Dodaj do ulubionych

Wachowski: Przygotowywano zamach na Wałęsę

• ddddd9 Re: Wachowski: kup se taksówke 10.10.06, 09:54
      Mieciu - kup se taksówke, załóż koguta i stań w Gdańsku pod słupkiem, i tam
      wśród kolesi kierowców rozgłaszaj te brednie, miej trochę przyzwoitości i
      zniknij z wizji
      • samozwaniec1 Wole z Wachowskim zgubic,niz z kaczorem znalezc 10.10.06, 10:08
        Wylumacze dlaczego:
        1.Tak.To kierowca.Jezdzil nawet taxi.Ale coz to oznacza.Ze czlowiek ten nie boi
        sie zadnej pracy i woli byc nawet zabity przez bandyte/co zdarza sie
        niestety,zdaza/niz spijac herbatki czekajac na obowiazkowa wyplate.Wole
        polskich taksowkarzy/bo to jest obecnie elita narodu/,niz tych popaprancow z
        Sejmu.
        2.Jest lojalny,az do bolu.Potrafi milczec 14 lat,bo promotor jego tak sobie
        zazyczyl.Maciar przy nim to dresiarz z blokowisk.Znam obu.Wacho-to
        dzentelmen.Maciar to oszolom do potegi.Z usmiechem Dawna.Wacho ma twarz,a to
        brand kazdego zawodowca.Maciar ma maske klowna.I zachowuje sie identycznie.
        3.Wacho jeszcze wroci.Bedzie robil,to co lubi najbardziej.A pare osob w kraju
        wie,o co chodzi.I nadaje sie do tego.Jak nikt w Polsce.
        4.Przez polska pierwsza dame/pania Danute? jest uwazany za przxyjaciela domu na
        Polankach nr 1.To zaszczyt,na ktory nawet Pana Prezydenta think tanki z USA nie
        zasluzyly.
        5.Mimo ostrzalu od lat jest krysztalowo czysty.Po prostu nie bierze.Wiem,bo
        praciwalismy razem przez pare lat.
        6.Jest normalnym,klasycznym wrecz typem katolika.
        7.Szybko sie uczy.Jego intelekt przewyzsza polaczone sily Braci Najwiekszych w
        historii jednej ulicy na Zoliborzu...
        Musze dodawac wiecej,gdy powiedzialem zaledwie polowe?
        • sabala_1 Re: Wole z Wachowskim zgubic,niz z kaczorem znale 10.10.06, 10:18
          Panie Wachowski, żygać się chce czytając pańskie wypociny. Śmieć, tajniak i
          gangster w czołówce polskich polityków - nigdy Polska w całej swej historii tak
          nisko nie upadła.
        • wicher5 Re: Wole z Wachowskim zgubic,niz z kaczorem znale 10.10.06, 12:37
          Może Pan Wachowski wie również kto stał za zamachem na Jana PawłaII?
    • leszek993 Wachowski: Przygotowywano zamach na Wałęsę 10.10.06, 09:56
      Autorytet Wałęsy handlarz kokainą Wachowski odsłania po latach tajemnicę zamachu
      na Wałęsę.Ci obaj panowie wymagają jak najszybszej opieki psychiatrycznej i to
      najlepiej na Białorusi.Bolek i spółka w akcji.
      • pierot6 jak afera,tam nazwisko Kaczyński...przypadek ????? 10.10.06, 10:09
        we wszystkich największych aferach, przewija sie nazwisko Kaczyński i nazwa
        partii PC{PIS}
      • ned_pap Re: Wachowski: Przygotowywano zamach na Wałęsę 10.10.06, 10:10
        Od Wałęsy to ty się odpieprz. Wady swoje ma, jak każdy człowiek, uniwersytetów
        nie kończył też, ale kiedy ty srałeś w gacie i się z tego cieszyłeś, on
        zmieniał ustrój połowy świata. I to dzięki niemu między innymi nie stoi ci za
        plecami ubek i nie patrzy, co klepiesz na swojej klawiaturze.
        • p.o.box.77 Re: Wachowski: Przygotowywano zamach na Wałęsę 10.10.06, 12:00
          co fakt to fakt teraz moi rówieśnicy z końca lat 70-tych osoądzają ludzi
          którzy walczyli o ich przyszłość... to przygnębiające.
    • uburama Wszystko było do zamachu gotowe. 10.10.06, 10:08
      Wydano rozkazy. Wydnao broń i amunicję. Ale wojsko mówi: teraz nie możemy bo coś
      ciekawego leci w telewizji.
    • nesta_fan Re: Wachowski: Przygotowywano zamach na Wałęsę 10.10.06, 10:10
      Nie chcę ,oczywiście niczego sugerować , ale Kaczyński ( Lech) coraz częściej
      używa formy 'my' ( my to ,my tamto zrobiliśmy , uważamy )... (?) -> jak jakowyś
      król ,albo co inszego.
      Widać na dobre już zadomowił się w pałacu.
      • tmmmy Re: Wachowski: Przygotowywano zamach na Wałęsę 10.10.06, 11:22
        Wyrażana w ten sposób potrzeba wsparcia przez tłum kolegów stojących za plecami,
        to oznaka słabości.
        Prezydent jak ósmy numer nici.
      • mt7 Re: MY, to znaczy Jarosław i Lech -w takiej kolejn 10.10.06, 11:40
    • presentation1 ...Kaczynski wie............... 10.10.06, 10:10
      co mowi.Dal Rokicie honorowe wyjscie-zniknac ze sceny politycznej.Za pare dni
      bedzie to zhanbiony polityk.Kaczynski mial wiekszy dostep do dokumentow niz
      dziennikarze.Wiec napewno wie.
      • pierot6 Wachowski wygrał już z "Kłam"Kaczyńskim ! 10.10.06, 10:13
        który to,schował sie teraz za imunitetem prezydenckim!
      • samozwaniec1 Sebarowi Rysiowi do zbioru zabawek i do serca 10.10.06, 10:19
        Rysiulek!Jak zwykle pomieszales fakty.Tak,na Placu Czerwonym,w Moskwie.Ale nie
        daja rowery,tylko zabieraja.Rozumiesz,ze to wrecz odwrotnie,niz ludziom
        rozpowiadasz acan.
        Juz w Londynie podszkalalem Cie bylem w wielu rzeczach,bos choc Poznaniak,ale
        deczko oszolomiony.Po pierwsze kaz nazywac sie Ryszard.Pamietasz kolege naszego
        wspolnego z Reutera?Mial ksywe,jak gigantyczna bomba niszczaca kwartaly ulic
        podczas nalatow odwetowych na Niemcy podczas Drugiej Swiatowej.
        A pamietasz acan Enole Gay'a - ktory rozsmieszal nas do lez.Tez w
        Londynie.Tez w pubie Banker nad Tamiza.Teraz Enola doradza prezydentowi
        Gruzji.I robi to wspaniale.
        A Ty,wasc,kolego z Poznania dalej tkwisz w oparach pure nonsensu.Wroc z tych
        bagien nad Tamiza do Warthegau.Znajde Cie migiem i pogadamy.Powiem Ci
        wreszcie,o co tak zabiegasz od lat.Powiem,gdzie schowalismy klejnoty Korony na
        Ostrowie.
        • sebar_rysiu Re: Sebarowi Rysiowi do zbioru zabawek i do serca 10.10.06, 10:27
          Co Ty bredzisz, kolego ???!!! :)))

Zrob jeszcze ze mnie James Bonda na uslugach krajow trzeciego swiata do spraw
          propagandy...., gdzie Poznan byl tylko wprawka warsztatowa na naszym szkoleniu
          agentow...

Ubawilem sie :))) i pozdrawiam

Sebar
          sebar_rysiu@yahoo.co.uk

• euro67 Wachowski = SB 10.10.06, 10:11
      Akurat to ze Wachowski = SB jest od dawna jasne, wiec temu panu nie wierze ani
      za grosz. Walesa tez dla mnie nie jest wiarygodny (po obejrzeniu nocnej zmiany
      jeszcze bardziej). Bardziej juz wierze Olszewskiemu.
      • vian Re: Wachowski = SB 10.10.06, 10:15
        bez wzgledu czy wachowski byl w SB i czy jest wiarygodny, nalezy sprawdzic po
        prostu czy zolnierze zostali postawieni w stan podwyzszonej gotowosci i czy
        dostali 30 tys. sztuk amunicji... jesli tak to wszystko jasne...
        • sebar_rysiu Re: Wachowski = SB 10.10.06, 12:09
          o ile wiadomo wg malej konstytucji to prezydent sprawowal kontrole nad
          resortami silowymi, czyli... czy to sam Walesa nie probowal szykowac
          scenariusza gdyby rzad Olszewskiego nie dal sie odwolac ????!!!!

Bosz... kogo jak kogo..., ale trudno mi Olszewskiego widziec oczami wyobrazni
          jako agresywnego agresora... z wybujalymi ambicjami politycznymi chcacemu sie
          pazurami utrzymac przy wladzy... :)))

Przeciez juz w programie Polityczne Zoo byl reprezentowany jako mis koala...

To tak jakby Mazowieckiego posadzic o uprawianie sprintu i poprosic o
          prowadzenie aukcji.. :)))

Sebar
          sebar_rysiu@yahoo.co.uk
    • zegrz Teraz to już g*wno trafiło w wentylator 10.10.06, 10:14
      i przed nami miesiące (może lata) wzajemnych oskarżeń. Dopóki do władzy nie
      wróci lewica. Jak w latach 90-tych.
      Brawo panowie Kaczyńscy, wy jednak umiecie rozpieprzyć prawicę dokumentnie.
    • linda122 dać prawicy kose!!!!!!! reszte zrobi sama 10.10.06, 10:14
    • misza36 Re: Wachowski: Przygotowywano zamach na Wałęsę 10.10.06, 10:18
      hahabuahahahaha jesli sie okaze to prawda to powinien byc natychmiastowy
      impechment prezesa poniewaz chcial sila za pomoca wojska obalic demokratycznie
      wybranego prezydenta , a tak w ramach dygresji pisuary to nie wstyd wam ze
      obrazacie zalozycieli solidarnosi jak wy tak mozecie
    • jacek230 Uklad to Kaczory, ktore krzycza lapaj zlodzieja!!! 10.10.06, 10:18
      ...
    • dypsoman Wachowski: Przygotowywano zamach na Wałęsę 10.10.06, 10:20
      Czego to nie wymyślą! Oczekuje jeszcze sensasji w postaci że "Wałęsa jest
      kobietą".Rzygać mi sie chce wami!
    • misza36 Re: Wachowski: Przygotowywano zamach na Wałęsę 10.10.06, 10:22
      buahahahah kurski ucz sie bieadku od wachowskiego biuahhahahaa brakuje ci
      troche jeszcze
      • pierot6 Kaczyńscy!..toście sie wpieprzyli! 10.10.06, 10:29
        po szyje!
    • czornyj111 Co za bełkot ! hehehe 10.10.06, 10:28
      Jednak z taksówkarza mu zostało no i ta Bidgoszcz
    • romulus_remulus Re: Wachowski: Przygotowywano zamach na Wałęsę 10.10.06, 10:29
      LOL !!! dawno się tak nie uśmiałem !!
      Najpierw chłopcy (Kaczki) przygotowywali wojskowy zamach stanu a później tak ot,
      pozwolili sobie przegłosować odwołanie rządu i odebranie władzy zamiast
      rozpędzić towarzystwo !
      No i pytanie czemu od razu nie ujawniono tego i nie postawiono winnych przed
      sądem ?? tylko teraz gdy zaczyna się ujawnianie WSI i Szafy Lesiaka Mieciu
      wychodzi ze swoimi rewelacjami ??
    • misza36 Re: Wachowski: Przygotowywano zamach na Wałęsę 10.10.06, 10:33
      to niech kaczki udowodnia wachowskiemu ze nie mowi nie prawde zgodnie z ich
      logika hehehehhe jak nie przedstawia dodwodow to sa winni
    • mat25 Następne wolne wybory za 20 lat? 10.10.06, 10:33
      Jeśli to prawda i jeśli Kaczyńscy są zdolni do takich rzeczy to oznacza to
      jedno - długo jeszcze nie będziemy mieli wolnych wyborów w Polsce. Oni
      rzeczywiście od raz zdobytej władzy odsunąć się nie dadzą.
    • stalactite Rok temu nie uwierzyłbym w te rewelacje. 10.10.06, 10:33
      Opisywany przez Wachowskiego przebieg zdarzeń pasuje jednak do Kaczyńskich,
      jakich znam DZIŚ. To są ludzie chorzy na władzę. Długo na nią czekali i tak
      łatwo jej nie oddadzą. Polacy wybrali sobie Łukaszenkę i to w dwóch
      egzemplarzach :/
      Nie wygląda to najlepiej.
    • xarp Oświadczenie pułkownika Pęcko: 10.10.06, 10:39
      Oświadczenie pułkownika Pęcko:

Panie Ministrze, melduję, że w dniu 4.06.1992 roku o godz. 10.30 otrzymałem
      telefoniczną wiadomość z Sekretariatu Ministra Macierewicza o natychmias-towym
      zameldowaniu się w gabinecie Ministra.
      Wiadomość przekazała sekretarka Ministra. O godz. 10.50 zameldowałem się
      osobiście w gabinecie Ministra Macierewicza, gdzie zastałem Szefa UOP Pana
      Naimskiego, Ministra Macierewicza nie było.
      Pan Naimski oświadczył, że zastępuje Ministra Macierewicza, w którego imieniu
      wydał mi polecenie wprowadzenia Stanu Nadzwyczajnej Gotowości Bojowej Wojska
      NJW MSW.
      Wprowadzenie w/w gotowości polecił zrealizować natychmiast.
      Na moje oświadczenie, że do wydawania tego typu rozkazów jest mój przełożony
      Minister Spraw Wewnętrznych Szef UOP oświadczył, że jest upoważniony do
      wydawania tego typu rozkazów do natychmiastowego wykonania.
      Czyniłem próby wytłumaczenia na czym polega wprowadzenie tego stanu gotowości
      wojsk, odpowiedź była ostateczna "proszę realizować".
      Drugie zadanie polegało na wydzieleniu odpowiedniej ilości żołnierzy do ochrony
      Radiokomitetu.
      W związku z tym. Szef UOP polecił skontaktować się z Vice Przew. Radiokomit.
      Panem HAMERĄ, który wydzieli Komendantowi Straży Przemysłowej celem uzgodnienia
      organizacji wzmocnienia i ochrony gmachu Radiokomit.
      Po przybyciu do swojego gabinetu NJW otrzymałem telefon od Pana Hamery, który z
      polecania Pana Naimskiego poinformował mnie, że przysyła dowódców wart
      Przemysłowych celem uzgodnienia organizacji wzmocnienia ochrony obiek-tów
      Radiokomit. na terenie Warszawy.
      Uzgodnień takich dokonano w dniu 4.06.1992 r. o godz. ok. 14.00, wydzielając
      siły z Żandarmerii Wojskowej NJW. ok. 50 żołnierzy wraz z kadrą.
      Poinformowałem Dyr. Ochrony Straży Przemysłowej (obecnego w gabinecie), czy
      jest zasadne wydzielanie takiego wzmocnienia, które może być źle odebrane przez
      społeczeństwo oraz środki masowego przekazu.
      Prosiłem, aby ostateczną decyzję w tej sprawie podjął Szef Radiokomitetu. Pan
      Romaszewski.
      Bez jego decyzji zadania powyższego nie wykonam. Ponieważ nie otrzymałem żadnej
      informacji od Pana Romaszewskiego, zadania tego nie wykonałem. Żołnierze
      pozostali w Koszarach.
      W tej sprawie nie podejmowałem żadnej interwencji ani u Pana Ministra
      Macierewicza i Pana Naimskiego.
      Oświadczam, że nie udzielono mi żadnych informacji wyjaśniających powodu
      wzmocnienia ochrony obiektów RTV oraz wprowadzenia Podwyższonej Gotowości
      Bojowej Wojsk.
      Z relacji Pana Hamery odniosłem wrażenie, że takie zadanie otrzymał od Szefa
      UOP.
      Pobyt w Gabinecie Ministra Macierewicza z Panem Naimskim trwał krótko ok. 3-4
      minuty.
      Po przybyciu do mojego gabinetu ok. godz. 11.00 zebrałem swoich zastępców i
      przedstawiłem zadanie otrzymane od Pana Naimskiego.
      Oświadczyłem, że Pan Naimski nie rozumie co to znaczy w Wojsku wprowadzenie
      Podwyższonej Gotowości Bojowej Wojsk i w aktualnej sytuacji społeczno-
      politycznej (obrady Sejmu), wykonanie tego rozkazu może być prowo-kacją
      przynoszącą nieodpowiednie i trudne do przewidzenia skutki.
      Taką samą opinię zaprezentowali moi Zastępcy. W związku z tym po-stanowiłem
      podjąć następującą decyzję:
      1. Nie wprowadzać Stanu Podgot.Bojowej Wojsk NJW.
      2. Ograniczyć wykonanie rozkazu od Pana Naimskiego do utrzymania
      dyspozycyjności Dowództw Jednostek NJW w rejonie Warszawy i określenia
      wydzielenia sil i środków.
      W tej sprawie do Jednostek w rej. Warszawy wysłałem szyfrogram.
      Odwołania wydanych zaleceń dokonałem szyfrogramem w dniu 5.06.1992 r. o godz.
      9.00.
      Odwołanie tego zalecenia dokonałem z własnej inicjatywy i bez uzgodnienia z
      moimi przełożonymi, uznając to jako szkodliwe i niepotrzebne.
      Nadmieniam, że posiadałem od Dyżurnego Oficera Operacyjnego NJW informację, że
      w nocy z 4.06. - 5.06.1992 r., dziennikarze telefonicznie pytali czy prawdą
      jest, że NJW MSW zostały postawione w stan gotowości bojowej.
      Oficer Oper. NJW zdementował te wiadomości jako nieprawdziwe.
      Melduję Panie Ministrze, że żaden żołnierz NJW nie był użyty do jakichkolwiek
      zadań, wszyscy znajdowali się w koszarach.
      Praktycznie nie wprowadziłem Stanu Podwyższonej Gotowości Bojowej Wojsk NJW MSW
      chociaż otrzymałem taki rozkaz od Pana Naimskiego.
      O podjętych moich decyzjach nie informowałem Pana Ministra Macierewicza i Szefa
      UOP Pana Naimskiego, obawiając się dalszych szkodliwych rozkazów w tej sprawie.
      Panie Ministrze, w oddzielnej notatce w dniu 7.06.1992 r. przedstawię Zakres
      czynności związanych z osiąganiem Stanu Podwyższonej Gotowości Bojowej Wojsk
      NJW MSW.
      płk Józef Pęcko
      • michalparadowski Re: Oświadczenie pułkownika Pęcko: 10.10.06, 11:11
        Brawo Panie Pułkowniku. Chylę czoło!
    • brokowisko Informacje sie potwierdzaja ! Zamachowcy ! 10.10.06, 10:42
      Na szczescie - nieudacznicy ! Slyszalem o tyl od jednego zolnierza , ktorego
      spotkalem podpitego kilka lat pozniej ! Prosil o dyskrecje i strasznie sie bal
      Kaczynskiego i Macierewicza ! Blagal abym nic nie mowil !
    • silesius.monachijski0 Parada chorych psychicznie "ludzikow" 10.10.06, 10:45
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=50069371&a=50079775
      • pierot6 silesius.. co nie pasi?.. żeby to dotyczyło PO.. 10.10.06, 11:01
        to by grało, miałbyś frajde?
        • silesius.monachijski0 Zareczam Ci, ze w tym akurat przypadku, cokolwiek 10.10.06, 12:00
          Bolek i jego przyglupawy giermek Mieciu nie powiedzieliby na temat PO, SLD, SO
          czy innych partii, to bym sie tak samo z tego smial; badzmy choc na chwile
          realistami: po obaleniu rzadu Olszewskiego Walesa mial wszytskie srodkiw swoim
          reku, i napewno - szczegolnie po demonstracji z 29 stacznia 1993 pod
          Beelwederem - doprowadzilby do skazania Kaczynskich, gdyby oni faktycznie
          przygotowywali jego "internowani"; i komisja sejmowa, i Milczanowski (wierny
          Walesie az do osmieszania wlasnej osoby) i prokuratura nic nie znalazly. Nawet
          gdyby Bolek - jak chce miecio - specjalnie tego nie ujawnil, bo rzekomo dbal
          o "spalte dlugow2, to napewno ujawnilaby to - niezaelzna przeciez - prokuratura
          wojskowa czy komisja sejmowa; no, chyba, ze i one nie byly niezalezne; ale wtey
          i glupi bolek i glupi miecio strzeliliby sobie samoboja: bo przyznaliby, ze
          bolek sprawowoal wladze dyktatorska, i o zadnej niezaleznosci nie moglo byc
          mowy; mi juz rece opadaja, kiedy tych dwoch glupcow pojawia sie w meiach, czyli
          bolek i jego wierny sluga miecio; cokolwiek, na temat jakiejkolweik partii czy
          polityka to duo pajacow by nie powiedzialo, to nalezy to traktowac jako
          wypowiedz uciekinierow z Tworek

pierot6 napisał:

> to by grało, miałbyś frajde?
    • evident Kaczory odpiepszcie się od Wałęsy 10.10.06, 10:50
      zawistnicy i szaleńcy. Mania wielkośći wam oczy zaślepiła. Byliście nikim i
      nikim pozostaniecie.
      • akors2 Hohohohoho ...jak donosi Trybuna...no nieźle.... 10.10.06, 10:55
        kapciowy kontratakuje...
        Wałęsa i Wachowski jako trupy z szafy Lesiaka:P)
    • kelob3 ha,ha,ha,ha,ha 10.10.06, 10:54
      w Gdańsku szpitale przyjmuja wiec nie czekaj na karetke-zrob to sam !
    • losiu4 Re: Wachowski: Przygotowywano zamach na Wałęsę 10.10.06, 10:59
      ech, Wachowski... a mooze byś założył wytwórnę Walta Disneya bis?

Pozdrawiam

Losiu
    • ambl g. prawda! 10.10.06, 11:01
      Mieciek, a co było na poligonie w Drawsku P.i kto z Wileckim
      spiskował?Kaczory?Jesteś mniej wiarygodny niż pies(nie ubliżając psom)
      • pierot6 Kaczyńscy, PC{PIS} =szambo!! 10.10.06, 11:02
        smród wali,jak cholera!
      • akors2 teraz widać jakie to dęte ataki są na PIS 10.10.06, 11:03
        ....a ludzie łykają słowa tego esbeka Wachowskiego
        hahahahahahahahahahahahahaha.......
    • michalparadowski Wachowski: Przygotowywano zamach na Wałęsę 10.10.06, 11:05
      Szczęśliwie powrócił na łamy forum, mój ulubiony komentator,
      p."silesius.monachijski.zero" nomen omen. Wystąpił z obszernym tekstem
      demaskatorskim. Brawo! Teraz już wiem, dlaczego zaczyna się lustracja w bankach.
      Widać udało się negocjatorom PIS-u, ponegocjować bez udziału p.Renaty, więc
      kolejne koryta są potrzebne. Czyżby pan.panie "silesiusie",
      oczywiście "monachijski" oczekiwał jakiejś posady. Proponuję poćwiczyć język
      polski, na posadzie może się przydać. I tyle, bo na dyskusję merytoryczną z
      panem, to raczej szkoda czasu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka