Dodaj do ulubionych

Kaszel... jak postępować

30.09.10, 12:59
Moje dziecko (4,5 roku) chodzi drugi rok do przedszkola. Nie choruje, dokucza mu natomiast chroniczny kaszel (ponoć astma - jesteśmy pod ciągłą opieką alergologa). Stosuję tran dla wzmocnienia, zdrowo się odżywia, chodzi na basen, dużo podróżujemy w rejony "zdrowotne" i myślę, że dzięki temu kaszel nie rozwija się w nic poważnego. Dostaje również xyzal i singular 4.
I tu moje pytanie. Są dni kiedy moje dziecko ma silne ataki kaszlu - czy w takich przypadkach powinnam go traktować jak zdrowe dziecko i czekać aż samo przejdzie czy też powinno siedzieć w domu, nie uczęszczać do przedszkola i dostawać syropy? Dodam, że ZAWSZE jest osłuchowo czysty.
Obserwuj wątek
    • czarna_12 Re: Kaszel... jak postępować 30.09.10, 22:50
      Moja tez chrycha, przeważnie po infekcji tak około 2 tyg meczący suchy kaszel(skurcz oskrzeli) osłuchowo ok,bez duszności ,czepiali sie w szkole więc zaniosłam kartke że alergik chociaz nie jest:)(wypróbowane wszystko na astmę i wziewy, a przechodzi samo) tylko ma takie skłonności po katarze,a że gluciła co chwilę cały zeszły rok to w miesiącu byłaby w szkole 1 tydź, więc uznałyśmy z pediatrą że zdrowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka