kasia.ola 23.06.10, 20:15 czy ktos mi moze podpowiedziec czy przy szkarlatynie mozna wykapac dziecko i ile musimy siedziec w domu??? mozna wyjsc na dwór? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b.mamma Re: szkarlatyna 23.06.10, 21:01 kąpać można, a jak nie gorączkuje i dobrze się czuje a pogoda jest ładna to na niedługi spacer mozna, bez szaleństwa i nadmiernego wysiłku tego dowiedziałam się od pediatry Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaalbrecht Re: szkarlatyna 24.06.10, 20:20 mozna kapać a na dwór nie przynajmniej 4-5 dni Odpowiedz Link Zgłoś
ania19771 Re: szkarlatyna 29.06.10, 18:26 my też w trakcie szkarlatyny - nam pediatra pozwoliła wychodzic jak tylko synek przestanie gorączkować <na balkonie może się bawić> dużo zdrówka życzę Odpowiedz Link Zgłoś
ziena77 Re: szkarlatyna 03.07.10, 10:28 Moja córka też ma szkarlatynę. W sumie już z niej wychodzi. Niestety dostała teraz straszny zielony katar i kaszel. To chyba nie jest nic związanego ze szkarlatyną? Acha, smarujecie ciałko dziecka czymś? Córka prawie już nie ma wysypki ale ma teraz bardzo suchą skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
ania19771 Re: szkarlatyna 05.07.10, 14:47 też mamy suchą skórę...posmarowałam oliwką ale bez jakiegoś szalonego efektu więc odpuściłam sobie...czekamy co dalej ... Koszmarnie się podaje antybiotyk widząc dziecię jak najbardziej zdrowe-ale jak mus to mus :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa Re: szkarlatyna 06.07.10, 15:32 u nas taka sama zasada co przy innych chorobach - dopoki goraczka lub dziecko nie ma sil, siedzimy w domu no i w przypadku zakaznych to chyba trzeba przeczekac tez czas kiedy dziecko zaraza smarowalam Emolium, srednio pomagalo zielony katar - masz oslabione dziecko, teraz niestety moze wszystko lapac i przechodzic gorzej. u nas bylo to dwa razy zapalenie ucha i grypa, do tego jest silna anemia:-( ale mimo wszystko zdrowka zycze Odpowiedz Link Zgłoś