m21 panie Rafale 14.11.11, 18:54 nie wiem na ile to jest pr, na ile pan wierzy w to, co pan mówi, jeśli to pr, to ok, rozumiem spier... robotę, trzeba teraz jakoś wybrnąć. jeśli pan wierzy w to, co mówi, to problem w tym, że wasza akacja osiągnęła zupełnie inny skutek od zamierzonego. komunikat jest jeden: przyjechali do Warszawy Niemcy i zdemolowani stolicę. Teraz odkręcić to będzie niezmiernie trudno. Inna sprawa, że ja zupełnie nie rozumiem słów typu "Także na ambasadę Litwy planowany był zmasowany atak" - przypominam, że od ochrony ambasad jest policja!!! Nie ochroniliście żadnej ambasady. "Dziesiątki projektów stanowiących o kulturowym rozwoju i specyfice Wawy mogłoby tego nie przeżyć" - to jest po prostu żałosne. Was ochroniła policja przed starciem z kibolami. Pan uważa, że to wasza rola, ze oni nie poszli na miasto? "Było kilka krytycznych momentów, w których byliśmy zmuszeni do odpierania ataków faszystowskich bojówkarzy. Gdybyśmy tego zaniechali, ten wywiad odbywałby się w sali szpitalnej". Proszę oszczędzić takich słów. Ochroniła was policja, rozdzielając dwie manifestacje i tylko dlatego, że tam po prostu staliście. Gdyby was tam nie było, nie byłoby awantury. Nie popieram kiboli ani tych narodowych kolesi, ale to wyście stanęli na drodze legalnej manifestacji i to wy szukaliście guza. Od ochrony was, wspomnianych projektów, ambasad jest policja. Efekty waszej akacji są mizerne. Z ruchu ideowego staliście się w oczach ludzi zadymiarzami, którzy zapraszają niemieckich chuliganów, żeby przeszkadzać naszym ułanom i rycerzom. Żal za dupę ściska... Odpowiedz Link Zgłoś
drmuras Re: panie Rafale 14.11.11, 20:12 I jeszcze te kastety , pałki i inne narzędzi znalezione w lokalu krytyki politycznej ... Gołąbki niewinne Odpowiedz Link Zgłoś
poncjusz.pilat Oblaliśmy faszystów farbą 14.11.11, 19:07 Obrzydliwy tekst, obrzydliwie stronniczy. Jest mi bardzo smutno, że moja niegdyś ulubiona Gazeta wpuszcza na swoje łamy człowieka, który de facto przyznał się do bycia przestępcą, bez słowa komentarza i bez wypowiedzi drugiej strony. Ten wywiad to kpiny z rozsądnych, myślących ludzi - zaklinanie rzeczywistości, że zła prawica pozabijałaby nas wszystkich, gdyby uprzednio nie rzuciła się na nią z pałkami dzielna antifa. Owszem, w Marszu Niepodległości szło wielu bandytów, ale tak długo, jak to antifa będzie stroną atakującą, nikt nie ma moralnego prawa atakowania ich. Po mądrych, wyważonych tekstach pani Wielowieyskiej i pana Czecha miałem nadzieję, że redakcja Wyborczej otworzyła oczy i zacznie opisywać wydarzenia obiektywnie. PS A za argument "zasłanialiśmy twarze, bo faszyści porobią nam zdjęcia" na miejscu Pacewicza przyłożyłbym temu dzielnemu antyfaszyście w twarz. Tak cynicznej wypowiedzi nie spotkałem już dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Oblaliśmy faszystów farbą 14.11.11, 19:16 Bełkot. Jedni warci drugich. Po obu tronach byli ludzie "ideowi" - i zwykli bandyci. "Patrioci" niech nie pitolą, bo sami zapraszali na swój marsz kiboli szalikowych, którzy potem rzucali kamieniami w policję i rozp..przali wozy transmisyjne. "Antifa" też niech nie pieprzy, bo filmiki ukazujące ich "bohaterstwo" i bandyckie zachowania też są w sieci. Bandyci z jednej, bandyci z drugiej. Na przyszłość - zezwolić jednym i drugim na demonstrację np. na lotnisku na Bemowie, a policję ustawić WYŁĄCZNIE przy wyjściach. Niech się bandziory wytłuką - a policja wyłapie wychodzących i wsadzi ich za uczestnictwo w rozróbie. I w ten sposób za rok będzie już spokój... Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Zdaje się że to lewacy naparzali narodowców.. 14.11.11, 20:17 a nie odwrotnie, czy tak? Wszak z Niemiec przyjechali antyfaszyści. A teraz wszystkie "słuszne" media kombinują jak tu zwalić na narodowców odpowiedzialność za całą zadymę. Taak, oni są odpowiedzialni.... przez samo ich istnienie, gdyby ich nie było byłby spokój. Tylko czy o to chodzi w demokracji? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz63 Oblaliśmy faszystów farbą 14.11.11, 21:40 Nie czytałem wszystkich postów,ale muszę tu zabrać głos.Otóż po pierwsze - władze Warszawy nie popisały się - dając zezwolenie na dwie ,przecinające się manifestacje Po drugie - moim zdaniem - w Polsce nie mamy ugrupowań faszytowskich-a narodowcy tocałkiem coś innego - i to należy rozróżniać.Nie wsypujmy do jednego worka ugrupowań,mających inne spojrzenie.Tzw.,kolorowi mają błędne wiadomości n/t narodowców -te wiadomości zostały w Polsce po komunistach i wydaje mi sie,że czas najwyższy,aby to w odpowiedzialny sposób wyjaśnić naszej młodzieży. Serdecznie Państwa pozdrawiam Kazimierz Peszek Odpowiedz Link Zgłoś
kaszub102 Zapamietajmy Zlotopolskigo sprzedawczyka 14.11.11, 21:40 Ktory sprofanowal Swieto Niepodleglosci nasylajac niemieckich palkarzy ze Stalinjugend na wlasnych rodakow. Odpowiedz Link Zgłoś
kirdan1 Oblaliśmy faszystów farbą 14.11.11, 22:34 Kompletne dno i 5 metrów mułu. "GW" takimi wywiadami stacza się już do poziomu sowieckich gadzinówek... Lwów, Białystok, Grodno 1940... Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek niech to będzie zatem nowym, wspaniałym standardem 14.11.11, 23:58 Szczuka u Lisa o kastetach, nożach, pałkach:Niemcy "zapędzeni przez policję do lokalu" nie użyli tego, co znaleziono w Nowym Wspaniałym Świecie. ... może to stałe wyposażenie owego lokalu, nie wiadomo, czy przynieśli to Niemcy? Nad Polską w zimę wzeszła tęcza! Nie krytykować Krytyki Politycznej Papcio Sewek Odpowiedz Link Zgłoś
conrad11 Przerażający jest ten relatywizm moralny 15.11.11, 01:38 Red. Pacewicz publikujący pochwalny wywiad z chuliganem bełkoczącym o ideologii sprowadza swój organ do poziomu gazety polskiej gloryfikującej kiboli. W tej opowieści kamienie i pałki służą do obrony, a agresorem są nawet szowinistyczni pomyleńcy z grup rekonstrukcyjnych... Głupie to i obrzydliwe Odpowiedz Link Zgłoś
adrian_ktostam Re: Oblaliśmy faszystów farbą 15.11.11, 02:14 Jak bardzo zdegenerowaną dziwką trzeba być, by firmować nazwiskiem swoim i swoich rodziców taki "wywiad". Gratuluję "redaktorze". Co będzie dalej? Z roku na rok zwiększa się liczba osób biorących udział w Marszu Niepodległości. W tym roku było to kilkanaście tysięcy, za 2-3 lata przyjedzie kilkadziesiąt tysięcy. Policyjny przydupas obleśnej rury Gronkiewicz i Tuska dwa razy wtedy pomyśli zanim stanie po stronie garstki lewackiego ścierwa niedomytego... Odpowiedz Link Zgłoś
cyniczne_oko Mentalność kalego typowego bojowkarza 15.11.11, 09:55 Kiedy bojówkarz bije uczestników pochodu to walczy z "faszyzmem". Kiedy w samoobronie jego skopia to jest to "odpieranie ataku". Typowa mentalność kalego u bojówkarza, którego poglądy są w 100% faszystowskie. Zadziwiające jak łatwo potrafią łżeć i udawać że nie widzą swojego działania. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Masło maślane 16.11.11, 20:06 cyniczne_oko napisał: > Kiedy w samoobronie jego skopia to jest to "odpieranie ataku". To się nazywa pleonazm. Jeśli się coś robi odpierając atak, to to jest samoobrona właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
michal1401 Re: Masło maślane 16.11.11, 20:53 a_weasley napisał: > cyniczne_oko napisał: > > > Kiedy w samoobronie jego skopia to jest to "odpieranie ataku". > > To się nazywa pleonazm. Jeśli się coś robi odpierając atak, to to jest samoobro > na właśnie. > spotkasz skinheadów czy nazioli którzy uznają cię za żyda albo pedała albo kosmitę nie różni się niczym od faszyzmu lewaków którzy uznają cię za faszystę Odpowiedz Link Zgłoś
michal1401 Uniknelismy wojny Polsko- Litewskiej 15.11.11, 10:14 Nie pozwoliliśmy też "patriotom" wejść do centrum miasta i siać tam "narodowo-radykalnego" spustoszenia. Dziesiątki projektów stanowiących o kulturowym rozwoju i specyfice Wawy mogłoby tego nie przeżyć, że wspomnę tylko siedzibę Lambdy albo afrykańskie i alternatywne bary. Także na ambasadę Litwy planowany był zmasowany atak. Więcej... wyborcza.pl/1,76842,10638451,Oblalismy_faszystow_farba.html#ixzz1dlNsN0oA Unikneliśmy co najmniej 7 plag egipskich, żeby nie pan Złotopolski to bym się nawet nie spodziewał... Tylko jak się ma faszystowskie zagrożenie do tego: "Docieram do Pl.Konstytucji i siadam w „Szwejku”. Jestem z moim przyjacielem z gminy żydowskiej. Zakładamy kipy. Przyglądamy się zbieraniu uczestników marszu niepodległości. W restauracji dużo młodzieńców skinopodobnych. Cztery razy słyszymy przyjazne szalom. Jeden mówi natomiast ” jak na was patrzę chce mi się rzygać”. Odpowiadam, ulżyj sobie. Ruszam w mojej kipie w formującą się już demonstrację. Kilka przyjaznych uśmiechów. Ktoś mówi, raczej bez sympatii „Patrz Żyd”. Podchodzę do tej grupy młodzieńców i mówię „tak Żyd i co?”. „To nie jesteś ze swoimi” odpowiada młodzieniec. „Swoi są po obu stronach” odpowiadam. „To jesteś z Michnikiem”, mówi. Michnikowi też zawdzięczasz niepodległość, odpowiadam." kazwoy.wordpress.com/2011/11/11/brrzliwy-11-listopad-reportaz/ Szok, nikt go nie zabił, nie spalił ani nie zjadł żywcem. Głupie komentarze są głupie to fakt. Ale są tak samo bolesne dla mnie jak oplucie, pobicie i odbieranie biało czerwonych flag przez naziolskie bojówki antify na Nowym Świecie... "Dalej na Nowym Świecie spotykam kilku młodych ludzi mówiących po niemiecku. Są uzbrojeni w pałki. Mają też ze sobą polską zwiniętą flagę. Zaczynam rozmowę. Dla nich jestem Niemcem. Mówią, że zdzierają flagi polskich nacjonalistów i przybyli na apel z Polski. Nie wiedzą jednak, czyj apel." Odpowiedz Link Zgłoś
michal1401 Re: Uniknelismy wojny Polsko- Litewskiej 15.11.11, 11:08 a swoją drogą, znając poziom patriotyzmu na Litwie to ciekaw jestem co by było gdyby polsko- niemieckie faszystowskie bojówki antify odbierały Litwinom żółto zielono czerwone flagi 16 lutego: Dzień odbudowania Państwa Litewskiego (Lietuvos valstybės atkūrimo diena) albo 11 marca: Dzień odzyskania niepodległości Litwy (Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena) Antifo do dzieła... Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Biedni lewicowi chłopcy 15.11.11, 15:18 Tak uciekali przed złymi faszystami, aż z nich powypadały kastety, kije i siekiery ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa Re: Biedni prawicowi chłopcy 15.11.11, 20:57 raz sierpem, raz młotem prawacką hołotę! warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,10649452,_Pan_Rafal__radzi__gdzie_znalezc__zdrajcow_rasy_.html odadoradosci.salon24.pl/ kontakt24.tvn.pl/artykul,warszawa-nowy-swiat-111111-godz12-039-55,154297.html www.se.pl/wydarzenia/kraj/rafal-goluch-skatowali-mnie-niemcy-zamieszki-w-warszawie_214036.html i na deser: www.bijamnieniemcy.pl/bijamnieniemcy.php Odpowiedz Link Zgłoś