kasiak37 Re: Pytanie o witaminę 16.09.10, 13:42 tak,tym bardziej ze zaczyna sie jesien a wiec slonca mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: Pytanie o witaminę 17.09.10, 11:25 A wiesz czym grozi przedawkowanie wit. D? - Trzymajmy się ramy to się nie posramy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
matka_karmiaca Re: Pytanie o witaminę 17.09.10, 11:41 A wiesz, ile trzeba podać, żeby przedawkować? Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: Pytanie o witaminę 17.09.10, 12:24 A wiesz,że witamin nie podaje się ot-tak na zaś?- zwłaszcza D? Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: Pytanie o witaminę 17.09.10, 22:59 Czego?- że ulubionym zajęciem hipochondryków jest faszerowanie nawet własnych dzieci witaminami?- to akurat wiem. Oprócz witamin "sztucznych" które autorka posta przyjmuje dostarcza organizmowi też te,które znajdują się w pożywieniu które spożywa. Wiesz tu gdzie mieszkam tropiki nie są- lato też się ma już ku końcowi-jeśli nie stwierdzić,że się skończyło, a mimo to nikt dzieciom wit. D ot tak nie ładuje na zaś. Odpowiedz Link Zgłoś
matka_karmiaca Re: Pytanie o witaminę 18.09.10, 09:30 Suplementację niemowląt witaminą D zaleca Polskie Towarzystwo Pediatryczne - rozumiem, że to banda niedouczonych hipochondryków? www.medigo.pl/a,i,16966,polskie_zalecenia_dotyczace_profilaktyki_niedoborow_witaminy_d_ad_2009 Straszysz skutkami przedawkowania (nawet ich nie podając, tylko tak hasłowo), a nie potrafisz nawet odpowiedzieć, ile trzeba zażyć, żeby przedawkować. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia_44 Re: Pytanie o witaminę 17.09.10, 09:03 Mi pediatra kazała podawać od któregoś tam tygodnia jak będę karmić piersią a nie podawać wcale jeśli daję mieszankę. Nadmiar witaminy D może spowodować szybsze zarośnięcie ciemiączka, co jest niewskazane dla rozwoju mózgu u dziecka. Zapytaj pediatry najlepiej co masz robić a nie słuchaj dobrych rad na tym forum :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
domini.2 Re: Pytanie o witaminę 17.09.10, 11:17 Przecież to jest forum eksperckie czyli na zadawane pytania odpowiada Dr. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris31 Re: Pytanie o witaminę 17.09.10, 14:26 z tego, co wiem, ilość wit. D w mleku mamy jest znikoma, dlatego własnie trzeba ją suplementować. ale to tez zalezy od dziecka, moja jedna córka miała dawki maleńkie i dośc krótko, druga dawki znacznie wieksze. obie dziewczyny karmione naturalnie. myślę, że powinnaś się poradzić swojego pediatry, który zna i widzi dziecko. dawkowanie zmienia się też wraz z wiekiem oraz jak ciemię zarasta za szybko lub za wolno i główka dziecka jest miękka. tego nie stwierdzi nikt na forum. Odpowiedz Link Zgłoś