Dodaj do ulubionych

''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy

• arahat1 zaslyszane w maglu: polska to cyrk klonow? mam 10.07.06, 11:45
      pytanie czy to prawda???
    • weteran3 liberacjon i tegez z jednej drukarni...bujać się . 10.07.06, 11:47
      • marek.ditel Re: liberacjon i tegez z jednej drukarni...bujać 10.07.06, 11:50
        polska prasa powinna krytykowac Francje , za to , że jej obywatel (urodzony w
        Algierii) zaatakował Europejczyka (Włocha)
        We Francji to dziczi brak kultury...
        jak społeczenstwo polskie wybrała w demokratycznych wyborach Prezydenta i PiS
        to lewakom na całym świecie paian wypłaywa z gęby z ze złosci
        • annaprzesmycka1 Re: liberacjon i tegez z jednej drukarni...bujać 10.07.06, 12:06
          Człowieku, o jakich ty lewakach mówisz - byłam działaczką KOR, leiwcowe poglądy
          są mi obce.A skąd te kaczory wzięły kasę na wybory?te biedne bacie im
          dały.Poszukaj danych na temat spółki TELEGRAF to się dopiero zdziwisz !!!
          • ready4freddy Re: liberacjon i tegez z jednej drukarni...bujać 10.07.06, 21:33
            tez nie wiem o jakich lewakach mowi, ale jesli KOR nie byl lewicowy, to juz nic
            nie rozumiem.
    • asd616 A bufony nadal będą się upierały, że jest ok 10.07.06, 11:57
    • annaprzesmycka1 Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 11:58
      Czy wiadomo jakie funcje przypadną pani Marii i jej teściowej -zapomniałam że
      mają córkę i zięcia.Ludzie jak wam nie wstyd-już nie tylko Polacy a cały świat
      z was się śmieje.
      • weteran3 cały lewacki świat nam powiewa na maszcie... 10.07.06, 13:09
        • dundrub Re: cały lewacki świat nam powiewa na maszcie... 10.07.06, 13:13
          coz.. gdyby powiewal.. powiewalby sobie "na zdrowie".. a tutaj okazujue sie, ze sam szelest tej lewackiej
          flagi dziala jak plachta na byka.. i to ma byc silny rzad? sam widok czerwonej plachty wywoluje slepa
          furie.. wybacz.. ale byki nie naleza do inteligentnych stworzen..
          • weteran3 masz rację , powinni ignorować lewiznę,jej nie ma 10.07.06, 13:19
            po prostu..to nic że ta mafia żęzi we wszystkich stolicach łącznie z Nepalem..
            przyzwyczaili się że Polacy reagują na ,,zagraniczną krytykę,, sporządzaną na
            Dolnym Mokotowie..
            • dundrub Re: masz rację , powinni ignorować lewiznę,jej ni 10.07.06, 13:27
              > po prostu..to nic że ta mafia żęzi we wszystkich stolicach łącznie z Nepalem..
              > przyzwyczaili się że Polacy reagują na ,,zagraniczną krytykę,, sporządzaną na
              > Dolnym Mokotowie..

cos w tym jest..
              jak u schizofrenika.. jak to nie ma pajakow na scianach! przeciez wyraznie je widze!!1 ;)
    • presentation1 Kto sie boi? 10.07.06, 12:13
      W kraju-Zlodzieje,aferowicze,agenci bezpieki,partie pochodzace z ukladu-
      PO,SLD,farbowane lisy Unii Wolnosci.
      Kto sie nie boi?Normalni obywatele ktorzy w wiekszosci popieraja rzadzaca
      koalicje.
      W swiecie-Kraje ktore uczestniczyly(wspolnie z rzadzacymi w Polsce) w
      gospodarczym rozbiorze Polski.
      A wiec kto sie boi?
      • presentation1 Re: Kto sie boi? 10.07.06, 12:17
        To co inni komentuja negatywnie o Polsce niezlustrowani z mediow chetnie cytuja.
        Zastanawiam sie dlaczego ci sami nie krytykuja i nie prowadza sledztw
        dziennikarskich o swojej czarnej przeszlosci .Przeciez media w Polsce sa za
        kase PRL-u lub stworzone przez UB czy inne organy tym sie zajmujace.
        • dundrub Re: Kto sie boi? 10.07.06, 12:26
          > To co inni komentuja negatywnie o Polsce niezlustrowani z mediow chetnie cytuja
          > .
          > Zastanawiam sie dlaczego ci sami nie krytykuja i nie prowadza sledztw
          > dziennikarskich o swojej czarnej przeszlosci .Przeciez media w Polsce sa za
          > kase PRL-u lub stworzone przez UB czy inne organy tym sie zajmujace.

cierpisz na manie przesladowcza? a moze do roboty sie wezmiesz?? praca przybliza do rzeczywistosci -
          pomaga uwolnic sie od paranoi i chorych flmow w glowie..
          • presentation1 Re: Kto sie boi? 10.07.06, 12:30
            Ja nie musze pracowac.Ale to ty narzekasz na prace w Polsce.A to co
            komentowales to fakty.Wiec skoro brak argumentow -nie czytaj i nie trudz sie na
            kiepskie komentarze bo swiadcza one o tym ze wiesz tyle co jesz a skoro
            narzekasz o ciezkiej i zlej pracy to malo jesz bo malo zarabiasz.
            • dundrub Re: Kto sie boi? 10.07.06, 12:35
              presentation1 napisał:

> Ja nie musze pracowac.Ale to ty narzekasz na prace w Polsce.A to co
              > komentowales to fakty.Wiec skoro brak argumentow -nie czytaj i nie trudz sie na
              >
              > kiepskie komentarze bo swiadcza one o tym ze wiesz tyle co jesz a skoro
              > narzekasz o ciezkiej i zlej pracy to malo jesz bo malo zarabiasz.

nie wiesz, co robie i ile zarabiam, co jem i w jakich ilosciach.. natomiast napisalem tylko, ze pracuje
              ciezko.. i tyle - nie wkladaj w moje usta czegos, czego w nich nie ma ok?
              jakie sa fakty?
              no to popatrz: gadanie, gadanie, rozliczanie rozliczanie, niszczenie, niszczenie.. a co z budowa? a co z
              gospodarka? a co z NORMALNOSCIA" w prawie podatkowym???????????????????
              zenujace...
              machanie szabelka a ludzie szabelki i kawalerie juz dawno maja gdzies - o czym swiadczy kolejny fakt
              - 2mln rodakow wyjechalo za NORMALNYM zyciem, bez szabelek, straszenia ubekami i cierpietniczej
              historii, ktora nikomu raczej pomocy nie przynosi..

• presentation1 Re: Kto sie boi? 10.07.06, 12:40
                Juz dawno bylem za otworzeniem teczek lub ich zniszczeniem.Wszystko stalo sie
                inaczej.Nie bedzie ani lewica,ani prawica grala terazniejszoscia.Trzeba w koncu
                rozliczyc okres ostatnich zlodziejskich 16 czy 17 lat.Trzeba zaczac zyc bez
                zakamuflowanej przeszlosci,trzeba wrocic do grabiezy majatku narodowego.Trzeba
                rozliczyc tamten okres i zaczac normalnie zyc.Nie chodzi tu tylko o lewice ale
                takze prawice.Nie ma prawa dla wybranych
                • dundrub Re: Kto sie boi? 10.07.06, 12:44
                  > Juz dawno bylem za otworzeniem teczek lub ich zniszczeniem.Wszystko stalo sie
                  > inaczej.Nie bedzie ani lewica,ani prawica grala terazniejszoscia.Trzeba w koncu
                  >
                  > rozliczyc okres ostatnich zlodziejskich 16 czy 17 lat.Trzeba zaczac zyc bez
                  > zakamuflowanej przeszlosci,trzeba wrocic do grabiezy majatku narodowego.Trzeba
                  > rozliczyc tamten okres i zaczac normalnie zyc.Nie chodzi tu tylko o lewice ale
                  > takze prawice.Nie ma prawa dla wybranych

nie ma prawa dla wybranych?? a lepper?
                  teczki.. nie wierze w nie juz.. sam jarek namanipulowal ze swoja wystarczajaco duzo, zeby nie ufac
                  temu, co w nich.. mysle, ze KAZDEJ wladzy (po wprowadzeniu ustawy lustracyjnej) bylo na reke nie
                  ujawniac teczek - haki na innych zawsze sie przydaja - co pokazal i sam najglosniej krzyczacy jareczek
                  a propos Gilowskiej.. co .. nie wiedzial wczesniej co w jej teczce?? nie wierze... tym bardziej, ze sam
                  machal swoja przed kamerami a ona nie mogla nawet zagladnac do oskarzajacych ja papierow.. Prawo
                  dla wybranych??
                  jak dotad NIKT NIKOGO nie rozlicza.. i NIKT nie zamierza.. wiesz czemu?? bo zniknely by owe HAKI.. bo
                  wszystko staloby sie jasne i nie mozna byloby dalej sterowac ciemnym ludem..

• drbob20 Re: Kto sie boi? 11.07.06, 11:16
                  jeden post a 3 (trzy) 'trzeba'. juz wszystko wiem.
      • dundrub ja sie boje!!! 10.07.06, 12:23
        i nie mam NIC wspolnego z jakimikolwiek ukladami itd.. ciezko pracuje na swoje.. i boje sie, ze bede
        musial wyjechac z MOJEGO kraju, jak juz prawie 2mln to uczynily

wiekszosc wybrala koalicje???
        wolne zarty!
        • presentation1 Re: ja sie boje!!! 10.07.06, 12:28
          Przeciez to ponad 2 lata temu LEWICA podpisala z niektorymi krajami umowy o
          otwarcie rynkow pracy.
          Przeciez lewica mowi ze to sukces.Jezeli jestes przeciwny to musisz miec
          pretensje do lewicy bo Oni zostawili to w spadku PiS.
          Z drugiej strony kilka milionow(2?)zatrudnionych w innych krajach.
          Wiekszosc i tak powroci z kasa i doswiadczeniem a te drugie to kapital dla
          kraju.Czy zle ze bedzie wiecej kasy?Zle ze sa mozliwosci?Jedz w swiat.On jest
          niewielki.Poznaj ludzi i sie ucz a gdy wrocisz moze cos zmienisz i nie bedziesz
          musial narzekac.
          • dundrub Re: ja sie boje!!! 10.07.06, 12:45
            a kto jak nie Marcinkiewicz jako sukces podal otawrcie kolejnych rynkow pracy dla nas??? hmmm?
            w momencie, w ktorym juz wielu emigrowalo on cieszy sie z tego, ze bedzie tych emigrujacych jeszcze
            wiecej???
            i to ma byc PATRIOTA????

• presentation1 Kolejnych? 10.07.06, 13:22
              Czyli przed Marcinkiewiczem byly juz otworzone.
              Jak czytam posty o winie PiS ze Polacy wyjezdzaja to wydaje mi sie ze ci co to
              pisza klikaja z Zakladow Psychiatrycznych gdzie lewica nie powiedziala swoim
              pacjentom ze to ona otworzyla rynki pracy.Dla scislosci.
              Wiekszosc co znalazla prace,niektorzy dobrze platna jest zadowolona.Dlaczego
              wiec inni z zawisci wypisuja bzdury.
              Bo przeciez Polak jest zawistny....
              • dundrub Re: Kolejnych? 10.07.06, 13:31
                > Czyli przed Marcinkiewiczem byly juz otworzone.

jasne.. ale radosc premiera z otwarcia nstepnych w swietle przyspieszajacej emigracji byla absolutnie
                niestosowna!!!

> Jak czytam posty o winie PiS ze Polacy wyjezdzaja to wydaje mi sie ze ci co to
                > pisza klikaja z Zakladow Psychiatrycznych gdzie lewica nie powiedziala swoim
                > pacjentom ze to ona otworzyla rynki pracy.Dla scislosci.

wiesz, zdaje sobie sprawe z tego, ze to, co mamy teraz to lata "pracy" kolejnych rzadow.. niestety
                obecniu rzadzacy ani w jednym momencie nie biora sie za naprawe.. nie mowia NIC o gospodarce..
                tylko ukladach, niszczeniu, tropieniu, winnych itd itd...
                zamiast wziac sie do roboty - gadaj gadaj gadaj.. i nie mow mi, ze to jest dobre.. maja wiekszosc w
                sejmie.. gdzie sa ustawy poprawiajace jakosc naszego zycia? wystarczyloby kilka z nich i natychmiast
                ucichloby wiekszosc krytycznych glosow.. NATYCHMIAST.. bo widac byloby, ze cos sie dzieje.. cos "IN
                PLUS"

> Wiekszosc co znalazla prace,niektorzy dobrze platna jest zadowolona.Dlaczego
                > wiec inni z zawisci wypisuja bzdury.
                > Bo przeciez Polak jest zawistny....

jak najbardziej.. np. zazdrosci niemcom i obraza sie o byle podrzedne pisemko
                • presentation1 Re: Kolejnych? 10.07.06, 13:36
                  Choroba.
                  Po co grzebac w mechanizmach gospodarki skoro PEDZI.
                  Lewica i PO jest zla ze Pis nie grzebie wiec krzycza o grzebaniu.
                  Gospodarka ma sie dobrze i niech tak zostanie.
                  Jezeli ktos ma popsuc -niech nic nie robi(to do lewicy i prawicy)
                  Popatrz na wskazniki obiektywnie to stwierdzisz ze to najlepszy okres dla
                  gospodarki.Pytam wiec-Co chcielibyscie popsuc?
                  • dundrub Re: Kolejnych? 10.07.06, 13:45
                    > Choroba.
                    > Po co grzebac w mechanizmach gospodarki skoro PEDZI.
                    > Lewica i PO jest zla ze Pis nie grzebie wiec krzycza o grzebaniu.
                    > Gospodarka ma sie dobrze i niech tak zostanie.
                    > Jezeli ktos ma popsuc -niech nic nie robi(to do lewicy i prawicy)
                    > Popatrz na wskazniki obiektywnie to stwierdzisz ze to najlepszy okres dla
                    > gospodarki.Pytam wiec-Co chcielibyscie popsuc?

na razie psuja klony... czytasz czasami jakies opinie? komentarze? przewidywania?
                    gospodarka pedzi? czy moze rozpedem jedzie? a jesli zaczyna sie gorka a my rozpedzenie na ludzi pod
                    nia wjezdzamy? jest wiele spraw, ktore sa wazniejsze od rozliczen i gadania i szabelek itd..
                    bezrobocie spadlo, bo bezrobotni WYJEZDZAJA...
                    obudz sie!
                    • moroux Re: Kolejnych? 10.07.06, 14:10
                      Ale do kogo ta mowa? Do licealisty? Do ignoranta? Z takimi jak on lepiej sobie
                      dyskusję darować.
                      • dundrub Re: Kolejnych? 10.07.06, 14:13
                        > Ale do kogo ta mowa? Do licealisty? Do ignoranta? Z takimi jak on lepiej sobie
                        > dyskusję darować.

coz.. w pracy u podstaw wskazana jest cierpliwosc ;)
          • emes-nju Re: ja sie boje!!! 10.07.06, 13:44
            presentation1 napisał:

> Z drugiej strony kilka milionow(2?)zatrudnionych w innych krajach.
            > Wiekszosc i tak powroci z kasa i doswiadczeniem a te drugie to kapital dla
            > kraju.

Kapital dla budzetu chyba. Przeciez Polacy LEGALNIE pracujacy w UE placa podatki w krau zatrudnienia oraz doplacaja u nas roznice wedlug polskich stawek. Skutkiem tego, wobec nawet nie smiesznych progow podatkowcych, to, co przywioza oddaja panstwu.

Jeszcze smieszniej maja ci, ktorym zechcialo sie legalnie pracowac poza UE - ci placa podatki tak, jakby nie placili ich w kraju pracodawcy. Moja przyjaciolka sie na to natknela - podatkow wyszlo jej wiecej niz przywiozla pieniedzy. Wlasnie, jako lekarka, zlozyla aplikacje o prace w Szkocji, bo w Polsce nie jest wstanie zarobic na zalegly podatek (z odsetkami) od pracy w USA.
        • prawopl ach uratować Was może już tylko Jolka Kwach 10.07.06, 12:41

Jolka Kwach to dobry kandydat na prezydenta. Zna się na gotowaniu. I na
          kapeluszach. Dużo mówi. Nawet wtedy gdy nie ma nic do powiedzenia. Jolka kiedyś
          stwierdziła w TVP ze śmiertelnie poważną miną, że "jej małżonek jest pomazańcem
          bożym".. Puk! Puk! zastałem Jolkę??

Małżonek Jolki Kwach to też dobrym prezydentem - był. Wielokrotny kłamca i
          fałszerz. W dodatku jak niektórzy twierdzą "nierób" i pijak, który nie mógł się
          powstrzymać nawet na międzynarodowych uroczystościach na których zachlał ryja i
          słaniał się jak świnia przed kamerami. Słowem: dobry, polski prezydent
          Kwaśniewski Olek.

--
          www.upadloscian.org.pl - kolejna afera z czasów prezydentury
          Kwaśniewskiego, który sympatyzuje z biznesami powiązanymi ze znanym aferzystą.
          • dundrub zasciankowy umysl... 10.07.06, 12:46
            ..sadzi, ze skoro jestem przeciwko PiSowi i kaczkom, to automatycznie jestem za kwachem i ekipa..
            wspolczuje takiego spolaryzowanego widzenia swiata
            • moroux Re: zasciankowy umysl... 10.07.06, 14:20
              Tak właśnie działa propaganda i techniki manipulacji pisu. Uogólnienie, "gęby",
              spolaryzowanie, wskazanie wroga... To wszystko już było niestety. Na poziomie
              języka wraca PRL.
              • dundrub Re: zasciankowy umysl... 10.07.06, 14:22
                > Tak właśnie działa propaganda i techniki manipulacji pisu. Uogólnienie, "gęby",
                > spolaryzowanie, wskazanie wroga... To wszystko już było niestety. Na poziomie
                > języka wraca PRL.

no coz.. na te polaryzacje jako pierwszy w historii nowozytnej wpadl niejaki goebbels.. jak widac jego
                nauki sa kultywowane
                • moroux Re: zasciankowy umysl... 10.07.06, 14:25
                  Nie chciałem sięgać aż tak głęboko ;) Ale to prawda - propagandziści stosują
                  takie same techniki jak Goebles i inni...
                  • dundrub Re: zasciankowy umysl... 10.07.06, 14:28
                    > Nie chciałem sięgać aż tak głęboko ;) Ale to prawda - propagandziści stosują
                    > takie same techniki jak Goebles i inni...

no coz.. to nieco mowi o stosujacych takie techniki i o tym, co jest w ich umyslach.. o tym, co jest dla nich
                    najwazniejsze.. osiagniece celu - czyli wladzy.. za kazda cene...
                    • prawopl wiem, wiem, dzieci SBeków są niezadowolone 10.07.06, 15:42
                      dundrub napisał:

> > Nie chciałem sięgać aż tak głęboko ;) Ale to prawda - propagandziści stos
                      > ują
                      > > takie same techniki jak Goebles i inni...
                      >
                      > no coz.. to nieco mowi o stosujacych takie techniki i o tym, co jest w ich
                      umys
                      > lach.. o tym, co jest dla nich
                      > najwazniejsze.. osiagniece celu - czyli wladzy.. za kazda cene...

życie komunistów, SB'eków i ich dzieci jest dzisiaj nie-do-wytrzymania.
                      przegraliście wszystko. pozostaje wam tylko pokrzykiwanie. skończyliście jako
                      oszołomy. nie macie realnego wpływu na nic. ludzie na was nie głosowali, bo
                      nikt wam już nie wierzy. dzisiaj rządzi partia prawicowa, a opozycją jest inna
                      partia prawicowa. pierwszy raz w historii cała SBecja, lewica, postkomuna
                      została sprowadzona do roli oszołomów, bez realnego wpływu na cokolwiek.
                      rozumiem więc że jesteście niezadowoleni. a będzie jeszcze gorzej.
                      --
                      www.upadloscian.org.pl - kolejna afera kryminalna z czasów rządów SLD
            • drbob20 Re: zasciankowy umysl... 11.07.06, 11:20
              nie jestes sam
    • komentator527 "ostatnia liberalna tarcza obronna" - hahaha 10.07.06, 12:18
      Juz sie czas liberalizmu konczy na swiecie. Globalizacja a co za tym idzie
      rozwarstwienie spoleczenstwa doprowadza w koncu do rewolucji.
      • piskoala "ostatnia liberalna tarcza obronna" - hahaha 10.07.06, 16:54
        komentator527 napisał:
        > Juz sie czas liberalizmu konczy na swiecie. Globalizacja a co za tym idzie
        > rozwarstwienie spoleczenstwa doprowadza w koncu do rewolucji.

Lenin jakiś czy jaka cholera?
        Chyba że bliźniak pokopany?

----
        viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL
    • hehenio "Wstyd?" Czy wstydzą się psy, spółkując na ulicy? 10.07.06, 12:42
      Politykom miary Braci K. uczucia takie jak wstyd, przyzwoitość, godność są
      biologicznie obce.
      Oni może czasem boją się "obciachu".
      • presentation1 Re: "Wstyd?" Czy wstydzą się psy, spółkując na ul 10.07.06, 13:26
        O wstyd powinienes spytac tych lewicujacych pederastow co ..no wiesz...gdzie
        robia i jak robia.A potem tymi brudnymi lapami mecza klawiature a na dodatek
        sie slinia na komputer.Czy to ludzkie?Czy to juz zwierzeta?5bez obrazy dla tych
        ostatnich)
        • presentation1 Re: "Wstyd?" Czy wstydzą się psy, spółkując na ul 10.07.06, 13:40
          Bez obrazy dla tych ostatnich.Bo ich poziom inteligencji jest nieporownywalnie
          nizszy od ludzi.
    • grogreg Teraz Polska nie bedzie solidarna. Polska bedzie.. 10.07.06, 13:03
      ....braterska!
      • dundrub proponuje nowe godlo 10.07.06, 13:06
        lisc klonu :) tylko co na to kanada??? :)
    • kaczkozerca Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 13:10
      "jeszcze bardziej izolowaną na scenie europejskiej"

-
    • linetrol Czemu oni wszyscy łącznie z prasą boją sie Kaczyńs 10.07.06, 13:31
      Moze tak ktoś pomyśliw tą strone:

Cały rzad ktory tam siedzi i krytykuje, rowna z G. i porownuje do SB siedział w
      tym rządzie od tylu lat i nic nie zrobili...

Teraz przyszedł ktoś inny, robi czystki to wszyscy oczywiscie Kaczyńskich
      krytykują! CZEMU? Bo cały ten stary jest skorumpoany i boją sie że Kaczyński
      odgoni ich od darmowego kociołka! Nawet Millera, czy Kwacha - jak chodzi pijany
      tak prasa nie krytykowała!!! A kim oni byli???

Prawda jest taka, że wszyscy krytykuja Kaczyńskich - A szczegolnie prasa robi
      nagonke, bo sie boją że USTAWY beda robione z rozsądku a nie dla tego co
      zapłacił - tak jak to pan Donald sobie myślał.

Szybko sie Gilowskiej pozbyli - bo ? Bo za duzo wiedziała i nie dała sobie
      robić przekrętow pod jej zarządzaniem.

Jakcy ci Kaczyńscy by nie byli - wole ich niz ten caly rzad co od 10 lat
      siedzi na swoich stołkach pod innymi nazwami platform i nic nie robi....

KACZKA JEST NA OGÓŁ LEPSZA OD KURCZAKA W SMAKU - CZYLI DONALDA !!!!
    • cracowpl Kaczyńscy Wywalają premiera do rządzenia warszawką 10.07.06, 13:44
      Wywalają premiera do rządzenia warszawką ? A może do PO ?

Wszyscy przeciwnicy i pewnie też "koalicjanci"aktualnego rządu chcieli by żeby
      powodem dymisji były ich wewnętrzne problemy i możliwe że tak jest. Jeśli
      trochę pogłówkować to można by było dojść do wniosku że wszystko było
      zaplanowane, śmiałbym stwierdzić też że Marcinkiewicz nie był marionetką w
      rękach Kaczyńskich a specem od PR.
      Dlaczego?

Ambasada3rp.pl
    • michalparadowski Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 13:53
      O powyższym informuje, wroga prasa zagraniczna. Co robić w sytuacji, kiedy ten
      RÓD, zawsze ma rację, bo tak ma?! Ta zakichana prasa zagraniczna, najpewniej
      jest niedoinformowana. Dlatego, należy głośno krzyczeć, na całą Europę, że w
      tej rodzinie znajduje się GENIUSZ POLITYCZNY! Jak to usłuszą te cymbały, to mam
      nadzieję, że się przestraszą i zmienią ton.
      Na Herolda, głoszącego powyższą wiadomość, proponuję erudutę i znakomitego
      retora pana Edgara Gosiewskiego. Wygłosi filipinki i będziemy górą!
      Autor tekstu: Zatroskany
    • tales1 Wściekła zazdrość ogarnia lewackich pismaków? 10.07.06, 14:09
      • dundrub Re: Wściekła zazdrość ogarnia lewackich pismaków? 10.07.06, 14:13
        zazdrosc o co?
        • emes-nju Re: Wściekła zazdrość ogarnia lewackich pismaków? 10.07.06, 14:43
          Nie ogladales reklamowki pisiorkow?!
          • dundrub Re: Wściekła zazdrość ogarnia lewackich pismaków? 10.07.06, 14:47
            aaaaa... misiow i lodowki?
            • emes-nju Re: Wściekła zazdrość ogarnia lewackich pismaków? 10.07.06, 14:49
              A nie wiedziales "dywanowej" reklamowki? Tam wyraznie nam powiedzieli, ze jest swietnie. No to i lewackie pismidla zazdroszcza :-P
              • dundrub Re: Wściekła zazdrość ogarnia lewackich pismaków? 10.07.06, 14:51
                > A nie wiedziales "dywanowej" reklamowki? Tam wyraznie nam powiedzieli, ze jest
                > swietnie. No to i lewackie pismidla zazdroszcza :-P
                >

no peeewnie ze widzialem!!! i wierze! wierze!! i trzymam kciuki! mocno! zeby przypadkiem nie puscic i rak
                nie uwolnic - bo wtedy trzeba byloby sie za jakas robote wziac! ;)
                • emes-nju Re: Wściekła zazdrość ogarnia lewackich pismaków? 10.07.06, 15:08
                  Co do tej reklamowki, slusznej i optymistycznej, mam tylko jedna watpliwosc. Co to za sukces rzadu polegajacy na tym, ze kilkuosobowa rodzina NIESIE dywan zamiast WIESC go samochodem... To szczytem tego, co waaaadza chce nam dac jest dywan? A samochody, mieszkania...?

A tak BTW - wiesz, ze kilka motywow tej reklamowki zostala zerznieta z reklamowki Reagana z lat 80?
                  • alterpars Jaka zadrosc. Czlowieku oni maja w nosie Twoj kraj 10.07.06, 16:22
                    Swoja droga zastanawiam sie jaka ilosc zagranicznych tytulow musi napisac ze to
                    co zrobili Polacy w ostatnich wyborach to idiotyzm (mam na mysli wysoka absencje)
                    zeby zwolennicy Pis stwierdzili ze to jednak nie tylko "lewacko liberalno
                    gejowska" mniejszosc. Ahh sorry zapomnialem ze do nich nic nie dochodzi.....
                    • emes-nju Nie wyczules ironii? 10.07.06, 16:24

• alterpars Zachod uwaza ze to smieszne co sie dzieje w Polsce 10.07.06, 16:28
                        ja nie. Kocham swoj kraj i cierpie kidy przez kilku wariatow musze sie za niego
                        wstydzic
                        • emes-nju Re: Zachod uwaza ze to smieszne co sie dzieje w P 10.07.06, 18:39
                          Zachod obawia sie tego tak samo jak my. Dla nich stabilna i silna Polska jest
                          znacznie korzystniejsza, wbrew spiskowej teorii dziejow, od slabej i
                          ksenofobicznej.
    • qc Czy 2 polglowki to tyle co 10.07.06, 14:59
      1 glowa?
      • dundrub Re: Czy 2 polglowki to tyle co 10.07.06, 15:04
        to tak nie dziala...

minus doac minus rowna sie minus dwa ;)
        • emes-nju Re: Czy 2 polglowki to tyle co 10.07.06, 15:09
          Ja raczej stawiam na iloczyn - cwiercinteligencja nam grozi :-P
    • qc Polska potega jest i basta! 10.07.06, 15:21
      Bedziemy wkrotce pekac z patriotycznej duma gdy nasza delegacja w skladzie:
      2 bracia + 1 zona + edgar + lepper + giertych
      beda sie prezentowac z nalezyta Polsce wyniosla prezentacja gdy na uroczystosci
      w Brukseli beda odbierac nasza flage.
      • prawopl na pewno byłeś dumny z zachlanego Kwaśniewskiego 10.07.06, 16:05
        qc napisał:

> Bedziemy wkrotce pekac z patriotycznej duma gdy nasza delegacja w skladzie:
        > 2 bracia + 1 zona + edgar + lepper + giertych
        > beda sie prezentowac z nalezyta Polsce wyniosla prezentacja gdy na
        uroczystosci
        >
        > w Brukseli beda odbierac nasza flage.

zachlany jak czerwona świnia Kwaśniewski na międzynarodowych uroczystościach to
        duma Polski. tak pięknie to pokazały kamery jak Kwaśniewski słaniał się pijany,
        bo nie mógł się powstrzymać od zachlania ryja nawet w tak ważnym momencie.
        Kwaśniewski w dodatku jest wielokrotnym kłamcą i fałszerzem. Słowem: duma
        Polski. Potem ludzie dziwią się, skąd te kawały o głupich, zapitych polaczkach.

Jego małżonka (oczywiście chodzi o Jolkę Kwaśniewską) to przypadek specjalny -
        nie jestem psychiatrą więc nie wypowiem się na jej temat i jej złotych myśli w
        stylu "mój małżonek jest pomazańcem bożym" (wypowiedz w programie TVP).
        Sugeruję zwrócenie się w tej sprawie do znanego psychologa- specjalisty.

--
        Kwaśniewskiego, który sympatyzuje z biznesami powiązanymi ze znanym aferzystą.
        • alterpars Re: na pewno byłeś dumny z zachlanego Kwaśniewski 10.07.06, 16:26
          zdecydowanie wolalem Kwasniewskiego. Nie jestem ani nikt z mojej rodziny nie byl
          komunista a ojciec walczyl z rezimem ale jak zobaczyl co sie dzieje po przelomie
          tez popieral Kwasniewskiego. Gejem tez nie jestem. Liberalem owszem. Uwazam ze
          Polska bedzie izolowanym zadupiem na arenie europejskiej rpzez tych Twoich cyt
          za TAZ "Nowym polskim kartoflem"
          • weteran3 życie na izolowanym zadupiu jest bardzo przyjemne 10.07.06, 16:43
            specjalnie nie robimy twardej drogi aby skur..iałe postubeckie śmiecie swoimi
            terenówkami nie skracali sobie drogi na most ze swojego sk...iałego
            postubeckiego osiedla...i jest cicho i spokojnie..bażanty ,sarny i te
            sprawy..sielanka bez lewactwa.
            • patthecat Ale ty tak naprawdę zawiesiłeś się 100 lat temu? 10.07.06, 17:23
              I tak ci zostało? Jak sraczkę masz, to też ubecja nasiusiała ci do obiadu?

weteran3 napisała:

> specjalnie nie robimy twardej drogi aby skur..iałe postubeckie śmiecie swoimi
              > terenówkami nie skracali sobie drogi na most ze swojego sk...iałego
              > postubeckiego osiedla...i jest cicho i spokojnie..bażanty ,sarny i te
              > sprawy..sielanka bez lewactwa.
        • piskoala na pewno byłeś dumny z zachlanego Kwaśniewski 10.07.06, 16:57
          prawopl napisała:
          ... czerwona świnia Kwaśniewski na międzynarodowych uroczystościach to
          ...

od tego czasu nowy prezydent papuć bez koloru
          zdecydował nie wyjażdżać na spotkania zagraniczne.
          I nawet tego nie zauważa się.

I nadal z tego nie jestem dumny, bo nie ma z czego.

----
          • prawopl Re: na pewno byłeś dumny z zachlanego Kwaśniewski 10.07.06, 17:22
            piskoala napisał:

> prawopl napisała:
            > ... czerwona świnia Kwaśniewski na międzynarodowych uroczystościach to
            > ...
            >
            > od tego czasu nowy prezydent papuć bez koloru
            > zdecydował nie wyjażdżać na spotkania zagraniczne.
            > I nawet tego nie zauważa się.
            >
            > I nadal z tego nie jestem dumny, bo nie ma z czego.
            >
            > ----
            > viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL

Kwaśniewski lubił wyjazdy - na jednym zachlał ryja bo nie mógł się powstrzymać,
            na innym czekał jak pies przed drzwiami Putina, bo Putin miał ważniejsze sprawy
            niż umówiona wizyta państwowa z jakimś tam Kwaśniewskim. Normalnie byłby to
            skandal, ale Kwaśniewski nawet nie zaskomlał. Wierny pies. Albo znowu był
            zachlany i tylko tępo się gapił w drzwi. Słowem: Pierwszy Polak - Kwaśniewski.

PS. jak zwyklę nie skomentuję zachowań Jolki Kwach, bo nie jestem specjalistą -
            psychiatrą. Jej teksty typu "mój małżonek jest pomazańcem bożym" po prostu
            wprowadzają mnie w zakłopotanie. Mam tylko nadzieję, że teraz gdzieś odpoczywa
            w jakimś dobrym sanatorium.

--
            www.upadloscian.org.pl - kolejna afera kryminalna z czasów rządów SLD
            • patthecat Gościu, weź spadnij z klifu..... 10.07.06, 17:28
              Albo ci w pisdolandzie wierszówkę płacą, albo naprawdę jesteś taki głupi. Tak
              ciągle o tej Joli piszesz, masturbujesz się do jej zdjęć czy co?

prawopl napisała:

> piskoala napisał:
              >
              > > prawopl napisała:
              > > ... czerwona świnia Kwaśniewski na międzynarodowych uroczystościach to
              > > ...
              > >
              > > od tego czasu nowy prezydent papuć bez koloru
              > > zdecydował nie wyjażdżać na spotkania zagraniczne.
              > > I nawet tego nie zauważa się.
              > >
              > > I nadal z tego nie jestem dumny, bo nie ma z czego.
              > >
              > > ----
              > > viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL
              >
              >
              > Kwaśniewski lubił wyjazdy - na jednym zachlał ryja bo nie mógł się powstrzymać,
              >
              > na innym czekał jak pies przed drzwiami Putina, bo Putin miał ważniejsze sprawy
              >
              > niż umówiona wizyta państwowa z jakimś tam Kwaśniewskim. Normalnie byłby to
              > skandal, ale Kwaśniewski nawet nie zaskomlał. Wierny pies. Albo znowu był
              > zachlany i tylko tępo się gapił w drzwi. Słowem: Pierwszy Polak - Kwaśniewski.
              >
              > PS. jak zwyklę nie skomentuję zachowań Jolki Kwach, bo nie jestem specjalistą -
              >
              > psychiatrą. Jej teksty typu "mój małżonek jest pomazańcem bożym" po prostu
              > wprowadzają mnie w zakłopotanie. Mam tylko nadzieję, że teraz gdzieś odpoczywa
              > w jakimś dobrym sanatorium.
              >
              > --
              > www.upadloscian.org.pl - kolejna afera kryminalna z czasów
              rządów SLD
        • patthecat Zaciąłeś się jak płyta zdarta jak prostytutka po 9 10.07.06, 17:20
          ...kliencie. Kwaśniewski gadał w językach obcych. Kumasz bazę? G.... mnie
          obchodzi, czy zachlał czy nie, w końcu to był 'prezydent wszystkich polaków', a
          polacy tylko biją rekordy w zalewaniu pały. Ale przynajmniej nie było obciachu.
          Gdzie tego twojego kaczora niedowalonego wpuszczą? Królowa brytyjska go
          wykopała, Trójkąt Wajmarski go zleje niedługo. I co z tego, że ten twój
          kurduplowaty pupil jest trzeźwy jak świnia, skoro niedługo tylko świnie u
          Leppera będzie odwiedzał?

prawopl napisała:

> qc napisał:
          >
          > > Bedziemy wkrotce pekac z patriotycznej duma gdy nasza delegacja w skladzi
          > e:
          > > 2 bracia + 1 zona + edgar + lepper + giertych
          > > beda sie prezentowac z nalezyta Polsce wyniosla prezentacja gdy na
          > uroczystosci
          > >
          > > w Brukseli beda odbierac nasza flage.
          >
          > zachlany jak czerwona świnia Kwaśniewski na międzynarodowych uroczystościach to
          >
          > duma Polski. tak pięknie to pokazały kamery jak Kwaśniewski słaniał się pijany,
          >
          > bo nie mógł się powstrzymać od zachlania ryja nawet w tak ważnym momencie.
          > Kwaśniewski w dodatku jest wielokrotnym kłamcą i fałszerzem. Słowem: duma
          > Polski. Potem ludzie dziwią się, skąd te kawały o głupich, zapitych polaczkach.
          >
          > Jego małżonka (oczywiście chodzi o Jolkę Kwaśniewską) to przypadek specjalny -
          > nie jestem psychiatrą więc nie wypowiem się na jej temat i jej złotych myśli w
          > stylu "mój małżonek jest pomazańcem bożym" (wypowiedz w programie TVP).
          > Sugeruję zwrócenie się w tej sprawie do znanego psychologa- specjalisty.
          >
          > --
          > www.upadloscian.org.pl - kolejna afera z czasów prezydentury
          > Kwaśniewskiego, który sympatyzuje z biznesami powiązanymi ze znanym aferzystą.
          • prawopl Re: Zaciąłeś się jak płyta zdarta jak prostytutka 10.07.06, 17:27
            patthecat napisał:

> ...kliencie. Kwaśniewski gadał w językach obcych. Kumasz bazę? G.... mnie
            > obchodzi, czy zachlał czy nie, w końcu to był 'prezydent wszystkich polaków',
            a
            > polacy tylko biją rekordy w zalewaniu pały. Ale przynajmniej nie było
            obciachu.

Każdy polak po zachlaniu ryja za granicą nagle zaczyna mówić w obcych językach.
            Właśnie tylko wtedy taki polaczek Kwaśniewski czuje się mocny, gdy zachla ryja.
            Wtedy przestaje się tremować i nagle jest mocny w gębie. Na tej międzynarodowej
            uroczystości, którą transmitowały kamery na świecie, Kwaśniewski jednak
            przefolgował, bo tylko słaniał się jak czerwona świnia i tępo gapił się w
            kamery. Słowem: tak wyglądał Pierwszy Polak, Prezydent.
            --
            Kwaśniewskiego, który sympatyzuje z biznesami powiązanymi ze znanym aferzystą
            • patthecat Teraz w ogóle nie wygląda, bo go nie widać.... 10.07.06, 17:29
              ...za mównicy. Idź lulu....

prawopl napisała:

> patthecat napisał:
              >
              > > ...kliencie. Kwaśniewski gadał w językach obcych. Kumasz bazę? G.... mnie
              > > obchodzi, czy zachlał czy nie, w końcu to był 'prezydent wszystkich polak
              > ów',
              > a
              > > polacy tylko biją rekordy w zalewaniu pały. Ale przynajmniej nie było
              > obciachu.
              >
              >
              >
              >
              > Każdy polak po zachlaniu ryja za granicą nagle zaczyna mówić w obcych językach.
              >
              > Właśnie tylko wtedy taki polaczek Kwaśniewski czuje się mocny, gdy zachla ryja.
              >
              > Wtedy przestaje się tremować i nagle jest mocny w gębie. Na tej międzynarodowej
              >
              > uroczystości, którą transmitowały kamery na świecie, Kwaśniewski jednak
              > przefolgował, bo tylko słaniał się jak czerwona świnia i tępo gapił się w
              > kamery. Słowem: tak wyglądał Pierwszy Polak, Prezydent.
              > --
              > www.upadloscian.org.pl - kolejna afera z czasów prezydentury
              > Kwaśniewskiego, który sympatyzuje z biznesami powiązanymi ze znanym aferzystą
        • drbob20 Re: na pewno byłeś dumny z zachlanego Kwaśniewski 11.07.06, 11:37
          sama kacza dupa pierdzi
      • alterpars I na to licze..... 10.07.06, 16:23
    • vannamond Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 16:12
      Jakos nie dziwi to posuniecie. Kaczynscy rzadza jak zawsze w calkowitym
      oderwaniu od 'mas' co ma swoje dobre strony ale nie w ich przypadku.
      Nardowosocjalistyczny polski rzad zle rokuje temu krajowi. To ze Europa sie
      smieje - to inna sprawa (np w Niemczech wszyscy sie smieja). US nie zauwaza
      zmiany - jesli zauwaza - tym gorzej dla Polski.
      • alterpars Szkoda mi Polski Polakow mi nie szkoda 10.07.06, 16:19
        Mlodzi po studiach Swiat czeka dla Was otworem uciekajcie poki czas.
        • ginusia Re: Szkoda mi Polski Polakow mi nie szkoda 10.07.06, 16:33
          alterpars napisał:

> Mlodzi po studiach Swiat czeka dla Was otworem uciekajcie poki czas.

Dlaczego maja uciekac? Moze niech zostana i sprobuja cos zmienic. Do mlodych
          swiat nalezy. Trzeba troche optymizmu w tym wszystkim. Wiem, ze to nie jest
          latwe dla wszystkich ale gra warta hm, nie napisze swieczki bo naraze sie
          na "swieczkowe" komentarze.
          • wet3 Re: ginusia 10.07.06, 17:06
            ginusia napisała:

> alterpars napisał:
            >
            > > Mlodzi po studiach Swiat czeka dla Was otworem uciekajcie poki czas.
            >
            > Dlaczego maja uciekac? Moze niech zostana i sprobuja cos zmienic. Do mlodych
            > swiat nalezy. Trzeba troche optymizmu w tym wszystkim. Wiem, ze to nie jest
            > latwe dla wszystkich ale gra warta hm, nie napisze swieczki bo naraze sie
            > na "swieczkowe" komentarze.

A slyszalas o swieczkowaniu? - Bo wlasnie je namietnie uprawiasz.
        • weteran3 napisz to w swoim języku ojczystym... 10.07.06, 16:34
          z góry dziękuję.
          • patthecat Młodzi ludzie wychodzą, zostają weterani. 10.07.06, 17:32
            Należy się 5 złotych :D

weteran3 napisała:

> z góry dziękuję.
    • qc Czy Wegrzy to dalej nasze Bratanki? 10.07.06, 16:26
      Czy ze wstydu nie beda sie wiecej przyznawac do powiazan "rodzinnych"?
      • weteran3 Wegrzy też są napiętnowani ,Słowacy,Rumuni tyż 10.07.06, 16:39
        niedobre..trzeba im ministrów wybrać.
    • piskoala Układ Bliźniaków -- to przyszłość (bliźniaków) 10.07.06, 16:51

Mnie tam nie jest wstyd, bo nie mam żadnch powiązań
      z Układem Bliźniaków.

----
      • wet3 Re: polska - panstwo rodzinne. 10.07.06, 16:58
        Nagonki libertynskich eurolewkow ciag dalszy. Pewnie nasza V kolumna wyposazyla
        ich w nowe materialy!
        • polonski Re: O... przepraszam... 11.07.06, 08:54
          wszystko dobrze ale nie mozna tolerowac paradoksow logicznych jak np. nasza -
          folksdojczgnida - V kolumna - nasza - folksdojcz - gnidy - V kolumna.......

Vkolumna to uksztaltowana masa przy pomocy "markow" albo inaczej tzw.obce
          folkscialo z dojczlisty wytrenowane przez niemieckiego i zarazem
          zaprzysiezonego wroga wszystkiego co jest Polskie, czy to z nazwy, czy
          pochodzenia.
        • drbob20 Re: polska - panstwo rodzinne. 11.07.06, 10:26
          wykastroj sie, dobrze ci to zrobi, nie bedziesz wtedy grzeszyl!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka