klauudja 06.02.11, 13:04 Witam!Mam pytanie.Mój pół roczny synek ma od jakiegoś czasu dziwne żółte plamki w miejscu gdzie główka jest jeszcze miękka.Czy to może być ciemieniucha i jak się można tego pozbyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaalbrecht Re: Żółte plamki na główce? 06.02.11, 22:31 nie widząc mogę tylko przypuszczać ,że to ciemieniucha można oliwić oliwką i zszczesywać Odpowiedz Link Zgłoś
klauudja Re: Żółte plamki na główce? 07.02.11, 13:07 Próbowałam tak robić ,ale nie pomogło a wręcz przeciwniw pogorszyło się.NIe wiem co mogę jeszcze z tym zrobu by zniknęło:(.Chyba nie obejdzie się ba ez wizyty u specjalisty?!No chyba,że ktoś może mi jeszcze coś doradzić? Odpowiedz Link Zgłoś
terpuka Re: Żółte plamki na główce? 07.02.11, 17:22 ciemieniucha to taka żółta łuska, odpadają pojedyncze jakby strupki, moja córcia ma 18 mcy i ciemieniucha nadal się trzyma ( ale mała jest alergiczką), oliwienie powodowało straszne zaczerwienienie skóry więc po prostu wyczesuję na sucho z tego co wiem to nie za wiele można na to poradzić ale chętnie się dowiem :) używasz szamponu dla dzieci??? Odpowiedz Link Zgłoś
klauudja Re: Żółte plamki na główce? 07.02.11, 19:21 Nie narazie mamy "kilka włosków na krzyż"to nie ma poco,używam mydełka Bambino.Ale Eryk nigdy nie miał ciemieniuchy,dlatego zaczynam się martwić tymi plamami:( Wejdz sobie na ten link tam coś na ten temat znajdzdiesz.: www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/zdrowie-dziecka/gdy-malucha-dreczy-ciemieniucha_35437.html Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka Re: Żółte plamki na główce? 07.02.11, 21:30 to jest podobno rewelacyjne na ciemieniuchę Odpowiedz Link Zgłoś