Dodaj do ulubionych

Zbuntowane betanki nie są już zakonnicami

• 2560a co wolno wojewodzie do nie tobie siostro! 08.02.07, 21:22
      -Jakby tak abepe mial natchnienie od Ducha swietego, no to co innego, ale
      jakas , kurde, siostrzyczka.
      - Z Rydzykiem czy pralatem NIKT nie potrafi sie uporac , pedofilow w KK nikt
      nie ruszy ale siostry zalatwili natychmiast- wyglada na zwykla pokazowke!
      -Jak to jest to z ta wladza w KK? Ja siostrzyczki slubowaly sluzyc PANU BOGU to
      jakim prawam jakas ziemska istota pozbawia ich tego slubowania!!??? No ,
      chyba , ze ta ziemska istota kontaktowala sie tej w sprawie z Panem Bogiem.
      • chardonnay Re: co wolno wojewodzie do nie tobie siostro! 08.02.07, 21:32
        Mam, maja nadajnik...jego dzialanie mozna bylo zobaczyc na filmie "Poszukiwacze
        zaginionej arki"
    • 2560a co wolno wojewodzie.......... 08.02.07, 21:32
      Mieszkanie w najelegantszej i najbardziej prestiżowej dzielnicy Wiecznego
      Miasta, pełne cennych obrazów i perskich dywanów to przywilej najbogatszych
      rzymian. I arcybiskupa Juliusza Paetza - pisze.........
      ---------
      Przeciez trzeba dupcyc klerykow jakichs warunkach, nie?
      • 1milosierny Re: co wolno wojewodzie...Paetz jest pasywny w.... 08.02.07, 22:49
        2560a napisał:

> Mieszkanie w najelegantszej i najbardziej prestiżowej dzielnicy Wiecznego
        > Miasta, pełne cennych obrazów i perskich dywanów to przywilej najbogatszych
        > rzymian. I arcybiskupa Juliusza Paetza - pisze.........
        > ---------
        > Przeciez trzeba dupcyc klerykow jakichs warunkach, nie?

JULIUSZ PEATZ NIE JEST AKTYWNY A ANALU...TLUMACZAC NA JEZYK POTOCZNY JEST
        CIOTA...KOBIETA...ON CHCE I DOMAGA SIE ZEBY MLODZI KLERYCY NADZIEWALI GO NA
        TWARDE... ON LUBI TEZ ROBIC IM ORAL....JEST MOCNY W ORALU....
    • jarek.gurtowski A co to, taki miód zakonnicą licencjonowaną być? 08.02.07, 22:02
      Powiedzcie Panie, że macie cały ten watykan głęboko w d... i bądźcie sobie
      zakonnicami, striptizerkami albo kim tylko chcecie... .
      A zakonnicą można być chyba również bez papierka z centrali firmy, z Włoch.
    • gabi_43 Betanki 08.02.07, 22:07

Łapy precz od władz lokalnych !
      Własne sprawy należy załatwiać samemu !
      • arent5 Re: Betanki 08.02.07, 22:09
        gabi_43 napisała:

>
        > Łapy precz od władz lokalnych !
        > Własne sprawy należy załatwiać samemu !
        nygusy napuszczają. mysłą że znajdą naiwnych.

--
        interwencja.interia.pl/news?inf=868546
    • halfliner halfliner 08.02.07, 22:24
      Gdyby zrobiły to w proteście przeciwko antychrześcijańskiemu KK, byłby to
      zrozumiały, wręcz oczywisty, odruch sumenia. W tym kontekście bioenergoterapia
      brzmi żałośnie. Kiedy doczekamy się polskiego Lutra???? Najwyższy już czas by
      się pojawił.
    • kozaczek3 Papież Pius IX też miał widzenie,ale prawdziwe!!! 08.02.07, 22:26
      Módlcie się do niepokalanej Anny wiecznej dziewicy teraz i zawsze, matki Maryi
      też niepokalanej i też wiecznej dziewicy teraz i zawsze, o to aby wstawiła się u
      swej córki Maryi aby ta wstawiła się u swego syna i aby ten wstawił się u swego
      ojca , aby wam hierarchowie Kościoła rzymskokatolickiego zamienili opaczność na
      opatrzność Bożą.

Dogmat o niepokalanym poczęciu Anny matki Maryi ogłosił Giowanni Maria
      Mastai-Feretti jako papież Pius IX (1846-1878).
      • halfliner Czyżby to był pan panie K? 08.02.07, 23:06
        pozdrowienia
        • kozaczek3 Czyżby to był pan panie K?Tak to ja!! 09.02.07, 00:57
          halfliner napisał:

> pozdrowienia

Spotyka się dwóch facetów.
          Jeden mówi do drugiego:
          Ja pana już chyba gdzieś widziałem?
          Ten drugi odpowiada:
          To bardzo możliwe, bo ja tam często bywam!!
          Też pozdrawiam.
    • monster1972 a pedała i pedofila paetza nikt nie wywala z kleru 08.02.07, 22:27
      nie ma to jak byc arcyleniuchem

zwykly leniuch ma dobrze, leniucj z bp przed nazwiskiem ma lepiej

ale arcyleniuch to ma mieszkanie w Rzymie za 1 MLN Euro, bzyka młodziaków i
      nikt, ani kler, ani sąd go nie rusza... a papiez przyjmuje go na prywatnych
      audiencjach:)

cacy:) zyć nie umierac

z innej bajki:
      baby to jednak nie mają mozgu... jak mozna bedąc kobietą wierzyc w te gusła, w
      mysl ktorych kobieta jest podczłowiekiem? ja bym sie zbuntował juz w wieku 8
      lat, bo nie mogłbym byc ministrantem:)

kobiety są przez kler traktowane jak wycieraczki, zwykła służba domowa, a mimo
      to stanowią 80% siły takiego radyja z ryjem i głowny materiał ludzki, na
      ktorym "łojciec" sromotnik-malwersant zrobił kasę

czy ktos kiedys słyszal, zeby pozbawic ksiedza kaplanstwa?

a zakonnice to luzik.. mozna wyrzucac za kazdą pierdołę
      dzis jestescie, jutro was nie ma i wcale nie trzeba do tego papieza

wystarczy pierwszy lepszy klecha w purpurze:)

Polak-ateista

ps. wszelka wiara w gusła to choroba, ja dawno sie wyleczylem, a Ty?

• lekarzzewsi Każda zakonnica jest mniej lub bardziej chora... 08.02.07, 22:28
      ...psychicznie. Kiedy Kościołowi jest to na rękę - wszystko gra, ale
      kiedy "objawienia" nie są potrzebne - zaczyna się problem. Uznało się
      objawienia Faustyny i inne tego typu brednie - no, to teraz byle przełożona ma
      objawienia :( Nie piszę tego złosliwie. Po prostu Kościół uznając objawienia,
      cuda i inne bzdety ośmiesza się i powoduje, że ludzie myślący zaczynają się od
      niego odwracać. Przerost formy nad treścią jest juz w Kościele tak duży, że
      nikt nie widzi już treści. Szkoda, bo w dzisiejszcych, trudnych światopoglądowo
      czasach, ludzie szukają drogi. Drogi, a nie klepania zdrowasiek i przesuwania
      koralików...
    • henio56 że "lokalne władze udzielą pomocy s. Barbarze Roba 08.02.07, 22:35
      to ciekawe, Glemp chyba zwariował już całkiem. Niech kościół sam załatwia swoje
      sprawy, a nie wysługuje sie świeckimi władzami.
      • 1milosierny a Rydzyk i Paetz mimo ekscesów i sekscesów sa 08.02.07, 22:45
        bo pierwszy ma radio i ful kasiory....
        a drugi uklady w lobby homoseksualnym,
        obydwoje moga robic malwersacje, molestowac, siac nienawisc...

CHETNIE BYM ZROBIL KRAJOWA ZRZUTKE NA TE BIEDNE SIOSTRY...
        CIEKAWE CO BY WTEDY POWIEDZIAL ZNIEWIESCIALY BEPE ZYCINSKI I MACZO "FLASZKA"
        GLÓDZ...
    • wicary Jednym słowem odzyskaliśmy dziewczyny 08.02.07, 22:45
      Katabasy, homosie nasze kochane nie żal wam taka strata ?
    • akaka6 jak były młode to były uzyteczne zestarzały się 08.02.07, 22:46
      jak były młode to były uzyteczne zestarzały się to już są niepotrzebne
      ta sprawa własnie pokazuje czym jest kosciół katolicki w Polsce.
      Toż władze koscielne zachowują się jak Alfons który wyrzuca stare prostytuty
      • 1milosierny w KK najwazniejsze jest posluszenstwo i sekrety 08.02.07, 22:57
        mozna molestowac kleryków robiac im loda i proszac zeby bzykali Peatza...bo on
        jest zniewiesciala ciota...i chce poczuc w sobie sztywnego goracego kutasa,

Rydzyk....oszust, wypacza nauke KK....ale ma silny argument RADYJKO
        i...niezapominajmy sciaga ogromna kase, spadki, nieruchomosci zapisuja mu w
        testamencie dewotki z USA...i Polski...

dzieli sie z szefem-prowincjalem Redemptorystów...a on ma uklady w
        Watykanie...i tez odpala kasiore.....
        wiec nikt nie ruszy Rydzyka
        • akaka6 dziewczyny straciły z dziesięć lat życia pewnie 09.02.07, 00:24
          zostały oszukane są po 30-ce ?
          kto im odda te lata młodości
    • tepetoja no to dziewczynki mogą sie już puszczać 08.02.07, 23:09
    • malutka909 No tak 08.02.07, 23:38
      dla jednych objawienia a dla drugich objawy... AM
      • mapi7 Re: No tak 08.02.07, 23:57
        Kościół katolicki to instytucja, która ma się świętnie od wielu, wielu setek
        lat, bo jest oparta na bezwzględnym posłuszeństwie tym, którzy są akurat u
        władzy w tej instytucji. Tak więc tych zakonnic nie mogło spotkać nic innego.
    • s-k-i-n O! zostałem ocenzurowany!! 09.02.07, 00:26
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=56983476&a=56983476
      • aviano Re: O! zostałem ocenzurowany!! 09.02.07, 00:47
        Każdemu prędzej czy później zaczyna walić na czachę. Boga można wyznawać i mu
        służyć jako Betanka i jako Sranka. To zwykła kwestia wyboru. Nie każdy musi być
        Betanką. Gdy się wstępuje do jakiejś organizacji, to trzeba podporządkować się
        regułom. Gdy reguły są złe, to się je zmienia. Jak się nie ma siły na zmianę
        reguł, to ... się dupy nie zawraca.
        • kocham_pzpr_i_sld z naszych czasow to w leb i do wachy 09.02.07, 01:00
          za naszych starych dobrych czasow to takie sprawy by sie inaczej rozwiazalo,
          kto podniesie lapsko na wladze ludowa niech wie , ze mu wladza ta reke
          odetnie !!!!!!!!!!!!!!!
          • nocioni Matka Joanna od Aniołów 09.02.07, 01:43
            we współczesnej wersji...
    • piezo1 Kościół hierarchiczny górą. 09.02.07, 02:06
      Oto kolejny przykład, jak kościól traktuje swychczłonków w sytuacji, gdy nie
      chcą oni się w jakiejś sprawie podporządkować. Kościół jest ściśle
      hierarchiczny. Stąd też poczucie, że jak czegoś (np. poświęcenie busynku)
      dokonuje sam biskup a nie zwykły klecha, to ma to o wiele większą moc.
      Komunia udzielona przez papieza wydaje się ważniejsza niż udzielona
      ręka "zwykłego" księdza. Tylko jaki jest przelicznik? Papież to ilu księży?
      Hehe.
      Kiedy betanki miały własna wizję wiary, a była ona niezgodna z wizją hierarchii
      to zostały zdegradowane (dobrze, że litościwie jeszcze nie ekskomunikowane)i
      mają spieprzać z budynku, który jest własnością kościoła, czyli którym
      rozporządza ścisła hierarchia, bo nie wspólnota wiernych.
      Jak wierni chcą coś od kościoła, np. domagają się zmiany proboszcza, to mogą
      kościołowi nagwizdać i hierarchię w d... pocałować. To klecha jest od tego
      wysoko postawionym w hierarchii biskupem, by to on decydował. A motłoch (czyt.
      wierni) ma się podporządkować decyzjom, którym rzekomo przyświacał sam Duch Św.
      I taka oto instytucja uchodzi w Polsce za obrońcę demokracji! Instytucja, która
      w PRL-u miała jak u Pana Boga za piecem i stawiano jej tylko jeden warunek: nie
      podburzać obywateli przeciwko socjalizmowi w Polsce. Ale od stawiania warunków
      to jest 'natchniony' kościół a nie jakieś rządy. A decyzje hierarchów są dla
      ogłupiałych mas równoznaczne z decyzjami samego Boga. To jak nie słuchać
      kleru?! De facto, wg katechizmu, sam opisany wyżej fakt niepodporządkowania się
      decyzjom wyższego stopniem kapłana (względem cywilów jest to dowolny w
      sutannie) jest podważeniem zasad katolicyzmu i może stanowić podstawę do
      ekskomuniki. Kościół nie stosuje tego jednak, zaś powód jest jeden: od
      dziesiątków lat szeregi kościoła katolickiego w skali świata wykruszają się w
      zastraszającym temepie, szkoda jeszcze przyspieszać ten proces decyzjami o
      ekskomunikowaniu.
    • legato11 Teraz legalnie mogą walczyć z ogórem... 09.02.07, 02:29
      ...albo marchewką. Kto wie - może jakiś amator starych dziewic się trafi...oj,
      kto to wie...
    • te_rence przywidzenia włąsne 09.02.07, 03:06
      "przywidzenia własne" a myślałem że cały kościół katolicki opiera się na tkich
      przywidzeniach... aaa ale on wybierał tylko takie przywidzenia które mu pasowały
      • exashi Ludzie 09.02.07, 03:25
        Sam nie jestem katolikiem, ale ja rozumiem znaczenie objawień w KRK. Bo przecież
        na tym polega cała tutaj wiara na ziemi. Taki Dalej lama czy Dalej koń tez ma
        objawienia, tacy apostołowie czy inni... Ja po różnych "środkach" niezupełnie
        legalnych też mam "objawienia" na podstawie których zmieniam swoje życie i tez
        uważam, że są od Boga, istoty wyższej, energii życia czy jak zwał... A gdyby mi
        ktoś powiedział, że to do śmietnika można włożyć czego "objawiłem" to bym się
        potężnie wkurzył. Tak więc siostry Betanki.... REWOLUCJA. Postawcie się... Nie
        opuszczajcie swojego miejsca bo sekretarz jednego dziada daleko stąd tak
        napisał. Waszym Bogiem jest Bóg a nie papież....
        • kocham_pzpr_i_sld exashe - dobry z was bolszewik !!!!!!!!!!!!! 09.02.07, 06:07
          exashi - w porzadku jestescie, wiecie o co chodzi z ta rewolucja,
          jak nasi chlopcy z SLD znow pochwyca wadze, to wezme was do odtworzonych sluzb ,
          w resorcie potrzebne beda takie bystrzaki jak wy.
          Spocznijcie i nie dziekujcie.

exashi napisał:

> Sam nie jestem katolikiem, ale ja rozumiem znaczenie objawień w KRK. Bo
          przecie
          > ż
          > na tym polega cała tutaj wiara na ziemi. Taki Dalej lama czy Dalej koń tez ma
          > objawienia, tacy apostołowie czy inni... Ja po różnych "środkach" niezupełnie
          > legalnych też mam "objawienia" na podstawie których zmieniam swoje życie i tez
          > uważam, że są od Boga, istoty wyższej, energii życia czy jak zwał... A gdyby
          mi
          > ktoś powiedział, że to do śmietnika można włożyć czego "objawiłem" to bym się
          > potężnie wkurzył. Tak więc siostry Betanki.... REWOLUCJA. Postawcie się... Nie
          > opuszczajcie swojego miejsca bo sekretarz jednego dziada daleko stąd tak
          > napisał. Waszym Bogiem jest Bóg a nie papież....
      • wicary Re: przywidzenia włąsne 09.02.07, 06:22
        Coś mi się wydaje, że siostrzyczki nie chciały dupci dawać katabasom i dla tego
        je posunięto z zakonu Amen
    • romualdstatkiewicz Gratulacje! 09.02.07, 08:56
      Pierwszy krok ku Stwórcy zrobiony. Objawienia czyste są formą odpowiedzi na
      modlitwy i podpowiedziami na drodze, czego Kościół nigdy nie pojął gdyż służy
      rozumowi, a ten podporządkowany jest Lucyferowi. Dlatego takie ostre wystąpienie.
      Nauki prawdziwe zawsze wskazują na nowe objawienia, a nie na stare dogmaty
      Kościelne. Gorące pozdrowienia dla osób, które pomału wyzwalają się ku Światłu.
      Wkrótce więcej zakonów, klasztorów i pracowników Kościołów wystąpi spod jarzma
      rozumu jakże dalekiego od Prawdy.
      Pozdrawiam i łącze się w modlitwie ze wszystkimi, którzy podążają ścieżkami Pana.
      Jezus Chrystus, Syn Boży
      • s-k-i-n ja proponuję powrót do pogaństwa 09.02.07, 11:51
        wiadomosci.wp.pl/kat,41794,statp,TmFqbm93c3pl,wid,8724083,wiadomosc.html
        • exashi Re: ja proponuję powrót do pogaństwa 09.02.07, 16:14
          s-k-i-n masz racje...
          te cholerne niemieckie biskupy nas ochrzciły bo się Mieszkowi zachciało "do
          Europy". Ostatnio dużo czytałem legend starosłowińskich i uważam, że są piękne.
          Przede wszystkim wszystko w nich mówi, że człowiek powinien żyć w zgodzie z
          rytmem natury, bo jest jej częścią... To by mi się najbardziej podobało... Może
          nie byłoby internetu, jutuba i Złotych Tarasów, ale ludzie byliby z pewnością
          mniej zagubieni, nie byłoby depresji wśród nastolatków... ehhh ale to już inny
          temat.
    • akaka6 Kosciół upada to jak reakcja łancuchowa 09.02.07, 17:38
      Zakony to powinny istnieć tylko w średnioweczu.
    • akaka6 Klaryski śpią w trumnach i papieżowi to nie przesz 09.02.07, 17:46
      Klaryski śpią w trumnach i papieżowi to nie przeszkadza
      według tekstu z serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3907509.html czytam...
      W klasztorach kontemplacyjnych panują surowe reguły. Karmelitanki mogą rozmawiać tylko godzinę dziennie, a poszczą przez pół roku. Klaryski śpią w trumnach, a klasztoru nie opuszczają nawet na pogrzeb członka rodziny. Jednak do tych.

To że troche w inny sposób postrzegały biblie przeszkadzało a potraktowano je jakby wierzyły w szatana.
      Jakieś klaryski natomiast moga sobie spać w trumnach ciekawe jeszcze czy sobie wieko zakrywają.
      Gdyby zwykły człowiek spał w domu wtrumnie to by go wzięto za jakiegoś sataniste pewnie.
      • exashi Wcale nie tylko w średniowieczu 09.02.07, 20:10
        A powiedz mi.... byłaś kiedyś w klasztorze... Pewnie nie, więc nie rozumiesz...
        Obejrzyj sobie nowy program na BBC Prime ( o ile ci ostatnio nie odcieli) The
        Monestry czy jakos tak (Klasztor). Chodzi o to, że pięciu mężczyzn zamknęli w
        klasztorze Benedyktynów tzn. nie zamkneli tylko poszli tam samowolnie, bo cos
        sie zepsuło w ich życiu i przez 40 dni przechodzą odnową duchową. Życie
        klasztorne może dla nas wydawać się bezsensowne, ale uwież mi można coś w tym
        znaleźć i wielu ludziom spokój, cisza i obcowanie z bogiem jest naprawde
        potrzebne. Tak więc nie zgadzam się, że klasztory to przezytek. Poza tym każdy
        klasztor jest inny, jednym pasuje milczenie innym nie. Jedni chcą ubustwa inni
        nie. Trochu tolerancji....
        • modest_pierwszy KK nie uznaje bioenergoterapii.... 24.02.07, 20:14
          oraz innych odmian uzdrawiajacych.
          A co zrobili z siostra Mariusza - ktora stosowala Reiki?
          Siostry to pokazowka,przy tak rozwijajacym sie rynku uzdrawiaczy nie do
          pomyslenia jest przyzwolenie KK na takie metody.
          To przeciez grzech!!! tak jak i noszenie np. pierscienia Atlantow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka