Dodaj do ulubionych

Nierówne bicie serca ???

26.02.11, 11:04
Witam, pierwszy raz zauważyłam coś takiego około roku temu u swojej córki - podczas usypiania (jak córka już zasnęła) przytknęłam ucho do jej klatki piersiowej i wydawało mi się, że serce bije nierówno były to np 3 równe uderzenia, później 3 jakby szybkie i później jeszcze równo i znów taka rewolucja. Jestem pewna, że jej się wtedy coś śniło bo podrygiwała rączkami i coś szeptała. Zapomniałam o tym bo się nie powtórzyło. Wczoraj znów jak spała i też coś jej się śniło postanowiłam sprawdzić. Znów to samo !!! Przełożyłam ją na bok żeby - jak to napisać - przerwać jej sen :), sprawdziłam za kilka minut i wszystko było dobrze. Dzisiaj sprawdzałam dwa razy i trzeci raz po bieganiu. Serducho biło pięknie. Czy jest taka możliwość, że serce bije nierówno w czasie snu - podczas gdy coś się dziecku śni ? Córka się nie męczy, jest zdrowym wesołym i bardzo ruchliwym dzieckiem. Ma 2,5 roku. Wiem, że najlepszym rozwiązaniem jest wizyta u lekarza, ale najpierw chciałam zapytać na forum :)
Obserwuj wątek
    • pychu Re: Nierówne bicie serca ??? 26.02.11, 11:10
      Oczywiście jeszcze dodam, że rok temu konsultowałam to z pediatrą i powiedziała, że możliwe, ze to przez sen i jeżeli nic się innego nie dzieje to dać spokój tym bardziej, że przy infekcjach córka jest zawsze osłuchiwana przez lekarza i ten wtedy pewnie by coś znalazł.
      • pychu Re: Nierówne bicie serca ??? 26.02.11, 13:17
        Nareszcie otrzymałam konkretną odpowiedź. Takie zaburzenia nazywane są "niemiarowością oddechową" i jest to zupełnie normalne u dzieci. Opisałam pani doktor wszystko dokładnie, powiedziałam, że serce biło bardzo nierówno i czy potrzebne są jakieś badania. Powiedziała, ze absolutnie mam się nie przejmować.
        • gosiaczek337 Re: Nierówne bicie serca ??? 17.04.15, 22:48
          dzięki za odpowiedź, gdyż od dłuższego czasu zastanawiałam się właśnie dlaczego podczas snu czasem puls dziecka jest tak bardzo nierówny. Zapominałam zapytać podczas wizyty kontrolnej:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka