baby1 Wdzięczność cystersów 29.12.10, 12:56 A wszystkiemu winny Marek P., he, he. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Mam pytanie do prawników 29.12.10, 12:57 Czy gdyby ktoś taki jak pan Marek P rzekomo świadczył podobne usługi dla mnie - nie dla żadnych cystersów czy też karmelitów bosych, ale dla zwykłego obywatela, niejakiego Dzielanskiego, to prokuratura zainteresowałaby się moją skromną osobą, czy nie? Bo mam wrażenie, że osoba zlecająca dokonanie przestępstwa powinna interesować prokuraturę w takim samym stopniu, jak osoba przyjmująca zlecenie, ale może po prostu się nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
xezaq Re: Mam pytanie do prawników 29.12.10, 13:24 A widzisz. A według Ciebie oni umawiali się na "wydymanie kraju"? Grunt to dobrze zapisać umowę. Cystersi wynajęli człowieka w celu reprezentowania ich przed komisją - znaczy przygotowywać papiery, złożyć wniosek, odpowiadać na pytania... w zamian za wynagrodzenie. W umowie nie stało "zanieś łapówkę komu trzeba", nawet jeśli w kuluarach ustnie i bez świadków padło. No - to łapownictwo nie zostało zlecone. CBDU. Odpowiedz Link Zgłoś
epapier A dziecko nie ma na leczenie 29.12.10, 12:59 Z jednej strony obłudnicy mieniący się ojcami i żyjący w luksusie a z drugiej strony chore samotne dziecko, którym nikt nie chce się zaopiekować ze względu na wielkie koszty leczenia. Smutny jest ten świat. szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,8795526,Adrian_wciaz_bez_rodziny__Kto_przygarnie_chlopca_.html Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Ciekawe ile zarabia Pietraszewski 29.12.10, 13:05 jakiś. Na bank ze 3 razy za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
po_stach KK, czyli kler, gorsi od stalinowców, itp... 29.12.10, 13:12 Takiej afery w Polsce nie było ! KK w ostatnim 20-leciu okradło Polskę,Polaków, na dziesiątki miliardy złotych, jak nie więcej !.... Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: KK, czyli kler, gorsi od stalinowców, itp... 29.12.10, 13:27 Wiesz, od powstania komisji majątkowej wiadomo było co się tam dzieje. Czemu dziwnym trafem w jej odpowiednikach w stosunku do innych wyznań wszystkie sprawy dzieja sie otwarcie Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Och zapytaj się rodzinę Kaczyńskich. 29.12.10, 14:52 Sporo mają na sumieniu. Nieprawdaż? Chyba że tobie chodzi o "żydów" czyli wszelkich osobników, których nie lubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
erudyta Wdzięczność cystersów 29.12.10, 13:09 czy wreszcie skończy się ta szopka z Kościołem? Chciałbym, aby KAŻDY katolik w Polsce podobnie jak choćby w Niemczech płacił składkę na kościół i byłby koniec tego szaleństwa;) A swoja drogą ilu zostałoby katolików?.... Odpowiedz Link Zgłoś
athman29 Re: Wdzięczność cystersów 29.12.10, 14:24 erudyta napisał: > czy wreszcie skończy się ta szopka z Kościołem? Chciałbym, aby KAŻDY katolik w > Polsce podobnie jak choćby w Niemczech płacił składkę na kościół i byłby koniec > tego szaleństwa;) > A swoja drogą ilu zostałoby katolików?.... ja :) choc uwazam z Kosciołowi (przez duże k) nie potrzebne są kościoły (przez małe k) ale jak ktos wczesniej napisał trzeba dostosowac sie do XXI w wiec pod gołym niebem uczestniczyc w eucharystii to tak niebardzo... szczególnie o tej porze roku wiec podatek koscielny potrzebny jest w pewnym sesnie Odpowiedz Link Zgłoś
z_uk Ciekawe ilu takich Markow P jeszcze polski kosciol 29.12.10, 13:11 pseudokatolicki ma na uslugach. Skoro korumpowana byla komisja majatkowa to gdzie sa korumpowani czlonkowie komisji. Dlaczego jeszcze nie maja spraw i wizyt zarezerwowanych u prokuratora? Odpowiedz Link Zgłoś
athman29 Re: Ciekawe ilu takich Markow P jeszcze polski ko 29.12.10, 14:27 z_uk napisał: > pseudokatolicki ma na uslugach. > Skoro korumpowana byla komisja majatkowa to gdzie sa korumpowani czlonkowie kom > isji. Dlaczego jeszcze nie maja spraw i wizyt zarezerwowanych u prokuratora? Bo komisja "przy okazji" biła swoja pianę... Odpowiedz Link Zgłoś
klarneta8 Sld i pis- brac za fraki!!! 29.12.10, 13:13 Teraz wiadomo, dlaczego KK,tak broni PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
athman29 Re: Sld i pis- brac za fraki!!! 29.12.10, 14:28 klarneta8 napisała: > Teraz wiadomo, dlaczego KK,tak broni PIS. no wiec dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawa_potrzeba Re: Wdzięczność cystersów 29.12.10, 13:13 Nadzwyczajna skromnosc i brak pychy: img.naszemiasto.pl/grafika2/nowy/f8/f5/4bf28d6d530f5_o.jpg obrzydliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
opin Wdzięczność cystersów 29.12.10, 13:19 Wszystko wskazuje na to, że polski kościół zaczyna gnić i proces ten nabiera tempa. Zresztą widać to po reakcjach głównych kiecuchów, którzy TERAZ przypominają, że kapłan nie może być pazerny. Jestem człowiekiem niewierzącym przez całe swoje świadome życie, mimo to kiedyś jeszcze było wiadomo - jest Glemp, jest Wojtyła, kilku znanych biskupów mających coś do powiedzenia. A teraz? Zaczęły wypływać jakieś szumowiny - Michalik i inni. Odpowiedz Link Zgłoś
yaicarz Szkoła biznesu Ojca Dyrektora święci sukcesy ! 29.12.10, 13:27 Widać tu wyraźnie te same metody dbania o "marności nad marnościami", jakie wdrożyli w życie: Ojciec Biznesmen, Prałat Jankowski i wielu im podobnych "sług bożych". Zarówno skala przekrętów, jak i bezczelność przy ich dokonywaniu są porażające ! Odpowiedz Link Zgłoś
ale-only Wdzięczność cystersów 29.12.10, 13:32 No to - Cystersi teraz czują się nie najlepiej, wbrew oczekiwaniom. Odpowiedz Link Zgłoś
muzzyczny Wdzięczność cystersów 29.12.10, 13:34 "Żywieckie SA to firma założona przez Marka P., byłego oficera SB ze Śląska" wielu "byłych" oficerów SB ma dużo wspólnego z obecną a SLD i PO www.pisbb.org.pl/co-nowego-u-naszych-przyjaciol/20-byly-oficer-sb-gen-gromoslaw-czempinski-twierdzi-to-ja-zakladalem-po.html Odpowiedz Link Zgłoś
antypo-lityk Wdzięczność cystersów 29.12.10, 13:36 Ten był skuteczny dla siebie i swoich klientów! Nie kłamał, że dba o dobro wspólne, o naród,... A weźmy takiego biebie... 123mlnECU z państwowej kasy zainwestował, odzyskał do prywatnej kiesy ze 20 mln, i za ten sukces zrobiono go dojarzem klientów PEKAO za 100 tys/ m-c - to podstawowa! Był wzorcem dla swych podludzi jak ta zgoda-nie i tym podobnym rosołom. Krótko i do siebie rwać!!! Przecież na takich to nie ma GLOBALNEGO KRYZYSU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asraz Kto dawał łapówki 29.12.10, 13:38 Nadzór nad inwetycjami plus 11 procent faktur,to są łapówki. Z artykułu wynika jednoznacznie kto brał łapówki, natomiast kto wręczał to gazeta mataczy. Łapówki możę wręczał sam Pan Bóg, może Maryja zawsze Dziewica, a może zakonnik. Jeżeli zakonnik, to dlaczego nie siedzi w pierdlu. Jeżeli forma wynagradzania tzw. ubeka była zgodna z prawem, to dlaczego siedzi w pierdlu. Jaka jest prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrsp Wdzięczność cystersów 29.12.10, 13:51 po szmaciarzach z gazety wyborczej nic innego nie można sie spodziewać. ja pracuje w banku nic nie robię i zarabiam 8 tys euro. i co z tego???? tu jest wolnośc gospodarcza, a nie kołchoz gazety wyborczej. na szczęście!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leszek567 "...ubogi , w stajence lezy ..." 29.12.10, 13:56 i tacy dadza odpor - islamowi , buddyzmowi , Świadkom Jehowy , itd. ....???? Zaprawdy , armia moherow wymrze smiercia naturalna - i co wtedy ???? Banda zaklamancow , farbowanych kotow , lisow - przeciez to wszystko dzieje sie nie tylko w Polsce , slaby Benedykt XVI nie uzdrowi Kosciola katolickiego , idzie ku upadkowi moralnemu w przerazajacym stopniu ; dziennikarze coraz sprawniej obnazaja to co bylo w Kosciele zawsze : oblude , pyche i zachlannosc . Odpowiedz Link Zgłoś
bysko tak w niebiosach nie będą mieli jak 29.12.10, 14:05 w POLSCE,czy dalej mamy głupch polityków?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
zbujowachata Wdzięczność cystersów OK i o co to wielkie Hallo ? 29.12.10, 14:09 I o co to wielkie Hallo ???? tacy biznessmeni ,,UB/SA,,to daj Boże aby się na kamieniu rodzili czy piszący ten artykuł tego nie pojmuje że RP nie miałby długu publ. a plebs żyłby dostatniej !!!! I tak trzymać a nie aresztowac takie perły bussinesu !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aarvedui najlepsze kąski KK już odzyskał, "śledztwo" to pic 29.12.10, 14:09 platfusy łaskawie przyzwoliły na zajęcie się sprawą kiedy już jest po wszystkim. KK już zdążył okraść Polskę na setki miliardów, do tego nadal co roku doi z wszelakich funduszy i składek na utrzymanie armii niepotrzebnych kapelanów (to jeden kapelan na jednego żołnierza/policjanta/strażaka/lekarza). do tego darmowe remonty, dotacje do wszystkiego-co-się-da, a ludzie i tak płacą za usługi "co łaska ale nie mniej niż 500". to teraz robią wielką aferę z komisji majątkowej - teraz, kiedy już wszystko rozdane, nie ma odwołania. pieprzeni populiści spod znaku platfusa, ale nie da się wiecznie rządzić na samym piarze. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Łatwo przyszło, łatwo poszło 29.12.10, 14:16 Kiedy na życie trzeba zarobić normalną, uczciwą pracą to się ma szacunek do kasiory. Żebrak który za godzinę mruczenia i zawodzenia dostaje krocie będzie trwonił kasę bez opamiętania i bez żenady. Pytanie do wiernych kościoła katolickiego: nie jest wam trochę łyso, że kler tak obchodzi się z waszą forsą? Jeśli nie, to pewnie sami podobnie obchodzilibyście się z pieniędzmi, które ktoś wam powierzył na słuszny cel. Prawda jest taka, że przez takie siupy robione przez księży, nawet zagorzali katolicy zrezygnują z członkostwa we wspólnocie. Na forach albo przed znajomymi nie będą kościoła ganić ani krytykować, bo mają zakodowane, że trzeba bronić tej tradycji, ale po kolejnej aferce czy zgrzycie w końcu zmienią kościół na inny, też chrześcijański z nadzieją na lepszych kapłanów (lub z nadzieją na ich brak). Odpowiedz Link Zgłoś
zimny-lech 13 milionów dziennie - kościoły okradają Polskę... 29.12.10, 14:19 www.youtube.com/watch?v=y1Ml_AZPTvs Odpowiedz Link Zgłoś
zimny-lech KK z Bogiem nie ma nic wspólnego...: 29.12.10, 14:21 kościół katolicki z Bogiem nie ma nic wspólnego od około 1500 lat, to jest od czasu, kiedy zaczął Go "poprawiać". Jest to organizacja biznesowa, która wymyśliła towar lepszy od prochów i alkoholu w czasie prohibicji razem wziętych - otóż ogłosiła, że to, co wszyscy robią jest grzechem ciężkim i zaczęła handlować odpuszczeniami tego grzechu. Jak ktoś nie wie o co chodzi: do 1951 roku seks z kobietą w dni niepłodne był grzechem ciężkim, od tego czasu magicznie, za sprawą Piusa XII, stał się jedyną dopuszczalną antykoncepcją. Teraz zarabiają na odpuszczaniu grzechu stosowania innej antykoncepcji. PS. Niedawno znowu "poprawili" Boga. Otóż wydali "nowy przekład" Pisma Świętego. Oniemiałem, gdy usłyszałem, że Chrystus mówił, że mam dbać o potrzeby materialne kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
marekfocus Wdzięczność cystersów 29.12.10, 14:26 ciekaqwe kiedy michnik napisze o nierobach tego rzadu ktorzy biora rownie duze pieniadze na nierobstwo czy tylko z wybiorczej redaktorzy potrafia oczerniac kosciol i biskowow jeszcze nie bylo w histori kosciola zeby kosciol procesowal sie z oszustem lub pozywal dziennikarza do sadu za ukladanie w usta slow niepowiedzianych a w wybiorczej czesto sie to zdarza Odpowiedz Link Zgłoś