marlena7-75 23.12.09, 19:53 Mój syn 2,5 lata od trzech dni ma gorączka która dochodzi do 38,5 stopni został przebadany przez lekarza i nic nie stwierdził,mam zbijać gorączke panadolem tylko jak długo ,co może być przyczyną takiej gorączki?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzena604 Re: gorączka 23.12.09, 20:58 Teraz chyba jakiś taki wirus jest. Mój syn 3 tygodnie temu miał przez kilka dni temperaturę ponad 39 stopni, bez innych objawów. U lekarza byliśmy kilka razy i nic nie stwierdził. Po kilku dniach przeszło. Ja miałam to samo tydzień temu, tylko z temperaturą ponad 38,5. Koleżanki opowiadają, że ich dzieci też tak chorują... Nam lekarz zalecił zbijać temperaturę lekami z ibuprofenem, bo działa też przeciwzapalnie-może jakimś Ibumem, albo Nurofenem spróbuj zbijać? Pozdrawiam i życzę zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1668 Re: gorączka 23.12.09, 22:42 moj prawie 4 letni synek to samo przechodził w listopadzie.Zaczeło się tem.38,8C,a wieczorem było już ponad 40 stopni>Wezwany lekarz stwierdzil,że gardło ok,uszy też,zero kataru i osłuchowo czysty.Temp. spadala w ciągu dnia (okłady i kąpiele chlodzące- uczulony na nurofen i inne).Po 3 dniach byl już zdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
marlena7-75 Re: gorączka 24.12.09, 11:34 w sumie lekarz to tez powiedział mi ze to wirusowe no ale dziś już lepiej noc przeżyliśmy bez wysokiej gorączki mam nadzieje że powoli mu już mija.pozdrawiam i życze duzo zdrowia i spokojnych świąt. Odpowiedz Link Zgłoś