Dodaj do ulubionych

Angina- powikłania

08.12.10, 21:20
Dawid ostatnio skarżył się na ból gardła, brzuszka i miał gorączke, lekarka stwierdziła,że ma tylko czerwone gardło i,że pewno sie czymś zatruł,a,że był weekend podawałam mu nurofen i tamtum werde do gardła i w sumie ok mineła,a wczoraj się okazało,że mąż ma anginę i tak sobie myslę, czy Dawid nie miał tego samego i czy maż nie zaraził się od niego, bo jeśli tak to nie brał antybiotyku i jest ok, ale boję się czy nie bedzie powikłań jeśli to faktycznie była angina. Ech ta nasz lekarka.Proszę powiedzieć mi czy mogę wykonać jakieś badania,żeby sie przekonać,że wszystko jest ok i,że nie mam sie co niepokoić, bo naczytałam się,że przy anginie nieleczonej antybiotykiem występują powikłania pomimo,iż angina ustępuje
Obserwuj wątek
    • jogimik Re: Angina- powikłania 08.12.10, 21:29
      Mam ten sam problem, syn miał gorączkę przez 5 dni, 2 razy widział do lekarz (w 1 dniu i 3 dniu), nie stwierdził nic, nie brał antybiotyków. Po kilku dniach zachorował na ropną anginę mąż, a ja po kolejnych 3 dniach. Okropnie się denerwuję , pocieszam się, że lekarz chyba rozpozna anginę, zwłaszcza, że ufam temu lekarzowi, niemniej jednak................... strasznie siędenerwuję i chcialabym zrobić jakieś badania, czekam na podpowiedź, jakie???
    • kasiaalbrecht Re: Angina- powikłania 09.12.10, 21:47
      na zapas się nie bać:) ew można wykonać kontrolne badanie moczu za jaiś czas

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka