Dodaj do ulubionych

rozbieżne info. dot wit. K

17.09.10, 12:05
Witam
W zaleceniach ze szpitala wpisane było podawanie witaminy K po 2 tygodniach, natomiast położna, która odwiedziła mnie w domy twierdziła, że witaminę K podaje się od 8 doby po urodzeniu. Która informacja jest właściwa? Moja mała ma teraz 10 dni i nie zaczęłam jej jeszcze podawać tej witaminy.

Obserwuj wątek
    • alpepe Re: rozbieżne info. dot wit. K 17.09.10, 13:29
      a moja położna była zdziwiona, że nie dostałam recepty na tę witaminę. Wieszała psy na tym pomyśle aż miło. Niezależnie od niej, zdecydowałam się nie podawać dziecku piersiowemu witaminy k, bo jakiś promil dzieci z problemami miał krwotoki.
      • nena20 Re: rozbieżne info. dot wit. K 17.09.10, 17:21
        no własnie jakis promil! ciesz się, że to akurat w tym promilu nie było twojego dziecka. Wit. K zapobiega wylewom krwi np. do mózgu i uważam, że podanie jej przez 3 miesiące nie zrobi dziecku wielkiej krzywdy, jesli dziecko źle toleruje to trzeba z pediatrą ustalić co i jak.
    • solaris31 Re: rozbieżne info. dot wit. K 17.09.10, 14:24
      my też nie podawaliśmy żadnego preparatu z wit K, nie było takiej "mody" ;) pediata ma do tego pomysłu negatywny stosunek raczej.
    • matka_karmiaca Re: rozbieżne info. dot wit. K 17.09.10, 15:24
      Ja miałam w wypisie ze szpitala, że od 8 doby.
      • majda12 Re: rozbieżne info. dot wit. K 17.09.10, 18:06
        mieszkam w nl i tu tez zalecaja od 8 doby jednak ja zrezygnowalam i nie podawalam jej swojemu dziecku...
    • kasiaalbrecht Re: rozbieżne info. dot wit. K 18.09.10, 21:45
      po 2 tyg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka