jankowski1960 Re: Gosiewski: O grupie przestępczej mówiłem w ko 21.09.07, 15:48 czy Gosiewski moze miec pretensje do kogos, kto nazwie go - stosujac skrot myslowy - "kompletnym idiota"? Odpowiedz Link Zgłoś
qc Za grosz prywatnosci 21.09.07, 15:53 Pisowskie nieboze komunikowalo sie ze swoimi jak zwylke latwo, prosto i skrotowo a tu wszedzie podsluchy. Przeciez wiadomo od zawsze ze To Radio ma zainstalowane filtry na okolicznosc malo prawdopodobna ze z ateny komus sie kiedys wymsknie mysl, sens, logika lub dobra nowina. Wiec zaprzestanmy daremnych wysilkow. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Pietrzak, Steczkowska twarzami kampanii PiC w USA. 21.09.07, 15:56 Brat Prezydent wspiera Wielkiego Brata K …w kampanii wyborczej.. W dniach 23-26 września 2007 r. Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Lech Kaczyński będzie przebywał z wizytą w Stanach Zjednoczonych (Nowy Jork i Chicago). A tak dla wiadomosci forumowiczów wszelkiej orientacji to: 25-tego września przybywa do Chicago prezio młodszy. W informacji słownej jest, ze organizuje toto przybycie kancelaria prezydencka, a plakacie telewizyjnym jest podpis KGHM sponsorem. Wiadomo polska miedz wspiera zawsze tych u władzy. Impreza zamiast na parkingu pod tzw. Copernicus Center odbędzie sie w Millenium Park z udzialem Steczkowskiej, Piasecznego, Pietrzaka, Szczepanika i jeszcze jakiejś jednej ale mnie nie znanej, wiec nazwiska nie pamiętam. Jazgot kolo tego robi konsulat RP. Ohyda Odpowiedz Link Zgłoś
qc Dostanie wize? 21.09.07, 16:05 przesiez bolszewikow, ludzi z wyrokami i inny podly element do USA nie wpuszczaja. Dac cynk Immigration niech Undesirable Alien wypieprza w kajdankach za Rio Grande. Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: Gosiewski: O grupie przestępczej mówiłem w ko 21.09.07, 16:00 niech sie zajmie swoja marną reputacją i swoich kolesi - scierwojada od burej suki, teczowego jarka, skserowanych kurdupli, torunskiego grzyba itp Odpowiedz Link Zgłoś
zdechly_krolik Gosiewski: O grupie przestępczej mówiłem w kont.. 21.09.07, 16:02 Ty je-bana szat.o pisowska Odpowiedz Link Zgłoś
dudala76 Kurduplu przetłumacz to z wolskiego na polski 21.09.07, 16:07 Bo ja, osoba z wyższym wykształceniem nie rozumiem co ty mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Kurduplu przetłumacz to z wolskiego na polski 21.09.07, 16:11 *Czy pamiętacie film "Fakty i akty" ("Wag the Dog") z Robertem de Niro jako doradcą w Białym Domu i Dustinem Hoffmanem w roli producenta z Hollywood, który inscenizując w telewizji fikcyjną wojnę z Albanią, wyciąga z tarapatów prezydenta? Moim zdaniem spin- doktorzy PiS, spółka Kamiński-Bielan, winni są tantiemy Barry'emu Levinsonowi. Cieknie plagiatem, ale dla PiC nie są ważne prawa autorskie, bowiem wszystko jest dziełem Wielkiego Brata K… Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: KARZEŁ... 21.09.07, 16:12 Twarz Wielkiego Brata K.. Zatarły się dawne podziały - dzisiaj jest się za Prawdą i Cynizmem (PiC) lub przeciw niemu!!! Dlatego umiarkowani sceptycy nie będą mieli wyboru i będą głosowali na PO, LiD, Samoobronę czy PSL, chyba że ich okręgiem wyborczym jest Toruń Partia PiC, która wywodzi się ze zniewalającym Polaków imperium Radia Maryja i ma w swej genezie pożyczkę z Telegrafu, dawno powinna zniknąć z życia publicznego Rzeczypospolitej. Pozostaje widomym znakiem, że Polska jest ciągle państwem postkomunistycznym i postsolidarnościowym. Prawdziwego obozu Solidarności posierpniowej już nie ma. Geremek, Onyszkiewicz, Lityński stanęli po stronie LiD. Borusewicz, Mężydło, Komorowski, Wałęsa po stronie PO. Twarze PiC to Sobecka i Bedner, nic dziwnego, że Wielki Brat K…wraca do lewicowej terminologii w rozumieniu gospodarki, społeczeństwa i państwa. Tak jak dla komunisty wrogiem był inteligent, rzemieślnik, rolnik, tak dla PiC wrogiem jest „wykształciuch”, „oligarcha”, „kułak”. Wolne media maja twarz „ścierwojadów”. Jak nie pod dobroci, to przy pomocy haków można uzyskać pokorności szefów prywatnych stacji telewizyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
wowo5 Re: KARZEŁ... 21.09.07, 16:19 Problemem jest, ze caly program PiS-u to skrot myslowy. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars kurdupel i debil ale skuteczny i wierny jak kundel 21.09.07, 16:23 zgadnijcie o kim to w jezyku potocznym Odpowiedz Link Zgłoś
palcopstryk Kwintesencja logiki PiSu 21.09.07, 16:19 Oczywistą oczywistością jest, że wyolbrzymianie tego skrótu myślowego wypowiedzianego w kontekście potocznym jest semantycznym nadużyciem. Jak w radiu Erewań - chodziło o to, że nie samochody, tylko rowery i nie rozdają, a kradną... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Czy to geba premiera czy jakiegos menela? 21.09.07, 16:21 bo tak sie zastanawiam i nie wiem czy menele nie maja inteligentniejszego wyrazu twarzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 gosiu, umysłowo sprawny inaczej, dał do pieca...:) 21.09.07, 16:24 skrót myslowy hehe jak zaczną dostawać po 3 miesiace bezwarunkowego pierdla w jednej celi z kolesiami, przy ktorych nie mozna sie schylić po mydło, to sie skonczą kacze "skroty myślowe" i gosiowe "nadużycie semantyczne" szmaciarze rzucają gównem... cos sie musi przylepic, a pozniej udają niewiniątka jak was widze pisdziaki, to mam odruch wymiotny! Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
sld_sld calkowity brak odpowiedzialnosci za slowa przynosi 21.09.07, 16:26 swoje... Jesli to jest skrot myslowy to ja napisze tak: Jaroslaw Kaczynski to zoofil bo mieszka z kotem. Edgar zas to skonczony kretyn po tym co wygaduje. Marszalek Durn to cham i prostak. Minister Ziobro to frustrat z wielkimi ambicjami ale brakiem wyksztalcenia Odpowiedz Link Zgłoś
luxc Gosiewski: O grupie przestępczej mówiłem w kont.. 21.09.07, 16:27 W kontekście potocznym jest pan największym kretynem w rzadzie debili panie Gosiewski. Odpowiedz Link Zgłoś
sld_sld Gosiewski mozna stwierdzic ze to skrot czlowieka 21.09.07, 16:28 Wielka pusta glowa, olbrzymi brzuch, mala rece i krotkie nogi - jak go robili to niestety jako katolicy stosowali stosunek przerywany i wyszlo jak wyszlo... Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Gosiewski: O grupie przestępczej mówiłem w kont.. 21.09.07, 16:37 ja mam taki sobie średnich wymiarów skrót myślowy, który gdy czasami myślę to mi się wydłuża, a jak nie myślę to w pewnych okolicznościach też mu się zdarza wydłużyć. Gosiewiczowi na pewno wydłużyła się podróż Kraków - Warszawa - Kraków. Tu również dokonał pewnego skrótu myślowego podobnie jak we wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
pynky Re: Gosiewski: O grupie przestępczej mówiłem w ko 21.09.07, 16:45 mam nadzieje ze każą pingwinowi odszczekać - nie ubliżam intelektowi pisiorowemu, ale doprowadza mnie do pasji jak widzę, że pozwalają sobie powiedzieć każdą bzdurę i nie ponoszą żadnych konsekwencji Odpowiedz Link Zgłoś
zdechly_krolik Gosiewski: O grupie przestępczej mówiłem w kont.. 21.09.07, 16:49 Tylko spojrzcie na ta mor-the, cep, topor, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg "Gosiewski" to skrot myslowy. 21.09.07, 16:52 Podpisano "grupa przestepcza". Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Gosiewski: O grupie przestępczej mówiłem w kont.. 21.09.07, 16:53 a czego PO domaga się jako zadośćuczynienia za pomówienie od Gosiewskiego..?! Odpowiedz Link Zgłoś
nabrok Gosiewski: Gosiewski jest SKRÓT-em 21.09.07, 17:16 Edgar jest SKRÓT-em pod każdym względem: jeko człek myślący, jako polityk, jako facet, etc... Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Gosiewski: O grupie przestępczej mówiłem w ko 21.09.07, 17:24 Teraz powinien wejść pod stół i odszczekać pomówienia. Tradycja. Rzucimy oskarżenie, złe słowo zawsze ktoś się załapie i może uwierzy. Potem powiemy, że to przejęzyczenie, potoczny język inny kontekst, ale krecia robota zrobiona. Zastanawiam się gdzie pisowcy studiowali socjotechnikę. W szkole przy PZPR? Tak mi tym pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Gosiewski: O grupie przestępczej mówiłem w kont.. 21.09.07, 18:02 Wicepremier podkreślił, że nie chciał obrazić partii PO, jednak uważa za naganne związki funkcjonariuszy tej partii z ludźmi "o marnej reputacji" ludźmi "o marnej reputacji" - taki skrót myślowy też chyba się już zużył. W polityce każdy jest wartościowy jeżeli tylko grzeje ławę w parlamencie ew. ma dużo kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
grali1 Gosiewski: O grupie przestępczej mówiłem w kont.. 21.09.07, 18:03 Korwin Mikke jest cudakiem, ale z jednym naprawdę ma rację: "Do parlamentu powinni mieć prawo wejść wyłącznie osoby z wyższym wykształceniem" Nie byłoby potem głupich tłumaczeń o skrótach myślowych. Jak jest się mądrym to żadne "skróty myślowe" się nie przytrafiają. A tak na marginesie takie skróty przytrafiają się najczęściej,jeśli nie wogóle politykom tym z PiS i ich (chwilowo byłym)koalicjantom. Odpowiedz Link Zgłoś
rekres2 Może wreszcie sąd nauczy Gosiewskiego....... 21.09.07, 18:05 ......odpowiedzialności za słowa, jak dotąd pan Gosiewski opowiadał bzdury bezkarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Potoczny Gosiewski 21.09.07, 18:05 Twierdzi, ze o "grupie przestepczej" mowil w sensie potocznym? Widac polityk z niego w potocznym tylko znaczeniu. Czy dopuscilem sie semantycznego naduzycia? Odpowiedz Link Zgłoś
rekres2 Re: Potoczny Gosiewski 21.09.07, 18:07 Absolutnie nie. Jest to całkowicie obiektywny osąd. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Gosiewski: O grupie przestępczej mówiłem w kont.. 21.09.07, 18:08 Czy te małe obszczypłoty nie umieją normalnie myśleć tylko poprzez "skrót myślowy"? Czy wykształcenie mają też skrócone i dlatego nie zaliczają się do łże-elit? PISduszki durne..... Odpowiedz Link Zgłoś
globetrotuar Gosiewski to bezmozgowiec 21.09.07, 18:10 W jaki sposob Gosiewski moze uzywac skrotow myslowych, skoro to bezmozgowiec. Trzeba najpierw myslec a nastepnie uzywac skrotow. Na takich burakach jak Gosiewski nawet garnitur nie nie bedzie pasowac jeszcze w dziesiatym pokoleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Gosiewski to bezmozgowiec 21.09.07, 18:26 globetrotuar napisał: > Na takich burakach jak Gosiewski nawet garnitur nie nie bedzie > pasowac jeszcze w dziesiatym pokoleniu. ----------------------------------------------------- a co dopiero mówić o fraku, do którego aspiruje....PISduszkowa elyta! Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Gosiewski tchórz, zmarszczył posladki ! 21.09.07, 19:36 dupa!..nie chłop. Odpowiedz Link Zgłoś