aaaaniusia
07.10.10, 22:03
Witam. Tak w skrocie. Synek cały czas na piersi i mleku bebilon HA. Do 6 miesiecy (moze troche dłuzej) ulewał smierdzacym mlekiem a do 4 miesiecy przelewało mu (taki odgłos) sie w gardełu przy zasypianiu. Potem przeszło. Czesto miał popekana skóre za uszkami, lub suchą albo taka żółta zaschnieta skorupka. Kilka dni przed skonczeniem roku podobno (wg naszej pediatry) miał angine, dostał antybiotyk. Powróciły nocne przelewania sie. Stwierdzono refluks i dostalismy leki. Zauwazylismy ze gdy na kolacje jadł kaszke na mleku to w nocy mu sie ciagle przelewało i nie mogł spac, natomiast w te wieczory gdy na kolacje jadł sinlac bylo ok. Odstawilismy wszelki nabiał i mleko, ja tez przeszłam na diete i synek dwa tygodnie ładnie spał. Brał w tym czasie zyrtec. W poniedziałek zyrtec odstawilismy i znowu leciutko mu sie przelewało. Podejzewam u niego alergie na białko mleka. Czy to moze byc alergia i co z tym faktem robic. NAdal kkarmie piersia, ale ma zamiar niedługo przerwac. Jakie mleko mam mu dac. Rozmawiałam na ten temat z nasza pediatra to tylko mi powiedziała "tak czasem bywa" i zadnego skierowania do alergologa czy recepty na mleko czy jakichkolwiek zalecen nie dostałam. Najnormalniej mnie olała. Czy to tylko refluks, czy moze i refluks i alergia?