Dodaj do ulubionych

USA: Polscy piloci F-16 przyłapani na pijaństwie

25.10.06, 10:11
"Jak pisze "ŻW" dwaj oficerowie postanowili spędzić kilka godzin wolnego czasu
w jednym z klubów. - Po wyjściu z klubu w celu udania się taksówką do hotelu
zostaliśmy zatrzymani przez policję i zawiezieni do pobliskiego komisariatu.
Wyjaśniono nam, że jest to standardowa procedura w stanie Oklahoma -napisali w
wyjaśnieniu.

Tylko interwencja szefa grupy zapobiegła postawieniu naszych oficerów przed
sądem i zapłaceniu wysokiej grzywny. Sprawę zatuszowano w imię dobrych
polsko-amerykańskich stosunków - pisze "Życie Warszawy"."

O co chodzi??? Jaka procedura i jaki sąd??? Za "w celu udania się taksówką do
hotelu zostaliśmy zatrzymani przez policję" ma być sąd???

Nic nie rozumiem z tej części art. Druga też niewiele wyjaśnia.
Obserwuj wątek
    • amdrzej11 USA: Polscy piloci F-16 przyłapani na pijaństwie 25.10.06, 10:16
      "W Polsce zawsze pije sie w pracy"?! Jezeli to prawda z tymi oficerami, to te
      dwa gnojki powinny juz dawno znalezc sie na bruku i ciagnac wozki ze zlomem a
      nie pilotowac F-16!!!
      • hh7 Pijani piloci? 25.10.06, 10:26
        Cóż w tym dziwnego.Kilka dni temy rozbiła się awionetka w Wielkopolsce.Pilot i
        pasażer byli pijani.Kierowcy mogą a piloci nie? To dyskryminacja.Koledzy
        powinni zwrócić koszty i wrócić do kraju.Przynoszą wstyd Polsce i polakom.A
        wreszcie to przełożeni nie wiedzieli wybierając kandydatów że panowie są
        trunkowi?
        • frant3 Re: Pijani piloci? 25.10.06, 10:29
          A skąd przełożeni mogą widzieć, że podwładni są pijani, jak sami ledwo trzymają się stołków?!

--
          Frant - humor, satyra, krytyka
          • cyberdemokracja Ledwo trzymają się stołków? Co jak co, ale 25.10.06, 10:31
            polacy stołków potrafią się trzymać zawsze i w każdym stanie... To taka Polska
            tradycja. Obecne władze najlepszym przykładem...
            • krasnov Nie rozumiem prawa stanu Oklahoma: 25.10.06, 11:08
              "oficerowie postanowili spędzić kilka godzin wolnego czasu w jednym z klubów. - Po wyjściu z klubu w celu udania się taksówką do hotelu zostaliśmy zatrzymani przez policję i zawiezieni do pobliskiego komisariatu. Wyjaśniono nam, że jest to standardowa procedura w stanie Oklahoma -napisali w wyjaśnieniu."
              - Czyli za co zostali zatrzymani? Za to, że wyszli z klubu? Czy za to,że byli w klubie? Czy zabronione jest udawanie się taksówką do hotelu?
              Nie wiem, czy to autor artykułu sklecił te bzdury, czy powtarza, ale ktoś nie wie, co pisze a - jak widać - w gazeta.pl nie ma żadnej weryfikacji…
              • magazynio1 Setki tysiecy dolarow i wyslac gowniarzy... 25.10.06, 11:13
                ...ktorzy jeszcze powiedza, ze w Polsce sie pije w pracy. Ja pier.... niech
                splacaja te setki tysiecy dolarow z wlasnej kieszeni do konca zycia kurr..
                • poszeklu Re: Setki tysiecy dolarow i wyslac gowniarzy... 25.10.06, 14:33
                  magazynio1 napisał:

> ...ktorzy jeszcze powiedza, ze w Polsce sie pije w pracy. Ja pier.... niech
                  > splacaja te setki tysiecy dolarow z wlasnej kieszeni do konca zycia kurr..

Te czerwone junaki z socjalistycznego naboru nie nadaja sie do latania na
                  takich maszynach. Dac im ruskie suki, czy migi i niech dalej pija.
              • mis22 Pewnie zataczali się - dlatego ich zatrzymano 25.10.06, 12:37
                krasnov napisał:
                > Czyli za co zostali zatrzymani? Za to, że wyszli z klubu?

Mieszkam w Stanach ponad 20 lat, obecnie w Teksasie. Prawo różni się od stanu do
                stanu. Ale zwykle zabronione jest picie alkoholu na ulicy oraz przebywanie w
                stanie nietrzeźwym w miejscu publicznym. Powodem tego jest fakt, że pijacy
                wszczynają awantury i zakłócają życie innym ludziom. Zapewne polscy piloci
                zataczali się po wyjściu z klubu dlatego policja ich zatrzymała.
                • maya28 Re: Pewnie zataczali się - dlatego ich zatrzymano 25.10.06, 12:43
                  No wreszcie ktoś to wyjaśnił. Pozdrawiam ziomka w Teksasie i zazdroszczę, że
                  teraz tam się grzejesz. Ależ ja za tym TX tęsknię..
                • rosol4 Re: Pewnie zataczali się - dlatego ich zatrzymano 25.10.06, 14:52
                  Nasz poprzedni prezyden zataczal sie w Katyniu i nikt go nie zatrzymal, tylko
                  probowali go podtrzymac.
                  Tak tez tamtejsi funkcjonariusze mogli to samo uczynic.
                  Ciekaw jestem czy byli w mundurach na tej wycieczce.
                  Wystarczy popatrzyc jak nasza generalicja wytacza sie ze spotkan biznesowych i
                  resortowych.
                  Zatem przyklad idzie od gory
                  Moze wpiszmy w kryteria naboru i weryfikacji kadr, brak nalogow (alkohol,
                  papierosy, narkotyki).
                  To powinno dotyczyc wojkowych, policjantow, lekarzy. Pracy zwiazanej z naszym
                  bezpieczenstwem.
              • zigzaur Re: Nie rozumiem prawa stanu Oklahoma: 25.10.06, 13:45
                Zapewne policjant dorabia sobie badaniami marketingowymi na temat konsumpcji
                alkoholu w knajpach.
          • 77qwerty Re: Pijani piloci? 25.10.06, 11:41
            jak wszyscy pija to
            wybrali tych najmniej pijacych
        • polakmoronslayer Re: Pijani piloci? 25.10.06, 12:28
          W Stanach policja za byle co nie zatrzymuje i na pewno nie ma takiej
          procedury.Na pewno byli tak pijani,ze dlatego zostali zatrzymani przez
          policje,gdyz stanowili zagrozenie dla siebie samych(mogli np zostac napadnieci).
          Totalny brak odpwiedzialnosci.
          • kola Re: Pijani piloci? 30.03.07, 16:11
            ta, powiedz to temu profesorowi brytyjskiemu, ktorego w zeszuym miesiacu za
            przechodzenie w zuym miejscu przez ulice Waszyngtonu jakis policyjny kretyn na
            oczach innych kretynow, przechodniow i uczestnikow konferencji naukowej powaliu
            na ziemie i skul - totalny brak rozumu..
    • valwit.net Wlac na zbity pysk i niech oddaja kase 25.10.06, 10:21
      w czym problem? majatku w Polsce nie maja? wylac i niech zwracaja koszta.
      • frant3 Re: Wlac na zbity pysk i niech oddaja kase 25.10.06, 10:26
        Szkoda chłopów. Jakby stracili prace, to pewnie by się rozpili.

--
        www.frant.tivi.pl
      • mejlmi Re: Wlac na zbity pysk i niech oddaja kase 25.10.06, 10:27
        Zdecydowanie drozej wyjdzie, jak nasze asy lotnictwa zaczna rozbijac te F-16 po
        pijoku. A swoja droga, ciekawe jakie byly kryteria rekrutacji pilotow do tego
        zadania, skoro znalazlo sie tam dwoch takich pijokow z takim podejsciem do
        obowiazkow.
      • 1europejczyk Przede wszystkim trzeba zdymisjonowac osoby 25.10.06, 10:50
        odpowiedzialne za kwalifikacje polskich kandydatow na pilotow F-16. Sprawdzic
        procedury jakie mialy miejsce przy wyborze tych co tam sa. Kto je podpisywal?
        Przeprowadzic jeszcze raz kwalifikacje tak by podobna kompromitacja "elit"
        polskich sil powietrznych juz nigdy i nigdzie nie miala miejsca.

Nie dosc, ze swoim szczeniackim zachowaniem zle reprezentuja polskie sily
        zbrojne,narazaja nasze relacje z amerykanskim sojusznikiem na szkodliwa dla
        Polski amerykanska "wyrozumialosc" (nic za nic) to jeszcze na dodatek cytowane
        wypowiedzi szkolonych Polakow swiadcza, ze ich poziom intelektualny nie
        rozni sie niczym od tego jaki reprezentuje moj 14 letni syn gdy wraca
        do domu po polnocy.

Sami z siebie, bez zadnych prob prowokacji zewnetrznej z ktora powinni sie
        liczyc tak ci co ich tam wysylaja jak rowniez sami polscy kandydaci na pilotow
        F-16, nie potrafia zgodnie z przysiega zolnierska godnie reprezentowac polskich
        sil zbrojnych. Czy to sa dorosli ludzie ?
        I takim ludziom powierzamy nasze bezpieczenstwo i sprzet warty mld $.
        Kto wybral tych smarkatych polglowkow na pilotow F-16 ?
        Kto za nich sluzbowo odpowiada ?

• mis22 Czy w wojsku może zdarzyć się cud? 25.10.06, 12:42
          1europejczyk napisał:
          > Sprawdzic procedury jakie mialy miejsce przy wyborze tych co tam sa.
          > Kto je podpisywal?

Wydawało mi się, że tradycją w wojsku polskim jest picie alkoholu. Jak można
          więc było znaleźć oficerów, którzy nie piją? Sądzę, że wszyscy piją.
          • zigzaur Re: Czy w wojsku może zdarzyć się cud? 25.10.06, 13:46
            W każdym wojsku się pije.
          • frant3 Re: Czy w wojsku może zdarzyć się cud? 25.10.06, 15:12
            Ale nie wszyscy dają się złapać.

--
            Frant - humor, satyra, krytyka
    • maciuga Polscy piloci 25.10.06, 10:23
      Buhaha, ha radek sam będzie bronił polskiej przestrzeni powietzrenej. A może
      bliźniaki?
      • bardzosztywny Re: Polscy piloci 25.10.06, 11:21
        do maciuga:to co?mam się z tego śmiać czy jak?
      • a.k.traper Z artykułu nie wynika że to piloci, tylko personel 25.10.06, 11:25
        obsługi naziemnej. z tego co pamiętam zawsze chleli spirytusik a zołnierze za
        nich zapieprzali, dlatego nie chca armii zawodowej.Mam nadzieję ze to
        niechlubny wyjatek.W cywilu ludzie obsługuja równie skomplikowane urządzenia,
        zarabiaja mniej, pracują więcej, o przyjściu na kacu raczej sie nie mysli.Nie
        ta epoka, widocznie wojsko jeszcze nie dorosło do normalnych procedur i zycia.
    • rmstemero smutne alternatywy 25.10.06, 10:25
      widze trzy mozliwosci:

1. Albo wszystko co napisalo ZW to prawda i wowczas zasluzenie uznaje nas sie za
      narod burakow, pijakow i matolow.
      2. Albo to jakis spisek pismakow z ZW i wowczas zasluzenie uznaje nas sie za
      narod burakow, pijakow i matolow.
      3. moze tez byc, ze sie na Polakow Amerykanie uwzieli i wowczas zachodzi
      podejrzenie ze uznaja nas oni za narod burakow, pijakow i matolow.

Jak w starym rosyjskim przyslowiu: jak sie nie obrucisz - du.a z tylu.

• kbamm Jedyny niepijący pilot to....pilot automatyczny 25.10.06, 10:26
      I po co takie sensacje ?
      • 1europejczyk Re: Jedyny niepijący pilot to....pilot automatycz 25.10.06, 11:02
        Moze jakbys napisal:
        "Jedyny niepijący polski pilot to....pilot automatycz"
        to mozna by sie z tym zgodzic

"I po co takie sensacje ?"
        Ano po pierwsze dlatego, ze to my placimy za te drogie "zabawki" i po drugie
        przy takim poziomie intelekualanym polskich kandydatow na pilotow F-16 jaki
        zaprezentowali swoim zachowaniem swoimi cytowanymi wypowiedziami zaden nowy
        chocby najbardziej nowoczesny i wyszukany sprzet (a F-16 takim nie jest)
        nie jest w stanie poprawic wartosci obronna naszych sil powietrznych.
        Wynika z tego po prostu ze wydane na zakup F-16 pieniadze sa zmarnowane na
        drogie zabawki dla zdziecinnialaych polglowkow.
    • zat4ra Mnie regularnie takie matoly jak ty irytuja. 25.10.06, 10:27
      Zamiast cos madrego albo smiesznego napisac, to ponad 50% twojego postu to cytat z artylulu ktory wlasnie przeczytalem. Po co, durniu?!
      • greg0.75 Re: Mnie regularnie takie matoly jak ty irytuja. 25.10.06, 10:37
        Facet wskazał kawałek którego za diabła nie idzie zrozumieć (mi też).
        W pierwszym chronologicznie wypadku sprawa jest jasna - przychodzą "w stanie wskazującym" na zającia - wypadają z zajęć (albo jeszcze lepiej z całego kursu).
        W drugim jest czeski film - pili w czasie wolnym, wracali taksówką do hotelu, zatrzymała ich ichniejsza policja - ale za co to już nikt nie był uprzejmy napisać (nawet jakby w umowie mieli zapisaną trzeźwość 24h/dobę to co w tym robi policja nie wiem).
        • lvv Re: Mnie regularnie takie matoly jak ty irytuja. 25.10.06, 10:39
          Nie zostali zatrzymani W taksówce, tylko na ulicy, w stanie nietrzeźwym,
          starając się dostać do taksówki.
      • onan_barbazynca Re: Mnie regularnie takie matoly jak ty irytuja. 25.10.06, 11:03
        zat4ra napisał:

> Zamiast cos madrego albo smiesznego napisac, to ponad 50% twojego postu to cyta
        > t z artylulu ktory wlasnie przeczytalem. Po co, durniu?!

Sądząc po ułożeniu "drabinki" postów, masz coś do mnie??

"- Po wyjściu z klubu w celu udania się taksówką do hotelu zostaliśmy zatrzymani
        przez policję i zawiezieni do pobliskiego komisariatu."

Przeczytaj sobie cytowany fragment i zastanów czy tak powinna pisać osoba
        mieniąca się dziennikarzem.
        Czy w cytowanym wcześniej fragmencie zawarte są jakieś informacje, czy mamy sami
        domyślać się o co chodziło.
        Pozdrawiam
    • oldbruno USA: Polscy piloci F-16 przyłapani na pijaństwie 25.10.06, 10:29
      Niestety rację mają wszyscy autorzy powyższych opinii. Czy przełożeni ich czekają na rozbicie F-16?
      Przypominam, że to kosztuje dużo drożej niż szkolenie, a ponadto należy ukarać tych co ich opiniowali.
      • rob30tt Re: USA: Polscy piloci F-16 przyłapani na pijańst 25.10.06, 11:24
        przecierz to nei piloci tylko z obslugi techn.

poza tym rzeczywiscie bzdurny kawalek art. o tym ze po wyjsciu z klubu standardowa procedura jest zwiniecie na komisariat :D
    • bereciara Re: USA: Polscy piloci F-16 przyłapani na pijańst 25.10.06, 10:29
      Ci amerykanie to dopiero bydlaki jak tak mozna.Przejmujac Migi od kacapow obraza
      gospodarzy by bylo chodzenie na wyklady o suchym pysku ale przyjaciol teraz
      mamy.Ja o tym wiedzialam ze tak bedzie.
    • bergman1 w bunkrach będziemy musieli siedzieć 25.10.06, 10:33
      jak będą latać.
    • chumazik Tu jest Polska tu sie pije - teraz rozumiem jak 25.10.06, 10:33
      oni na tych "drzwiach od stodoły latali". Ta gadka, że to "najlepsi piloci na
      świecie" okazała się być jedynie pijackim bełkotem.
      • andrzejostrowski Re: Tu jest Polska tu sie pije - teraz rozumiem j 25.10.06, 10:35
        Jedno jest pewne - niezaleznie od stanowiska i pelnionej funkcj - prostak
        pozostanie prostakiem. Przykro, ze panowie lotnicy potwierdzaja te teorie.
    • ja-polak Jak zareaguje MON? 25.10.06, 10:36
      Otóz w Polsce nie pije sie w pracy! Jest to prawem zabronione.
      Teraz jest wazne jak MON zareaguje na "wybryk" swoich podwladnych... Reakcja
      MON bedzie wyznacznikiem powagi naszych sil zbrojnych.
      • mejlmi Re: Jak zareaguje MON? 25.10.06, 10:40
        Mysle, ze MON przestraszy sie Twojego posta i wyzuci ich z pracy :-))
      • rysio.ochucki <hahahaha> Tradycja zobowiązuje? 25.10.06, 10:45
        Tradycja zobowiązuje...
        www.wojsko-polskie.pl/wortal/document,,id,4681.html
      • ulisse Re: Jak zareaguje MON? 25.10.06, 11:07
        Ale mi sensacja. Chyba wszyscy piloci pija, byle z miara. Sami kiedys
        musielismy ladowac helikopterem "w kukurydzy", zeby biedak mogl sie porzadnie
        zwymiotowac. A pilot byl Niemcem w Bundeswehrze.
      • a.k.traper za samą głupawą wypowiedź powinni wylecieć 25.10.06, 11:33
        inteligentniejsi ludzie chodniki zamiatają, bo chca pracować, a tu
        prostaczkowie z pagonami na wyrost, na kursa jezdżą do hameryki, by pokazac
        swój betonowy umysł.
    • tomasz-kaznowski USA: Polscy piloci F-16 przyłapani na pijaństwie 25.10.06, 10:39
      Ewidentnie nie napiszę na temat, ale to dlatego, że zirytowało mnie co innego.

onan_barbazynca barbarzyńca napisał, co napisał i ja się z nim zgadzam - też
      nie zrozumiałem tego fragmentu (tzn. trochę konkretniej - zrozumiałem, że sąd
      miał być za "bycie w stanie spożycia" ale czemu, standardową procedurą w stanie
      Oklahoma jest zawożenie ludzi na komisariat po ich wyjściu z klubu dalej, ni
      cholery, nie rozumiem).

No więc czytam "odpowiedź" (tak wynika z logiki wątków) ale... odpowiedź nie
      jest wcale odpowiedzią tylko luźną refleksją na temat.

Dlaczego tak się - powie ktoś - czepiam? Bo irytują mnie dwie rzeczy. Po
      pierwsze coraz mniej ludzi dostrzega różne nielogiczności i żąda ich
      wyjaśnienia. Coraz więcej przechodzi nad tym do porządku dziennego, bo... nie
      widzą ich?, myślą: "a co mnie to obchodzi?"
      Po drugie drażni mnie to zamykanie się we własnych światach i pomijanie
      wypowiedzi innych osób (często doświadczam tego gdy jakiejś firmie próbuję
      opisać swój problem z ich produktem / usługą, a oni odpisują mi tak, jakby w
      ogóle nie czytali mojego listu tylko zastosowali "standardową procedurę w kraju
      nad Wisłą" czyli opisują kilka słów, żeby się klient odpieprzył.)

No więc jeśli na forum korzystamy z funkcji odpowiedz, to wypadałoby chyba
      nawiązać do wątku poprzednika? Jeśli nic on nas nie obchodzi może lepiej
      rozpocząć po prostu nowy temat...

Tak trochę of topic, ale gdzieś to wreszcie trzeba powiedzieć...

Ciekawe, czy do tego co napisałem ktoś się odniesie ;-)
      • tomcat21 Re: USA: Polscy piloci F-16 przyłapani na pijańst 25.10.06, 10:52
        tomasz-kaznowski napisał:

> Dlaczego tak się - powie ktoś - czepiam? Bo irytują mnie dwie rzeczy. Po
        > pierwsze coraz mniej ludzi dostrzega różne nielogiczności i żąda ich
        > wyjaśnienia. Coraz więcej przechodzi nad tym do porządku dziennego, bo... nie
        > widzą ich?, myślą: "a co mnie to obchodzi?"

Albo: bo widocznie tak ma być. Albo: po co się wysilac i myśleć? jeszcze się zmęczę.

> Po drugie drażni mnie to zamykanie się we własnych światach i pomijanie
        > wypowiedzi innych osób (często doświadczam tego gdy jakiejś firmie próbuję
        > opisać swój problem z ich produktem / usługą, a oni odpisują mi tak, jakby w
        > ogóle nie czytali mojego listu tylko zastosowali "standardową procedurę w kraju
        >
        > nad Wisłą" czyli opisują kilka słów, żeby się klient odpieprzył.)

To jest niestety cecha wszystkich "rozwiniętych" państw - wystarczy przypomnieć
        sobie upały sprzed kilku lat we Francji, gdy staruszkowie umierali we własnych
        mieszkaniach, a dzieci i sąsiedzi nie interesowali sie nimi - nie dzwonili, nie
        odwiedzali, nie zastanawiali się. Jeszcze trochę "społeczeństwa mobilnego" za
        pracą i pieniędzmi i też będziemy mieli taką znieczulicę.

• love_you_all Do Tomka K. 25.10.06, 11:17
        Wiec Tomek moim zdaniem to jest tak:
        Ludzie nie, ze nie dostrzegaja roznych nielogicznosci, ale juz chyba sami nie
        wiedza, czy to cos jest z nimi nie w porzadku czy z redaktorem piszacym. Mamy
        dzisiaj do czynienia z tak wieloma roznymi jakosciowo zrodlami informacji, ze
        gdyby nad sensem kazdej z nich sie zastanawiac, moznaby zwariowac. Z drugiej
        strony, niestety zaczynamy traktowac media jako wyrocznie, to utrwala w nas
        nawyk bezkrytycznego podejscia do nich, zakladamy, ze to my jestesmy
        niedoinformowani, nie dziennikarze. Informacja nie wzbudza refleksji, jako
        calosc wazne jest czesto tylko jadno zdanie: "pijany pilot", "wietnamczycy
        jedza koty" "motokrosowcy zabijaja ludzi w gorach" itd. To jest wlasnie
        odzwierciedlone w tych "odpowiedziach" Nie mamy glebszych refleksji jesli
        chodzi o tekst artykulu, nie chcemy o nim podyskutowac, poszukac wspolnie
        rozwiazan, wiekszosc ludzi interesuje jedynie wprowadzenie informacji w
        stylu "strzelac do nich" "zwolnc" "to wina ministra!", "ja to
        chrzanie!", "idioto, nie pisz jak sie nie znasz" itd. Ludzie chca, zeby ktos
        przeczytal te ich "popisy" bo pragna byc zauwazeni, pragna zwrocic na siebie
        uwage, dlatego wpychaja sie pomiedzy posty(wybierajac opcje "odpowiedz"), choc
        wcale nie zamierzaja dyskutowac z przedmowca.
        Niestety nie wiem jakie jest tego wszystkiego rozwiazanie i czy moj post ma
        wogole sens :-))
      • greg0.75 kwestia techniczna 25.10.06, 12:05
        Otórz jak zapewne zauważyłeś na forum "Wyborczej" nie można dodawać kolejnych wątków; z tej prostej przyczyny każdy kto chce się odnieść do głównej publikacji musi z konieczności "komentować" pierwszego na forum (do pierwszego posta automatycznie podpinani są wszyscy wybierający "dodaj swoją opinię").
        Dokłada się do tego "zaradność" dyskutantów, którzy chcąc mieć swój tekst w widocznym miejscu podpinają go pod którąś z początkowych wypowiedzi.

Podejście firm dziwi bardziej, nie mam pojęcia dlaczego ignorowani są potencjalni klienci (spotkałem się też oczywiście z podejściem przeciwnym - firma której podałem tylko swój e-majl (w wypełnianym formularzu nie było opcji na inne dane) po kwadransie odpowiedziała zwracając się do mnie imieniem, nawiskiem i tytułem zawodowym...)
    • tomcat21 Czy aby na pewno byli to piloci? 25.10.06, 10:44
      "Uczyli się tajników związanych z zabezpieczeniem technicznym obsługi samolotów
      F-16"

To chyba jednak nie byli piloci, tylko ludzie z obsługi naziemnej - tak
      przynajmniej wynika z tego zdania. Pilotowanie to nie "zabezpieczenie
      techniczne". Albo ktoś tu specjalnie buja albo nie wszystko do końca wie.

• niuniek_1983 Re: USA: Polscy piloci F-16 przyłapani na pijańst 25.10.06, 10:46
      w USA sa stan, w których np. nie można spożywać alkoholu w miejscach publicznych, albo nawet przewozić jego otwartych butelek w aucie... możliwe, że Panowie wychodząc z baru mieli przy sobie po otwartym piwku i stąd interwencja Policji... albo byli po prostu tak pijani, że nie mogli trafić do tej taksówki... a zamiast na Kolską dostaliby po prostu grzywne za pijaństwo i już...

może to coś z tego....
    • maureen2 USA: Polscy piloci F-16 przyłapani na pijaństwie 25.10.06, 10:47
      przecież ten artykuł to jakaś brednia. Picie w klubie wieczorową porą to ma
      byc przewinienie,czy przyjście na zajęcia na "kacu" ? Stwierdzenie,że w Polsce
      pije się w pracy wskazuje na raczej na PRL-owski dowcip przekazującego infor-
      mację do prasy.
    • puuchatek Re: USA: Polscy piloci F-16 przyłapani na pijańst 25.10.06, 10:50
      onan_barbazynca napisała:

> (...)
      > O co chodzi??? Jaka procedura i jaki sąd??? Za "w celu udania się taksówką do
      > hotelu zostaliśmy zatrzymani przez policję" ma być sąd???
      > Nic nie rozumiem z tej części art. Druga też niewiele wyjaśnia.

Szanowny Onanie, i pozostali irytujący się na "nielogiczność" - wydaje mi się, że nie macie racji. Sprawa jest prosta:

Ci ofocerowie byli na wspólnej, zorganizowanej w czasie szkolenia wycieczce. Przypuszczam, że nie byli po cywilu, tylko w mundurach.

A w "cywilizowanym świecie" jak policjant widzi na ulicy pijanego człowieka w mundurze, to interweniuje. Dokładnie tak samo, jak w przypadku pijanego lekarza czy urzędnika w pracy.

I - możecie mnie zjeść, ale ta właśnie wuażam - słusznie.
      • boski.roman Re: USA: Polscy piloci F-16 przyłapani na pijańst 25.10.06, 10:57
        Uważam, że to bardzo dobrze, że polscy piloci dbają o propagowanie polskich
        obyczajów i tradycji na świecie. Nie będą nam zgniła europa i zgniłe stany
        dyktować jak Polak ma się zachowywać.
      • onan_barbazynca Re: USA: Polscy piloci F-16 przyłapani na pijańst 25.10.06, 11:00
        No i ok, jeżeli było tak jak mówisz to już rozumiem, ale czy nie można było tego
        napisać?? Czy ja mam się domyślać?? Gdybyś mi nie ty, nie dowiedziałbym się
        nawet o istnieniu takich procedur. :)
        I na boga niech ktoś zmieni: "- Po wyjściu z klubu w celu udania się taksówką do
        hotelu zostaliśmy zatrzymani przez policję i zawiezieni do pobliskiego komisariatu."
        Bo brzmi to jak z milicyjnego raportu.
    • labeo polska armia, to same buraki, głąby, pasibrzuchy. 25.10.06, 11:07
      Gdyby to ode mnie zalezalo to rozwiazalbym tych pasozytow dawno temu. Niestety
      caly czas w wojsku panuja czasy PRL mimo, ze jestesmy w NATO. Tylko radykalna
      zmiana calej kadry moze to uleczyc. dopóki beda w niej oficerowie szkoleni w
      Moskwie, a nabor bedzie stanowilo tylko mieso armatnie to nic sie nie zmieni.
      • jerzy_w11 Pijaństwo w wojsku to standard... 25.10.06, 11:19
        Pamiętam jak na komisji wojskowej podejmowali mnie pijani wojskowi. Szok.
      • postmen Re: polska armia, to same buraki, głąby, pasibrzu 25.10.06, 11:25
        >>aleś ty gupi.
      • a.k.traper Mozesz powiedziec ilu tych szkolonych w Moskwie 25.10.06, 11:44
        jest obecnie w korpusie oficerskim? I czy etyka oficera od tego zalezy? W
        cywilu jest tak samo, spotyka się ludzi z fakultetami, zachowujacych się
        chamsko i po prostacku, zazywających prochy byle tylko do przodu,
        podpieprzajacych innych i przywłaszczających pomysły innych, zerujacych na ich
        pracowitosci, nie byli szkoleni w Moskwie tylko na naszych uczelniach.zacznimy
        od siebie.Wojsko powinno byc zawodowe i płacić im jak kazdemu za prace. To ich
        uwiera, bo oni chca błyszczec a nie pracować. Do pokazów wystarczy kompania
        reprezentacyjna, reszta musi pracowac i koniec.
    • xxx222 Re: USA: Polscy piloci F-16 przyłapani na pijańst 25.10.06, 11:13
      Ale jeżeli to prawda, to sprawność bojowa tych oficerów jako pilotów będzie
      równa _zero_. Mimo już zainwestowanych pieniędzy szkolenie powinno być
      przerwane - dalsze szkolenie oznacza dalsze marnowanie pieniędzy.
    • uu1 Re: USA: Polscy piloci F-16 przyłapani na pijańst 25.10.06, 11:16
      Trudno o głupszy tekst. Żałosne.
    • chris12 Polscy piloci po pół-litrze mogą dorównać innym... 25.10.06, 11:16
      Dlatego nasz prezydent abstynent jest tak ciapowaty!
      • a.k.traper Chyba w lataniu po flaszkę 25.10.06, 11:27
        Nie te czasy, nie ten sprzęt
    • sfw Co w tym zlego? 25.10.06, 11:38
      A co? Mówili zgodnie z prawdą, że w Polsce pije sie w pracy. Co w tym zlego?
    • 1europejczyk "Napisali, że rzeczywiście przyszli zmęczeni na 25.10.06, 11:41
      << Napisali, że rzeczywiście przyszli zmęczeni na zajęcia, ale nie z powodu
      alkoholu lecz dlatego, że noc spędzili na rozmowach z rodzinami w kraju. >>

Czy polscy kandydaci na pilotow F-16 nie przeszli zadnych badan medycznych w Polsce?
      Jak mozna powierzyc sprzet i bezpieczenstwo polskiej przestrzeni powietrznej
      ludziom, ktorzy po jednej zarwanej nocy "na rozmowach z rodzinami w kraju"
      "przychodza zmeczeni na zajecia"?
      Przeciez to powinna byc "elita" polskich siel zbrojnych.
      Co warta jest "elita" skoro jedna zarwana nic "na rozmowach z rodzina"
      powoduje, ze przychodza zmeczeni na zajecia ?
      Rozmumiem gdyby po trzech zarwanych nocach wyczerpujacego marszu przez pustynie
      i tropikalny las czuli sie zmeczeni ale po jednej nocy spedzonej na rozmowach z
      rodzina ?
      Przeciez te pajace osmieszajac sie osmieszaja cale polskie wojsko ?
      Co na to Radek Sikorski ?
      Co mozna pomyslec o calej reszcie naszego wojska skoro jej "elita" wyglada na
      "zmeczona" po "calonocnej rozmowie z rodzina" ?
      Kto takich pajacow bierze w ogole do wojska ?
      Pozostawienie ich dalej na szkoleniu potwierdza tylko ich mniemanie o ich
      przelozonych: maja wlasnych przelozonych (nie mowiac juz o nas podatnikach
      ktorzy placa za ich "zabawki" i szkolenie) za kompletnych durniow.
      Powinni natychmiast wrocic do Polski zostac zdegradowni i wyrzuceni z wojska nie
      tylko za ich zachowanie ale rowniez za ich smarkate i dziecinne tlumaczenie
      ktore swiadczy o braku szacunku tak dla wlasnej hierarchi wojkowej jak i dla
      tych ktorych bezpieczenstwa maja bronic. Czym jest kilkaset tysiecy dolarow
      wobec kompromitacji jaka spowodowali swoim nieodpowiedzialnym zachowaniem i
      smarkatym tlumaczeniem obrazajacym wlasnych przelozonych !
    • stinger47 Dziki kraj 25.10.06, 11:44
      Ale za co im grozily te wysokie grzywny? To w USA jest jakas prohibicja czy co?
    • plus_minus_zero Bo kto normalny wsiadzie do takiego zlomu 25.10.06, 11:44
      na trzezwo, no kto?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka