Dodaj do ulubionych

krew przy katarze

11.12.10, 15:49
Syn prawie 6lat ma zapalenie tchawicy. Wczoraj doszedł do tego wodnisty katar. Dziś nad ranem gdy oczyszczał nos z obu dziurek razem z katarem była krew. Tak było dwa razy. Czy to oznacza zapalenie zatok? Dodam że syn 2dobę jest na antybiotyku Klacid.
I jeszcze drugie pytanie. Jaki syrop mogę podawać wraz z antybiotykiem klacid na szczekający kaszel przy zapaleniu tchawicy?
Obserwuj wątek
    • czarna_12 Re: krew przy katarze 11.12.10, 17:09
      krew może pojawic się przy zbyt mocnym wydmuchiwanmiu nosa jak również śluzówka jest tak obrzeknięta że krwawi,przy zatokach katar jest jednak kolorowy i gęściejszy,jest uczucie ucisku czoła, lub nie ma go wcale bo siedzi wysoko.dobry na kaszel i katar jest actifed.
      • br-uno Re: krew przy katarze 11.12.10, 18:35
        Dodam że wcześniej syn miał uczucie zapchanego nosa ale nic nie wydmuchiwał. Miał też ból głowy ale raczej na skroni. Przed tym niż dziś wydmuchał katar z krwią było słychać coś jakby strzeliło i się odblokowało.
        • fogito Re: krew przy katarze 11.12.10, 21:01
          Mój syn (prawie 7 lat) często miewa katar, który wypłukujemy Sinus Rinse. Zdarza mu się też krwawić po kichnięciu lub mocniejszym wydmuchaniu, bo śluzówka jest podrażniona przez wirusa lub suche powietrze lub jedno i drugie. Dzieci w tym wieku mają jedynie zatoki sitowe przy nasadzie nosa więc ból czoła raczej przy zapaleniu zatok nie wchodzi w grę. Taki ból mogą mieć dorośli.
          Moja rada - nawilżaj pokój jeśli wilgotność spada poniżej 40%. Kup sobie 'miernik' Do dostania w Smyku za 60 zł (firma Topcom). Suche powietrze wysusza śluzówki i stają sie one bardzo delikatane i w efekcie naczynka w nosie zaczynają pękać i następuje krwawienie. My bujamy się z tym od kilku miesięcy, ale mój syn trenuje hokej na lodzie i dlatego narażony jest na dodatkowe urazy i zwiększone ciśnienie w nosie co nie ułatwia sprawy.
    • kasiaalbrecht Re: krew przy katarze 12.12.10, 19:11
      krew przy katarze jest częsta co wynika z dużej ilości naczyń krwionośnych w nosie i przy draznieniu ich pęknięcia, co do kaszlu to ew syrop przeciwkaszlowy lub leki wziewne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka