Dodaj do ulubionych

Oblaliśmy faszystów farbą

• m21 panie Rafale 14.11.11, 18:54
      nie wiem na ile to jest pr, na ile pan wierzy w to, co pan mówi, jeśli to pr, to ok, rozumiem spier... robotę, trzeba teraz jakoś wybrnąć. jeśli pan wierzy w to, co mówi, to problem w tym, że wasza akacja osiągnęła zupełnie inny skutek od zamierzonego.
      komunikat jest jeden: przyjechali do Warszawy Niemcy i zdemolowani stolicę. Teraz odkręcić to będzie niezmiernie trudno.
      Inna sprawa, że ja zupełnie nie rozumiem słów typu "Także na ambasadę Litwy planowany był zmasowany atak" - przypominam, że od ochrony ambasad jest policja!!! Nie ochroniliście żadnej ambasady.
      "Dziesiątki projektów stanowiących o kulturowym rozwoju i specyfice Wawy mogłoby tego nie przeżyć" - to jest po prostu żałosne. Was ochroniła policja przed starciem z kibolami. Pan uważa, że to wasza rola, ze oni nie poszli na miasto?
      "Było kilka krytycznych momentów, w których byliśmy zmuszeni do odpierania ataków faszystowskich bojówkarzy. Gdybyśmy tego zaniechali, ten wywiad odbywałby się w sali szpitalnej". Proszę oszczędzić takich słów. Ochroniła was policja, rozdzielając dwie manifestacje i tylko dlatego, że tam po prostu staliście. Gdyby was tam nie było, nie byłoby awantury.
      Nie popieram kiboli ani tych narodowych kolesi, ale to wyście stanęli na drodze legalnej manifestacji i to wy szukaliście guza.
      Od ochrony was, wspomnianych projektów, ambasad jest policja.
      Efekty waszej akacji są mizerne. Z ruchu ideowego staliście się w oczach ludzi zadymiarzami, którzy zapraszają niemieckich chuliganów, żeby przeszkadzać naszym ułanom i rycerzom.
      Żal za dupę ściska...
      • drmuras Re: panie Rafale 14.11.11, 20:12
        I jeszcze te kastety , pałki i inne narzędzi znalezione w lokalu krytyki politycznej ...
        Gołąbki niewinne
    • poncjusz.pilat Oblaliśmy faszystów farbą 14.11.11, 19:07
      Obrzydliwy tekst, obrzydliwie stronniczy.
      Jest mi bardzo smutno, że moja niegdyś ulubiona Gazeta wpuszcza na swoje łamy człowieka, który de facto przyznał się do bycia przestępcą, bez słowa komentarza i bez wypowiedzi drugiej strony.
      Ten wywiad to kpiny z rozsądnych, myślących ludzi - zaklinanie rzeczywistości, że zła prawica pozabijałaby nas wszystkich, gdyby uprzednio nie rzuciła się na nią z pałkami dzielna antifa. Owszem, w Marszu Niepodległości szło wielu bandytów, ale tak długo, jak to antifa będzie stroną atakującą, nikt nie ma moralnego prawa atakowania ich.

Po mądrych, wyważonych tekstach pani Wielowieyskiej i pana Czecha miałem nadzieję, że redakcja Wyborczej otworzyła oczy i zacznie opisywać wydarzenia obiektywnie.

PS A za argument "zasłanialiśmy twarze, bo faszyści porobią nam zdjęcia" na miejscu Pacewicza przyłożyłbym temu dzielnemu antyfaszyście w twarz. Tak cynicznej wypowiedzi nie spotkałem już dawno.
    • puuchatek Oblaliśmy faszystów farbą 14.11.11, 19:16
      Bełkot. Jedni warci drugich. Po obu tronach byli ludzie "ideowi" - i zwykli bandyci.

"Patrioci" niech nie pitolą, bo sami zapraszali na swój marsz kiboli szalikowych, którzy potem rzucali kamieniami w policję i rozp..przali wozy transmisyjne.

"Antifa" też niech nie pieprzy, bo filmiki ukazujące ich "bohaterstwo" i bandyckie zachowania też są w sieci.

Bandyci z jednej, bandyci z drugiej. Na przyszłość - zezwolić jednym i drugim na demonstrację np. na lotnisku na Bemowie, a policję ustawić WYŁĄCZNIE przy wyjściach. Niech się bandziory wytłuką - a policja wyłapie wychodzących i wsadzi ich za uczestnictwo w rozróbie. I w ten sposób za rok będzie już spokój...
    • alakyr Zdaje się że to lewacy naparzali narodowców.. 14.11.11, 20:17
      a nie odwrotnie, czy tak? Wszak z Niemiec przyjechali antyfaszyści.
      A teraz wszystkie "słuszne" media kombinują jak tu zwalić na narodowców odpowiedzialność za całą zadymę. Taak, oni są odpowiedzialni.... przez samo ich istnienie, gdyby ich nie było byłby spokój. Tylko czy o to chodzi w demokracji?
    • kaz63 Oblaliśmy faszystów farbą 14.11.11, 21:40
      Nie czytałem wszystkich postów,ale muszę tu zabrać głos.Otóż po pierwsze - władze Warszawy nie popisały się - dając zezwolenie na dwie ,przecinające się manifestacje
      Po drugie - moim zdaniem - w Polsce nie mamy ugrupowań faszytowskich-a narodowcy tocałkiem coś innego - i to należy rozróżniać.Nie wsypujmy do jednego worka ugrupowań,mających inne spojrzenie.Tzw.,kolorowi mają błędne wiadomości n/t narodowców -te wiadomości zostały w Polsce po komunistach i wydaje mi sie,że czas najwyższy,aby to w odpowiedzialny sposób wyjaśnić naszej młodzieży.
      Serdecznie Państwa pozdrawiam
      Kazimierz Peszek
    • kaszub102 Zapamietajmy Zlotopolskigo sprzedawczyka 14.11.11, 21:40
      Ktory sprofanowal Swieto Niepodleglosci nasylajac niemieckich palkarzy ze Stalinjugend na wlasnych rodakow.
    • kirdan1 Oblaliśmy faszystów farbą 14.11.11, 22:34
      Kompletne dno i 5 metrów mułu. "GW" takimi wywiadami stacza się już do poziomu sowieckich gadzinówek... Lwów, Białystok, Grodno 1940...
    • trajkotek niech to będzie zatem nowym, wspaniałym standardem 14.11.11, 23:58
      Szczuka u Lisa o kastetach, nożach, pałkach:Niemcy "zapędzeni przez policję do lokalu" nie użyli tego, co znaleziono w Nowym Wspaniałym Świecie.
      ... może to stałe wyposażenie owego lokalu, nie wiadomo, czy przynieśli to Niemcy?

Nad Polską w zimę wzeszła tęcza!

Nie krytykować Krytyki Politycznej

Papcio Sewek
    • conrad11 Przerażający jest ten relatywizm moralny 15.11.11, 01:38
      Red. Pacewicz publikujący pochwalny wywiad z chuliganem bełkoczącym o ideologii sprowadza swój organ do poziomu gazety polskiej gloryfikującej kiboli. W tej opowieści kamienie i pałki służą do obrony, a agresorem są nawet szowinistyczni pomyleńcy z grup rekonstrukcyjnych... Głupie to i obrzydliwe
    • adrian_ktostam Re: Oblaliśmy faszystów farbą 15.11.11, 02:14
      Jak bardzo zdegenerowaną dziwką trzeba być, by firmować nazwiskiem swoim i swoich rodziców taki "wywiad". Gratuluję "redaktorze".

Co będzie dalej? Z roku na rok zwiększa się liczba osób biorących udział w Marszu Niepodległości. W tym roku było to kilkanaście tysięcy, za 2-3 lata przyjedzie kilkadziesiąt tysięcy. Policyjny przydupas obleśnej rury Gronkiewicz i Tuska dwa razy wtedy pomyśli zanim stanie po stronie garstki lewackiego ścierwa niedomytego...
    • cyniczne_oko Mentalność kalego typowego bojowkarza 15.11.11, 09:55
      Kiedy bojówkarz bije uczestników pochodu to walczy z "faszyzmem". Kiedy w samoobronie jego skopia to jest to "odpieranie ataku". Typowa mentalność kalego u bojówkarza, którego poglądy są w 100% faszystowskie. Zadziwiające jak łatwo potrafią łżeć i udawać że nie widzą swojego działania.
      • a_weasley Masło maślane 16.11.11, 20:06
        cyniczne_oko napisał:

> Kiedy w samoobronie jego skopia to jest to "odpieranie ataku".

To się nazywa pleonazm. Jeśli się coś robi odpierając atak, to to jest samoobrona właśnie.
        • michal1401 Re: Masło maślane 16.11.11, 20:53
          a_weasley napisał:

> cyniczne_oko napisał:
          >
          > > Kiedy w samoobronie jego skopia to jest to "odpieranie ataku".
          >
          > To się nazywa pleonazm. Jeśli się coś robi odpierając atak, to to jest samoobro
          > na właśnie.
          >

spotkasz skinheadów czy nazioli którzy uznają cię za żyda albo pedała albo kosmitę nie różni się niczym od faszyzmu lewaków którzy uznają cię za faszystę
    • michal1401 Uniknelismy wojny Polsko- Litewskiej 15.11.11, 10:14
      Nie pozwoliliśmy też "patriotom" wejść do centrum miasta i siać tam "narodowo-radykalnego" spustoszenia. Dziesiątki projektów stanowiących o kulturowym rozwoju i specyfice Wawy mogłoby tego nie przeżyć, że wspomnę tylko siedzibę Lambdy albo afrykańskie i alternatywne bary. Także na ambasadę Litwy planowany był zmasowany atak.
      Więcej... wyborcza.pl/1,76842,10638451,Oblalismy_faszystow_farba.html#ixzz1dlNsN0oA

Unikneliśmy co najmniej 7 plag egipskich, żeby nie pan Złotopolski to bym się nawet nie spodziewał... Tylko jak się ma faszystowskie zagrożenie do tego:

"Docieram do Pl.Konstytucji i siadam w „Szwejku”. Jestem z moim przyjacielem z gminy żydowskiej. Zakładamy kipy. Przyglądamy się zbieraniu uczestników marszu niepodległości. W restauracji dużo młodzieńców skinopodobnych. Cztery razy słyszymy przyjazne szalom. Jeden mówi natomiast ” jak na was patrzę chce mi się rzygać”. Odpowiadam, ulżyj sobie.
      Ruszam w mojej kipie w formującą się już demonstrację. Kilka przyjaznych uśmiechów. Ktoś mówi, raczej bez sympatii „Patrz Żyd”. Podchodzę do tej grupy młodzieńców i mówię „tak Żyd i co?”. „To nie jesteś ze swoimi” odpowiada młodzieniec. „Swoi są po obu stronach” odpowiadam. „To jesteś z Michnikiem”, mówi. Michnikowi też zawdzięczasz niepodległość, odpowiadam."

kazwoy.wordpress.com/2011/11/11/brrzliwy-11-listopad-reportaz/

Szok, nikt go nie zabił, nie spalił ani nie zjadł żywcem. Głupie komentarze są głupie to fakt. Ale są tak samo bolesne dla mnie jak oplucie, pobicie i odbieranie biało czerwonych flag przez naziolskie bojówki antify na Nowym Świecie...

"Dalej na Nowym Świecie spotykam kilku młodych ludzi mówiących po niemiecku. Są uzbrojeni w pałki. Mają też ze sobą polską zwiniętą flagę. Zaczynam rozmowę. Dla nich jestem Niemcem. Mówią, że zdzierają flagi polskich nacjonalistów i przybyli na apel z Polski. Nie wiedzą jednak, czyj apel."
      • michal1401 Re: Uniknelismy wojny Polsko- Litewskiej 15.11.11, 11:08
        a swoją drogą, znając poziom patriotyzmu na Litwie to ciekaw jestem co by było gdyby polsko- niemieckie faszystowskie bojówki antify odbierały Litwinom żółto zielono czerwone flagi
        16 lutego: Dzień odbudowania Państwa Litewskiego (Lietuvos valstybės atkūrimo diena) albo
        11 marca: Dzień odzyskania niepodległości Litwy (Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena)

Antifo do dzieła...
    • three-gun-max Biedni lewicowi chłopcy 15.11.11, 15:18
      Tak uciekali przed złymi faszystami, aż z nich powypadały kastety, kije i siekiery ;))
      • zomozadwa Re: Biedni prawicowi chłopcy 15.11.11, 20:57
        raz sierpem, raz młotem
        prawacką hołotę!
        warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,10649452,_Pan_Rafal__radzi__gdzie_znalezc__zdrajcow_rasy_.html
        odadoradosci.salon24.pl/
        kontakt24.tvn.pl/artykul,warszawa-nowy-swiat-111111-godz12-039-55,154297.html
        www.se.pl/wydarzenia/kraj/rafal-goluch-skatowali-mnie-niemcy-zamieszki-w-warszawie_214036.html
        i na deser:
        www.bijamnieniemcy.pl/bijamnieniemcy.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka