Dodaj do ulubionych

Niemowlę brunatne plamki z buzi

13.06.11, 11:32
Witam, bardzo proszę o odpowiedź,bardzo się niepokoję. Dzisiaj po porannej drzemce zauważyłam u syna brązowe plamki zaschniętej wydzieliny,która musiała wypłynąć z buzi podczas snu. Obejrzałam synka dokładnie, nie ma żadnych zadrapań na twarzy. Kilka tygodni temu drapnął sobie dziąsło i wtedy wypłynęło mu odrobina krwi, ale tym razem kolor wydzieliny nie jest czerwony, ale brunatny. Co to może być? Mąż mnie uspokaja i mówi, że trzeba obserwować małego, ale ja bardzo się martwię.
Obserwuj wątek
    • chester28 Re: Niemowlę brunatne plamki z buzi 13.06.11, 11:46
      Dodam, że syn miał robioną (3miesiące temu) gastroskopię i usg jamy brzusznej ponieważ miał podejrzenie zespołu złego wchłaniania, ale w badaniach nic nie wyszło. Czy takie brunatne plamy to może być krwawienie z układu pokarmowego? Nie wiem, co robić? Jechać od razu do szpitala?
      • angela10086 Re: Niemowlę brunatne plamki z buzi 13.06.11, 13:59
        przypomnij sobie co jadl i pił? moze soczek dalas czerwony albo buraczki? moja przy refluksie gdy mila nadzerki tez zwracala krwia ale ta krew byla koloru brazowego. Moze sie ugryzl gdzies?
        • chester28 Re: Niemowlę brunatne plamki z buzi 14.06.11, 13:10
          Dziękuję za odpowiedź. Tutaj też była brązowa krew, bez żadnych domieszek. Było jej niewiele, ale jednak była. Niczego czerwonego do jedzenia nie dostał, ugryźć to jeszcze nie ma czym;) Lekarka mówi, że będziemy działać jeśli to się powtórzy, ale mnie to nie uspokoiło.
          • angela10086 Re: Niemowlę brunatne plamki z buzi 14.06.11, 18:56
            w takim razie zron test na krew utajona w kale, jesli wyjdzie dostanie to proponuje diagnostyke w kierunku refluksu zoladkowo-przelykowego
    • kasiaalbrecht Re: Niemowlę brunatne plamki z buzi 16.06.11, 13:01
      obserwować ,może ulanie, ew ślad po drobnym krwawieniu sluzówek
      • angela10086 do Pani dr 17.06.11, 06:25
        wedlug Pani to normalne ze dziecko krwia ulewa?
        • chester28 Re: do Pani dr 17.06.11, 09:33
          Dziękuję za odpowiedzi.
          Angela-zrobię ten test na krew utajoną,jakoś trudno mi przejść nad tym do porządku dziennego-skądś ta krew musiała wypłynąć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka