Dodaj do ulubionych

Feministki za antykoncepcją przez sterylizację

• mcgoo Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 11:02
      proponuje aby ucinanie penisow zalegalizowac jako normalna metode
      antykoncepcyjna - przeciez w 10% przypadkow metoda ta jest nawet odwracalna ..
      • kotek.filemon Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 11:11
        > proponuje aby ucinanie penisow zalegalizowac jako normalna metode
        > antykoncepcyjna - przeciez w 10% przypadkow metoda ta jest nawet odwracalna ..

Poziom wiedzy biologicznej niektórych dyskutantów o pomstę do nieba woła.
        Zalecam poczytać sobie gdzieś w encyklopedii zdrowia pod hasłem "sterylizacja"...
        • constance27 Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 11:16
          To niestety głos wołającego na pustyni. Oni wiedzy boją się niczym diabeł
          święconej wody. Wolą wrzeszczeć wielkim głosem o rzeczach, na których temat nie
          mają pojęcia.
    • junkier Kolejna ofensywa lewactwa. Jak w Polsce sie nie po 30.06.06, 11:35
      Kolejna ofensywa lewactwa. Jak w Polsce sie nie podoba to wyjezdzac stad, nikt
      tu po was plakac nei bedzie.
      • silesius.monachijski0 Re: Kolejna ofensywa lewactwa. Jak w Polsce sie n 30.06.06, 11:38
        no cos Ty? a dokad wyjezdzac? niemieckie "domy schadzek" juz dawno zajete przez
        dziewczyny (teraz glownie z Ukrainy i Bulgarii); zreszta seks z Nowicka to cos
        na wzor spektaklu sado-macho; az tak wielu chetnych na te babo-chlopy nie ma

junkier napisał:

> Kolejna ofensywa lewactwa. Jak w Polsce sie nie podoba to wyjezdzac stad,
        nikt
        > tu po was plakac nei bedzie.
      • mangold Panie witoldzie ...a Pan znowu swoje..... 30.06.06, 12:35
        Jestem po serylizacji i dobrze mi z tym...nie muszę zakładać gumki, żona też ma
        komfort, możemy oddawac się seksualnym perwersjom bez obawy wpadki..Nasze zycie
        seksualne jest dzieki temu fantastyczne ..Serdecznie to Panu polecam szczerze
        oddany mangold
        • anka1 Re:sterylizacja dlaczego nie ? 30.06.06, 12:50
          do wyboru dla tych co chca, przymusowa dla tych ktorzy maltretuja dzieci. zeby
          nie bylo tak jak ostatnio z Alankiem a wczesniej Oskarkiem, Kubusiem ,Dawidkiem
          i setkami dzieci trafiajacymi do szpitali bo "tatus", "mamusia" albo
          inny "wujek" zakatowal dzieciatko bo plakalo ...
        • junkier Mangold, skoncz te blazenady 30.06.06, 12:56
          Jesli chodzi o temat ktory jak wydaje sie jest twoja obsesja, to zzacytuje
          Lecha Kaczynskiego: seks nie jest esencja zycia.
          • mangold U Kaczyńskich być może ......:-DDDDD 30.06.06, 12:58
            junkier napisał:

to zzacytuje
            > Lecha Kaczynskiego: seks nie jest esencja zycia.

Seks jest najwspanialszą rzeczą w życiu ...przykro mi ze jeszcze tego nie
            doświadczyłeś .... :-))
            • junkier Re: 30.06.06, 13:07
              Nie jestem zwierzeciem zeby jakies biologiczne doznania, w dodatku nalezace
              wylacznie do sfery intymnej, nobilitowac do rangi "najwspanialszej rzeczy w
              zyciu. I to by bylo na tyle w tym temacie.
              • mangold Spróbuj seksu analnego ..chłopie odlot totalny... 30.06.06, 13:10
                żona bedzie zachwycona !!

junkier napisał:

> Nie jestem zwierzeciem zeby jakies biologiczne doznania, w dodatku nalezace
                > wylacznie do sfery intymnej, nobilitowac do rangi "najwspanialszej rzeczy w
                > zyciu. I to by bylo na tyle w tym temacie.
                • gekon1979 ale do tego jakies fetysze!! lateks, kurde lizanie 30.06.06, 13:22
                  stop, i bredzlowanie sie nimi, i sikanie!
                  • mangold Pan Witold chyba się zaczerwienił , gadzie........ 30.06.06, 13:23

• gekon1979 ....luskowy 30.06.06, 13:24

• mg2005 Współczuję ,biedaku... 30.06.06, 14:20
              mangold napisał:

> Seks jest najwspanialszą rzeczą w życiu .

Jeśli seks jest najlepszą rzeczą w twoim życiu, to współczuje...
              • mangold Niektórzy wola modlitwę .......... 30.06.06, 14:50
                mg2005 napisał:

> mangold napisał:
                >
                > > Seks jest najwspanialszą rzeczą w życiu .
                >
                >
                > Jeśli seks jest najlepszą rzeczą w twoim życiu, to współczuje...
          • kotek.filemon Re: Mangold, skoncz te blazenady 30.06.06, 13:00
            > Jesli chodzi o temat ktory jak wydaje sie jest twoja obsesja, to zzacytuje
            > Lecha Kaczynskiego: seks nie jest esencja zycia.

Patrząc na bliźniaków łatwo w to uwierzyć. Poza tym obsesją seks jest wyłącznie
            dla tych, którzy traktują go jako coś obrzydliwego. No i dla tych, którzy
            zmuszeni są (przynajmniej oficjalnie) się go wyrzec, stając się funkcyjnymi
            pewnej instytucji...
            • mangold Przyznaj mi kocie rację...Seks jest super, prda ?? 30.06.06, 13:03

• kotek.filemon Re: Przyznaj mi kocie rację...Seks jest super, pr 30.06.06, 13:09
                Jest czymś absolutnie naturalnym. Potrzebnym jak dobry obiad dla zaspokojenia
                głodu. Zresztą nie od dziś uważam, że nie ma to jak po dobrym obiedzie do łóżka :)
            • delfina77 Re: Mangold, skoncz te blazenady 30.06.06, 14:56
              Seks jest jedną z najwspanialszych rzeczy w życiu, a jeśli ktoś mówi, że nie, to
              chyba nie umie tego robić jak należy:) Dobry seks odpręża i odpowiada za stan
              psychiczny człowieka - stąd wskazówka, wszystkie agresywne i chamskie wypowiedzi
              na forum sugerują problemy w tej dziedzinie u osobników w ten sposób
              wypowiadających się;)
        • kotek.filemon Re: Panie witoldzie ...a Pan znowu swoje..... 30.06.06, 13:03
          mangold napisał:

> Jestem po serylizacji i dobrze mi z tym...

Tak z ciekawości - w bantustanie robiłeś zabieg? Czy też musiałeś wyjechać
          gdzieś, gdzie klimat jest mniej duszny? Pytam, bo zapewne po realizacji planów
          reprodukcyjnych się na to zdecyduję. Nie będę pchał w to żony - u faceta zabieg
          jest łatwiejszy niż wycięcie polipów z nosa a u kobiety to spora interwencja...
          • mangold W Polsce też są porzadni lekarze :-D 30.06.06, 13:05

• myslacyszaryczlowiek1 Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 12:46
      1.A kto zagwarantuje że u pracodawcy będzie większa szansa na zatrudnienie jak
      się wykażesz że się poddałaś sterylizacji?
      2. A może by tak skończyć z kulturą obrzydzania ludziom rodziny, macierzyństwa
      itd. bo to grozi upadkiem naszej europejskiej cywilizacji.
      Można by zacząć od programów szkolnych a skończyć na tym że stara panna będzie
      się czuła jako niepełnowartościowy człowiek. Opodatkować wszystkich niedzieciatych
      podatkiem 50% to może zmądrzeją.
      • emes-nju Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 12:50
        W Polsce dzieci rodzi sie malo nie ze wzgledow ideologicznych, tylko z biedy!

A waaadza, zamiast robic wszystko, zeby poprawiac zamoznosc Polakow zajmuje sie ideologicznymi pie..mi. Zreszta poprawianie zamoznosci obywateli zniszczy klietow partiom populistycznym. Dlatego rodzmy jak najwiecej, coraz biedniejszych dzieci - elektorat bedzie coraz wiekszy :-/
        • myslacyszaryczlowiek1 Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 12:58
          > A waaadza, zamiast robic wszystko, zeby poprawiac zamoznosc Polakow zajmuje sie
          > ideologicznymi pie..mi.

To ty jesteś poddany ideolgicznemu praniu mózgu przez kulturę masową, poprzez
          propagowanie konsumpcji, pedalstwa itd. Przed wojną robotnik mógł utrzymać
          wielodzietną rodzinę i niepracującą żonę. To co cofneliśmy sie w rozwoju?
          • totalna_apokalipsa Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 13:13
            Tak, a szklane domy Cezarego Baryki były prawdą...;/
          • emes-nju Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 13:15
            myslacyszaryczlowiek1 napisał:

> > A waaadza, zamiast robic wszystko, zeby poprawiac zamoznosc Polakow
            > > zajmuje sie ideologicznymi pie..mi.
            >
            > To ty jesteś poddany ideolgicznemu praniu mózgu przez kulturę masową,
            > poprzez propagowanie konsumpcji, pedalstwa itd. Przed wojną robotnik mógł
            > utrzymać wielodzietną rodzinę i niepracującą żonę. To co cofneliśmy sie w
            > rozwoju?

Przed wojna ROBOTNIK dobrze zarabial i mogl utrzymac rodzine. Teraz duza czesc ludzi ma klopoty z utrzymaniem sie na finansowej powierzchni nawet wtedy gdy obydwoje pracuja.

Pod tym wzgledem cofnelismy sie...
            • kotek.filemon Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 13:37
              > Przed wojna ROBOTNIK dobrze zarabial i mogl utrzymac rodzine.

Masz zdecydowanie zbyt romantyczną wizję II RP.
              • myslacyszaryczlowiek1 Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 13:52
                Masz zdecydowanie zbyt romantyczną wizję II RP.
                Nie nie mam bo znam sytuację z opowiadań swoich dziadków.
                A popatrz na rodziny w krajach muzumałńskich. Ile dzieci mają. To wszystko
                zależy od poglądu na życie. A jak tak dalej będzie sie działo z Europą to moje
                wnuki czeka upadek cywilizaji.
                OPODATKOWAć 50% BYKOWYM tych wszystkich niedzieciatych póki jest ich mało i
                nie stanowią znaczącego lektoratu. Może przestaną propagować zgniłą kulturę.
                • totalna_apokalipsa Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 14:37
                  Coś ci sie pomyliło kolego. Z Polski wyjechały dwa miliony młodych ludzi i
                  wyjeżdzają wciąż nowi - oni bedą mieli dzieci, ale nie w Polsce. To tutaj nikt
                  nie chce mieć dzieci, bo pensja na nic nie starcza, nie w UK czy Szwecji.
                  • totalna_apokalipsa Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 14:46
                    Aha , dodam tylko, ze mój dziadek pracował przed wojna jako tkacz, babka jako
                    prządka - dziadek chodził na pieszo do pracy przez odległość odpowiadajacą
                    mniej więcej 6 km, bo prawie przez pół miasta - bilety za drogie na taką trasę
                    u konduktora. Nie, nie było go stać na utrzymanie babki, gdyby ta nie pracowala
                    i miała dzieci. Mieszkali w kamienicy czynszowej, a najkoszmarniejszy paradoks
                    polega na tym, ze jak wrócili z Niemiec z robót, to dostali przepiekne
                    mieszkanie w kamienicy na głownej ulicy miasta, bo teren ich czynszówki zajęło
                    getto;/ Ilu ludzi tyle historii, neistety...
              • emes-nju Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 14:01
                kotek.filemon napisał:

> > Przed wojna ROBOTNIK dobrze zarabial i mogl utrzymac rodzine.
                >
                > Masz zdecydowanie zbyt romantyczną wizję II RP.

Moj dziadek pracowal jako motorniczy przed wojna i w czasie wojny. Przed wojna bez zadnych problemow utrzymywal czteroosobowa rodzine. Motorniczy to chyba zawod o nieco robotniczym charakterze. Do tego moj dziadek byl malo romantyczny...

PRACUJACY robotnik w II RP zyl lepiej niz niejeden w IV RP - nawet po studiach.
      • tomekjot Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 14:58
        Np do agencji przyjmą taką kobuietę z otwartymi nogami
      • la.volpe Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 16:16
        myslacyszaryczlowiek1 napisał:

> Można by zacząć od programów szkolnych a skończyć na tym że stara panna będzie
        > się czuła jako niepełnowartościowy człowiek. Opodatkować wszystkich niedzieciat
        > ych podatkiem 50% to może zmądrzeją.

Stara panna, czyli np. pani Kruk od TV? A co ze starymi kawalerami? Jak mają
        kota, to też zapłacą podatek?

Musisz mieć bardzo nieudane życie rodzinne. Taka nienawiść do ludzi stanu
        wolnego może wynikać tylko z zazdrości.
    • japolak sterylizowane umysły 30.06.06, 12:53
      Zajrzałem na to forum i aż żal mi, ile energii tu się marnuje. Przecież w tym
      czasie obrońcy życia, nawet nie poczętego, narodu polskiego, chrześcijaństwa,
      etc. ileż swych plemników z pożytkiem dla Państwa, Narodu i Kościoła mogliby
      połączyć z jajami. Jak pisał przed wojną ksiądz Pirożyński (cytuję z głowy) –
      małżeństwo to taki sakrament, gdzie żona jest ołtarzem a mąż sprawującym mszę
      kapłanem… Chyba Boy wtedy ucieszył się, iż nie wiedział iż tak często odprawia
      msze…
      Więc panowie i panie, walczący w obronie każdego jaja i plemnika – nie
      teoretyzować, tylko do roboty.
      Bo giną na forum głosy rozsądku a za dużo bełkotu o jakiś doktorach Mengele,
      współczesnych Stalinach, orbitujących macicach itd. Na przykład:
      „wieny synu Stalina, czasy gdy tak było już sie skończyły, jak się niepodoba i
      chce być mordercą dzieci to znajdź sobie doktora Menegele, który aborcji
      dokona, sterylizacje przeprowadzi, ba eutanazje tez ! I jak śmiesz zmuszcząc
      bolszewicki pomiocie lekarzy do naśladowanie tego ludobójcy !”
      Niestety, świadczy to o dość powszechnie stosowanej w Polsce sterylizacji
      umysłowej !
      Miłosz napisał studium patologii komuny: „Umysł zniewolony” – dziś ktos
      powinien opisać Umysł Wysterylizowany.
      Bo czy stalinomengelem jest kobieta pisząca
      „Mam 39 lat,urodziłam troje dzieci, wszystkie przez cesarskie cięcie. Za trzecim
      razem,a było to rok temu, poprosiłam lekarza o podwiązanie jajowodów, nie za
      darmo rzecz jasna. Usłyszałam, że jeszcze niedawno nie byłoby z tym problemu,
      ale teraz jest takie myślenie, że kobieta jest po to, żeby rodzić dzieci.
      Nieistotne, że kolejna ciąża jest niewskazana ze względów medycznych.”
      Dlaczego w kraju, gdzie ponoć jest ponad 90 % katolików, dla tych pozostałych
      kilku procent trzeba przygotowywać najróżniejsze ustawowe zakazy? Czy tych
      kilka procent „komuchów” ograniczając swoje rozmnażanie się powoduje spadek
      przyrostu (wszech)narodowego? Bo rozumiem, iż każdy Polak-Katolik z Polką-
      Katoliczką brzydzą się antykoncepcji, sterylizację traktują jako holocaust a
      aborcję jako morderstwo ze szczególnym okrucieństwem a seks „po bożemu”
      uprawiają nawet w czasie internetowych czatów…
      Więc niech ci P-K z tymi P-K rozmnażają się i pozwolą tym kilku
      procentom „patologicznej mniejszości” wyginąć poprzez stosowanie kondomów,
      pigułek, plasterków, stosunki homo etc. Przecież to czysta korzyć dla
      Prawdziwych Polaków – powinniście tym „łże-kobietom” i „łże-facetom” ZA DARMO
      dawać te różne środki, bez konieczności zamykania ich w obozach
      koncentracyjnych. Chyba, że chodzi o to, by zakrzyczeć WIĘKSZOŚĆ Polaków, CAŁĄ
      Polskę zmienić w dziwaczny obóz koncentracyjny, gdzie onanizm jest ciężkim
      przestępstwem, podobnie jak rzut beretem jest obrazą przedmiotu kultu
      religijnego, karanym dyscyplinarnym zwolnieniem z pracy…
      Błogosławieni ubodzy duchem, bo dla nich jest królestwo ojca Rydzyka !
      • ingryd japolka 30.06.06, 13:08
        twoj post to piekna rzecz, dawno na tym forum nie czytalam nic trafniejszego, co czasem niestety
        przyprawia mnie o ciezki stan depresyjny i totalny brak wiary w istnienie zdrowego rozsadku w kraju nad
        wisla,
        tak wiec dzieki rodaku
      • totalna_apokalipsa Re: sterylizowane umysły 30.06.06, 13:11
        Dobzre napisane:))) Co pewien czas tarfia sie na forum perełka - i tu ją mamy:)
        A Boya polecam wszystkim czytać - pisał o międzywojniu, a jakby pisał o
        sytuacji seksualno-reprodukcyjnej w dzisiejszej Polsce :)
    • callafior Ja jestem za sterylizacją, ale zboczeńców! 30.06.06, 12:57
      Gwałcicieli, pedofili itp.
      • dvoryanin a to oczywiście tak ! 30.06.06, 17:28
        • dvoryanin oczywiście na ich koszt ! 30.06.06, 17:28
      • bitch.with.a.brain Re: Ja jestem za sterylizacją, ale zboczeńców! 01.07.06, 19:31
        po co sterylizowac? Lepiej wyeliminowac:)
        • callafior Re: Ja jestem za sterylizacją, ale zboczeńców! 02.07.06, 14:46
          No fakt, byłoby łatwiej, ale sterylizacja byłaby bardziej "europejska" :)
    • gekon1979 Feministki sa naprawde strasznie glupie :) 30.06.06, 13:02
      mozgi im podwiazalo hahahaha
      • ateus77 Re: Feministki sa naprawde strasznie glupie :) 30.06.06, 13:34
        gekon1979 napisał:

> mozgi im podwiazalo hahahaha

A może masz jakiś konkretetny zarzut przeciwko tej metodzie, poza moherowym
        bełkotem?
        • malczpau W czym problem? 30.06.06, 13:50
          O co chodzi? Nie chcesz,nie podwiązujesz...
          W czym problem?
          • belaqua No to podwiżauj sobie sam! 30.06.06, 13:58
            Dlaczego mają to robić lekarze?!?! I to z pieniędzy podatnika?!?!
            • kotek.filemon Re: No to podwiżauj sobie sam! 30.06.06, 14:35
              > Dlaczego mają to robić lekarze?!?!

A kto - piekarze???

> I to z pieniędzy podatnika?!?!

A gdzieś ty to wyczytał. W apelu mowa jedynie o dekryminalizacji sterylizacji
              medycznej. Ja również jestem przeciwny finansowaniu takiego zabiegu z budżetu...
              • titta Re: No to podwiżauj sobie sam! 30.06.06, 15:12
                Pewnie, lepiej wydawac na leczenie w ciezkich przypadkach powiklan po ciazy
                (np. pekniecie macicy) albo uczymycwac niechciane dzieci. Sterylizacja powinna
                byc legalna dla kobiet dla ktorych kolejna ciaza jest zagrozeniem zycia (np. po
                wielokrotnych cesarkach, z ciezkimi wadami i chorobami naczyniowymi itp.
                • hepowy Re: No to podwiżauj sobie sam! 30.06.06, 16:10
                  titta napisała:

> Pewnie, lepiej wydawac na leczenie w ciezkich przypadkach powiklan po ciazy
                  > (np. pekniecie macicy) albo uczymycwac niechciane dzieci. Sterylizacja powinna
                  > byc legalna dla kobiet dla ktorych kolejna ciaza jest zagrozeniem zycia (np. po
                  >
                  > wielokrotnych cesarkach, z ciezkimi wadami i chorobami naczyniowymi itp.

Powinna być legalna we wszystkich przypadkach. W przypadkach, które opisujesz
                  powinna być też bezpłatna.
            • bitch.with.a.brain Re: No to podwiżauj sobie sam! 01.07.06, 19:26
              a dlaczego z pieniedzy podatnikow trzeba leczyc:
              chore wątroby pijaków
              ratowac kretynów co jeżdżą jak wariaci
              palaczy
              narkomanow
              ?

• ateus77 Popieram w 100% 30.06.06, 13:32
      Sterylizacja, zwłaszcza u mężczyzn, jest tania, bezpieczna i skuteczna. Dużo
      kobiet źle znosi antykoncepję hormonalną i takie rozwiązanie dla par, które nie
      chcą juz mieć dzieci byłoby idealne.
      Niestety, jak zwykle czarna sitwa chce utrudniać ludziom życie.
      • dvoryanin Proponuje przymusową sterylizacje lewaków, aby 30.06.06, 17:30
        się głupota na świecie nie mnożyła. A także eutanazje dla całej lewicy ! Jestem
        za uchwaleniem specjalnych ustaw w tym celu !
        • bitch.with.a.brain Re: Proponuje przymusową sterylizacje lewaków, ab 01.07.06, 19:28
          lewica bardzo chetnie wtraca sie do zycia obywateli.A podejscie liberalen
          zakłada,że człowiek jest wolny i ma prawo decydowac o sobie,swoim ciele i płodnosci
    • michalparadowski Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 13:39
      Popieram pomimo, że z powodu podeszłego wieku, ta kwestia mnie już mniej
      interesuje.Ale co z rodziną? Kto w przyszłości, będzie zmywał gary w Angli czy
      Irlandii. Boję się, że Europa zaprotestuje!
      • belaqua Tym ci pom należałoby podwiązać mózgi:)) 30.06.06, 13:57
        Pomysł rodem z hitlerowskich Niemiec; okaleczyć ciało, okaleczyć duszę...
      • izolada Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 14:45
        Zrobiłam sobie zabieg sterylizacji w Holandii.
        Miałam wtedy 34 lat i dwoje dzieci. Z powodu wady serca obie ciąże przebiegały
        z narażeniem mojego życia. Po przebytym zakrzepowym zapaleniu żył nie mogłam
        brać hormonów.
        Proszę, ukamienujcie mnie.
        • kotek.filemon Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 14:48
          > Miałam wtedy 34 lat i dwoje dzieci. Z powodu wady serca obie ciąże przebiegały
          > z narażeniem mojego życia.

Myślisz że ktoś z ubogaconych się Twoim życiem przejmuje? Jesteś dla nich tylko
          zewnętrzną oprawą macicy. Dopóki nie urodzisz oczywiście, bo potem to już tylko
          Twój problem...
          • izolada Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 14:54
            Nie żałuję, cieszę się, że się idało.
          • sabala_1 Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 15:32
            Boże jak ci współczuję koteczko. Masz straszne otoczenie, najlepiej ja się
            rozwiedziesz, przestaniesz wówczas być oprawą macicy.
            • kotek.filemon Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 15:36
              > Boże jak ci współczuję koteczko. Masz straszne otoczenie, najlepiej ja się
              > rozwiedziesz, przestaniesz wówczas być oprawą macicy.

1) Jestem mężczyzną
              2) Nie mogę się rozwieść bo nie jestem żonaty - dopiero będę niedługo
              3) Analiza oficjalnych kato-tekstów wykazuje, że kobieta jest wyłącznie
              dodatkiem do macicy - podobne rozpłodowe traktowanie kobiet obowiązywało
              ostatnio w Rumunii u Słońca Karpat - skutki może sobie obejrzeć każdy w
              tamtejszych domach dziecka - my co prawda mamy tylko nasze małe Słońce
              Podkarpacia, ale ci oszołomieni są do wielu rzeczy zdolni...
              • sabala_1 Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 15:45
                Pardon, ale pieprzysz jak najęty, żyjemy widocznie w innych krajach, choć mam
                niejasne przeczucie, że to kwestia środowiska, w moim kobiety decydują o
                większości spraw moralnych i bytowych, a mężczyźni czy wypowiedzieć wojnę
                Chinom, czy tez jeszcze trochę poczekać.
                • delfina77 Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 15:47
                  Serio, sformułowania Kościoła odnośnie roli kobiety w małżeństwie i w świecie
                  są, moim zdaniem, uwłaczające dla nich. Przynajmniej dla tych myślących i
                  samodzielnych
              • dvoryanin zwolenniku metod dr. Mengele zamilknij ! 30.06.06, 17:35
          • dvoryanin jak stosowała hormonalna antykoncepcja i przez to 30.06.06, 17:33
            dorobiła sie wady serca to sama sobie jest winna !
        • dvoryanin nie ma u Nas kary śmierci (chociaż bć powinna) a 30.06.06, 17:32
          co do Twojego przypadku można było hormonalnej antykoncepcji nie używać, jak
          się używało to się samemu dorobiło choroby ! Co do ukamieniowania proponuje
          zwrócić się w tej sprawie do Ambasady Arabii Saudyjskiej albo jkaieś innego
          tego typu państwa :). U mnie budzisz tylko litość z powodu swojej głupoty.
          • izolada Re: nie ma u Nas kary śmierci (chociaż bć powinna 01.07.06, 01:41
            do dvoryaniana:

> co do Twojego przypadku można było hormonalnej antykoncepcji nie używać, jak
            > się używało to się samemu dorobiło choroby ! Co do ukamieniowania proponuje
            > zwrócić się w tej sprawie do Ambasady Arabii Saudyjskiej albo jkaieś innego
            > tego typu państwa :). U mnie budzisz tylko litość z powodu swojej głupoty.

Z wadą serca się urodziłam. Zapalenie żył miałam w czternastym roku życia. Myłę,
            że nie musze zapewniać, że przyczyną nie było stosowanie antykoncepji hormonalnej.
            To, że jako ciężko chora osoba budzę w tobie litośc jest miłe i świadczy o
            miości bliźniego.
            Kiedy mówiłam o ukamienowaniu miałam na myśli rzucanie pod moim adresem wyzwisk
            i bezpodstawnych oskarżeń. Takie ciosy też bolą.
            Co do Arabii Saudyjskiej - czasami wydaje mi się, że jestestem w tego typu
            państwie. Ale, jak już spostrzegłeś, jestem żenująco głupia.

Odpowiesz?
    • luna37 Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 14:54
      Jestem za sterylizacją na prośbę osoby zainteresowanej. Na dodatek jestem za
      całkowtą sterylizacją wielokrotnych gwałcicieli i tych którzy nie wywiązują się
      z obowiązku alimentacyjnego wobec dzieci poczętych we wcześniejszych związkach.
      ile jest takich osób które zalożyły 2 czy 3 rodzinę, a jakoś dziwnie nie mają
      pieniędzy na dzieci z tych wczesniejszych rodzin.
      jestem za sterylizacją w związkach patologicznych gdzie dzieciaki rodza się co
      chwila i zasilają szeregi domów dziecka. jestem ZA
    • tom1003 Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 14:55
      jeden z publicystów katolickich dość trafnie ostatnio zauważył, że pomysł tzw.
      artystów którzy pokazali na wystawie monstrancję z prezerwatywą nader wymownie
      ujawnia dogmaty "postępowców".
      • vroobell najlepiej jak katole będą się dupcyć na potęgę... 30.06.06, 15:10
        i płodzić dzieci. spalić fabryki prezerwatyw. wywalić z kraju firmy
        farmaceutyczne od tabletek antykoncepcyjnych. ginekologów na stos.

btw. jak można porównać sterylizację do zabijania życia poczętego ? do kościoła
        idźta modlić się o zbawienie i nie włazić z buciorami w życia ludzi nie czczą
        moherów i innych bożków...
        • sabala_1 Re: najlepiej jak katole będą się dupcyć na potęg 30.06.06, 15:40
          a czemu to różne wykastowane 'vrooblle" czy też eunuchy z innych przyczyn włażą
          z buciorami w życie katoli. Ale bez względu kto komu włazi (i w co)i tak nad
          wszystkim trzyma łapę zachłanna mafia lekarska. To takie Chicago i lata
          prohibicji.
        • dvoryanin aj wyznawaca kultu prezerwatywy się odezwał i 30.06.06, 17:37
          odrazu powało tolerancją dla innowierców !
      • dvoryanin to święty symbol nowego wyznania innym jest 30.06.06, 17:36
        np: tzw. parada równości to jedno z największych świąt w oficjalnej religii UE !
    • jazg1 to jet okaleczanie kobiet 30.06.06, 15:16
      Feminazistki chcą okaleczać zdrowe kobiety, ponieważ zazdroszczą im możliwości
      zdrowego macieżyństwa.
      • kotek.filemon Re: to jet okaleczanie kobiet 30.06.06, 15:20
        A niby czemu tylko kobiet? Sterylizacja mężczyzny jest 100 razy prostsza i
        często odwracalna. Co prawdo nadwiślański kato-macho nie zniósłby takiego ciosu,
        ale to nie dowód, że nie ma gdzieś tam cywilizowanych mężczyzn.

Poza tym w cywilizowanych krajach "okaleczają się" tak przede wszystkim kobiety,
        które za parę lat i tak w biologiczny sposób stracą możliwość posiadania dzieci.
        Późna ciąża to marny dar od losu, zwłaszcza jak się już dwójkę czy trójkę dzieci
        spłodziło i uważa, że wystarczy...
        • dvoryanin tak, tak i co jeszcze usłyszałeś od dr. Mengele ? 30.06.06, 17:39
      • vivian.darkbloom jakie okaleczanie? 30.06.06, 15:41
        sięgnij po słownik, tom z literą D, tam będzie słowo "dobrowolny", zestaw je ze
        słowem sterylizacja, może zrozumiesz o co chodzi i przestaniesz pisac bzdury o
        feministkach chcących okaleczyć kobiety.
        dla chcącego nie ma nic trudnego - jak ktoś się uprze to będzie twierdził, że
        kolczyki są formą okaleczenia, bo w małżowinie usznej powstają nieodwracalne
        dziury...
        jak można za okaleczenie uznać zabieg przynoszący oczywiste korzysci?
        • la.volpe Re: jakie okaleczanie? 30.06.06, 15:50
          vivian.darkbloom napisała:

> sięgnij po słownik, tom z literą D, tam będzie słowo "dobrowolny", zestaw je ze
          > słowem sterylizacja, może zrozumiesz o co chodzi i przestaniesz pisac bzdury o
          > feministkach chcących okaleczyć kobiety.

Ludzie o Jedynie Słusznych Poglądach nie rozumieją takich słów jak "dobrowolny",
          "prawo wyboru" itp. Może dlatego, że nie są zdolni do samodzielnych wyborów -
          potrafią działać tylko pod wpływem nakazów. Jak Młodzieć Wszechpolska.
        • sikorka68 Re: jakie okaleczanie? 30.06.06, 15:50
          Jest jakaś różnica między sterylizacją a kolczykami. Dobrowolny, to najmniejszy
          problem. Poczytaj o sterylizacji i jej kosekwencjach. Jedną znają wszyscy: brak
          możliwości posiadania dzieci, ale są też i inne. Jakoś nikt ze zwolenników nie
          zajrzał do tego tematu. Wolą mieć klapy na oczach.
          • la.volpe Re: jakie okaleczanie? 30.06.06, 15:59
            sikorka68 napisała:

> Poczytaj o sterylizacji i jej kosekwencjach. Jedną znają wszyscy: brak
            > możliwości posiadania dzieci, ale są też i inne. Jakoś nikt ze zwolenników nie
            > zajrzał do tego tematu. Wolą mieć klapy na oczach

Przysięgam, że jeżeli będę chciała kiedyś się wysterylizować, to przeczytam
            wszystkie możliwe publikacje na ten temat i skonsultuję się z kilkoma lekarzami.
            Jestem osobą w pełni władz umysłowych, od dawna pełnoletnią i odpowiedzialną za
            swoje czyny.

O ile mi wiadomo, to przed każdym zabiegiem, nawet liftingiem twarzy, lekarz ma
            obowiązek dokładnego poinformowania pacjenta o ewentualnych skutkach ubocznych.
            I jestem przekonana, że w państwowych szpitalach obowiązek ten będzie
            przestrzegany bardziej niż w prywatnych.
            • sikorka68 Re: jakie okaleczanie? 30.06.06, 16:07
              " I jestem przekonana, że w państwowych szpitalach obowiązek ten będzie
              > przestrzegany bardziej niż w prywatnych."

Już w naszej rzeczywistości dochodzi do różnych nadurzyć, a ty ciągle wierzysz,
              że zwłaszcza w tej sprawie ludzie będą 100%-towo uczciwi. Zwolennik takiego
              zabiegu nawet nie zwróci uwagi na to, że to ty masz podjąć decyzję i teraz
              chciałabyś się tylko dowiedzieć. Czy zwolennik antykoncepcji informuje, jakie
              są skutki brania leków? Nie, po co. Chcesz, to masz. A skutki są, trzeba tylko
              o nich wiedzieć, a nie opierać się na propagandzie antykoncepcyjnej.
              • delfina77 Re: jakie okaleczanie? 30.06.06, 16:13
                Każda metoda antykoncepcji ma jakieś skutki uboczne, czy ci się to podoba czy
                nie (no może poza antykoncepcją mechaniczną, która wiąże się jednak z pewną
                niewygodą stosowania). Z pewnością osoby decydujące się na sterylizacje wezmą
                wszystkie "za" i "przeciw" pod uwagę zanim podejmą ten krok. Nie traktuj ludzi
                jak bezrozumnych ćwoków, bezrozumni są ci, którzy o zabezpieczeniu w ogóle nie
                myślą. Sterylizacja powinna być dozwolona dla obu płci
                • sikorka68 Re: jakie okaleczanie? 30.06.06, 16:19
                  Nie traktuję ludzi jak ćwoków, tylko jako osoby wprowadzane w błąd.
                  Społeczeństwo jest duże i niestety nie wszyscy są uczciwi. Jeżeli dojdzie do
                  legalizacji sterylizacji, to duuużo będzie niepotrzebnego cierpienia. Teorie
                  wyglądają pięknie, gorzej już z praktyką.
                  • vivian.darkbloom a cierpienie z powodu zakazu sterylizacji? 03.07.06, 18:39
                    a co z cierpieniem ktorego dzieki sterylizacji moznaby uniknąć? o tym nie
                    pomyślałaś?
              • la.volpe Re: jakie okaleczanie? 30.06.06, 16:28
                sikorka68 napisała:

> Zwolennik takiego
                > zabiegu nawet nie zwróci uwagi na to, że to ty masz podjąć decyzję i teraz
                > chciałabyś się tylko dowiedzieć.

Zaraz, zaraz... Psiknie mi w twarz gazem usypiającym, położy na stół operacyjny
                i brutalnie wytrzebi?

> Czy zwolennik antykoncepcji informuje, jakie są skutki brania leków? Nie, po
                co. Chcesz, to masz.
                Sorry, ale obrażasz mojego lekarza i wielu innych. Przed zapisaniem środków
                antykoncepcyjnych robi się dokładne badania.

> A skutki są, trzeba tylko o nich wiedzieć, a nie opierać się na propagandzie
                antykoncepcyjnej.

Propaganda antykoncepcyjna? Jesli masz na myśli np. porady w czasopisamach, to w
                kółko piszą, że np. spirala jest dla kobiet, które już rodziły, przy pigułkach
                trzeba robić badania na hormony itp. Czy uważasz, że podawanie takich informacji
                to przestępstwo?
                • sikorka68 Re: jakie okaleczanie? 30.06.06, 17:43
                  Ja nie potępiam decyzji innych, mam swoje zdanie i tego się trzymam. Dzielę się
                  najwyżej moimi spostrzeżeniami. Nikogo nie wyzwałam od antychrystów, tylko
                  dlatego, że ma inne zdanie. Ale nie chcę też chwalić czegoś, do czego nie mam
                  przekonania, a wręcz literatura, do której ja dotarłam utwierdza mnie w
                  przekonaniu, że to ja mam rację. Tak to odbieraj.

Znam osobę, która po dokładnych badaniach, dostała leki hormonalne i był to
                  niewypał. Tu masz dowód, że nie każdy lekarz zasługuje na swój dyplom. Do tego
                  doszła informacja, że takie leki mogą zwiększyć ryzyko raka. Nie obrażam
                  twojego lekarza, ale nie wszyscy są tacy sami. Jest chyba powód, że chodzidz do
                  tego a nie do innego.

Po co gaz usypiający, wystarczy nierzetelna informacja.

Porady w czsopismach, no cóż, ja się nimi nie kieruję. Są często niewiarygodne.
                  Raczej pokazują, że jest problem, ale więcej informacji z innych źródeł, opinie
                  innych poszerzają wiedzę na dany temat. Tak ważnej decyzji nie można podejmować
                  na podstawie jednego źródła informacji. I tu się chyba ze mną zgodzisz.

• vivian.darkbloom nadużycia są wszędzie 03.07.06, 18:27
                nie można zakazywac czegoś dlatego, że pojawią się nadużycia. gdybysmy tak
                postępowali to wszystkiego trzeba by zakazać... Liczy się skala nadużyć.
      • dvoryanin one nienawidzą kobiet ! 30.06.06, 17:38
        • x-blada-x Re: one nienawidzą kobiet ! 30.06.06, 17:43
          wiekszej głupoty chyba nie slyszalam.
      • bitch.with.a.brain Re: to jet okaleczanie kobiet 01.07.06, 19:34
        nikt nei chce okaleczac tylko dac mozliwosc decydowania o swoim ciele i swojej
        plodnosci
    • december70 Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 15:19
      2 cegłówki , będzie taniej i zniknie sznaps-baryton.A poważnie to może
      wypowiedzą się specjaliści.
    • sabala_1 Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 15:26
      Niestety to twoi rodzice popełnili ten błąd, gdyby nie, mielibyśmy o jednego
      idiotę mniej.
    • serwal Feministki za wysterylizowaniem się. 30.06.06, 16:20
      No, skoro takie przekonane do samookaleczania się, te feministki, to niech się
      sterylizują. Przynajmniej ich geny nie pójdą dalej w świat i w przyszłości
      będzie święty spokój od homoseksualizmu.
      • x-blada-x Re: Feministki za wysterylizowaniem się. 30.06.06, 16:33
        Niektórym radze sie dokształcic jesli chodzi o feminizm, a nastepnie sie
        wypwiadac. Wiedza co niektorych jest znikoma na ten temat.
        Niektóre feministki nie maja nic wspolngo z homoseksualizmem, nie wiem skad
        takie porownanie w temacie o sterylizacji.

Lepiej aby kobieta stosowała srodki antykoncepcyjne czy poddała sie takiemu
        zabiegowi niż miałaby urodzic i zostawic dziecko gdzies na smietniku. Nie znacie
        takich przypadków?

Sterylizacja to nie samookaleczenie. Bez rzesady. Po prostu ktos nie chce miec
        dzieci wiec pddaje sie takiemu zabiegowi. Chyba nikogo niekt nie bedzie zmuszał,
        zeby miec dzieci?

Aha. Do pewnego momentu to co kobieta nosi w brzuchu to nie dziecko, a zarodek.
        Pomiedzy dzieckiem a zarodkiem jest różnica. I aborcja czy antykoncepcja to nie
        zabójstwo.
        Najwiekszymi przeciwnikami aborcji sa męzczyźni. a Tak naprawde gdyby natura
        zadziałała inaczeji to oni rodziliby dzieci aborcja dziś byłaby legalna.
        • premier.z.krakowa szkoda że nie wysterylizowały się matki tych 30.06.06, 16:45
          feministek. Dzisiaj nie byłoby problemu.
          • x-blada-x Re: szkoda że nie wysterylizowały się matki tych 30.06.06, 16:53
            seksistów raczej a nie feministek.
          • bitch.with.a.brain Re: szkoda że nie wysterylizowały się matki tych 01.07.06, 19:30
            wiesz że szkoda? gdyby moja mama po pierwszym ciężkim porodzie mogła sie
            legalnie wysterylizowac nie musiałaby sobie niszczyć zdrowia hormonami. Branie
            hormonow poskutkowało u niej cieżką depresją, bezsennościa, powaznymi problemami
            ze zdrowiem. Zdarzało się,że traciła na jakiś czas wzrok, mowę, słuch.
            Pewnei nie wiesz jak czuje sie dziecko kiedy nie wie co sie dzieje z mamą i nie
            umie jej pomóc.
            ale oczywiście państwo wie lepiej co jest dobre dla człowieka.
        • dvoryanin feminonazizm to zbrodnicza antykobieca ideologia ! 30.06.06, 17:41
    • douglasmclloyd Jestem za 30.06.06, 17:24
      Niech sie podwiaza, zeby wiecej feministek juz sie nie rodzilo.
      • luna37 Re: Jestem za 30.06.06, 17:36
        feministki przynajmniej nie łżą..tak jak większośc katolików , którzy Boga
        tylko w gębie maja...100% moich kochanków to katolicy....ci są w łózku
        najlepsi...potrafia takie rzeczy że się niejednej feministce nie śniło...i o
        antykoncepcji mają większe pojęcie niż niejeden ateista...a połowa z nich juz
        sobie podwiązała...duzo ich nie było ...ale jakaś 10 się znajdzie
      • dvoryanin dla feminonazistek proponuje przymusową 30.06.06, 17:40
        styrylizacje, a potem gdy się zestarzeją eutanazje :)
        • delfina77 Re: dla feminonazistek proponuje przymusową 30.06.06, 17:58
          Ty masz naprawdę nierówno pod sufitem, idź sobie do jakiejś agencji
          towarzyskiej, tam nie patrzą na wygląd ani na inteligencję więc nawet takie zero
          jak ty ma szanse na "bzyknięcie", od razu się wyciszysz:) Paranoik
    • tenare Dlaczego podwiązywanie nasieniowodów przez 30.06.06, 21:19
      mężczyzn jest przestępstwem? W USA to legalne...
    • bitch.with.a.brain Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 01.07.06, 19:05
      człowiek powinien mieć prawo do decydowania o swoim ciele. Ale jak zawsze
      państwo woli mysleć za obywatela i odebrać mu wolnosć w podejmowaniu decyzji.
    • ava40 Re: Sterylizacja to świetne rozwiązanie dla kobiet 02.07.06, 15:26
      które w ogóle nie chcą mieć dzieci albo nie chcą mieć ich więcej. Ja poddałam
      się sterylizacji w Niemczech już dawno temu. I jestem bardzo zadowolona, a
      najlepsze jest to, że nie muszę faszerować się hormonami.
      • xaliemorph Re: Sterylizacja to świetne rozwiązanie dla kobie 03.07.06, 19:08
        W skrócie to jest dobra odpowiedź, nie chcą ich mieć więcej (ewentualnie ze
        względu na np. wady genetyczne szansa na zdrowe dziecko jest minimalne, ale to
        tylko w naprawdę wyjątkowych wypadkach)
      • tomekjot Re: Sterylizacja to świetne rozwiązanie dla kobie 12.07.06, 08:38
        to bardzo interesującę. A jak w przypadku tragedii stracisz dzieci to jak
        urodzisz następne.
    • micic Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 02.07.06, 20:54
      chcą kastrować chlopów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka