacza to, że ma umocowania prawne. Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Miedwiediew czyści milicję, blisko 70 proc. R 18.02.10, 22:53 igor-53 napisał: > Dzieciaku (ja do ashruca),jak nieznasz tematu,to poszukaj informacji.Zgodnie z > konstytucja RF wszystkie ministerstwa silowe podlegaja Prezydentu Federacji > Rosyjskiej,dla tego Putin tu nie ma nic dogadania. Za czasów Wałęsy było też tak w Polsce. Ministrowie " siłowi" plus minister spraw zagranicznych podlegali prezydentowi Odpowiedz Link Zgłoś
kretu23 Hej, Rosjanie, 18.02.10, 21:41 wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Miedwiediew czyści milicję, blisko 70 proc. Ros... 18.02.10, 21:44 Najpierw gazwybu certoli się z podaniem wiadomości kilkanaście godzin, bo pierwsze wiadomości o wystąpieniu Miedwiediewa podano w "Vestiach" jeszcze przed południem naszego czasu, o czym informowałem politruków-ZBiRów dwukrotnie - na wypadek, gdyby przegapili. forum.gazeta.pl/forum/w,902,107495070,107507702,Ludzie_co_sie_dzieje_.html I kiedy wreszcie po ponad 10 godzinach dywagacji gazetka puściła bąka na ten temat i powołuje się aż na 5 różnych źródeł, to i tak podaje tylko około 10 procent informacji i powtarza swoje stare litanie o przestępczym charakterze Rosji, Rosjan i wszystkiego co się z tym wiąże. Może i słusznie, po co ma ta głupia masa pospólstwa-czytaczy coś naprawdę wiedzieć. Wystarczy, że podali tylko to, co ja już podałem jako przykład. Ale ja zostawiłem bez komentarza parę innych, bardzo istotnych, decyzji Miedwiediewa bez komentarza, licząc, że gazetowi eksperci-rusolodzy dopowiedzą ciąg dalszy. Czyżby nie było akurat pod ręką tłumaczy z rosyjskiego. Przecież można od biedy pogooglować. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Lubacie, 18.02.10, 21:54 pwiedz lepiej, co masz na myśli. Na rzetelne info z GW jak sam wiesz nie ma co liczyć, a niesposób wszystko samemu czytać. Doinformuj, bitte. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Lubacie, 18.02.10, 22:03 Ewa,a co ty chcesz wiedziec? Po dluzszych przygotowaniach przyszedl czas na radykalna operacje.Uwierz mnie,milicjanci w Rosji ,to nie ta grupa zawodowa,ktora potrzebuje obrony. Указ президента России Дмитрия Медведева «Об освобождении от должности сотрудников органов внутренних дел Российской Федерации» Полный текст документа: 1. Освободить от занимаемой должности: генерал-майора милиции Алешина Владимира Леонидовича, начальника управления внутренних дел по Белгородской области; генерал-полковника милиции Балбашова Ивана Васильевича, начальника оперативно-поискового бюро Министерства внутренних дел Российской Федерации; генерал-лейтенанта милиции Белозерова Алексея Михайловича, начальника Главного управления внутренних дел по Ростовской области; генерал-майора милиции Гречмана Виктора Оттовича, начальника управления внутренних дел по Томской области; генерал-майора милиции Климова Михаила Васильевича, начальника управления внутренних дел по Брянской области; генерал-майора милиции Кулакова Михаила Степановича, начальника Северного управления внутренних дел на транспорте; генерал-майора милиции Лесняка Виктора Ивановича, министра внутренних дел по Республике Тыва; генерал-майора юстиции Мартынова Бориса Алексеевича, заместителя начальника Главного управления внутренних дел по Краснодарскому краю — начальника главного следственного управления; генерал-майора милиции Осяка Николая Викторовича, министра внутренн Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Igorze, 18.02.10, 22:15 Igorze, ja nijak nie bronią rosyjskiej policji. Chcę tylko wiedzieć, co jeszcze Lubat miał na myśli pisząc: >Ale ja zostawiłem bez komentarza parę innych, bardzo istotnych, decyzji >Miedwiediewa bez komentarza, licząc, że gazetowi eksperci-rusolodzy >dopowiedzą ciąg dalszy. Na gazeciarzy nie ma co liczyć, więc liczę, że Lubat lub Ty (?) powiecie, o jakie inne decyzje jeszcze chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Igorze, 18.02.10, 22:27 Ewa,trudno mnie powiedziec,co mial na mysli Lubat.Wiem tylko,a o tym czytalem juz wczasniej,ze to co dzis stalo ogloszono,bylo przygotowywano przez dluzszy czas.Jak sama wiesz,takie zwolnienia "wierchuszki" to tylko zapowiedz tego,jak duzy czystki planuja sie w milicji (planuja sie-raczej juz przygotowane).Napewno nie wiesz tego,ale i Luzkow(mer Moskwy) prawdopodobnie juz nie jest nietykalny. Odpowiedz Link Zgłoś
usak Re: Igorze, 19.02.10, 02:10 > nie wiesz tego,ale i Luzkow(mer Moskwy) prawdopodobnie juz nie jest nietykalny Jakbys nie wiedzial, ze komunistyczne czystki zawsze zastepuja starych nietykalnych nowymi nietykalnymi (oczywiscie tylko do nastepnej czystki). Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Miedwiediew czyści milicję, blisko 70 proc. R 18.02.10, 21:55 Ale ty niecierpliwy! Przecież musieli to i owo, tam i tam przemyslec, "wyrobic" stanowisko, następnie rozesłac podległym redakcjom w Swiecie. To troche trwa!:) Przypomnij sobie wojnę Gruzja/RF. Pół dnia czekali z ogłoszeniem własciwej oceny, do południa była cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Miedwiediew czyści milicję, blisko 70 proc. Ros... 18.02.10, 21:45 Taaa,zreformuja to.Ta milicja jest zwykla mafia utrzymywana przez panstwo,przeciez co oni wyprawiaja to w pale sie nie miesci.Wielu milicjantów nalezaloby zwolnic,a gdzie oni pójda do roboty przeciez nic innego oprócz bicia,brania lapówek,haraczy nie potrafia robic.Beda wykonywac to samo tylko w podziemiu,czyli zasila gangi albo beda wlasne tworzyc bo z czegos trzeba zyc.Przeciez to,ze 70% procent spoleczenstwa boi sie milicjantów bardziej niz gangsterów to jest patologia.A z patologia sie walczy jak z rakiem,czyli amputuje sie i to gleboko.Nic z tego nie wyjdzie,oni dadza sobie rade i tylko wystawia na szwank autorytet prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Miedwiediew czyści milicję, blisko 70 proc. Ros... 18.02.10, 21:49 Bardzo trudne stoi zadanie przed rzadzacymi .Ruszyc to bagno,co powstalo po latach bezprawia,to jest nie lada wyczyn.Mam nadzieje,ze wszystko przemyslano.Oglosic czystke w miliocji,nawet zwolnic milicjantow,to nie jest problem,ale kto zamiast nich bedzie patrolowac ulice,pilnowac ruch drogowy,walczyc z przestepcami.Mam nadzieje,ze Miedwiedziew z Putinem maja kim zastapic ta skorumpowana zgraje.Osobiscie mam bardzo zly stosunek do tych pasibrzuchow.A kiedys bylo inaczej.Pamjetam,ze do dzielnicowego mozno bylo isc z kazda sprawa,mowili do milicjanta Wiktor Wasiljewich (pamjetam,mimo tylu lat,jak zwali naszego dzielnicowego). Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Stajnia Augiasza? 18.02.10, 21:57 Masowe i nagłe czyszczenie takiego bagna ma swoje niebezpieczne strony. Pojawi się spora armia zwolnionych - czyli niezadowolonych, nawykłych do brutalności eks-policjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
kangur_01 policjanci sa tylko w "demokracji" !!!! 18.02.10, 22:04 eva15 napisała: > Masowe i nagłe czyszczenie takiego bagna ma swoje niebezpieczne strony. Pojawi > się spora armia zwolnionych - czyli niezadowolonych, nawykłych do brutalności > eks-policjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Stajnia Augiasza? 18.02.10, 22:10 Ewa,mam kolege wo Wladimirie,jest milicjantem-major,jjest moim kolega ze szkoly.Czesto rozmowiamy przez Skype,to co on opowiada,co sie dzieje w milicji,ale to nie wazno,wazno to co onm mowil,jak by mial szanse na tych wszystkich "wyrodkach"zastosowac prawo w pewnym wymiarze,to by byl sczestliwy.Tak co mysle,tych ""niezadowolonych, nawykłych do brutalności eks-policjantów"" bylo by komu doprawadzic do porzadku.Chcial by ja w to wierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Stajnia Augiasza? 18.02.10, 22:20 OK, to dobrze, że są i tacy w policji, którzy chcą z tymi zwyrodnialcami walczyć. Ale jeśli się tych bezczelnych z policji usunie, to powstanie, jak powtarzam, spora armia niezadowolonych. Takie mam wrażenie, oczywiście mogę się mylić, bo tak na prawdę nie wiadomo, ilu ludzi to w rzeczywistości dotyczy. Ale - jeśli przestępczość w milicji jest masowa i masowo trzeba będzie tych ludzi usunąć, to jest to problem. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Stajnia Augiasza? 18.02.10, 22:29 Ewa,oczewiscie ze to jest problem,to tylko glupki mysla,ze to sie robi w jeden dzien.Tak naprawda w warunkach pokojowych,takie zmiany trwaja latami.Nie mozno usunac wszystkich naraz,to sie robi sukcessywne. Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Stajnia Augiasza? 18.02.10, 23:41 Rosja powinna maksymalnie uproscic prawo i zaostrzyc kary; liberalizm plus silne i ostre prawo to jest recepta na sukces Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Stajnia Augiasza? 18.02.10, 23:49 prawo w Rosji jest wystarczajaco surowe.Najwazniejsze jest nie surowosc kary,a nieuchronnosc przed nia.Nad tym powinna pracowac Rosja.I oczewiscie nie robic tak,zeby przestepcy w wiezieniach mieli kepsze warunki,niz uczciwe ludzi u siebia w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Stajnia Augiasza? 18.02.10, 23:52 Ale przez to ze jest pogmatwane dochodzi do tego co piszesz ze mozna je interpretowac jak sie podoba, przy prostym i jasnym juz o to trudniej Odpowiedz Link Zgłoś
gollum.z.kremla Re: Ruszyc to bagno, po latach bezprawia 19.02.10, 15:03 Chodzi o dwie kadencje Putina? Ty rusofobie jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
loberod Miedwiediew czyści milicję, blisko 70 proc. Ros... 18.02.10, 22:03 Nie wierzę w żadne reformy. To wszystko juz było przerabiane. Zmienią się ludzie a metody pozostana te same. Demoralizacja milicji zaczęła się wraz z powstaniem państwa bezprawia, jakim był ZSRR. Za dzisiątki lat stawiania milicji ponad prawem, podejrzewajacej wszystkich o wszystko, pogardzajacej ludżmi, trzeba teraz płacic. Trochę będzie szumu potem wszystko ucichnie i idzie stare. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Miedwiediew czyści milicję, blisko 70 proc. R 19.02.10, 04:29 loberod napisała: (...)Demoralizacja milicji zaczęła się wraz z > powstaniem państwa bezprawia, jakim był ZSRR. Masz rację, bo wcześniej nie było milicji. Zaś carski stójkowy był wzorem prawa i jego pojmowania, które leży u podstaw organizacji państwa polskiego. Dobrze, że żyejmy w demokratycznej Polsce, gdzie policja jest bez skazy, lekarze nie popełniają błędów i nie ma pedofilów wśród księży. Inne narody mają z tym wszystkim problemy, tylko u nas czysto i miło. Odpowiedz Link Zgłoś
gollum.z.kremla Re: Nie wierzę w żadne reformy 19.02.10, 15:08 Kacapskiej autokr(e)aturze zamarzyło się mieć normalną policję; to coś jak wołu zaprząc do karety albo osiodłać - niby można spróbować, ale Wielkiej Pardubickiej to on raczej nie wygra... ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
opinia_publiczna_online Miedwiediew czyści milicję, blisko 70 proc. Ros... 18.02.10, 22:04 18-tu ? To jakaś mała czystka, a nie rewolucja. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Miedwiediew czyści milicję, blisko 70 proc. R 18.02.10, 22:15 opinia_publiczna_online ,ja tu zamiescilem personalia tej 18-ki.Poczytaj i pomysl,czy to mala czystka.Czy ty uwazasz,ze Ukazem Prezydenta beda zwalniane posterunkowe? Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Miedwiediew czyści milicję, blisko 70 proc. R 18.02.10, 22:18 1. Освободить от занимаемой должности: генерал-майора милиции Алешина Владимира Леонидовича, начальника управления внутренних дел по Белгородской области; генерал-полковника милиции Балбашова Ивана Васильевича, начальника оперативно-поискового бюро Министерства внутренних дел Российской Федерации; генерал-лейтенанта милиции Белозерова Алексея Михайловича, начальника Главного управления внутренних дел по Ростовской области; генерал-майора милиции Гречмана Виктора Оттовича, начальника управления внутренних дел по Томской области; генерал-майора милиции Климова Михаила Васильевича, начальника управления внутренних дел по Брянской области; генерал-майора милиции Кулакова Михаила Степановича, начальника Северного управления внутренних дел на транспорте; генерал-майора милиции Лесняка Виктора Ивановича, министра внутренних дел по Республике Тыва; генерал-майора юстиции Мартынова Бориса Алексеевича, заместителя начальника Главного управления внутренних дел по Краснодарскому краю — начальника главного следственного управления; генерал-майора милиции Осяка Николая Викторовича, министра внутренних дел по Карачаево-Черкесской Республике; полковника милиции Рахматулина Анвера Яковлевича, начальника управления внутренних дел по Новгородской области; генерал-полковника милиции Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Miedwiediew czyści milicję, blisko 70 proc. R 18.02.10, 22:20 C.D. генерал-полковника милиции Сковордина Юрия Петровича, начальника Главного управления Министерства внутренних дел Российской Федерации по Сибирскому федеральному округу; генерал-майора милиции Сюсюру Виктора Леонидовича, министра внутренних дел по Республике Бурятия; генерал-майора милиции Фетисова Виктора Ивановича, начальника Волго-Вятского управления внутренних дел на транспорте; генерал-майора милиции Ходжейсу Владимира Ивановича, заместителя начальника Главного управления внутренних дел по Саратовской области — начальника милиции общественной безопасности; генерал-майора милиции Черкашина Виктора Васильевича, заместителя начальника Главного управления внутренних дел по Москве — начальника штаба; генерал-лейтенанта милиции Шлемина Владимира Владимировича, начальника департамента обеспечения правопорядка на закрытых территориях и режимных объектах Министерства внутренних дел Российской Федерации. 2. Настоящий указ вступает в силу со дня его подписания. 18 февраля 2010 года Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 boi sie milicji bardziej niz mafii? bez przesady! 18.02.10, 22:06 czyzby redakcja GW kojarzy wspolczesna Rosje z stanem wojennym w Polsce w latach 80? Odpowiedz Link Zgłoś
mol_chemiczny Jaka "GW"? To zlepek kilku depesz prasowych 18.02.10, 22:35 Jaka "GW"? To zlepek kilku depesz prasowych. I nawet nie w "GW" (Wyborcza.pl, co jednak nie jest tożsame z wydaniem elektronicznym, płatnym), ale na portalu Agory, wydawcy "GW". Stoi jak byk pod tytułem: tan, IAR, Reuters, PAP, newsru.com, ITAR-TASS jk2007 napisał: > czyzby redakcja GW kojarzy wspolczesna Rosje z stanem wojennym w > Polsce w latach 80? Odpowiedz Link Zgłoś
vanivita Po Putinie trzeba będzie 100 lat czyścić 18.02.10, 22:10 Za Putina korupcja wzrosła w Rosji ponad 2 krotnie od czasów Jelcyna. Żeby coś zrobić z korupcją trzeba najpierw wyrzucić Putina i jego ludzi przy których nawet Jelcyn wydaje się stosunkowo uczciwy. Miedwiediew zaczął osłabianie pozycji Putina od wyrzucenioa jego ludzi w służbach porządkowych, dobre i to. Ruch należy do Putina. Pocieszające przynajmniej, że rosyjska mafia nie jest tak brutalna jak milicja, bo ci wszyscy zwolnieni zasilą teraz jej szeregi. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Po Putinie trzeba będzie 100 lat czyścić 18.02.10, 22:26 czyli stare tradycje ZSRR mają się dobrze: następniści zwalczają poprzednistów. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Po Putinie trzeba będzie 100 lat czyścić 18.02.10, 22:35 vanivita ,kolejny "expert" od Rosji.Mam nadzieje ze mozesz podac zrodlo tej informacji-:> Za Putina korupcja wzrosła w Rosji ponad 2 krotnie od czasów Jelcyna <.Ta cala korupcja,te wszystkie zwyrodnialce w pogonach wlasnie i jest spadek po Jelcynie.Czy ty wiesz ilu milicjantow zginelo w latach 90-ch ubieglego wieku?Do milicjantow strzelali, jak do kaczek.Czy ty wiesz,ze spora grupa uczciwych milicjantow byla zmuszona do zwolnienia z pracy.A ilu uczciwych,co niechcialo brac lapuwki,wymagac haraczy zwolnili sie sami? Odpowiedz Link Zgłoś
vanivita Sorry, pomyliłem się, jest znacznie gorzej 18.02.10, 22:42 Korupcja w Rosji Korupcja w Rosji Korupcja w Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Sorry, pomyliłem się, jest znacznie gorzej 18.02.10, 22:51 vanivita,prosilem o dane,a nie publikacji.O tym ,ze korupcja w Rosji jest bardzo rozpowszechniona,ja nie negowal.Ty rzuciles liczbe,a ja poprosil o zrodlo twojej informacji.Ale niestety,nie doczekal sie. Odpowiedz Link Zgłoś
vanivita Re: Sorry, pomyliłem się, jest znacznie gorzej 18.02.10, 23:00 Czyżby dane najbardziej wiarygodnych urzędów (Transparency International, Pricewatercoopers) badających m.in. korupcję na świecie ci nie wystarczą. No cóż, pozostaje ci zawsze Moskowskij Komsomolec :) A liczb masz aż nadto 300 mld $, wzrost 8-rotny od 2000 r., 147 miejsce na 180 razem z Bangladeszem i Kenią itp. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Sorry, pomyliłem się, jest znacznie gorzej 18.02.10, 23:23 vanivita,chiba nie rozumiesz ,co to sa scisle dane.Naprzyklad w 1999 roku w Rosji bylo udowodnionych przypadkow korrupcji bylo,powiedzmy 100,a w 2009 roku -200,to i jest wzrost korrupcji o 100%.Podawanie liczb,ze jest 300mlrd $ i ze to jest wzrost 8-krotny,to jest publicystyka,a nie statystyka.Ja cie jeszcze raz powtarzam,ze ja absolutno nie neguje baaardzo duuuzej korrupcji w Rosji,ja tylko neguje,ze temu wszystkiemu jest winny Putin.Za czasow Jelcyna ,samo slowo korrupcja w Rosji bylo nieuzywano.Wtedy to nazywalo sie -robic biznes.To wlasnie wtedy byla przeprowadzona cala prychwatizacja,to wlasnie wtedy milicjanci zrobili z organow scigania prywate.Dobrze,zostwmy ten temat.Ty, wyraznie widac, we wszystkim co jest zlego na tym swiecie-obwiniasz Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
vanivita Re: Sorry, pomyliłem się, jest znacznie gorzej 18.02.10, 23:35 Nie tyle ja co Miedwiediew. Ostatni raport funkcjonariuszy z nim związanych jest całkowicie jednoznaczny. Rosję od pożarcia przez potężne i nieuchronnie gwałtownie rozwijające się Chiny może uratować tylko ścisła współpraca z Europą i USA. Do tego konieczne jest zlikwidowanie FSB, prawdziwa demokratyzacja oraz jak napisano wstąpienie do NATO i UE. Putin nigdy sie na to nie zgodzi, woli zrobić z Rosji chińską Prowincję Przymoskiewską. Żeby uratować Rosję przed tym losem konieczne jest usunięcie Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Sorry, pomyliłem się, jest znacznie gorzej 18.02.10, 23:38 hahahaha ale bzdury Pidaj chociaz jakies dane na potwierdzenie , moze podasz liczbe Chinczykow na Syberii, na czym mialoby polegac to "pozarcie">? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Sorry, pomyliłem się, jest znacznie gorzej 18.02.10, 23:40 To nam jeszcze wyjaśnij: dlaczego NATO i innym palantom miałoby tak bardzo zależeć na "uratowaniu" Rosji przd Chinami? Demokracja jak Iraku, pokój jak w Afganistanie. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Sorry, pomyliłem się, jest znacznie gorzej 18.02.10, 23:49 teoria brzmi niedorzecznie, ale przyjmując za aksjomat że jest prawdziwa: no żartujesz? surowce! tereny przy biegunie (więcej surowców)! No i otoczenie Chin Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Sorry, pomyliłem się, jest znacznie gorzej 18.02.10, 23:53 Widziałeś kiedyś na biegunie żółte niedźwiedzie? Jak się walniesz w łeb deklem od kibla, to może wtedy zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
mops1111 Niestety, ruscy buchneli 19.02.10, 02:05 Lacznie z cala pachnaca zawartoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Sorry, pomyliłem się, jest znacznie gorzej 18.02.10, 23:46 vanivita,ja rowniez widze przyszlosc Rosji w scislej wspolpracy z Europa Zachodnia,w tym nie widze zadnych sprzecznosci z toba.Alez skad ty wiesz,czego chce Putin?Moge cie zapewnic,ze Putin robil wszystko dla integracji Rosji z Zachodem.Dla ciebie too jest trudne do zrozumienia,ale Putin nie jest antyzachodnim,on niejest prochinskim,on jest za Rosje i dla tego robil wszystko,zeby ta integracja byla na wygodnych dla Rosji warunkach i on to osiagnal,Za ostatni 10 lat prestiz Rosji wyroosl,z nia bardziej sie licza,Rosja zachowala kontrol nad wszystkimi swoimi galeziami gospodarki i teraz przyszedl czas na nastepny krok,Czlowieku,ty co myslisz,radykalne zmiany mozno przeprowadzic za 5 lat,albo jednym Ukazem? Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Sorry, pomyliłem się, jest znacznie gorzej 18.02.10, 23:54 Kulturow Rosja to Europa ale ekonomicznie powinna isc w kierynku przyszlosci czyli Azji, budowqac pozycje na wielu rynkach a azja jest takim wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
vanivita Re: Sorry, pomyliłem się, jest znacznie gorzej 19.02.10, 00:03 Faktycznie Rosja powinna iść w kierunku Chin. 1,9 bln $ gospodarka o strukturze Trzeciego Świata ze 140 mln ludności z łatwością wytrzyma symbioże z 6 bln $ gospodarką rosnącą średnio o 10% każdego roku liczącą 1 mld 330 mln ludności. W takim układzie za 15 lat prezydent CHRL będzie mianował zarządzeniem swojego sołtysa w Powiecie Nadmoskiewskim. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Sorry, pomyliłem się, jest znacznie gorzej 19.02.10, 00:12 A dlaczego Chiny nie miałyby wykupić całej Pomrocznej? Myślę, na początek. Klimat tu łagodny. Ludzie mili, uczynni i pracowici. No, czasem coś ukradną czy się pobiją, ale w większości zacni. Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Sorry, pomyliłem się, jest znacznie gorzej 19.02.10, 00:16 Chinczyki zezra wszystkie psy i koty a wiadomo ze kot Alik startuje w wyborach wiec nie dopusci, tak nam dopomoz Buk Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Kot Alik ;))) 19.02.10, 00:23 www.spieprzajdziadu.com/muzeum/index.php?title=Kot_Jaros%C5%82awa Odpowiedz Link Zgłoś
vanivita Re: Sorry, pomyliłem się, jest znacznie gorzej 19.02.10, 00:20 Wolą Tablicę mendelejewa i ludzi przywykłych do dyktatury. Rosjanie śa przyzwyczajeni do całowania stóp swoich milicjantów, zwłaszcza gdy ci kopią ich w zęby, to i z Chińczykami sobie poradzą. Z Polakami są złe doświadczenia historyczne, lepiej nie zadzierać. Rozwalenie ZSRR i poszerzenie NATO oraz UE do samych granic FR to tylko niektóre z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Sorry, pomyliłem się, jest znacznie gorzej 19.02.10, 00:26 Do całowania stóp obcych Ruscy nigdy się nie przyzwyczaili. Więc po co te dywagacje na ten temat? Najpierw niech NATO tego nauczy Afgańczyków. Ciekawe, że Chiny tam nikogo jeszcze nie posłały. Odpowiedz Link Zgłoś
vanivita Re: Sorry, pomyliłem się, jest znacznie gorzej 19.02.10, 00:34 Nie żartuj. Największy związek zawodowy świata (Rosyjski Związek Prostytutek) całuje stopy obcych od Polski przez USA po Turcję i RPA komu popadnie za niewygórowaną cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Sorry, pomyliłem się, jest znacznie gorzej 19.02.10, 00:47 To są chyba te od Aleksjejewej, Kasparowa i Jabłoka. A potem ci frajerzy wracają do swych domów, do swych żon i czytają dzieciom bajeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Sorry, pomyliłem się, jest znacznie gorzej 18.02.10, 23:36 Igor nie dotrze, to taki typek ktory z gory wszystko wie, nie probujac sie nic dowiedziec jak jest naprawde, niestety w Polsce to taka narodowa choroba, czje zażenowanie wobec takich wynalazkow Odpowiedz Link Zgłoś
vanivita Do pimpusia18 18.02.10, 23:54 NATO zależy na "uratowaniu" Rosji w postaci bufora pomiędzy cwilizacją zachodnią a rozpychającą się dalekowschodnią. Jeśli Japonia z 127 mln mieszkańcami ma 6,5 bln PKB to ile będą miały Chiny z 1330 mln? Tak się przypadkiem składa, że idealnym (i realnie jedynym) miejscem ekspansji jest kierunek północny. Chiny już wygryzły Rosję z Turkmenistanu najdłuższym gazociągiem swiata a w maju otwierają kolejny z Kazachstanu. Najważniejsze jest jednak to, że Chiny nie osiągnęły nawet 1/5 swojej przyszłej potęgi zacofanej dekadami maoizmu i okupacji imperialnej. Gwałtowny wzrost potęgi chińskiej jest cąłkowicie nieunikniony z właszcza w najbliższym sąsiedztwie. Uczynienie z Rosji zapory przed chińską nieuniknioną nawałą jest podstawowym celem NATO. Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Do pimpusia18 19.02.10, 00:02 Aha to Rosja ma byc zapora hahah to powiedz mi ciemniaku dlaczego Rosjanie budowali razem z Chinami ten rurociag do Turkmenistanu?Obawiam sie ze zrozumienie tego przerasta ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
vanivita Z Rosjanami? Hahahaha:) 19.02.10, 00:10 Dobry żart, Putina nie zaproszono nawet na ceremonię jego otwarcia, siedział pijany w Moskwie na krzesełku i żegnał się z dawnymi koloniami teraz już chińskimi. Chiny zbudowały go całkiem samodzielnie, stanowi ich wyłącżną własność i jest nim przesyłany gaz wyłącznie do Chin i nigdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Z Rosjanami? Hahahaha:) 19.02.10, 00:13 No to Turkmeny zrobiły interes stulecia. Już więcej nie będą potrzebować. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.ozdek Re: Pimpusiowi-Nieukowi! 19.02.10, 14:31 pimpus18 napisał: > No to Turkmeny zrobiły interes stulecia. > > Już więcej nie będą potrzebować. A ty potrzebowac uczyc siem jenzyk polski! Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Z Rosjanami? Hahahaha:) 19.02.10, 00:13 Wspolczuje tobie jak i twojej matce ze takiego ciemniaka urodzila Odpowiedz Link Zgłoś
vanivita Twoje uczucie jest w pełni odwzajemnione :) 19.02.10, 00:26 Lepiej dla ciebie pozostać w urojeniu, gdzie potężna Rossija steruje Chinami przeciw USA, kolonizuje gospodarczo i demograficznie Chiny i ma 3 razy większą gospodarkę oraz przyrost naturalny. Zderzenie z wprost dokładnie odwrotną rzeczywistością może okazać się bardzo bolesne. A ten gazocig chińsko-kazachski (budowany BEZ UDZIAŁU ROSJI), który będzie otwarty w maju 2010 jest wielce interesujący. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Twoje uczucie jest w pełni odwzajemnione :) 19.02.10, 00:33 Po co Rosja ma sterować Chinami? Niech się Chinami jankesi martwią. Jak nimi sterować. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Twoje uczucie jest w pełni odwzajemnione :) 19.02.10, 00:40 pimpus,sadzac po stylu i slownictwu,to jest jeden z naszych adoratorow,piszacych dzis pod innym nickiem.Zostaw tego pajaca,przeciez to wszystko co dziennie wypisuje borrka. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Twoje uczucie jest w pełni odwzajemnione :) 19.02.10, 00:51 Igor, ja bardzo lubię zaczadzonych ciemniaków. Niestety mam bardzo ograniczony czas. No a co tam u Ciebie? O makroekonomii już coś pomyślałeś. Ja do tego Twojego idola jakoś ciągle nie mogę się przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Twoje uczucie jest w pełni odwzajemnione :) 19.02.10, 01:00 on nie jest moim idolem.tylko jest bardzo ciekawym czlowiekiem.Czytales to?-: www.counterpunch.org/roberts02162010.html Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Do vanivity 19.02.10, 00:06 Ziemia jest kulą. Równie dobrze mogą ekspandować w innych kierunkach. Odległości już dawno nie są żadną przeszkodą. Poza tym o ewentualnych cenach decyduje także ewentualny sprzedający. USA się sypią, podobnie jak ich waluta, coraz szybciej. Jeśli ktoś tam chce coś jeszcze za to kupić, to radziłbym się pośpieszyć, bo zostaną w kupą zielonej makulatury. Ten Turkmenistan to już nie wie, komu ten gaz sprzedać. Mieli tam jeszcze niedawno pociągnąć rurę bambucco. Ale chyba, jeśli to tak, to już nie pociągną. To NATO teraz już się szykuje do wojny z Chinami? Nie wiedziałem Odpowiedz Link Zgłoś
vanivita Re: Do vanivity 19.02.10, 00:15 Aha to dlatego gospodarka rosyjska spadła w 2009 o 8% a amerykańska wzrosła w IV kwartale o 5,7%. Slaba waluta jest niezwykle korzystna dla USA, ułatwia eksport, a dla krajów mających rezerwy walutowe w zielonych (m.in. Rosja zabójcza, bo sprawia, że faktycznie realnie mają ich coraz mniej). USA mają PKB 17 bln dolarów i jest ona większa niż 4 krajów za nimi razem wziętych. Rosji wśód tych krajów oczywiście nie ma. Jest na 11 miejscu a biorąc pod uwagę strukturę gospodarki jak z 3 świata i fakt, że reszta świata szybko nadrabia zaleglości to już raczej wyżej nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Do vanivity 19.02.10, 00:22 Ty jak każdy ciemniak sypiesz tu jakimiś liczbami, danymi, nie mając pojęcia, co za tym stoi. Jankesi już co najmniej 20 lat żyją na kredyt, przyzwyczaili się do tego i chyba już nawet inaczej nie umieją. Raz piszesz o dużych rezerwach walutowych Chin (to zaleta), a teraz o dużo mniejszych Rosji (to wada). Zdecyduj się. Jeśli w ogóle jeszcze możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Do vanivity 19.02.10, 00:17 Россия вернула себе газ Туркмении Президенты России и Туркмении Дмитрий Медведев и Гурбангулы Бердымухаммедов подписали в Ашхабаде соглашение о расширении стратегического сотрудничества между двумя странами в области энергетики и машиностроения. Президенты России и Туркмении Дмитрий Медведев и Гурбангулы Бердымухаммедов подписали в Ашхабаде соглашение о расширении стратегического сотрудничества между двумя странами в области энергетики и машиностроения. Как сообщил журналистам вице-премьер Игорь Сечин, «по поручению президентов проработано соглашение о расширении сотрудничества в стратегических сферах экономики. Это энергетика и машиностроение. Речь идет не только о сотрудничестве в газовой сфере, но и в нефтяной сфере, сотрудничестве в электроэнергетике. Этот документ – уже более диверсифицированный», – уточняет Сечин. Кроме того, Россия и Туркмения будут совместно реализовывать проекты по строительству Прикаспийского газопровода и газопровода Восток – Запад, заявил заместитель председателя правления «Газпрома» Александр Медведев, сообщает ИТАР-ТАСС. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Do vanivity 19.02.10, 00:19 В то же время для «диверсификации» газовых поставок, для избавления от «российского монополизма» Туркменгаз договорился о газовых поставках в Китай. Причем при прямом финансировании КНР в рекордные сроки был построен трубопровод, соединяющий Туркмению с Китаем, который был торжественно открыт 14 декабря. Правда, как уже отмечал КМ.RU, такая «диверсификация» Туркмении влетала в копеечку. На китайском направлении, при всей его емкости, о расценках, предлагаемых «Газпромом» туркменам, можно только мечтать. Любопытно, что расценки на поставки туркменского газа в Китай до сих пор не согласованы, несмотря на торжественное открытие газопровода. По имеющимся данным, Китай рассчитывает покупать газ по цене от $100 до $130 на туркмено-узбекской границе. И китайцев тоже можно понять: их основные регионы потребления газа находятся за 6000 км, в прибрежных провинциях, хотя формально от туркменских месторождений до китайской границы – всего 1700 км. Так что затраты на транспортировку туркменского газа будут значительно выше, чем до Украины или даже Центральной Европы. Odpowiedz Link Zgłoś
vanivita Re: Do vanivity 19.02.10, 00:21 Jeszcze tylko to przetłumacz na polski, angielski albo niemiecki i możemy dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Do vanivity 19.02.10, 00:23 vanivita ,przeciez udajesz z siebie znawce Rosji,a ja widze ze jestes zwyklym zasrancem,to o czym z toba dyskutowac?Zegnaj,pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.ozdek Re: Do vanivity o igorku 19.02.10, 14:35 Igorek nie tylko, ze nie zna obcych jezykow, to i w polskim sadzi byki. No i ciolek do tego, ze az milo czytac! Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Z innej beczki;Ukraina-separatyzm 18.02.10, 22:36 Coraz wiecej na necie takich oto wpisow i mysle ze bedzie jeszcze wiecej w miare poglebiania sie chaosu na Ukrainie polit-gramota.ru/persona/vasiliev Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Z innej beczki;Ukraina-separatyzm 18.02.10, 22:46 antyreakcjonista,ten rozlam nasapi,o ile chaos na Ukrainie, wraz z tymi wyborami, nie skonczy sie.Ja osobiscie bardzo chce byc optymistem,a dla czego,ja cie to wytlumaczylem. Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Z innej beczki;Ukraina-separatyzm 18.02.10, 23:09 Wiem wiem ale zglebiam tematyke; ci z zachodu to naprawde oszolomy, hasla ktore glosza moga doporawdZic do tragedii, jesli mialoby sie cos stac niedobrego to tylko i wylacznie z reki oszolomow z Galiczyny Odpowiedz Link Zgłoś
vanivita Re: Z innej beczki;Ukraina-separatyzm 18.02.10, 22:53 Co to za antyjanukowyczowska propaganda? On obiecuje wprowadzić Ukrainę do UE w jednym kawałku. Sterowanych z Moskwy antyukraińskich bojówkarzy Wehrwolfu Putina będzie bezwględnie tępił. Piękna Julia, wiekszość pomarańczowa w parlamencie, Europa i przede wszytkim oligarchowie bojący się jak ognia zbliżenia z Rosją i w kosekwencji swojej anihilacji chętnie mu w tym pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Z innej beczki;Ukraina-separatyzm 18.02.10, 23:08 Zamiast sie pasc Gw-propaganda poczytaj troche przetrzeni w cyrylicy lub chociaz z translatora skorzystaj, nie trzeba tu innych sil, proces rozpadu nastapi szybciej im szybciej kraj bedzie popadal w chaos gospodarczo-spoleczny a przyczyny sa czyto wewwnetrzne.Ale jak widac nawet nie przeczytales linka. Co ciekawe nawet w Moldawii w Kiszyniowie otwarcie zrezygnowano z przywrocenia unitarnosci, wiec proces postepuje... Odpowiedz Link Zgłoś
vanivita Re: Z innej beczki;Ukraina-separatyzm 18.02.10, 23:29 Było już znacznie gorzej. W latach 90-tych spadek PKB wynosił po kilkanaście % rocznie. Miażdżąca większość Ukraińców nie chce iść pod but najbardziej skorumpowanego reżimu świata. Jedyną partią volksrusów jest Komunistczna Partia Ukrainy utrzymywana przez Kreml, ma chyba 3% poparcia. W Mołdawii rządzi na przemian prozachodni Voronin albo jeszcze bardziej prozachodnia opozycja. Co do Naddniestrza to w końcu Rosja się zniego wycofa tak jak zewsząd sie w Europie wycofuje. Integracja Mołdawii, Ukrainy a w końcu pożeranej (przede wszystkim gospodarczo, coraz bardziej demograficznie) w Azji Środkowej i na Dalekim Wschodzie (jeszcze rosyjskim) przez Chiny Rosji jest już tylko kwestią czasu. Raport funkcjonariuszy Miedwiediewa sprzed kilku dni w tej sprawie nie pozostawia złudzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Z innej beczki;Ukraina-separatyzm 18.02.10, 23:33 Rece opadaja, z polackim chciejstwem niema jak polemizowac, najpierw sie ciut doinformuj bo same bzdury wypisujesz Odpowiedz Link Zgłoś
vanivita Upadek ZSRR to też chciejstwo :) 18.02.10, 23:57 Dobrze, że nigdy się nie wydarzył, a Rosja Radziecka trwa nadal ku chwale Hołodomoru. Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Upadek ZSRR to też chciejstwo :) 19.02.10, 00:03 Zadalem wiele pytan na twoje teorie oczekuje normalnej odpowiedzi Tchurzysz "patrioto"? Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Z innej beczki;Ukraina-separatyzm 18.02.10, 23:38 uuu vanivita,widze tobie sie sni,znikniecie Rosji z mapy swiata,ale musze cie rozczarowac,nie doczekasz sie.P.S.wszystko co ty napisales,to sa twoi zachcianki,ale chciec i marzyc kazdy moze. Odpowiedz Link Zgłoś
vanivita Re: Z innej beczki;Ukraina-separatyzm 18.02.10, 23:46 Śni się przede wszystkim Chinom, UE, USA i ok. 150 innym krajom. Ciekawe jak 30 mln szybko ubywających ludzi na wschód od Uralu ma utrzymać tak duży kraj mając za miedzą 1330 mln, gwałtownie mnożących się Chińczyków ,którzy muszą się gdzieś pomieścić. Ostatnie traktaty korygujące na korzyść Chin granicę i będące sprawdzianem możliwości rosyjskichh (jak wyszło bardzo słabych) są ciekawą uwerturą. Rosjanie na Syberii to Indianie z Dzikiego Zachodu. Ich los z ręki wyższej cywilizacj jest już przesądzony. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Z innej beczki;Ukraina-separatyzm 18.02.10, 23:52 vanivita,ja nic wiecej od tego,co w poprzednim postie napisalem nie dodam. Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Z innej beczki;Ukraina-separatyzm 18.02.10, 23:57 Amen No to teraz podaj statystyki jaki jest przyrost ludnosci w Chinach ile ich mieszka w prowincji przyleglej do Rosji, niemal dwa razy wiekszej niz Polska Dla scislosci podaj jak szybko unywa ludnosc Syberii Narazie nazzwe ciebie perfidnym komuszym manipulatorem i polackim klamca Odpowiedz Link Zgłoś
vanivita Re: Z innej beczki; Ukraina-separatyzm 19.02.10, 00:08 Granica Ros.-ChrL A o to fragment - Dla porównania po rosyjskiej stroni granicy żyje ok. 8 mln ludzi, po chińskiej 110 mln. Chińscy gastarbeiterzy są pracowici oraz co ważne - trzeźwi. Stanowią już ok. miliona mieszkańców Syberii, a ich liczba wciąż rośnie. Syberia jest regionem bogatym w surowce naturalne, a Chiny traktują swego północnego sojusznika głównie jako dostawce surowców. Należy sobie zadać pytanie, do czego dojdzie gdy Chińczycy będą stanowić ok. 50% mieszkańców części Syberii? To jest możliwe. Czy nie zechcą przyłączenia tych regionów do Chin? Obecnie Rosja to dostawca surowców, dobrowolny dostawca. Ale po co Chińczykom dostawca, skoro sami mogą sobie te surowce wziąć? Nie bez znaczenie jest także fakt, iż wielu Chińczyków osiedla się w Kraju Nadamurskim. Rejonie, który Rosjanie odebrali im w 1860 roku... Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Z innej beczki; Ukraina-separatyzm 19.02.10, 00:17 Chiny, ciemniaku, dobrze wychodzą na pokoju. To po co im wojna? Między Rosją a Chinami nie ma żadnych problemów granicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: aaahahahaha 19.02.10, 00:18 Skoncz juz wstydu oszczedz;)) Prosilem o suche dane a nie bajkopisarstwo Powiem ci ze dla Rosji rozwiniete Chiny to stabilnosc, poglowkouj czemu , chcociaz obawiam sie ze przerosnie znow;) Odpowiedz Link Zgłoś
vanivita Re: aaahahahaha 19.02.10, 00:31 Jaka wojna duraki? Chodzi o 100% pokojową kolonizację gospodarczą i demograficzną na swoich dawnych ziemiach. Jak 8 mln zapijaczonych starych babć i dziadków, które ta się jeszcze ostały oprze się 110 mln Chińczyków. Jakościowo 1 Chińczyk to 5 Rosjan. Sprawa jest już od dawna przesądzona. No ale duraki wolą nie wiedzieć... Ciao bękarty po stalinizmie :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacggg Re: Z innej beczki;Ukraina-separatyzm 19.02.10, 01:07 Vanivita - odnoszę wrażenie, że czerpiesz informacje statystyczne (zresztą dosyć podstawowe) wraz z garścią tendencyjnie interpretowanych refleksji z moich postów sprzed kilku godzin na użytek swoich dziwacznych, rusofobicznych zachcianek. Ja tylko - m.in. przy użyciu autentycznego, rzeczywistego straszaka kitajskiego - namawiam Rosjan (jeżeli się jacyś tu rzeczywiście trafiają) do spojrzenia łaskawszym okiem na perspektywy PARTNERSKIEJ współpracy z sąsiadami na zachodzie i na demokrację oraz jednoczesnego odrzucenia wreszcie anachronicznej tęsknoty za utraconym ZSRR (które było więzieniem dla samych Rosjan!). Liczy się rozwój intensywny, a nie ekstensywny - jakoś najlepiej na świecie żyje się Szwajcarom i Norwegom oraz Luksemburczykom, szczególnie ten ostatni kraj jest dosyć niewielki... Nawet, jeżeli Rosja ma miękkie podbrzusze w Azji - to jest to spore podbrzusze. Jeśli będzie prowadzić rozsądną politykę bez szukania wrogów tam gdzie ich NIE MA (czyli np. w Europie, szczególnie środkowej i wschodniej - którą umyśliła sobie dosyć uparcie traktować jako "bliżajszą zagranicę", co jest w przypadku krajów europejskich raczej passe) i marnowania na energii na swoje własne zachcianki (restytucja imperium co najmniej w granicach dawnego ZSRR bez oglądania się na możliwości i koszty oraz sens tego wszystkiego*) - to je zachowa. A już na pewno nie zniknie prędzej, niż inne znane nam duże kraje - choć może mieć coraz poważniejsze problemy (być może nawet z własną integralnością), jeżeli nie będzie się modernizować. Europa - w tym Polska - takiej destabilizacji na wschodzie na pewno nie chce, bo to jest tylko dla nas zagrożenie (zwłaszcza dla Polski i innych krajów Europy Środkowo-Wschodniej). A także utrata możliwości wspólnego zagospodarowania całej tablicy Mendelejewa na Syberii - do czego Rosja potrzebuje kapitału i nowych technologii, których jej brakuje. W tym ostatnim (zagospodarowanie Syberii) akurat Polska niezbyt będzie partycypować, bo sami nie grzeszymy nadmiarem gotówki, o rozwoju nowych technologii nie wspominając nawet... *(warto przypomnieć losy Cesarstwa Bizantyjskiego za Justyniana, który próbował odbić utraconą część zachodnią Imperium Rzymskiego - trochę odzyskał i skutecznie opróżnił przepastną kasę Bizancjum oraz omal nie upadł wskutek niepokojów wewnętrznych, zaś wkrótce po jego śmierci Bizancjum wszystkie rewindykowane terytoria utraciło i znalazło się na skraju przepaści zagrożone od południa przez Arabów zjednoczonych pod sztandarem islamu, bezpowrotnie tracąc swoje mateczniki w Azji Mniejszej i Egipt - kraje wtedy czysto helleńskie) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Z innej beczki;Ukraina-separatyzm 18.02.10, 23:43 Czy Chiny, ciemniaku, są aż takie demokratyczne? Czy Chiny są w ogóle demokratyczne? Czy Irak, Afganistan, Gruzja i Kosowo są już demokratyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Z innej beczki;Ukraina-separatyzm 18.02.10, 23:59 Najgorsze ze tak ciemne sa nasze elyty, material na prace doktorska dlaczego Polacy zyja w urojonym swiecie, skad to sie bierze? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod kagiebowska mafia usuwa ze świecznika 18.02.10, 22:41 najbardziej skompromitowanych bandytów Odpowiedz Link Zgłoś
des4 cóż, w cywilizowany kraju 18.02.10, 23:09 a Rosja pretenduje do tego miana, to rzecz bez precedensu aby kasować tak dużą grupę szefowstwa policji/milicji... w mojej firmie w trakcie otwierania rosyjskiego biura skończyło się to na 6-cyfrowej dolarowej kwocie na rzecz milicyjnej "kasy zapomogowo-pożyczkowej" w Petersburgu... przyznam jednak, że potem miejscowych pracowników wytresowaliśmy wybitnie antykorupcyjnie, hehe.. Odpowiedz Link Zgłoś
abc136 Miedwiediew czyści milicję, blisko 70 proc. Ros... 18.02.10, 23:01 Mam nadzieje ze z tych glosnych pobekiwan niedziwidka cos wyjdzie,jak wyjdzie to fiutin bedzi musial znowu do "NKWD" wrocic. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-nty12 Miedwiediew czyści milicję, blisko 70 proc. Ros... 18.02.10, 23:03 milicja wszędzie jednakowa www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100211/POWIAT02/640822050 Odpowiedz Link Zgłoś
vanivita Paweł Kosołapow będzie miał nowych kolegów 18.02.10, 23:06 On też jest byłym mundurowym. Ewentualnie mogą się zatrudnić do przerzutu ładunków wybuchowych od Doku Umarowa Umarow zapowiada zamachy Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Paweł Kosołapow będzie miał nowych kolegów 18.02.10, 23:57 On kiedyś w ogóle coś innego robił? Będą mu musieli Ruscy wreszcie odstrzelić jaja, bo inaczej się nie uspokoi. Radziwinowicz napisze trena redakcyjnego GW. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 "Dr Jekyll i Mr Hyde" ? 19.02.10, 12:44 pimpus18 napisał: > Będą mu musieli Ruscy wreszcie odstrzelić jaja, bo inaczej się nie uspokoi. > Radziwinowicz napisze trena redakcyjnego GW. Osobiście wątpię być coś wtedy jeszcze napisał. To jakiś bublikowaty wariant Dr Jekyll'a. Odpowiedz Link Zgłoś
hans564 Bzdury, Rosja kraj miodem płynący - ale kacapy ... 18.02.10, 23:44 ... z NKWD/KGB/FSB swoim WŁASNYM OBYWATELOM (Putin & FSB) żyć nie dają ! Rosjanin jest NIEWOLNIKIEM, cały czas państwo w którym się urodził traktuje go jak chłopa pańszczyźnianego, przypisanego do ruskiej ziemi z błogosławieństwem prawosławnej cerkwi (zbrukanej współpracą z NKWD) ! Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Bzdury, Rosja kraj miodem płynący - ale kacap 18.02.10, 23:50 No, za to w Pomrocznej jest już teraz taka demokracja, że żadnych innych trosk nad Wisłą już nie mają. Czarni w Pomrocznej mają bogate tradycje demokratyzacyjne. Przyganiał kocioł garnkowi! Odpowiedz Link Zgłoś
hans564 Re: Bzdury, Rosja kraj miodem płynący ............ 19.02.10, 00:04 ... współczuję Ci. :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
dawaj_czasy szczurek rozkazal ze od dzisiaj 19.02.10, 01:36 kazdy zolniez bedzie mial wymieniana posciel nie jak dotychczas raz na pol roku ale CODZIENNIE ... i tylko od dowodcy plutonu lub druzyny bedize decyzja miedzy ktorymi zoldakami posciel bedzie wymieniana... A na koniec zarzadzil rowniez ze w roSSji bedzie tylko armia zawodowa NAPRAWDE niewierzycie ? Odpowiedz Link Zgłoś
ba3nski Miedwiediew czyści milicję, a Ewa15 w pierwszym 19.02.10, 03:14 poście napisała, że Miedwiediew wchodzi w kompetencje Putina - tak zrozumiałem. Co jest wielce prawdopodobne. Czyli co? Wojenka na górze się szykuje? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Miedwiediew czyści milicję, blisko 70 proc. Ros... 19.02.10, 11:27 Forumowi putinofile powolutku będą musieli wycofać się do podziemia albo pokochać nowego pana he he :) Odpowiedz Link Zgłoś