mareknaw 03.06.09, 07:10 Będzie nowa centrala związkowa Solidarności, takie muzeum "w ruchu" z eksponatami przygotowującymi kolejne prostesty w obrosnie swoich stołków. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pavulon78 Nie ma solidarności 03.06.09, 07:13 I bardzo dobrze. Gdańsk tonie w korkach, do pracy i z powrotem mam 25 km i średnio dziennie spędzam w nich prawie 2 godziny. Miasto w ciągu kilkunastu ostatnich lat nie wybudowało kawałka nowej ulicy (z wyjątkiem przedłużenia 3 km Armii Krajowej, na dokonczenie której i połączenie jej z obwodnicą ministerstwo zabrało kasę bo urzedasy z Gdańska złożyły zły wniosek). A prezydent Adam Owicz buduje sobie pomniki (ECS, most wantowy donikąd), a mieszkańców ma w głębokim powazaniu. Przy nastepnych wyborach nie zapomnę mu jego słów że interes kilku tysięcy gdańszczan tkwiących w korkach jest nieważny w porównaniu z wizerunkiem miasta, jaki da mu wybudowanie centrum solidarności. To że ten przybytek nie powstanie to bardzo dobra wiadomośc z samego rana!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fan_pani_minister Re: Nie ma solidarności 03.06.09, 11:00 Zgadzam się absolutnie! Jeżeli to centrum nie powstanie to faktycznie będzie rewelacyjna wiadomość. No chyba że jeżeli to takie ma być ważne dla Polski i Europy to niech budują z budżetu centralnego albo funduszy EU! Wara od pieniędzy miasta których nie starcza na drogi! Ja do pracy mam jeździć polną drogą przez poligon a pan adamowicz (mała litera to nie pomyłka) ma sobie pomniki budować i jakieś "dziecko" płodzić??? Jak powiedzieli pierwszy raz o Euro 2012 to się ucieszyłem.. bo pomyślałem że teraz to już MUSZĄ wybudować drogi... niestety nie przewidziałem w jakim chorym kraju żyjemy. I faktycznie słów o tych paru tysiącach NIEWAŻNYCH mieszkańców stojących w korkach nie zapomnę panu adamowiczowi NA PEWNO! Odpowiedz Link Zgłoś
chaot nie dla centrum 03.06.09, 07:17 nie ma kasy na szkoły, nie ma kasy na szpitale... ale solidaruchy chcą sobie robić wieczny karnawał. kiedyś solidarność była z małej litery i naprawdę - dziś jest z dużej i w cudzysłowiu... polecam wywiad z Andrzejem Gwiazdą, który ładnie obnaża wszystkie mity ŚWIĘTO POLSKIEJ GŁUPOTY Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Nie ma solidarności 03.06.09, 08:19 Kiedy w 2005 roku, przed wyborami, pan Guzikiewicz wraz ze swoimi pałkarzami wyli na widok innych polityków niż z PiS podczas uroczystości 25-lecia - już wiedziałam, że tamta "Solidarność" już umarła. Została otumaniona, upita i zgwałcona przez jedną formację polityczną. Szkoda, bo pokochała swojego gwałciciela. Myślę, że ECS to ta stara "Solidarność", do której my wszyscy mamy szacunek i przywiązanie. Obecna "S" nie może tego znieść. Jej problem. A nasz - zbudować pomnik naszej, nie ich, historii. To ogromne przedsięwzięcie i niezbędne dla prawidłowego wychowywania następnych pokoleń. Nie na "historii" pałkarzy pisowskich, ale naszej, wspólnej, 10-milionowej. W wielu miejscach na świecie są znakomite archiwa solidarnościowe, sami w domach przechowujemy jeszcze bibułę, stare kasety...A ich miejsce jest w ECS. Kolejna sprawa - skoro Zamek Królewski zbudowano z publicznych pieniędzy, to dlaczego nie zrobić zbiórki społecznej pieniędzy na ECS? Wówczas to będzie wspólne, nasze, a nie popłuczyn solidarnościowych AD 2009. Odpowiedz Link Zgłoś
k1985 Nie ma solidarności w PO bo oni widzą kasę na roz 03.06.09, 09:41 kasę na prowizję jak w "Misiu". Droższy miś to większa prowizja. Adamowicz zaczął dobrze: 20 mln za projekt! Sam obiekt ma być za 300 mln! Tyle co wiekopomna Hala Widowiskowa w Sopocie i Gdańsku. Skandal! Po trzykroć skandal! Kolejne muzeum w biednym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
wels5 Nie ma solidarności 03.06.09, 15:13 A może tak ojciec Dyrektor zajął by się tą inwestycją. Wszak w działaniach biznesowych odnosi niewątpliwe sukcesy, a może coś zostało mu zebranych złotówek składanych na ratowanie stoczni. Odpowiedz Link Zgłoś
jurasmysz Re: Nie ma solidarności 03.06.09, 16:45 Slyszalas o zlodzieju który ukradl kase i dobrowolnie ja oddal??? Odpowiedz Link Zgłoś
grabno Nie ma solidarności 03.06.09, 17:03 Pisałem już raz na ten temat.Skoro nie ma pieniędzy na drogi ,boiska czyczystość w mieście to poco przeć jak baran do realizacji ECS?Czy nie ma już w Gdańsku nikogo kto by wytłumaczył p.Adamowiczowi,że miasto jest własnością jego mieszkańców a on jest najemnym pracownikiem,którego zatrudniliśmy na czas ściśle określony.I dosyć juz mamy arogancji i panoszenia się w naszym imieniu - a wbrew naszemu zdaniu.Kiedyś Kurski powiedział,że "ciemny lud to kupi" - widać p.prezydent przyją tą samą miarę i robi co chce.Nie będę przytaczał tu stworzonych genialną myślą "atrakcji Turystycznych" jakimi ta prezydentura nas obdarzyła - bo i po co?Niezadługo Gdańsk będzie atrakcją wszechczasów - miastem bez dróg,szkół,przedszkoli i żłobków - za to z pięknym stadionem pośród ogródków,mostem wantowym zaczynającym się w burakach kończącym w kartoflach,ruiną Wyspy Spichrzów i Stoczni,Krzyżem Wisielców na Grodzisku i Zespołem Pocysterskim w Oliwie zamkniętym dla pospólstwa...Słowem - zapakować Adamowicza wraz z zastępcami,podłączyć Komisję Krajową "S",Komitet Obrony Stoczni Gdańskiej,dodać Ks.KS Jankowskiego i Głodzia i posłać za rogatki bez prawa powrotu.Swoją drogą - już niejaki Jamroż próbował tu samowładztwa.Laweczka zagrzana... Odpowiedz Link Zgłoś
dnzg1939 Re: Nie ma solidarności 03.06.09, 17:40 grabno napisał: > Pisałem już raz na ten temat.Skoro nie ma pieniędzy na drogi ,boiska > czyczystość w mieście to poco przeć jak baran do realizacji ECS? Czy > nie ma już w Gdańsku nikogo kto by wytłumaczył p.Adamowiczowi,że > miasto jest własnością jego mieszkańców a on jest najemnym > pracownikiem,którego zatrudniliśmy na czas ściśle określony.I dosyć > juz mamy arogancji i panoszenia się w naszym imieniu - a wbrew > naszemu zdaniu.Kiedyś Kurski powiedział,że "ciemny lud to kupi" - > widać p.prezydent przyją tą samą miarę i robi co chce.Nie będę > przytaczał tu stworzonych genialną myślą "atrakcji Turystycznych" > jakimi ta prezydentura nas obdarzyła - bo i po co?Niezadługo Gdańsk > będzie atrakcją wszechczasów - miastem bez dróg,szkół,przedszkoli i > żłobków - za to z pięknym stadionem pośród ogródków,mostem wantowym > zaczynającym się w burakach kończącym w kartoflach,ruiną Wyspy > Spichrzów i Stoczni,Krzyżem Wisielców na Grodzisku i Zespołem > Pocysterskim w Oliwie zamkniętym dla pospólstwa...Słowem - zapakować > Adamowicza wraz z zastępcami,podłączyć Komisję Krajową "S",Komitet > Obrony Stoczni Gdańskiej,dodać Ks.KS Jankowskiego i Głodzia i posłać > za rogatki bez prawa powrotu.Swoją drogą - już niejaki Jamroż > próbował tu samowładztwa.Laweczka zagrzana... Przykro mi czytac takie glupoty. Uwazam ze Gdansk to piekne miasto, a twoj komentarz to jakas marna prowokacja sfrustrowanego pijaczka. Przejedz sie mostem wantowym i pomysl co by bylo gdyby go nie bylo i o ile drozsza (300-400 mln) byla by budowa Trasy Sucharskiego bez niego. Pokory maly zakompleksiony czlowieczku plujacy we wlasne gniazdo. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekz70 Re: Nie ma solidarności 03.06.09, 22:52 W którym urzędzie pracujesz dupowłazie? Odpowiedz Link Zgłoś
and-j1 Niech w końcu to muzeum stanie się faktem 03.06.09, 17:33 mareknaw napisał: > Będzie nowa centrala związkowa Solidarności, takie muzeum "w ruchu" > z eksponatami przygotowującymi kolejne prostesty w obrosnie swoich > stołków. Odpowiedz Link Zgłoś
sumer55 jak znam życie to zbuduje się toto w 150% za 03.06.09, 23:26 pieniądze podatników. Solidaruchy do spółki z czarnymi to załatwią. Odpowiedz Link Zgłoś